Kokoukset

Tervetuloa Kuopion vanhimman Lionsklubin kotisivuille.

Lions - Monta tapaa tehdä hyvää.

Tukkinipunpainon arvauskisan voittajat selvillä

Kaikkiaan kolme henkilöä osasi arvioida tukkinipun painon  12150 kg oikein. Heidän kesken voittajat arvottiin ja polkupyörän voitti Paavo Lähivaara, Heikki Pirinen voitti painepesurin ja Terho Manninen sähköhammasharjan. Muita voittajia olivat Eeva Liisa Tolonen, Ari Tuomainen, Kirsi Suorsa , Jorma Vottonen, Paulus Kotiniemi, Toivo Tuomainen ja Jorma Rissanen. Onnea voittajille ! Kaikki arvonnassa voittaneet olivat osanneet arvata tukkinipun painon muutaman kymmenen kilon tarkuudella oikeasta tuloksesta.

Kaikille voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti ja palkintojen jako aloitetaan torstaina 11.5.2023.

Vapun 2023 tukkinipun painon arvaus

Vappupäivän Kuopion torilla nosturin nokassa roikotettu tukkinippu punnittiin päivän päätteeksi Kuopion Energialaitoksella ja tulokseksi saatiin 12 150 kg. Kuten monet alan miehet tai muuten asioista perillä olevat tahot arvelivatkin, niin nyt oli kyydissä kohtuullisen tuoretta tavaraa eli painoakin oli enemmän , kuin mihin keskimäärin oli totuttu. Nuppikuorman painohan on perinteisesti pyörinyt siinä kymppitonnin molemmin puolin.  Oman haasteensa toi lämmin kevättuuli , joka sen lisäksi, että se nostatteli kansan vappumieltä, niin  se samalla puhalteli ikävästi suoraan nipun päästä sisään ja tukkien lomitse kuivattaen pinoa kaiken aikaa. Eli mukana oli muuttuvia tekijöitä, joiden kokonaisvaikutusta oli vaikea hallita, vaikka sitä yrittikin moni insinööri, mittamies ja moton kuljettaja. Ettei vaan taas kävisi tässä niin ikävästi, että ne kirkkaimmat mitalit eli parhaimmat palkinnot menevät taas niille kaikkein vähiten asiasta tietäville mökin mummoille ja ukoille, jotka ihan vain piloillaan tulivat mukaan nipun painoa arvuuttelemaan. Se nähdään tämän viikon aikana, kunhan poliisiviranomaiset saavat voittajat selville. Voittajien nimet julkaistaan näillä samoilla sivuilla ja voittajiin otetaan myös henkilökohtaisesti yhteyttä.

 

Leijonahiihto 19.3.2023

Valtakunnallinen Leijonahiihtokampanja toteutettiin Kuopiossa Puijon hiihtostadionilla juuri sopivasti hiihtolomien päätteeksi alueen Lionsklubien toimesta. Tapahtuman suojelijana toimi  hiihtäjäsuuruutemme Iivo Niskanen.  Vuosittain yhteistyössä Hiihtoliiton kanssa toteutettavan kampanjan tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria hiihdon pariin.

Tapahtuma keräsi n.70 leikkimielistä kilpailijaa vanhempineen nuorimpien ollessa 3 vuoden ikäisiä.

Tässä kilpailussa kaikki osallistujat voittivat iloisen ja reippaan mielen sekä saivat muistokseen leijonamitalin.

Tapahtuman järjestelyt vaativat mittavan joukon leijonia avukseen päävastuun järjestelyistä ollessa LC Kuopio/ Päivärannalla.

Maaliskuun kuukausikokous

Maaliskuun kuukausikokouksen tärkein asia oli käsitellä hallituksen esitys tulevan kauden uudeksi hallitukseksi ja toimihenkilöiksi. Lisäksi käytiin läpi luonnosta tulevan kauden toimintasuunnitelmaksi ja myös taloussuunnitelmaa periaatteellisella tasolla. Asiat tullaan viemään huhtikuun kuukausi-ja vaalikokoukseen päätettäviksi.Kokouksen yhteydessä kuultiin myös kaksi esitelmää mielenkiintoisista aiheista.

Toiminnanjohtaja Harri Miettinen kertoi ViaDia-järjestön toiminnasta.

Risto Skottman esitelmöi aiheesta " Ääri-ilmiöt, jotka ovat seuranamme". Esitelmässä käytiin läpi radonsäteilyä, jolla on jo tieteelllinen perusta sekä maasäteilyä, jonka olemassaoloa ei vielä tieteissä tunnusteta.

Pyramidit entistä tärkeämmässä roolissa varojen hankinnassa.

LC Kuopiolla on tällä hetkellä kaikkiaan 10 keräyspyramidia/-laatikkoa Kuopion ostoskeskuksissa ja marketeissa. Samalla kun sinappiaktiviteetin tuotto on vuosien mittaan pienentynyt eri syistä, on pyramidien tuotto puolestaan kasvullaan turvannut LC Kuopion avustustoiminnan jatkumisen entisellä tasollaan. Valtaosa keräyspisteiden tulosta muodostuu pullojen palautuskuiteista. Kuvassa lionpresidentti Leif Salenius ja lionveli Matti Nissinen tyhjentämässä Ykkösrastin keräyspyramidia.

Sinappiaktiviteetti jälleen kerran onnistuneesti päätöksessään.

Valmistetut 1000 Leijonasinappipurkkia ovat nyt löytäneet uudet omistajansa ja toivon mukaan tuovat sen kaivatun loppusilauksen moneen kuopiolaiseen joulupöytään. Saadut varat käytetään kuopiolaisten nuorten ja veteraanien auttamiseen. Viimeisen päivän eli lauantain 9.12. myynnistä  Kuopion Prismassa vastasivat valtaosin lionveljet Matti Nissinen ja Seppo Jalkanen.

Pikkujoulu perjantaina 9.12.2022

Pikkujoulu vietettiin yhdessä LC Kallaveden, LC Kalakukon ja LC  Päivärannan kanssa Kuopio Klubilla. Kenties enteillen jatkossa vieläkin tiiviimpää yhteistyötä klubien välillä. Tervetulokutsua noudatti viitisenkymmentä juhlamielellä olevaa veljeä ja heidän puolisoaan.

Juhlavieraat saapuivat presidenttien kättelyn kautta. Taustamusiikista vastasi lionveli Jukka Kinnusen duo.

Jokainen löysi nimilapuin merkityn paikkansa pöydissä, joissa oli sopivasti ihmisiä eri klubeista.

Juhlien alkuun nautittiin tervetulomaljat .

Klubien preesidentit  esittivät perinteisen Tiernapojat- laulun toivottaen "Hyvää iltaa itse kullekin säädylle sekä isännill` että emännill`"

Taikuri Olli Minkkisen Taikashow avustajanaan yleisöstä poimittu vapaaehtoinen.

Taikurin pöytätemput osoittivat, että taikurin sormet ovat silmääkin nopeammat vai olisiko kuitenkin ollut kysymys oikeasta taikuudesta.

Juhlat jatkuivat jouluaterian merkeissä ja hyvästä seurasta nauttien.

Sinappitalkoot

Klubin vuotuinen pääaktiviteetti eli sinappitalkoot hoidettiin lauantaina 29.10. aiemmasta poiketen Linnanpellon koululla. Tavoitteena oli saada 1000 sinappipurkille etiketit kylkeen ja sellofaani ympärille jouluiseksi koristeeksi ja myyntiä vauhdittamaan. Mukana talkoissa oli parisenkymmentä veljeä ja puolisoa. Iloinen puheen sorina täytti vanhan luokkahuoneen ja työ edistyi vauhdilla. Aktiviteetin tärkein vaihee eli sinapin myynti on jo ennakkomyynnin osalta ollut jo hyvän aikaa käynnissä . Perinteiseen tapaan leijonaveljet ja puolisot tuovat  sitten näkyvyyttä toiminnalleen marras-joulukuun vaihteessa myymällä sinappia Prisman aulassa .

Lokakuun kuukausikokous ja vuosikokous

Kuukausikokouksessa otettiin vastaan klubin uusi jäsen Jukka Kinnunen. LC Kuopion rintamerkin asensi itseoikeutetusti  kummin oikeudella Paavo Kankkunen.

Vuosikokous hyväksyi Eero Wetzellin laatiman toimintakertomuksen  sekä samoin Paavo Kankkusen laatiman tilinpäätöksen kaudelta 2021- 2022. Vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Syyskuun kuukausikokous

Syyskuun kuukausikokous keräsi salin  täyteen lionveljiä ja heidän puolisoitaan. Lisäksi paikalla oli kaksi jäsenehdokasta ja yhden puoliso. Molemmat ehdokkaat hyväksyttiin klubin jäseniksi. Uusien jäsenien virallinen vastaanotto on lokakuun kokouksessa. Muita kokouksen pääaiheita olivat  aktiviteettien järjestelytilanne.

Lionpresidentti Leif Saleniuksen puoliso Kaija piti illan esitelmän aiheenaan " Myötätunto ja positiivisuus ihmissuhteissa". Erinomainen,  lionstyön perusteisiin pureutuva esitelmä herätti salissa vilkkaan keskustelun.

Uusi toimintakausi käyntiin hallitusta vaihtamalla

LC Kuopio käynnisti uuden toimintakautensa 2022-2023 perinteiseen tapaan hallituksen vaihtokokouksella. Kokous pidettiin veli Kari Pyykösen kotona Haapaniemellä. Kevään vaalikokouksen mukaisesti alkavalla kaudella klubin toimintaa ohjaa hallitus seuraavalla kokoonpanolla: Lion presidentti Leif Salenius, 1.varapresidentti Juhani Himberg, 2.varapresidentti Jukka Saastamoinen, past presidentti Eero Wetzell, sihteeri Kari Pyykönen, rahastonhoitaja Paavo Kankkunen, klubimestari  Esa Utriainen, Tail Twister Kari Tolvanen, jäsentoimikunta Matti Nissinen, webmaster ja tiedotus Jouko Kohvakka.

 

Tukkinipun painon arvauskisassa voittaneet

1. Painepesurin voitti Matti Korhonen, 2. Tunturi 24 Tempo kombipyörän Taisto Toppinen, 3. Miesten rannekellon Tanja Rautiainen, 4. Bosch akkuruuvinvääntimen Heikki Porrasmaa, 5. Oral B sähköhammasharjan Ulla Manner, 6. Auton sisä-ja ulkopesun Juha Pekkarinen, 7. Autopuhdistus Karppasen tuotepalkinnon Vieno Heinäaho, 8. Autopuhdistus Karppasen tuotepalkinnon Mervi Koponen, 9. Hairlekiinin tuotepalkinnon Pirjo Manninen, 10. Hairlekiinin tuotepalkinnon Emmi Uusitalo.

Arvat tarkasti ja voittoluettelon laati Itä- Suomen Poliisilaitos.

LC Kuopio onnittelee voittajia.

 

Veljet tekojen takana

Yksi Vappu on jälleen takanapäin ja samalla yksi LC Kuopion pääaktiviteeteista päätöksessään.  Suoritus oli jälleen kunniamaininnan arvoinen. Lähes koko veljeskatras ja osin myös puolisot olivat aktiivisesti mukana tuomassa klubiamme myönteisessä hengessä esille. Arpoja kauppaamassa, keskustelemassa vappukansan parissa ja näkymässä keltaisine liiveineen torikuvassa. Suurimman taakan kantoivat luonnollisesti vappuaktiviteetin päävastuulliset Eero Wetzel ja Paavo Kankkunen uurastamalla asian parissa aamusta iltamyöhään. Siitä erityinen kunniamaininta heille ja suuret kiitokset myös kaikille muille mukana olleille. Vielä arvauskisan voittajien nimet puuttuvat, muta nekin julkistetaan näillä samoilla sivuilla alkuviikkoon mennessä.

Kuva: LC Kuopio vahvasti näkyvillä vapputorilla lasten ja nuorten hyväksi kohdistetulla tukkinipun painon arvausaktiviteetilla

Aktiviteetin läpiviemisestä vastasivat Eero Wetzell ja Paavo Kankkunen. Kuvassa mm. huutokauppameklarina ja kuuluttajana aktiviteetissa toiminut Eero Wetzell asianmukaisesti vappau-asuun sonnustautuneena.

Kuva: Lionveli Matti Nissinen myymässä Vapun 2022 ensimmäistä vappuarpaa.

Kuva:Lionveli Matti Lamberg jo 42 vuotena arvuuttelemassa tukkinipun painoa

Vappu 2022

LC Kuopio osallistui jo kymmenien vuosien rutiinilla Kuopion Vapputorin tapahtumiin arvuuttelemalla tukkinipun painoa, huutokauppaamalla polkupyöriä, taidetta, sankollisen rahaa jne. Siinä sivussa kuunneltiin myös Turaukkojen vappumielistä musisointia sekä seurattiin tanssiryhmä KALAMUKKIn riehakasta WAPPUMUKKI- tanssiesitystä. Tukkinipun arvuuttelu keräsi sankan joukon toinen toistaan parempia asiantuntijoita ja muuten vain vappumielellä kisaan osallistuvia. Ilmassa oli kihelmöivää jännitystä ja suurta urheilujuhlan tuntua, kun painoon vaikuttavia seikkoja pohdittiin yhteisesti pikkuryhmissä tai sitten vain visusti omassa mielessä, jolloin voiton avaimet säilyivät itsellä. Puun kasvupaikka, kuivumisaika ja -aste sekä keskimääräinen puunhalkaisija nipun ulkomittojen ohella  vilahtelivat taajaan keskusteluissa. Arvuuttelun päättyttyä tukkinippu kuljetettiin Kuljetus S. Simpasen toimesta  Kuopion Energian autovaaalle  punnittavaksi. Tukkinipun painoksi saatiin 10250 kg.

LC Kuopio onnittelee arvonnassa voittaneita ja tulee ilmoittamaan asiasta heille henkilökohtaisesti. LC Kuopio myös kiittää kaikkia arvontaan osallistuneita . Arvonnasta saadut varat käytetään lyhentämättömänä lasten ja nuorten auttamiseen.

Huhtikuun kuukausikokous ja vaalikokous

Kuukausikokouksen aiheita olivat pyramiditilin varojen käyttö, vapun toritapahtuma ja sinappiaktiviteetin tilanne. Lisäksi kokous käsitteli ja hyväksyi hallituksen valmistelemat esitykset tulevan kauden  toimihenkilöiksi, toimintasuunnitelmaksi ja taloussuunnitelmaksi. Kokouksen alussa piirikuvernööri Arja Kekoni palkitsi Ilkka Hiltusen yhden ruusun ruusukemitalilla  aktiivisesta työstään K-piirin hyväksi.

Vaalikokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat eli nimettiin tulevan kauden toimihenkilöt, hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio. Alkavan kauden 2022-2023 hallituksen keskeisimmät toimijat ovat:  Lionpresidentti Leif Salenius, 1.varapresidentti Juhani Himberg, sihteeri KariPyykönen, rahastonhoitaja Paavo Kankkkunen, klubimestari Esa Utrianen ja tailtwister Kari Tolvanen. 

Jalkahoitoa omaishoitajille

Ilkka Hiltunen luovutti LC Kuopion puolesta Pohjois-Savon Omaishoitajat ry:lle jalkahoitoon oikeuttavia lahjakortteja jaettavaksi pohjois-savolaisille omaishoitajille. Yhdistyksen puolesta lahjakortit ottivat vastaan toiminnanjohtaja Johanna Nikonen ja yhdistyksen puheenjohtaja Kari Hiltunen.

Leijonahiihto

LC Kuopio aloitti  pitkällisen koronatauon jälkeen lauantaina 20.3.2022 aktiviteettitoimintansa lapsille suunnatun Leijonahiihdon merkeissä. Tapahtuma järjestettiin Kuopion Lions-klubien toimesta yhdessä Puijon Hiihtoseuran ja Puijon Ladun kanssa Puijon hiihtostadionilla. Tapahtuman suojelijana oli kultamitalistimme Iivo Niskanen.

 

Lähdön kihelmöivää jännitystä. Lähtö tapahtui ikäluokittain leijonien valvonnassa ja opastuksella.

Lähtö tapahtui suurten hiihtokilpailujen tyyliin takaajolähtönä.

Tässä leikkimielisessä kisassa kaikki voittivat ja saivat palkintona sinivalkoisessa  nauhassa hienon Lasten leijonahiihtomitalin.

Helmikuun 2022 kuukausikokous

Helmikuun kuukausikokousta pidettiin 14 veljen ja kahden vierailijan voimin. Kokouksen pääasioina olivat  ennenkaikkea aktiviteettien tilanne ja rikoskomisario Juha Korhosen esitelmä sekä piirikuvernööri Arja Kekonin terveisten kuuleminen.

Rikoskomisario  Juha Korhonen piti erinomaisen esityksen mm. vanhuksiin kohdistetuista netti-ym. huijauksista ja selvitti, kuinka niihin voidaan varautua.

Piirikuvernööri Arja Kekoni esitti piirin tervehdyksen sekä kertoi tulevista tapahtumista. Piirikuvernööri ojensi samalla Esa Utriaiselle 2-vuotismitalin lohkon puheenjohtajuudesta.

 

LC Kuopio mukana Lions Liiton Rauhanjulistekilpailussa

Rauhanjulistekilpailu syntyi vuonna 1988 ja sen tarkoituksena on antaa nuorille tilaisuus käyttää taiteellisia kykyjään  osoittaakseen kuinka he näkevät rauhan. Kilpailu on kansainvälinen ja siihen osallistuu vuosittain n. 350 000 lasta 75:stä maasta. Kussakin maassa lionsklubit  järjestävät kilpailut yhdessä koulujen ja nuorisoryhmien, kuten esim.partiolippukuntien kanssa. LC Kuopio osallistui kilpailuun yhteistyössä Karttulan yläasteen kanssa.

Lasten tekemät työt arvioi Läänin taidetoimikunnan puheenjohtaja näyttelijä Virpi Rautsiala (kuvassa).  Hän arvioi parhaaksi työksi kädessään olevan Viivi Saatamoisen työn, joka eteni jatkoon  piirin sisällä tapahtuvaan karsintaan. Tunnustuspalkinnot  saivat Sebastian Turunen ja Taavetti Huttunen.

Pikkujoulu Puijon Majalla

Klubin pikkujoulu pidettiin 17.12.2021 yhdessä LC Kallaveden kanssa Puijon Majalla.  Pikkujoulun seremoniamestarina toimi jo rutiinilla veli Seppo Jalkanen. Illan musiikillisesta puolesta vastasi vieraileva tähti Heikki Hiltunen haitarinsa kanssa. Heikiltä ei myöskään hauskat jutut loppuneet kesken, vaan enemmänkin aika, kun välillä piti soittaakin ja laulattaa juhlakansaa. Tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä toivat lapinlahtelaiset Savon murteen mestarit Anneli Valta -Lisitsin ja Maikki Korhonen. Esityksen jälkeen kuultiin encorena lehmien kutsuhuuto.

 

Heikki Hiltunen vauhdissa

Savon murteen taitajat Anneli Valta-Lisitsin ja Maikki Korhonen

Marraskuun kuukausikokous

Marraskuun kuukausikokous pidettiin osin yhteiskokouksena LC Kallaveden kanssa. Yhteisen kokoontumisen tarkoituksena oli edistää yhteishengessä Lions toimintaa klubien välillä. Tilaisuus pidetiin avec-tilaisuutena ja se keräsi paikalle yhteensä 35 leijonaa ja heidän puolisoaan. Lyhyen ja jämäkän kokouksen jälkeen professori Jouni Kurola kertoi ensihoidosta eli mihin suuntaan siinä ollaan menossa ja miten hyvinvointialueet vaikuttavat toimintaan, samoin kuin pelastushelikopteritoiminnasta ja  sen kasvaneesta merkityksestä. Jouni Kurola antoi myös lyhyen täsmäiskun siitä, millaisten oireiden ilmaantuessa on syytä välittömästi soittaa 112:een. Lisäksi saatiin koronan vuoksi siirtynyt ja kovasti kaivattu opastus Kuopion Klubille hankkimamme sydäniskurin käyttöön.

Kuva: Professori Jouni Kurola kertoi ensihoidosta ennen ja nyt sekä antoi opastusta sydäniskurin käyttöön.

 

Kuva: Uutena jäsenenä klubiimme otettiin vastaan Marko  Rantala. Vastaanottoseremonioista vastasivat  veli Kari  Tolvanen ja jäsentoimikunnan pj. Matti Nissinen .

Lokakuun kuukausikokous ja vuosikokous

Kuva: Lionpresidentti Eero Wetzell yhdessä Ilkka Hiltusen kanssa luovuttivat Erik Ongelinille aurinkojumalan kuvan kiitoksena 55-vuotisesta Lions-toiminnasta. Samalla Erik nimettiin klubin kunniajäseneksi.

Kuukausikokouksen pääaiheita olivat: Uudeksi jäseneksi hyväksyttiin Marko Rantala. Kummina toimii Kari Tolvanen. Sinappiaktiviteettia ei toteuteta tänä syksynä mm. koronapandemiasta aiheutuneiden ongelmien vuoksi. Jo maksetuista jalkahoidoista 10 kpl kohdistetaan veteraaneille ja lotille ja loput 10 kpl vaikeassa tilanteessa oleville omaishoitajille. LC Kuopion ja LC Kallaveden yhteinen pikkujoulu pidetään 17.12.2021 klo 18 alkaen Puijon Majalla. Tilaisuus on AVEC. LC Kuopion ja LC Kallaveden yhteinen tutustuminen Kuopion uudistuneeseen museoon ja siellä olevaan Leonardo da Vincin elämästä kertovaan näyttelyyn 3.11.klo 16 alkaen. Tilaisuus on AVEC. Ilmoittautumiset Eero Wetzelille eero.wetzell@pp.inet.fi.

Vuosikokous hyväksyi toimintakertomuksen. Samoin tilinpäätös hyväksyttiin ja vahvistettiin sekä myönnettiin edelliselle hallitukselle vastuuvapaus.

Uusi kausi 2021- 2022 käyntiin koronasta vapaana

Uusi kausi käynnistettiin 15.9.2021 syyskuun kuukausikokouksella. Todettiin, että koronantäyteiset puolitoista vuotta nettikokouksineen on nyt takana ja lienee aika huokaista helpotuksesta sekä palata kokouskäytäntöjenkin osalta normaalielämään. Niinpä kokouskin pidettiin maskittomina,  vieri vieressä istuen ja kädestä pitäen tervehtien.  Kokouksen tärkeimpiä asioita olivat:  Klubin tilien siirtyminen Tervon Osuuspankkiin, sinappiaktiviteetin valmistelut todettiin olevan käynnissä ja  wappuaktiviteetti järjestetään yhdessä LC Kallaveden kanssa. Ansioituneille jäsenille myönnettiin seuraavat kunnianosoitukset ja ansiomerkit: Eero Korhoselle Ars-ansiomerkki sekä klubimme ainaisjäsenyys ja kunniajäsenyys,  Erik Ongelinille 55- vuotismerkki ja  samalla klubin kunniajäsenyys,  Ilkka Hiltuselle ja Seppo Toloselle 40 vuotismerkit ja Antti Kivirannalle 15 vuotismerkki.  

Tuomas Oinonen toivotettiin tervetulleeksi LC Kuopion jäseneksi uutena jäsenenä.

Eero Korhoselle myönnettiin klubimme ainaisjäsenyys ja kunniajäsenyys. Aiemmin ainaisjäsenen arvon klubissamme on saanut ainoastaan Erik Ongelin. 

Kuukausikokouksen esitelmän piti Heikki Hiltunen lautamiestoiminnasta.

 

 

 

               

Klikkaa banneria - pääset Punaisen Sulan sivuille.


Leijona Tytöt on uudistanut sivustonsa. Tutustu tästä.

 


                                           

 


 

Satavuotisjuhlan palveluhaaste.

 

Lions Club Kuopio osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin. Avustuskohteina ovat muun muassa WHO Cares -toiminta, joka tekee aktiivisesti nuorten syrjäytymis- ja huumeidenvastaista työtä.


Sivut päivitetty 7.1.2022

web counter

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter