Kokoukset

Tervetuloa Kuopion vanhimman Lionsklubin kotisivuille.

Lions - Monta tapaa tehdä hyvää.

Marraskuun kuukausikokous 18.11.2020

Marraskuun kuukausikokous yllätti osallistujamäärällään. Koronaepidemiasta huolimatta paikalla oli 65 % klubin jäsenistä eli tavanomainen osallistujamäärä. Lisäksi klubimme vieraana oli 2.varapiirikuvernööri Hannu Smolander kertomassa piirin kuulumisia.

Kokouksen pääaiheena oli aktivitettien tilanne. Leijona sinapin etukäteismyynti on ollut jo käynnissä hyvän aikaa ja myynti  Prisman aulassa käynnistyy perjantaina 20.11. Muutoksena aiempaan  klubilla on nyt käytössään maksupäätteet, joten käteistä ei enää myyntitilanteessa tarvita. Sinappiaktiviteetin rinnalla klubimme on pyörittänyt ns makkara-aktiviteettia eli lämpimien grillimakkaroiden jakoa vähävaraisille Kuopion Ruoka-avun tiloissa. Viimeksi tällainen kuukausittain toistuva tapahtuma järjestettiin viime lauantaina.

2.varapiirikuvernööri Hannu Smolander palkitsi klubin ansioituneita veljiä. Eri perustein tunnustuksia ja ansiomerkkejä saivat  veljet Erik Ongelin, Ilkka Hiltunen, Seppo Korhonen, Antti Kiviranta, Johan Eriksson ja Esa Utriainen.

Lokakuun kuukausikokous ja vuosikokous 

Koronasta huolimatta syksyn tärkeimpään kokoukseen eli vuosikokoukseen 2020 uskaltautui 15 klubimme jäsentä. Kokous pidettiin turvaetäisyyksiä noudattaen ja suurimman osa kokousaikaa maskeja käyttäen.Vuosikokouksessa käytiin läpi perinteiset tilinpäätösasiat vastuuvapauksineen sekä edellisen kauden vuosikertomus. Kuukausikokouksen tärkein asia oli sinappiaktiviteetin tilanne, jonka todettiin olevan jo hyvässä vaiheessa. Epidemiasta johtuen sinapin valmistus annettiin tällä kertaa ulkopuoliselle taholle, tarkat hygieeniset kriteerit täyttävälle  Maustaja Oy:lle. Purkkeihin tulevan etikettitarran ja ympärille tulevan sellofanikääreen laitto päätettiin antaa Leijonatyttöjen hoidettavaksi. Sinappipurkin koko on entisenlainen ja myyntihinta 1kpl/ 5€ ja 3 kpl/10 €. Ennnakkomyynti alkaa välittömästi ja myynti Prismassa 21.11. Muita käsiteltäviä asioita olivat mm. syöpäsairaan äidin seitsemän vuotiaan osittain autettavan tyttären avustaminen kouluunlahdössä kerran viikossa. LC Kuopio päätti myöntää avustusta Alina Hoitotiimin palkkaamiseen ko.asian hoitamiseksi.

 

Maukasta makkaraa 

LC Kuopio aloitti viime lauantaina uuden kauden aktiviteettitoiminnan grillamalla ja jakamalla makkaroita vähävaraisille Kuopion Ruoka-avun edessä. Makkarajakelu sai lämpimän vastaanoton ja kaikki 180 kpl käristemakkaroita menivät hetkessä ja aitoon tarpeeseen. Jakelusta vastasivat LC Kuopion presidentti Jorma Jauhiainen ja sihteeri Leif Salenius.

Syyskuun kuukausikokous :Uusi kausi käyntiin koronan varjossa

Korona on kohdellut Kuopion seutua varsin helläkätisesti ja se näkyi myös syyskuun kuukausikokouksen eli kauden ensimmäisen kokouksen osanottajamäärässä. Lähes 60 % klubin jäsenistä uskaltautui tai muiden esteiden puutteessa pystyi saapumaan paikalle. Edellisestä tapaamisesta ennättikin jo vierähtää puolisen vuotta, minkä vuoksi jälleen näkemisen ilo oli käsin kosketeltava. Kokouksessa käytiin perinteiseen tapaan läpi tulevan kauden aktiviteetit ja tapahtumat. 

Kokouksen alkuun veli Eero Wetzell esitti videon Ponssen toimitusjohtaja Juha Widgrenin esitelmästä vuoden alun Who Cares tapahtumassa.

 

Veli Seppo Korhonen lahjoitti klubille klubiliivin, johon on kiinnitetty merkittävimmät hänen monikymmen lionsuransa aikana saamistaan pinsseistä. Komea liivi tulee klubimestarin kokouskäyttöön. Ensimmäisenä sen sai päällensä kauden klubimestarimme Kari Pyykönen.

Lionpresidentti Jorma Jauhiainen luovutti Jukka Saastamoiselle 100 %:n presidenttimerkin hänen kolme vuotta aiemmin olleen kautensa ansioista.

Uusi kausi käyntiin hallitusta vaihtaen

LC Kuopio käynnisti toimintakauden 2020-2021 pitkän koronatauon jälkeen perinteiseen tapaan hallituksen vaihdolla. Kokous pidettiin 13.8.2020 lämpimän aurinkoisen sään vallitessa klubin uuden sihteerin Leif Saleniuksen kodin pihanmaalla leppoisasti puutarhatuoleilla istuen. Uusi hallitus on seuraava: Lion presidentti Jorma Jauhiainen, 1.varapresidentti Seppo Jalkanen, 2.varapresidentti Eero Wetzell, sihteeri Leif Salenius, rahastonhoitaja Johan Erikson, klubimestari Kari Pyykönen, Tail Twister Paavo Kankkunen, jäsentoimikunnan pj Matti Nissinen ja webmaster Jouko Kohvakka.

Maire Rautkosken tervehdys ja kiitokset LC Kuopiolle

Videolinkki Maire Rautkosken tervehdykseen

Pikkulottana sodan aikana toiminut Maire Rautkoski on LC Kuopion perustajajäsenen, edesmenneen Aarre Rautkosken puoliso. Oheisella videolla Maire kiittää LC Kuopiota lottien puolesta aiempina vuosina heille tarjotuista jalkahoidoista ja tänä vuonna saaduista käsidesipulloista. Käsidesipullot lahjoitti suurta sydäntä osoittaen Innokemin  Juha Karppanen. Puuhamiehinä hankkeessa olivat LC Kuopiosta lionveli Ilkka Hiltunen ja klubimme ulkopuolelta , mutta aiemmin vahvasti lionstoiminnassa mukana ollut Lauri Osmala.

LC Kuopion tervehdyksenä ja muistutuksena suojautumisen tärkeydestä koronaviruksen taltuttamisessa käsidesiä saivat myös sotaveteraanit. Yksi saajista oli jo 96 vuoden ikään ehtinyt  Eero Hätinen.

Koronavirus pysäytti lionstoiminnan

LC Kuopion sihteeri  tarkastelemassa huhtikuun jäsenkyselyn tuloksia loma-asunnon pöydän ääressä,  riskiryhmään kuuluvana suojassa koronavirukselta.

Kiinan Wuhanista alkunsa saanut koronavirusepidemia on pysäyttänyt maassamme kaiken sellaisen toiminnan , joka perustuu ihmisten kanssakäymiseen eli siiis myös lionstoiminnan. Koko kevään hallituksen ja kuukausikokoukset sekä vaalikokous ovat peruttu, samoin koulutustilaisuudet ja aktiviteetit. Vielä pari kymmentä vuotta sitten tämä olisi merkinnyt lionstoiminnan totaalista pysähtymistä kevään ajaksi. Onneksi sähköisten viestintävälineiden ansioista tilanne on tänä päivänä toinen. Meidän ei tarvitse lähteä syksyllä uuteen kauteen täysin tyhjältä pöydältä. Google Forms-kyselyjä hyödyntäen olemme saaneet lainmukaiset päätökset uudesta hallituksen kokoonpanosta sekä uudelle kaudelle myös  vahvistetun toimintasuunnitelman ja talousarvion.On selvää, että koronaviruksen mainingit ulottuvat jollakin tapaa syksyyn saakka, mutta kuinka vahvana ja millaisin vaikutuksin lionstoimintaan, se nähdään vasta myöhemmin. Joka tapauksessa lionstoimintaa jouduttaneen sopeuttamaan valllitseviin olosuhteisiin, mahdollisesti toimintasuunnitelmastakin poiketen.

Syksyllä toimintansa käynnistävän uuden hallituksen kokoonpano on seuraava: Lionpresidentti Jorma Jauhiainen, 1.varapresidentti Seppo Jalkanen, 2.varapresidentti Eero Wetzell, sihteeri Leif Salenius, rahastonhoitaja Johan Erikson ( varalla Jouko Kohvakka), klubimestari Kari Pyykönen, Tail Twister Paavo Kankkunen, jäsentoimikunnan pj Matti Nissinen, webmaster Jouko Kohvakka.

 

Helmikuun kuukausikokouksessa katse tulevaisuudessa

Helmikuun kuukausikokouksessa pohdittiin keinoja klubin toiminnan turvaamiseksi jäsenkadon kurittaessa lionstoimintaa siinä missä muutakin yhdistystoimintaa.  Pohdintaa oli jo käyty  syksyllä useamman kokouksen yhteydessä ja nyt oli ratkaisujen aika, kun uusi toimintakausi 2020-2021 kurkistaa jo nurkan takana. Kuukausikokous päätti  tiivistää yhteistyötä lohkon muiden klubien kanssa tavoitteena mahdollisesti yhdistää vuoden kuluttua voimavarat jonkun toisen vastaavia tavoitteita omaavan klubin kanssa.  Alustavaa keskustelua asiasta olikin  jo avattu erään naapuriklubin suuntaan, mutta ratkaisuja tehdään vuoden päästä sen hetkisen tilanteen ja jäsenten näkemysten pohjalta .

Ennen kuukausikokouksen alkua piirimme 2.varapiirikuvernööri Arja Kekoni kertoi lauantaina 21.3.2020 klo 18.00 Pyhän Johanneksen kirkossa Kuopion Männistössä pidettävästä hyväntekeväisyyskonsertista, jonka tuotto lahjoitetaan Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille (KYS) lasten syöpähoidon, hoitomenetelmien ja tutkimuksen kehittämiseen. Konsertin järjestäjinä ovat Suomen Lions Liitto, lionsklubit ja Lastenklinikoiden kummit.

Lionpresidentti Jorma Jauhiainen ja jäsentoimikunnan puheenjohtaja Matti Nissinen ojensivat  Erkki Lampaiselle kansainvälisen Chevron -ansiomerkin 50 vuotisesta lionstoiminnasta. Vastaavasti Matti Nissinen sain Chevron ansiomerkin 10 vuotisesta toiminnastaan sekä myös Key-ansiomerkin jäsenhankintatyöstään. Kuukausikokous päätti myös myöntää pitkän uran lionstominnassa ja myös muussa yhdistystoiminnassa tehneelle ja jo 90-vuoden rajapyykin ylittäneelle Erik Ongelinille ainaisjäsenen arvon. Erik Ongelin on yli 60-vuotiaan klubimme ensimmäinen tämän nimityksen saanut jäsen. Nimityksen viralliset seremoniat tapahtuvat maaliskuun kuukausikokouksen yhteydessä.

Who Cares-tapahtuma

Jo perinteinen Who Cares - seminaari pidettiin tiistaina 4.2. Kuopion kaupungin teatterissa. Seminaarin aiheina olivat mm. somen sudenkuopat, elämän voimaa juurista, huumeet ja nuoruusiän kehitysvaiheet . Tilaisuuden pääesiintyjät olivat  Jari Sinkkonen, Juha Vidgren, Pasi Jalava, Sari Sarani ja Lotta Ansakorpi. Seminaari oli avoin ja suunnattu nuorten kanssa työskenteleville, lasten ja nuorten vanhemmille sekä muutoin nuorten elämästä kiinnostuneille. LC Kuopio on tukenut avustuksin Who Cares -tapahtuman järjestämistä jo vuosien ajan. 

Tilaisuuden juonsi lionveli Eero Wetzell. Tapahtuman musiikillisesta annista vastasi Poliisibändi.

Ponssen toimitusjohtaja Juha Vidgren kertoi työntekijöiden arvostuksen, rehellisyyden ja luottamuksen olevan kaiken perusta työssä ja myös johtoajatuksena Ponssen toiminnassa ja kehityksessä.

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen peräänkuulutti avoimia välejä nuorten ja heidän vanhempien välille sekä kiinnostusta ja läsnäoloa nuorten arjessa.  Se suojaa Sinkkosen mukaan  parhaiten nuoria päihteiltä ja muilta riippuvuuksilta  ja  mm. rikoskäyttäytymiseltä.

LC Kuopiosta tilaisuudessa olivat tilaisuuden juontajan Eero Wetzellin lisäksi lionveljet Matti Nissinen, Jouko Kohvakka ja Ilkka Hiltunen.

LC Kuopio tukemaan vähävaraisten lapsiperheiden liikuntaharrastuksia

Pohjois-Savon Liikunta Ry:n aluejohtaja Risto Kovanen otti vastaan LC Kuopion rahalahjoituksen  PSL:n 20-vuotisjuhlarahastoon lionpresidenttti Jorma Jauhiaiselta. Rahaston tarkoitus on tukea vähävaraisten lapsiperheiden liikuntaharrastuksia. Lahjoitus käsitti edemenneen pitkäaikaisen klubimme jäsenen Reijo Martikaisen muistorahaston varat (1045€). Martikaisen juhlarahaston tarkoitusperät olivat samat kuin PSL:n juhlarahastollakin ja niiden yhdistäminen näin lahjoituksen kautta nähtiin tästäkin syystä järkevänä.

Tammikuun kuukausikokous 15.1.2020

Tammikuun kuukausikokouksen puhuttavin aihe oli klubin muuttaminen yhteisklubiksi eli myös naispuolisten jäsenten ottaminen mukaan klubin toimintaan. Asia sai aikaan odotetusti vahvoja kannanottoja puolesta ja vastaan . Keskustelua aiheen ympärillä jatketaan ja mahdollisesti tehdään myös ratkaisuja suuntaan tai toiseen helmikuun kuukausikokouksessa .

Tammikuun kokousta juhlisti mukanaolollaan piirikuvernööri Erkki Lappi. Lappi palkitsi Eero Korhosen 40 vuotisesta lionstoiminnasta ja Matti Lambergin 35 vuoden toiminnasta. Muita palkittuja olivat Jukka Saastamoinen, Erkki Lampainen, Seppo Tolonen ja Matti Nissinen.

Lionspresidentti Jorma Jauhiainen ja 1.varapresidentti Jouko Tarvonen luovuttivat piirikuvernöörille muistoksi käynnistään klubin standaarin ja purkin "maankuulua"  Leijonasinappia.

Kuopiolaisten lionsklubien seppeleenlasku sankaripatsaalle

Kuopiolaiset lionsklubit laskivat lauantaina 11.1. seppeleen sankaripatsaan juurelle Kuopion sankarihautuumaalla. Tapahtuma oli jokavuotinen kuopiolaisten klubien perinne. Tilaisuuden tarkoituksena oli muistuttaa meitä kaikkia sankarivainajien suuresta uhrauksesta itsenäisen Suomen ja sen kansan hyväksi.

Uusi vuosi 2020 käyntiin hyvää tekemällä

LC Kuopio aloitti lauantaina 11.1. uuden vuoden 2020 hyvää tehden  eli paistamalla makkaraa ja jakamalla sitä Kuopion Ruoka-avun asiakkaille. Makkaroiden paistosta ja jakelusta vastasivat klubiveljet Matti Nissinen ja Kari Erkilä. Makkarat saatiin lahjoituksena Bar Pörrinpesältä.

 

 

 

 

 

 

 

               

Klikkaa banneria - pääset Punaisen Sulan sivuille.


Leijona Tytöt on uudistanut sivustonsa. Tutustu tästä.

 


                                           

 


 

Satavuotisjuhlan palveluhaaste.

 

Lions Club Kuopio osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin. Avustuskohteina ovat muun muassa WHO Cares -toiminta, joka tekee aktiivisesti nuorten syrjäytymis- ja huumeidenvastaista työtä.


Sivut päivitetty 23.10.2020

web counter

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter