Möten
Medlemmar

 

Lions loppisverksamhet i coronatider

 

Vi har, beroende av väder, utomhusloppis med självbetjäning
varje lördag mellan klockan 10 – 14 på Stationsvägen 51.

Nytt är att vi lägger ut bilder på föremål som vi inte kan ta ut. Dessa finner du på vår Facebooksida Lions Club Österåker.

Ibland finns både beskrivning och pris.

Är du intresserad av en privat visning så ring eller skriv ett sms till:

Olle           070 - 661 14 66

Agneta      070 – 781 11 37

Margareta 070 – 990 19 95

                                                                                                                                                                          

 
        * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

ETT FUNGERANDE OCH RISKFRITT LOPPIS??

Ja, det trodde vi inte var möjligt, och därför har det lilla blå huset varit stängt ett antal lördagar nu.

Men kriser kan ju också föda nytänkande och goda idéer: i synnerhet i Lions Österåker, där vi månar om våra inkomster från Loppis – dom som är förutsättningen för vårt viktiga hjälparbete.

Så vi tänkte nytt, och det resulterade i att Loppis fick flytta ut i friska(!), smittfria luften. Premiären i lördags, 9 maj, blev som  ett slags vårmarknad i miniatyr (se bild). Annat nytt var frånvaron av personal, vilket ju överlämnar hela Loppis-shoppandet till våra kära kunder - till och med Swish-betalningen.

Ett annorlunda, och djärvt sätt att bedriva Loppis – visst. Men Swish-resultatet från i lördags ökade på vår optimism, och vi har fått Facebook-reaktioner från våra kunder, bl a här: ”Missade detta. Var det endast idag?” Och på detta svarar vi: ”Nej, vi vill förstås köra flera lördagar – hur många beror på vår fortlöpande utvärdering, vädermakter, och virusutveckling.”

PS  Till er som har ägnat den ofrivilliga hemmavaron nu till att rensa i skåp och på vind. Ni vet att vi i Lions Österåker varmt välkomnar det ni inte själva behöver, för att öka på vårt Loppis-sortiment med mängd och kvalitet. Och om Loppispersonalen, av säkerhetsskäl, inte syns till utanför Blå huset på lördag, så kan ni lita på att era gåvor kommer att bli väl omhändertagna. Och så kan ni förstås passa på att se om ni hittar några fynd bland allt som vi har dukat ut! DS

 

VÄLKOMNA TILL LIONS LOPPIS!

Öppet lördagar kl. 10.00 - 14.00

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Idlib

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Lions Sverige hjälper syriska flyktingar i Idlib.

Kriget i Syrien har nu gått in i en fas där den syriska regimen agerar för att slå ut rebellgrupper i Idlib-provinsen. Bomber faller över städer, byar och landsbygd med följd att civilbefolkningen flyr hals över huvud. De har inget skydd mot kriget och bomberna fälls över både sjukhus och skolor. Dessutom är det kallt i området. Följden blir att människorna är utsatta för ett oerhört lidande. Gränsen mot Turkiet är stängd, utom för utvalda grupper av sjuka och skadade människor.

Nu har Lions Sveriges ordförande Thorbjörn Bengtsson tagit initiativ till att bidra med 500 000 SEK ur Lions Sveriges katastroffond.

Lions driver sedan tre år tillbaka projektet De Glömda Barnen för att hjälpa syriska flyktingar i södra Turkiet. Den organisationen arbetar nu för att ta fram livsmedel, filtar med mera till flyktingarna i Idlib-provinsen. Red Crescent är Turkiets största humanitära organisation som är en del av internationella Röda korset. De förnödenheter som Lions nu bekostat kommer att delas ut i samverkan med Red Crescent.

Lions representanter var under lördagen på plats vid gränsen för att lämna över hjälpsändningen till Red Crescent. Det var blåsigt och kallt, så man kunde verkligen ana det helvete de syriska flyktingarna har när de ständigt jagas undan utan mål i sikte och detta under svåra väderförhållanden. Det passerade ständigt ambulanser från Syrien, Turkiet tar emot en del av de akut sjuka

-Vi träffade ett antal av Red Crescents hjälparbetare, de gav oss ett mycket gott intryck säger en av Lions representanter på plats. Vi ser fram mot ett givande samarbete med denna hjälpinsats.

Red Crescent har sedan kriget startade 2011 fört in 48 000 lastbilar med förnödenheter till människor på flykt inne i Syrien. Idag fokuserar man på Idlib-provinsen och driver där 6 tältläger med 1000 personer i varje. Man hjälper familjerna som bor där så de har möjlighet att överleva. Varje dag delas tex 15 000 bröd paket ut. Tankbilar med vatten körs in till lägren. Red Crescent har ”affärer” i Idlib där flyktingar får hämta kläder utan kostnad. 4 miljoner persedlar har hittills delats ut av Red Crescent till över en miljon mottagare.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lionsklubbarna i Vallentuna, Vaxholm och Österåker har tillsammans sett till att 90 st Solvattenbehållare skickats till Burkina Faso.

Läs mer här.

 

* * * * * * * * * *  * * * * * * * *

Solvatten? Vad är det?

Läs mer här!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

                       

Välkomna till Lions loppis i Åkersberga. Varje lördag mellan kl 10.00 - 14.00 har vi öppet. Massor av saker att shoppa och trevlig personal kan vi bjuda på. Välkomna!

 

 

* * * * * * * * * * * * * * *

              Vi behöver flera medarbetare!

 

 

Bli medlem i Lions Club Österåker! Du får jobba alldeles gratis här på vår Loppis och på våra andra trevliga aktiviteter som vi håller på med, t.ex. Vårmarknad, Julmarknad, Österåkers Lucia, Blå Vågen med mera.

Kontakta gärna personalen på Loppisen om Du undrar över något!

Kontaktuppgifter Lions Club Österåker:

www.osteraker.lions.se eller telefon 076 139 78 30

Välkommen till Lions!

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

HJÄLP DE SYRISKA FLYKTINGBARNEN!

 

 

Lions hjälper barnen i flyktinglägren i Syriens grannländer. 

Du kan SMS:a:flyktingbarn 100, 200 eller 300 kronor till 729 70. Eller sänd ditt bidrag till 90 1948-0, flyktingbarn.

Se mer www.lions.se

 

* * * * * * * * * * * * * * * *

SWISH

Nu kan du betala via Swish, nr 1232741999, på Lions loppis. Vi finns på Stationsvägen 51 i Åkersberga och har öppet lördagar kl 10.00-14.00. Då tar vi även tacksamt emot dina säljbara gåvor. Välkomna!

 

* * * * * * * * * * * * * * *

Välkommen till Lions!

Läs mer

  * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Lions Club Österåker hjälper kenyaner till bättre vattenkvalité

Läs mer här

* * * * * * * * * * * * * *

Här kan du hjälpa lions hjälpa

Lions Loppis, Stationsvägen 51 i Åkersberga, håller öppet helgfria lördagar kl. 10.00 - 14.00.  Då tar vi även tacksamt emot dina säljbara gåvor.      

Du kan fynda samtidigt som du hjälper! Genom låga lokalkostnader och ideellt arbetande Lionsmedlemmar kan vi lova att 90 - 95 % av våra intäkter går direkt till Lions olika hjälpprojekt!                                                                                           

         Lions Loppis - Stationsvägen 51, Åkersberga

 


Du är också välkommen att sätta in ett bidrag på vårt konto för hjälpinsatser:  bg 238-2679 eller Swish 1232741999

Tack för bidraget!

 

 

Webbmaster: Karin Powell Lundmark

Denna hemsida öppnades 2011-02-24
 

 


 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter