Kokoukset
Jäsenet

 

LC Lieto on jo 48 vuoden ajan järjestänyt oman alueensa vuotuisen suurtapahtuman, Liedon Mikkelinmarkkinat. Ne edustavat elävää markkinaperinnettä parhaimmillaan ja ovat tavallaan suora jatke alueella  jo keskiajalla toimineelle Sauvalan kauppapaikalle.

 

Mikkelinmarkkinat 2019 Liedossa

sunnuntaina 29.9.2019 klo 10-16

 

Markkina-alue on esitetty oheisissa kartoissa (linkki avautuu klikkaamalla alleviivattua tekstiä):

Alueen yleiskartta ja markkinapaikkakartta sekä havainnekuvia markkinapaikkojen sijoittumisesta alueelle. Lisätietoa markkinajärjestelyistä tästä linkistä "Ohjeita myyjille 2019"

 

Myyntipaikkojen hinnat:

AUTOPAIKAT (1-14):

- 4m x 7,5m: 120€ (sisältää sähkön)

TELTTAPAIKAT (15-140):

- 4m x 5m: 80€

- 4m x 5m sähköjakelualueella: 85€ (kartassa merkintä ”SÄ”, muille paikoille sähköä ei ole saatavissa)

PIKKUPAIKAT (B1-B8):

- 3m x 3m: 40€

KAUPPAPIHAN PAIKAT:

- Lipanaluspaikat: 30€/2jm (telttamaisia rakennelmia ei sallita)

- Telttapaikat 2m x 2m: 30€

 

Paikat tulevat myyntiin 19.8.2019 ja paikkoja voi siitä lähtien tiedustella myyntipaikkapäivystäjältä numerossa 044 9450 297 (arkisin klo 16-18). Viime vuonna paikalla olleet myyjät voivat ilmoittaa mahdolliset paikkavaraustoiveensa sähköpostilla osoitteeseen: markkinat.lclieto@gmail.com

Puhelintiedusteluihin vastaa 19.8.2019 lähtien markkinapäivystäjä sekä markkinapäällikkö Kari Kedonpää, 0500-436 976

LC Lieto pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Markkinalehti

Mikkelinmarkkinoiden yhteydessä julkaistaan joka vuosi Markkinalehti, joka jaetaan markkinaviikolla jokaiseen kunnan kotitalouteen.

HUOM! Markkinamyyjä, mikäli haluat ilmoituksen markkinalehteen, kerro siitä sähköpostilla osoitteeseen markkinat.lclieto@gmail.com.

 

Liedon Mikkelinmarkkinoiden synty

Idean kunnon vanhan hyvän ajan markkinoista esitti klubin sen aikainen presidentti, Säästöpankin johtaja, kunnallisneuvos Jaakko Kailiala, joka muutenkin vaikutti ratkaisevasti markkinoiden syntyyn. Hän jopa kiersi henkilökohtaisesti lähialueen toreja ja markkinoita tiedottaen kauppiaille uusista Liedon markkinoista. Markkinoiden syntymiseen ja ennen kaikkea niiden luonteeseen vaikutti myös hyvin laajasti paikalliseen historiaan perehtynyt kotiseutuneuvos Mauno Wanhalinna. Aluksi Mikkelinmarkkinat pyrkivät olemaan maalaismarkkinat ”vanhaan malliin”. Pestuuosuutta niissä ei kuitenkaan ollut, mutta maalaismarkkinoiden henkeä on säilynyt näihin päiviin saakka, vaikka myytävät tuotteet ja kauppiaatkin ovatkin pikku hiljaa vaihtuneet vuosien saatossa.

 

Toimiva järjestelyorganisaatio

LC Liedon jäsenmäärä vaihtelee 30-40 välillä. Vuotuiset markkinat on niin iso voimainponnistus pienelle yhdistykselle, että käytännössä joka ikinen jäsen puolisoineen osallistuu tavalla tai toisella järjestelyihin. Järjestelyjä koordinoi markkinatoimikunta, jonka puheenjohtaja ”vastaa” markkinoista kahden vuoden ajan. Tällöin seuraaja on aina jo vuoden mukana opettelemassa kaikkia huomioitavia asioita. Partiolaiset ohjaavat autoja P-alueille ja koululuokat auttavat jälkisiivouksessa. Näin markkinoilla on moninaisia vaikutuksia varsinkin, kun niiden tuotoilla tuetaan mm. paikallista nuorisotyötä, sotaveteraaneja, vanhuksia, vammaisia ja monia muitakin yleishyödyllisiä ja ajankohtaisia hankkeita. Klubi kustantaa vuosittain mm. yhden tai kaksi lietolaista nuorta Lions-nuorisovaihtoon, -kaukaisin lieneekin ollut Japanissa. Huomioliivit ekaluokkalaisille ja opettajien Quest-koulutus (yhdessä kasvamisen ja päihteiden käytön ennalta ehkäisemisen-ohjelma) on jatkuvasti ohjelmassa. Kansainvälisen järjestön osana klubi antaa tukea myös valtakunnallisiin ja maailmanlaajuisiinkin avustusprojekteihin. Valittiinhan Lions-järjestö vuonna 2015 maailman luotetuimmaksi avustusjärjestöksi.

Alueellinen suurtapahtuma

Ensimmäisillä Liedon Mikkelinmarkkinoilla lähes 50 vuotta sitten oli kolmisenkymmentä myyjää. Nykyisin markkinoilla on 100-140 myyntipaikkaa ja useita tuhansia kävijöitä.  Mikkelinmarkkinat ovat nykyisin puhtaasti kaupalliset markkinat ilman ”häiritsevää” ohjelmaa. Tapahtuma on  myös kauppiaiden suosiossa, kiitos hyvien järjestelyjen ja oikean ajankohdan. Ei siis ihme, että tunnuslauseeksi onkin muodostunut ”Mitä näiltä markkinoilta et saa, sitä et tarvitsekaan”.

 

 

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter