Möten
Medlemmar

 

Lions loppisverksamhet i sommar

Lions självbetjäningsloppis har nu semesterstängt och öppnar åter lördagen den 7 augusti.
Välkomna då! Dessutom vill vi i Lions Club Österåker önska er alla en riktigt fin sommar.😎🌞🥀

                                                                                                                                                                          

         * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

 

Lions Sverige hjälper syriska flyktingar i Idlib.

Kriget i Syrien har nu gått in i en fas där den syriska regimen agerar för att slå ut rebellgrupper i Idlib-provinsen. Bomber faller över städer, byar och landsbygd med följd att civilbefolkningen flyr hals över huvud. De har inget skydd mot kriget och bomberna fälls över både sjukhus och skolor. Dessutom är det kallt i området. Följden blir att människorna är utsatta för ett oerhört lidande. Gränsen mot Turkiet är stängd, utom för utvalda grupper av sjuka och skadade människor.

Nu har Lions Sveriges ordförande Thorbjörn Bengtsson tagit initiativ till att bidra med 500 000 SEK ur Lions Sveriges katastroffond.

Lions driver sedan tre år tillbaka projektet De Glömda Barnen för att hjälpa syriska flyktingar i södra Turkiet. Den organisationen arbetar nu för att ta fram livsmedel, filtar med mera till flyktingarna i Idlib-provinsen. Red Crescent är Turkiets största humanitära organisation som är en del av internationella Röda korset. De förnödenheter som Lions nu bekostat kommer att delas ut i samverkan med Red Crescent.

Lions representanter var under lördagen på plats vid gränsen för att lämna över hjälpsändningen till Red Crescent. Det var blåsigt och kallt, så man kunde verkligen ana det helvete de syriska flyktingarna har när de ständigt jagas undan utan mål i sikte och detta under svåra väderförhållanden. Det passerade ständigt ambulanser från Syrien, Turkiet tar emot en del av de akut sjuka

-Vi träffade ett antal av Red Crescents hjälparbetare, de gav oss ett mycket gott intryck säger en av Lions representanter på plats. Vi ser fram mot ett givande samarbete med denna hjälpinsats.

Red Crescent har sedan kriget startade 2011 fört in 48 000 lastbilar med förnödenheter till människor på flykt inne i Syrien. Idag fokuserar man på Idlib-provinsen och driver där 6 tältläger med 1000 personer i varje. Man hjälper familjerna som bor där så de har möjlighet att överleva. Varje dag delas tex 15 000 bröd paket ut. Tankbilar med vatten körs in till lägren. Red Crescent har ”affärer” i Idlib där flyktingar får hämta kläder utan kostnad. 4 miljoner persedlar har hittills delats ut av Red Crescent till över en miljon mottagare.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lionsklubbarna i Vallentuna, Vaxholm och Österåker har tillsammans sett till att 90 st Solvattenbehållare skickats till Burkina Faso.

Läs mer här.

 

* * * * * * * * * *  * * * * * * * *

Solvatten? Vad är det?

Läs mer här!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

                       

Välkomna till Lions loppis i Åkersberga. Varje lördag mellan kl 10.00 - 14.00 har vi öppet. Massor av saker att shoppa och trevlig personal kan vi bjuda på. Välkomna!

 

 

* * * * * * * * * * * * * * *

              Vi behöver flera medarbetare!

 

 

Bli medlem i Lions Club Österåker! Du får jobba alldeles gratis här på vår Loppis och på våra andra trevliga aktiviteter som vi håller på med, t.ex. Vårmarknad, Julmarknad, Österåkers Lucia, Blå Vågen med mera.

Kontakta gärna personalen på Loppisen om Du undrar över något!

Kontaktuppgifter Lions Club Österåker:

www.osteraker.lions.se eller telefon 076 139 78 30

Välkommen till Lions!

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

SWISH

Nu kan du betala via Swish, nr 1232741999, på Lions loppis. Vi finns på Stationsvägen 51 i Åkersberga och har öppet lördagar kl 10.00-14.00. Då tar vi även tacksamt emot dina säljbara gåvor. Välkomna!

 

* * * * * * * * * * * * * * *

Välkommen till Lions!

Läs mer

  * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Lions Club Österåker hjälper kenyaner till bättre vattenkvalité

Läs mer här

* * * * * * * * * * * * * *

Här kan du hjälpa lions hjälpa

Lions Loppis, Stationsvägen 51 i Åkersberga, håller öppet helgfria lördagar kl. 10.00 - 14.00.  Då tar vi även tacksamt emot dina säljbara gåvor.      

Du kan fynda samtidigt som du hjälper! Genom låga lokalkostnader och ideellt arbetande Lionsmedlemmar kan vi lova att 90 - 95 % av våra intäkter går direkt till Lions olika hjälpprojekt!                                                                                           

         Lions Loppis - Stationsvägen 51, Åkersberga

 


Du är också välkommen att sätta in ett bidrag på vårt konto för hjälpinsatser:  bg 238-2679 eller Swish 1232741999

Tack för bidraget!

 

 

Webbmaster: Karin Powell Lundmark

Denna hemsida öppnades 2011-02-24
 

 


 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter