Kokoukset

LIONS CLUB LIPERI

Piirikuvernöörin vierailu 17.11.

Marraskuun kuukausikokous ja uosikokous pidetään keskiviikona

17.11.2021 klo 18.00 alkaen: Piirikuvernööri PPekka Timoskainen vierailee.

Tervetuloa koko joukolla mukkaan!

 

Esityslista

 1. kokouksen avaus

 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja

 3. valitaan sihteeri

 4. todetaan läsnäolijat

 5. kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen

 6. valitaan 2 pöytäkirjantarkastajaa,ääntenlaskijaa

 7. esityslistan hyväksyminen

 8. kauden 20/21 toimintakertomuksen hyväksyntä

 9. kauden 20/21 tilien käsittely ja toiminnantarkastajan lausunto

 10. kauden 20/21 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

 11. talousarvio kaudelle 21/22

 12. muut asiat

 13. kokouksen päättäminen

 

 

SYKSYN KALENTERIA

Vaalikokous 7.10. klo 17.00 Ylämyllyn koululla

Piirisökö Kiteellä 13.11.2021

Piirikuvernöörin vierailu 17.11.2021

Piirihallitus Liperissä 20.11.2021

 

UUTEEN KAUTEEN

LC Liperin toimintakauden 2021-22 avajaiskokous to 19.8.2021 klo 18.00 Rantamakasiinilla. Tervetuloa!

 

VESA AATELOITIIN

Lohkon puheenjohtajana aloittava Vesa Sorsa aateloitiin Arne-ritariksi klubin kauden päättäjäisissä perjantaina 4.6.2021

"En kyllä osannut varautua. Tämä kunnianosoitus tuli minulle täysin yllätyksenä. Minut oli pyydetty lippuvartioon, kun päättäjäiset osuivat Puolustusvoimain lippuhuhlaan, kertoo vuodesta 2007 klubiin kuuolunut Vesa.

Ahkerasti lions-teht5ävissä tukenut Sirpa-vaimo sai åuolisomerkin ja kukkaset.

Vesa on klubin neljäs Arne Ritarikillan jäsen. Aiemmin ovat ritarin arvon saaneet Tarmo Nenonen, Rauno Pelkonen ja Mauri Vänttinen.

 

 

KUTSU LEIJONILLE ja PUOLISOILLE

Kauden päättäjäiset / juhla

Perjantai 4.6.2021 klo 14.00 – 16.00 ( –17.00)

Paikka Rantamakasiini

Tilaisuus alkaa ruokailulla klo 14.00

Pitzzabuffee sekä kahvit

Ruokailun jälkeen ohjelmaa. mm. Partiolaisille luovutetaan klubimme avustus.

Klubin ohjelman jälkeen Partiolaiset esittäytyvät sekä järjestävät omaa ohjelmaa, johon kutsuvat myös muita nuoria. Nuorille varattu mehua ja munkkia.

Pukukoodi: RENNNON JUHLAVA

TERVETULOA

Vp.

Ilmoittautuminen 30.5.2021 mennessä Paavo Koposelle.

Suorita ruokailumaksu 15,00 euroa per henkilö ennakkoon

tilille Fi 13 5234 2020 0673 62 viestikenttään: ruokailu

 

Lions Club Liperi ry

Kotimaan nro 97

Kansainvälinen numero 4027020713

Perustamispäivä 25.3.1957

Charter Night 20.10.1957

Presidentti: Seppo Nissinen, sihteeri: Paavo Koponen, rahuri: Saku Kariola

 

LC Liperin  arvot

Palvelualttius

"Olemme valmiita auttamaan avun tarvitsijoita. Osallistumme yhteisvoimin ja aktiivisesti palveluaktiviteettien toimeenpanoon."

Lions-henki

"Haluamme kokoontua ja viettää aikaa yhdessä. Viihdymme Lions-toiminnan eri muotojen piirissä niin muita palvellessa kuin itseämme viihdyttäen."

Nuorison tulevaisuus

"Edistämme nuorten kasvamista yhteiskunnan jäseniksi ja sen aktiivisiksi toimijoiksi".

PIIRIKUVERNÖÖRI VIERAILI

Lions 107H-piirin piirin piirikuvernööri Tuula Rantaeskola vieraili LC Liperin kokouksessa 15.4. Tuomisina oli ajankohtaisia sekä ansiomerkkejä vuosikymmeniä toimineille lioneille.  Viemisinä Savonlinnaan lähti Tuplahuttua&Sipruvelliä plus Mirja Parviaisen käsityötaidetta.  ,

LEIJONAVUOSIA

Piirikuvernööri luovutti 35-vuotisansiomerkin Tarmo Nenoselle, 40-vuotisansiomerkin Vesa Haaaralalle sekä 45-vuotisansiomerkit Jaakko Helmiselle ja Esko Siitoselle. Kymmenistä vuosista saavat palkintonsa myöhemmin Matti Mustonen (30) ja Pentti Hämäläinen (35 v.)

 

YLI 50 VUOTTA LEIJONANA

Juhani Kososen (keskellä) ja Mauri Vänttisen leijonamarssi on kestänyt yli 50 vuotta ja heidät palkittiin klubin esittämällä ja liiton myöntämällä ansioristillä. Kauko Sorjoselle oli vastava ansiomerkki luovutettu jo aiemmin. Puolisomerkin 50 vuoden saivat täärkeät tukijoukot eli ladyt Ritva Vänttinen ja Pirkko Sorjonen.

Ansiomrkit tulivat saajilleen yllätyksenä ja niiden luovutus juhlisti keväistä kokoustapahtumaa.

TULEVIA VALINTOJA

Kevätkokouksessa valittiin klunille tehtävänsä 1.7.2021 aloitavat toimimihenkilöt. Klubin presidenttinä aloittaa Juha Kosonen, varapresidentteinä Terro Kuittinen (1.) ja Saku Kariola (2.). Past president on kolme vuotta klubia ohjastanut Seppo Nissinen. Sihteerinä jatka Paavo Koponen ja rahastonhoitajana Saku Kariola. Hallituksessa jatkavat myös lohkon puheenjohtajana aloittava Vesa Sorsa sekä Pertti Puustinen.

 

SORJOSILLE ANSIOMERKIT

Lähes vuoden luovutusta odottaneet 50-vuotisansiomerkit on toimitettu klubin kiitosten ja terveisten kera Kauko ja Pirkko Sorjoselle. Merkit oli alun perin tarkoitus luovuttaa heille Evakon tie -konsertissa viime vuoden maaliskuussa. Korona sotki suunnitelmat.

Ansiomerkit vei Jyvin hoivakodissa oleville vanhemmilleen Taina Määttä (o.s. Sorjonen) perjantaina 26.2.2021. Kaken kunto on viime aikoina heikentynyt, mutta hyvin hän oli muistamisen noteerannut. Ansiomerkit ovat varmasti päivän keskustelun ja ihailun aihe hoivakodissa.

KOKKO-VEIKOILLE AVUSTUS

Klubin hallitus kokoontui viiden jäsenen voimin viime viikon torstaina Herrankukkarossa. Yhtä monta osallistujaa oli kuukausikokoukseen + neljä Leonillaa ja piiristä Jouko Hirvonen. Klubille olisi edelleen tarjolla lohkon puheenjohtajan paikka kaikkine luontoisetuineen.

Kuukausikokous tähyili tulevaisuuteen ja päätti jakaa tauluhuutokaupan tuotoista 1 500 euroa Kokko-Veikoille saunan kunnostukseenn. Seurakunta on siirtänyt Rekiniemen majan hallinnan partiolaisille. Klubin parikymmentä vuotta sitten rakentama laavu on edelleen kuosissaan ja käytössä. Sinne suunniteltiin kevätkauden yhteistä tapahtumaa.

Taulutuotoista jäi jäljelle 1 000 € johonkin myöhemmin valittavaan nuorten kohteeeseen.

 

Kuva klubin lipun vihkimistilaisuudesta 1958 V. Lehtonen

Leijonien ja Lenillojen yhteiskokous

torstaina 18. 2. 2021 klo 18.00 Herrankukkarossa (seurakunnantilat) Keskustie 5.
Johtokunta 16.30 ( neuvottelu partiolaisten kanssa)
 
HUOM. paikka vaihdettu että pystymme pitämään riittävät turvavälit istuessa.
Pystymme istumaan ko. tilassa riittävän väljästi.
Maskia suositellaan käytettävän lähikontakteissa.
"Pakollinen" ennakkoilmoittautuminen, Max osallistujamäärä 20 henkilöä.
Ilmoitus sihteerille sposti tai tekstiviesti numeroon 0400 678 177
terv. sihteeri paavo

 

EI KUUKAUSIKOKOUSTA

tammikuussa koronatilanteen takia. Hallitus kokoontuu tarvittaessa.

HYVÄÄ ALKANUTTA LIONS-VUOTTA 2021.

 

LÄSKIKOMU TULI KÄYMÄÄN

Klubista toiseen kiertävä lLÄSKIKOMU on nyt Liperissä - jo toisella vierailullaan. Painavan ja ikuisesti kiertävän muistutuspalkinnon toivat LC Kontiolahden edustajat presidenttinsä Hannu Pessin johdolla. Läskikomu muistuttaa klubien välisen kanssakäymisen tärkeydestä ja velvoittaa saajaklubin siirtämääån sen kuukauden sisälle eteenpäin. Aiemmin Liperissä vieraillut kiertopalkinto päätyi Linnattarille Savonlinnaan.

 

 

VUOSIKOKOUS TO 15.10.2020

LC Liperin vuosikokous pidetään to 15.10.2020 klo 18.00 Lipetissä. Käsittelyssä mm. tilinpäätös, toimintakertomus ja raportti tauluhuutokaupasta. Kahvi, voileipä ja kahvileip. Tervetuloa!

Hallitus kokoontuu tuntia aiemmin samassa paikassa.

 

 

 

 

TAULUHUUTOKAUPPA 9.10.2020 LIPERISSÄ
LC Liperi järjestää (mikäli koronatilanne sallii) hyväntekeväisyyshuutokaupan pe 9.10.2020 kello 14 Liperin myllypuodin tiloissa. Myytävänä on mm. kymmenen Liperin osuuspankin kirkonkylän konttorin seinillä aikanaan ollutta taulua, jotka pankki on lahjoittanut huutokauppaan. Tuotto käytetään liperiläisten nuorten hyväksi. Lisäksi myytäväksi tulee yksityishenkilöiden lahjoittamaa taidetta.
Myytäviin tauluihin on mahdollisuus tutustua tilaisuuden alussa. Taulujen kuvia julkaistaan ennakkoon mm. näillä, LC Liperin sekä Liperin OP:n facebook-sivuilla.
Varovaiset ennakkotiedustelut ja sitovat ennakkotarjoukset p. 0500 577173 tai tarmo.nenonen@kolumbus.fi.
Osuuspankin lahjoittamien taulujen kuvat on julkaistu osiossa klubin projektit.

 

 

 

 

LC Liperin SYYSKUUN KUUKASIKOKOUS

 torstaina 24.9.2020 klo 18.00 LIPETISSÄ, Keskustie 20.

Painavaa asiaa, kahvi ja kevyt iltapala. Hallitus kokontuu samassa paikassa pikkukabinetissa klo 17.00.

TARMOLLE SM-HOPEAA

Lionit ratkoivat paremmuuttaan sököpeelissä karkauspäivänä Kontiorannassa. Perintiseen SM-turnaukseeen osallistui 65 lionia eri puolilta maata. LC Liperin Tarmo Nenonen jäi mestaruudesta vain 7 euron päähän. Niukan voiton vei LC Rääkkylän Tero Harinen. Näöin ollen seuraava turnaus on vuoden kuluttua naapurikunnassa.

Pronssille sijoittui LC Hartolan Timo Rantanen. Joukkuekilvassa äskettäin piirinmestaruuden voittanut kolmikko Paavo Koponen, Tarmo Nenonen ja Rsuno Pelkonen oli sijalla 10. Klubin toinen joukkue Pentti Hämäläinen, Teuvo Martikainen, Seppo Nissinen oli kuudestoista.

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS

mAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS TORSTAINA 19.2.2020 kello 18.00 LIPETISSSÄ. Palautekeskuskustelu klubin järjestämästä Evakon laulu -konsertista.

LC LIPERI SAI UUDEN JÄSENEN
Klubimme tuorein ja nuorin jäsen on Saku Kariola. Hänet otettiin LC Liperin jäseneksi tammikuun kokouksessa. Sakun kummina toimii Mauri nVänttinen, yksi klubin pitkäaikaisimmista jäsenistä. Rintamerkin ja perinteisen veljen maljan lisäksi uusi jäsen sai eväikseen kansiollisen lions-tietoutta.
 

 

 

PALKINTOKAAPPI MUUTTI

Klubin runsaasta menestystä ja maineikkaasta historiasta kertova palkintokaappi lähti ensimmäisenä pitkien pyhien jälkeisenä päivänä Grillikahvio Sisusta LIPETTIIN eli Keskustie 20:een. Osallisina olivat jälleen Vesat: Sorsa (kuvassa) ja Haarala (piilossa). Uusi sijaintipaikka on Lipetin pienempi kokouskabinetti. Kaappiin tuli tarvittavaa väljyyttä, kun standaarit löpysivät uuden paikan taustalla olevalta ylähyllyltä ja osa papereista sijoittui viereiseen arkistokaappiin.

 

MERKITSE KALENTERIIN 15.3.2020!

Valmistelut talvisodan päättymisen aikoihin järjestettävän konsertin osalta ovat edenneet siten, että ajankohta ja paikka on päätetty. Konsertti järjestetään su 15.3. klo 15.00 Liperin koulukeskuksen isossa salissa. Luvassa on tasokas ohjelma, josta tarkempaa tietoa (myös julkisuuteen) lähiviikkoina.

 

LÄMMINTÄ VETTÄ..

Peräti puoli vuotta ilman lämmintä vettä taiteilleet Lea ja Erkki Häkkinen Härkinvaarasta saivat tukea ja lämpöä joulun odotukseensa. Lähimmäisen kautta liikkeelle lähteneeseen tukipyyntöön löytyi nopea vastaus LC Liperiltä ja alan ammattilaiselta Arto Outiselta. Lionsklubi osallistui uuden lämminbesivaraajan hankintaan ja presidenttimme Seppo Nissinen hoiteli Arto Outisen kanssa asennuksen.

 

HELPOTUSTA KIPUUN
LC Liperi ja LC Liperi Leonillat lahjoittivat kipeään tarpeeseen tulevan kipupumpun itsenäisyyspäivän aattona Liperin terveyskeskuksen käyttöön. Sekä vuodeosastolle että palveluasumisyksiköille tarkoitetun laitteen vastaanotti osastonhoitaja Sari Lamminsalo.
Järjestyksessään kolmannen kipupumpun hankinnassa olivat LC Liperin ja LC Liperi Leonillojen kanssa yhteistyössä Liperin Ykkösapteekki, Ylämyllyn apteekki sekä Liperin Kukka- ja hautauspalvelu.
Lahjoittajien edustajat kuvassa vasemmalta: Eija Huhtakangas, Jouni Kähkönen, Seppo Nissinen, Sirpa Naumanen, Kaarina Eskola, Liisa Karttunen ja Tuulia Väisänen.

 

MENESTYSTÄ SÖKÖRINTAMALLA

Lions-sökön piirinmestaruudet ratkottiin Koverossa LC Tuupovaaran isännöidessä jännittävää tapahtumaa. Liperiin tuli lukuisten arvontapalkintojen lisäksi piirinmestaruus joukkuesökössä sekä Teuvo Martikaisen sijoittuminen pronssille päivän finaalissa. Joukkuevoiton tuojina olivat Rauno Pelkonen, Tarmno Nenonen ja Paavo Koponen.

Piirinmestaruuden voitti LC Kitee/Pajarin Raimo Timoskainen. Ero LC Tuupovaaran Raimo Kilpiään oli pienin mahdollinen eli puoli euroa. LC Liperiä finaalissa edusti Teuvon lisäksi Rauno Pelkonen.

SAKU KARIOLA jäseneksi LC Liperiiin

Lokakuun kokouksen kohokohtia oli uuden jäsenen esittäytymninen. Lähihoitaja Saku Kariola hyväksyttiin yksimielisesti LC Liperin uudeksi jäseneksi.

60 vuotta

Klubimme presidentti Seppo Nissinen juhli äskettäin kuusikymppisiään (vaikkasitä ei heti uskoisikaan). Muistimme häntä klubin standaarilla ja onnittelimme Lions-adressilla.

 

SAATTOAPU VIIMEISELLE MATKALLE

 

Yksi viime vuosien vaikuttavimmista aktiviteeteista on ollut kantopalvelun tarjoaminen viimeiselle matkalle. Monella hautaan saatettavalla ei ole omasta takaa voimavaroja tähän tehtävään.

 

- Palvelua kysytään keskimäärin pari kertaa kuukaudessa. Paras palkkio tästä työstä on vainajan omaisilta tullut vilpitön palaute ja kiitos, sanoo kantoryhmän kokoonkutsuja veli Vesa Sorsa.

 

SÖKÖTUOTOT JAKOON

LC Liperin järjestämä Suomen Lions-liiton sökömestaruusturnaus helmikuussa tuotti hyväntekeväisyydelle 5 200 euron potin. Leijonat jakoivat tuen siten, että Ylämyllyn Yllätys sai matalan kynnyksen toimintaansa 1 000 euroa, Viinijärven Urheilijat nuorten pelaajien rahastoon 1 000 euroa, Siikasalmen koulu liikuntavälinehankintoihin 700 euroa, Liperin Taimi nuorten ohjaajien palkkaamiseen 600 euroa ja Liperiin tulevaan nuorten ilmastokokoukseen 300 euroa. LC Liperin puolisot tukivat Pro Liperin lintuseuranta ja luontohanketta 1 000 eurolla sekä Musiikkiopiston Liperin kerhon lasten soitinhankintoja 600 eurolla.

 

KAUDEN PÄÄTTÄJÄISET JA TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUS

Klubin kauden päättäjäistapahtuma järjestettiin 19.5.2019 Viinijärven Urheilijain vieraana. Ohjelmassa oli ViU-Ylihärmä -ottelun seuraaminen hienossa kwevätsäässä, kahvittelua sekä ruokailu ottelun jälkeen. Presidentti Seppo Nissinen (apunaan ViU:n puheenjohtaja Mira Loponen) hoiteli kauden palkitsemiset. Lionien I uusukkeen ansioristin sai veli Teuvo Martikainen (sivun pääkuva). Piirikuvernöörin tunnustuspalkinnon tältä kaudetasaivat Vesa Sorsa (kuvassa alla) ja Tarmo Nenonen.

'

SÖKÖMESTAREITA
Suomen Lions-liiton sökömestaruusturnaus lauantaina Liperissä onnistui muuten kaikin puolin hyvin. Niinikon maja Liperinsalossa oli viimeistä jakkaraa myöten täynnä, kun pelaajia oli lähes 70, klubin toimihenkilöitä järjestelyissä ja puolisoita keittiössä/arvanmyynnissä yhteensä noin 30. Vieraita kestittiin liperiläisin eväin: karjalanpiirakoilla, hirvikeitolla, emäntien leivonnaisilla, ruisleivillä ja hirvenlihasäilykkeillä.

Suomen Lions-liiton sökömestaruudet ratkottiin Liperissä 23.2019. Filaalipöydän jännitystä.

 

Kuvia aiemmilta vuosilta

 

Oi niitä aikoja! LC Liperi oli perustettu ja sen lippu otettiin juhlallisesti vastaan. Puolisot olivat mukana tärkeissä tapahtumissa alusta alkaen.

LC Liperin historian hienot vaikuttajat: Lati Rinne ja Aarne Inkinen olivat mukana vielä klubin 40-vuotisjuhlassa. Aarnw oli yksi klubin perustajista.

 

Liperin lionit kunniavartiossa sankarihaudoilla itsenäisyyspäivänä. Kiitos teille, jotka annoitte henkenne isänmaan puolesta.

 

Hienon juhlan kohokohta. Mauri J. Vänttinen aateloidaan Lions-ritariksi. Miekkamiehenä Harri Forss, todistajana klubin 60-vuotisjuhlaväki.

 

Ei aivan kirkkoherra, mutta sujuva lukija kuitenkin. Veli Vesa Sorsa valistaa joulun musiikkokirkkoon kokoontuneita.

 

Kuva ajalta, jolloin Liperissä oli vielä kolmwe lions-klubia. Yhtewiskokouksia pidewttiin pari kertaa vuodessa ja pikkujouluissa oli hauskaa.

 

FRISBEE-RATA LIONSVOIMIN LIPERIIN

Ensimmäinen kori on pystyssä - ja pitäähän se testata! Sama porukka koittelee taitojaan. Heittovuorossa veli Esko Siitonen, valvojina Vesa Sorsa, Vesa Haarala ja Rauno Pelkonen. Kuva: Jyrki Utriainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter