Kokoukset

Tervetuloa Kuopion vanhimman Lionsklubin kotisivuille.

Lions - Monta tapaa tehdä hyvää.

Uusi kausi 2021- 2022 käyntiin koronasta vapaana

Uusi kausi käynnistettiin 15.9.2021 syyskuun kuukausikokouksella. Todettiin, että koronantäyteiset puolitoista vuotta nettikokouksineen on nyt takana ja lienee aika huokaista helpotuksesta sekä palata kokouskäytäntöjenkin osalta normaalielämään. Niinpä kokouskin pidettiin maskittomina,  vieri vieressä istuen ja kädestä pitäen tervehtien.  Kokouksen tärkeimpiä asioita olivat:  Klubin tilien siirtyminen Tervon Osuuspankkiin, sinappiaktiviteetin valmistelut todettiin olevan käynnissä ja  wappuaktiviteetti järjestetään yhdessä LC Kallaveden kanssa. Ansioituneille jäsenille myönnettiin seuraavat kunnianosoitukset ja ansiomerkit: Eero Korhoselle Ars-ansiomerkki sekä klubimme ainaisjäsenyys ja kunniajäsenyys,  Erik Ongelinille 55- vuotismerkki ja  samalla klubin kunniajäsenyys,  Ilkka Hiltuselle ja Seppo Toloselle 40 vuotismerkit ja Antti Kivirannalle 15 vuotismerkki.  

Tuomas Oinonen toivotettiin tervetulleeksi LC Kuopion jäseneksi uutena jäsenenä.

Eero Korhoselle myönnettiin klubimme ainaisjäsenyys ja kunniajäsenyys. Aiemmin ainaisjäsenen arvon klubissamme on saanut ainoastaan Erik Ongelin. 

Kuukausikokouksen esitelmän piti Heikki Hiltunen lautamiestoiminnasta.

Kauden 2020-2021 viimeinen kokous

Kauden viimeinen kuukausikokous pidettiin iloisissa tunnelmissa lionpresidentti Jorma Jauhiaisen johdolla  keskiviikkona 19.5.2021. Edellisestä yhteiskokoontumisesta olikin ennättänyt kulua puolisen vuotta ja jälleen näkemisen ilo oli tuntuva. Kokouksen pääaiheita olivat jäsenkysymykset ja sääntöuudistuksen hyväksyminen. Kokous toivotti tervetulleeksi klubimme jäseniksi palaavat veljet Kari Tolvasen ja Tuomas Oinosen . Keskusteltiin myös pitkäaikaisen klubimme jäsenen Eero Korhosen nimittämisestä klubimme kunniajäseneksi/ainaisjäseneksi.

Uusi kausi 2021-2022 alkaakin sitten lähes uusin voimin. Peräsimeen eli lionpresidentiksi astuu veli Eero Wetzel (kuvassa toinen vasemmalta) ja 1.varapresidentiksi hänen vieressään vasemmalla istuva Paavo Kankkunen. Sihteerinä jatkaa Leif Salenius, rahastonhoitajaksi tulee Antti Kiviranta, tailtwisteriksi Seppo Jalkanen, klubimestariksi Kari Pyykönen ja jäsentoimikuntaa luotsaa Matti Nissinen. Webmasterina jatkaa Jouko Kohvakka.

LC Kuopio toivottaa kaikille jäsenilleen ja heidän puolisoilleen oikein hyvää ja virkistävää kesää pitkän koronavuoden jälkeen. Toivotaan, että uusi kausi 2021- 2022 päästäänkin jo aloittamaan syksyllä normaalien kokoontumisten merkeissä.

Marraskuun kuukausikokous 18.11.2020

Marraskuun kuukausikokous yllätti osallistujamäärällään. Koronaepidemiasta huolimatta paikalla oli 65 % klubin jäsenistä eli tavanomainen osallistujamäärä. Lisäksi klubimme vieraana oli 2.varapiirikuvernööri Hannu Smolander kertomassa piirin kuulumisia.

Kokouksen pääaiheena oli aktivitettien tilanne. Leijona sinapin etukäteismyynti on ollut jo käynnissä hyvän aikaa ja myynti  Prisman aulassa käynnistyy perjantaina 20.11. Muutoksena aiempaan  klubilla on nyt käytössään maksupäätteet, joten käteistä ei enää myyntitilanteessa tarvita. Sinappiaktiviteetin rinnalla klubimme on pyörittänyt ns makkara-aktiviteettia eli lämpimien grillimakkaroiden jakoa vähävaraisille Kuopion Ruoka-avun tiloissa. Viimeksi tällainen kuukausittain toistuva tapahtuma järjestettiin viime lauantaina.

2.varapiirikuvernööri Hannu Smolander palkitsi klubin ansioituneita veljiä. Eri perustein tunnustuksia ja ansiomerkkejä saivat  veljet Erik Ongelin, Ilkka Hiltunen, Seppo Korhonen, Antti Kiviranta, Johan Eriksson ja Esa Utriainen.

Lokakuun kuukausikokous ja vuosikokous 

Koronasta huolimatta syksyn tärkeimpään kokoukseen eli vuosikokoukseen 2020 uskaltautui 15 klubimme jäsentä. Kokous pidettiin turvaetäisyyksiä noudattaen ja suurimman osa kokousaikaa maskeja käyttäen.Vuosikokouksessa käytiin läpi perinteiset tilinpäätösasiat vastuuvapauksineen sekä edellisen kauden vuosikertomus. Kuukausikokouksen tärkein asia oli sinappiaktiviteetin tilanne, jonka todettiin olevan jo hyvässä vaiheessa. Epidemiasta johtuen sinapin valmistus annettiin tällä kertaa ulkopuoliselle taholle, tarkat hygieeniset kriteerit täyttävälle  Maustaja Oy:lle. Purkkeihin tulevan etikettitarran ja ympärille tulevan sellofanikääreen laitto päätettiin antaa Leijonatyttöjen hoidettavaksi. Sinappipurkin koko on entisenlainen ja myyntihinta 1kpl/ 5€ ja 3 kpl/10 €. Ennnakkomyynti alkaa välittömästi ja myynti Prismassa 21.11. Muita käsiteltäviä asioita olivat mm. syöpäsairaan äidin seitsemän vuotiaan osittain autettavan tyttären avustaminen kouluunlahdössä kerran viikossa. LC Kuopio päätti myöntää avustusta Alina Hoitotiimin palkkaamiseen ko.asian hoitamiseksi.

 

Maukasta makkaraa 

LC Kuopio aloitti viime lauantaina uuden kauden aktiviteettitoiminnan grillamalla ja jakamalla makkaroita vähävaraisille Kuopion Ruoka-avun edessä. Makkarajakelu sai lämpimän vastaanoton ja kaikki 180 kpl käristemakkaroita menivät hetkessä ja aitoon tarpeeseen. Jakelusta vastasivat LC Kuopion presidentti Jorma Jauhiainen ja sihteeri Leif Salenius.

Syyskuun kuukausikokous :Uusi kausi käyntiin koronan varjossa

Korona on kohdellut Kuopion seutua varsin helläkätisesti ja se näkyi myös syyskuun kuukausikokouksen eli kauden ensimmäisen kokouksen osanottajamäärässä. Lähes 60 % klubin jäsenistä uskaltautui tai muiden esteiden puutteessa pystyi saapumaan paikalle. Edellisestä tapaamisesta ennättikin jo vierähtää puolisen vuotta, minkä vuoksi jälleen näkemisen ilo oli käsin kosketeltava. Kokouksessa käytiin perinteiseen tapaan läpi tulevan kauden aktiviteetit ja tapahtumat. 

Kokouksen alkuun veli Eero Wetzell esitti videon Ponssen toimitusjohtaja Juha Widgrenin esitelmästä vuoden alun Who Cares tapahtumassa.

 

Veli Seppo Korhonen lahjoitti klubille klubiliivin, johon on kiinnitetty merkittävimmät hänen monikymmen lionsuransa aikana saamistaan pinsseistä. Komea liivi tulee klubimestarin kokouskäyttöön. Ensimmäisenä sen sai päällensä kauden klubimestarimme Kari Pyykönen.

Lionpresidentti Jorma Jauhiainen luovutti Jukka Saastamoiselle 100 %:n presidenttimerkin hänen kolme vuotta aiemmin olleen kautensa ansioista.

Uusi kausi käyntiin hallitusta vaihtaen

LC Kuopio käynnisti toimintakauden 2020-2021 pitkän koronatauon jälkeen perinteiseen tapaan hallituksen vaihdolla. Kokous pidettiin 13.8.2020 lämpimän aurinkoisen sään vallitessa klubin uuden sihteerin Leif Saleniuksen kodin pihanmaalla leppoisasti puutarhatuoleilla istuen. Uusi hallitus on seuraava: Lion presidentti Jorma Jauhiainen, 1.varapresidentti Seppo Jalkanen, 2.varapresidentti Eero Wetzell, sihteeri Leif Salenius, rahastonhoitaja Johan Erikson, klubimestari Kari Pyykönen, Tail Twister Paavo Kankkunen, jäsentoimikunnan pj Matti Nissinen ja webmaster Jouko Kohvakka.

Maire Rautkosken tervehdys ja kiitokset LC Kuopiolle

Videolinkki Maire Rautkosken tervehdykseen

Pikkulottana sodan aikana toiminut Maire Rautkoski on LC Kuopion perustajajäsenen, edesmenneen Aarre Rautkosken puoliso. Oheisella videolla Maire kiittää LC Kuopiota lottien puolesta aiempina vuosina heille tarjotuista jalkahoidoista ja tänä vuonna saaduista käsidesipulloista. Käsidesipullot lahjoitti suurta sydäntä osoittaen Innokemin  Juha Karppanen. Puuhamiehinä hankkeessa olivat LC Kuopiosta lionveli Ilkka Hiltunen ja klubimme ulkopuolelta , mutta aiemmin vahvasti lionstoiminnassa mukana ollut Lauri Osmala.

LC Kuopion tervehdyksenä ja muistutuksena suojautumisen tärkeydestä koronaviruksen taltuttamisessa käsidesiä saivat myös sotaveteraanit. Yksi saajista oli jo 96 vuoden ikään ehtinyt  Eero Hätinen.

 

 

 

 

               

Klikkaa banneria - pääset Punaisen Sulan sivuille.


Leijona Tytöt on uudistanut sivustonsa. Tutustu tästä.

 


                                           

 


 

Satavuotisjuhlan palveluhaaste.

 

Lions Club Kuopio osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin. Avustuskohteina ovat muun muassa WHO Cares -toiminta, joka tekee aktiivisesti nuorten syrjäytymis- ja huumeidenvastaista työtä.


Sivut päivitetty 3.4.2021

web counter

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter