Järjestö
1917 - 100 vuotta - 2017
Suomi
1950 - 70 vuotta - 2020
I piiri
1965 - 55 vuotta - 2020
Oma klubi
1983 - 40 vuotta - 2023
Järjestö
Lionsklubien kansainvälinen järjestö perustettiin 7.6.1917 Chicagossa. Perustaja oli amerikkalainen liikemies Melvin Jones. Eurooppaan lionsjärjestö tuli 1948, kun LC Stockholm perustettiin. Suomessa ensimmäinen lionsklubi LC Helsinki perustettiin 14.8.1950.
Melvin Jones
Kanadansuomalainen Arne Ritari on Suomen lionstoiminnan kummi, jonka nimeä kantavan säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja.
Arne Ritari
Vuonna 1945 lionit auttoivat Yhdistyneiden Kansakuntien perustamiskirjan kansalaisjärjestöjä koskevan osuuden laatimisessa.
Leijonia on yli 200 maassa yhteensä noin 1,4 miljoonaa. Suomessa leijonia noin 18 000, jotka toimivat noin 840 lionsklubissa. Suomi on maailman 13. suurin ja Euroopan 4. suurin lionien jäsenmaa. Suomi on jaettu 14 piiriin. Klubimme kuuluu I piiriin, jossa on 45 klubia ja jäseniä noin 830. Naiset hyväksytiin järjestön jäseniksi 1987. Naiset ovat nyt lionien nopeimmin kasvava osa ympäri maailmaa.
Lionsjärjestön toiminta perustuu vapaaehtoiseen työhön. Lionien palvelutoiminta kohdistuu nuorisoon, vanhusväestöön, sotien veteraaneihin ja muihin avun tarpeessa oleviin. Järjestön erityiskohteena on Helen Kellerin aloittama näönsuojelu. Lionit "sokeiden ritarit" ovat vaikuttaneet satojen miljoonien ihmisten elämään näöonsuojelutyöllä. Niin valkoinen keppi kuin opaskoirakoulutuskin ovat syntyneet lionien toiminnan tuloksina.
Hyväntekeväisyyttä hoitavan vuonna 1968 perustetun LCIF - säätiön painopisteitä on
- näön pelastaminen
- taistelu tuhkarokkoa vastaan
- nuorison palveleminen
- hätäavun järjestäminen tuhoalueille
- humanitaaristen tarpeiden täyttäminen
LCIF on jakanut sen perustamisesta alkaen avustuksia ja apurahoja yli 1,1 miljardi US dollaria - rahoittaen yli 15 000 hanketta ympäri maailman. Säätiö on maailmanjohtaja humanitaarisessa palvelussa Kaikki LCIF:lle lahjoitetut varat menevät 100 prosenttisesti apurahoina lionsklubien, -piirien ja -liittojen valmistelemiin ja toteuttamiin avustusprojekteihin. Niiden avulla lionit ovat pystyneet vaikuttamaan paitsi maailmanlaajuisiin humanitaarisiin ongelmiin, myös palvelemaan omien paikkakuntiensa tarpeita. Suomalaiseen lionstoimintaan säätiöltä on saatu yli miljoona US$.
Vuonna 2007 lionsjärjestö arvioitiin maailman arvostetuimmaksi palvelujärjestöksi.
Oma klubi
LC Kempele-Sampola perustettiin 16.3.1983. Perustavaan kokoukseen osallistui 24 tulevaa lionia. Klubin syntyyn vaikuttivat Jalmari Heikkinen, Juhani Konola ja Erkki Koret LC Kempele klubista. Perustamisjuhlaa vietettiin Pohjankievarissa 27.5.1983. Klubin järjestysnumeroksi tuli 750. Ensimmäiseksi presidentiksi valittiin Markku Honka.
Klubin 20-vuotisjuhlassa 16.5.2003 muisteltiin klubin syntyä "Kaksi vanhaa tukkijätkää" sävelin: Kaksi vanhaa klubin miestä, Konola ja Koret - veljet tuumivat ett' miten saisi toisen klubin Kempeleeseen. Erkki katsoi mietteissänsä Juhania suoraan silmiin: "Näin me tehdään! Uskon, että sillä pääsee vaikka filmiin". "Luuletkos' että ne nuoremmat alkaa touhuamaan palkatta vaan". Toinen on hiljaa vain hetken ja vastaa: "Kyllä ne löytyy, kunhan vain etsii - mennään juttelemaan". Kaksi vanhaa klubin miestä löysi hyvin innokkaita. Kempeleen uusi klubi nimettiin siis Sampolaksi. Markku Honka presidentti oli ensimmäisen kauden. Pohja luotiin toiminnalle, joka jatkuu edelleen. "Huomaatkos' Erkki ett' nuoret siis jaksaa, touhuta palkatta vaan!" Toinen on hiljaa vain hetken ja vastaa: "Kyllä ne nuoret, kyllä ne nuoret - onneks' olkoon nyt vaan!"
30-vuotisjuhlassa
Klubin 30-vuotisjuhlaa vietettiin 31.5.2013 Pohjankievarissa, missä klubin taival juhlallisesti aloitettiin. Juhlapäivänä Suomi oli lämpimin paikka Euroopassa. Mukana oli piirikuvernööripari Toivo ja Leea Sistonen sekä lohkon puheenjohtaja Ari Brunni. Juhlapuheen piti piirikuvernööri. Kanteletaiteilija Risto Pitkälä esitti kanteleella tuttuja säveliä. Yllätysnumerona APPA toi laulutervehdyksen kolmekymppiselle klubille. Juhlaa varten oli koottu kuvia ja video 30 vuoden varrelta. Mukana vielä oleville kahdeksalle perustajajäsenelle ja heidän puolisoilleen luovutettiin ansiomerkki. Melvin Jones jäsenyys luovutettiin Matti Niskaselle ja Aarne Karvoselle. Juhlatoimikunnan kokoamaa juhlaa voi luonnehtia arvokkaaksi, mutta kuitenkin rennoksi. Virallisen ohjelman päätyttyä ilta jatkui karaoken ja tanssin merkeissä. Kievarin isäntä esitti pianolla tunnelmallisia säveliä. Ja kaikilla oli niin mukavaa.
Juhlavuoden kunniaksi lahjoitettiin yhdessä puolisoiden kanssa 10 000 euroa eri yhteisöille ja toimijoille
Palkitut parustajajäsenet 30-vuotisjuhlassa
Klubin 40 vuotisjuhlaa vietettiin 26.5.2023 Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa. Mukana olivat piirikuvernööri Eija Tuomaala, Kempeleen kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Ahti Tahkola ja naapuriklubien edustajat, jotka toivat tervehdyksen juhlaan. Musiikkiesityksestä vastasivat Antti Annola ja Sami Juntunen. PCC Pekka Rautakorpi löi Lionsritariksi Aarne Karvosen ja Pertti Sankilammen. Jorma Itkonen sai Melvin Jones jäsenyyden. Juhlassa muistettiin perustajajäseniä ja heidän puolisoitaan ansiomerkillä. Klubin viiri luovutettiin 50 vuotisesta leijonatoiminnasta Heikki Mattilalle ja Juhani Mahosenaholle. Huomionosoituksena klubin viirin saivat Eija Tuomaala ja Ahti Tahkola. Hieno juhla päättyi yhteiseen päivälliseen. Juhlavuonna klubi on myöntänyt avustuksia yksityisille ja yhteisöille 7 322 euroa.
40-vuotisjuhlassa
Jäsenmäärä on tällä hetkellä 25. Klubi muuttui vuonna 2013 yhteisklubiksi, kun ensimmäinen nainen liittyi jäseneksi, palautuen takaisin syyskuussa 2015 "miesklubiksi", kun ainoa nainen erosi klubista ja liittyi naisten perustamaan uuteen LC Kempele Aurora klubiin. Klubin jäsenyys naisille toki säilyy edelleen. Perustajajäseniä on vielä mukana kuusi. Toimintaa on ollut kokolailla paljon. Vauhti ei ole kadonnut. Vain suksiimme olemme saaneet lisää pitoa.
Mukana arjessa
Avustuskohteina ovat olleet lapset, nuoret, sotien veteraanit, vanhukset, omaishoitajat, eri harrastajaryhmät sekä urheilussa ja kulttuurissa menestyneet henkilöt. Kempeleen kouluille on osoitettu stipendiraha jaettavaksi hyvin menestyneille oppilaille. Avustuksin tuetaan nuorten harrastustoimintaa. Tavaralahjoituksilla ja työaktiviteeteillä on avustettu kempeleläisiä laitoksia, yhteisöjä, perheitä ja tapahtumia. Erityisesti on mainittava veljien ja ladyjen merkittävä talkootyöpanos toimintakaudella 1985-1986 Kempeleen Nuorisoseuran talon jälleenrakentamisessa. Yhteiset aktiviteetit ovat kasvattaneet yhteishenkeä ja yhdessä tekeminen on jättänyt hyvät muistot.
Pyörätuolilla Oulusta Helsinkiin - klubi
tuki Markon tempausta
Merkittävimmät varainkeruuaktiviteetit
Mielenkiintoinen aktiviteetti toiminnan alkuvuosina oli muovikassien välittäminen Zeppelinin kauppakeskuksen liikkeille. Yhteistyökumppanina oli muovipusseja painatuksella valmistava yritys.
Itse suunniteltuja joulukortteja myytiin useana vuonna. Kun tuolloin kortti oli yleisin tapa lähettää joulutervehdys, myyntityö oli helppoa.
Kun kerran ollaan Pojanmaalla vaikkakin pohjoisessa, täytyisi pääsiäiskokko polttaa myös täälläpäin. Näin tuumivat veljet takavuosina ja panivat töpinäksi. Lankalauantain kokkotapahtuma keräsi runsaasti väkeä. Lasten trullikisa kuului olennaisena osana lankalauantain kokkotapahtumaan. Aikansa kutakin ja niin pääsiäisen ajan tapahtuma tuli tiensä päähän.
Kotiseututyönä voidaan pitää Kempele - aiheilla kuvitetun kahviastiaston myyntiä. Opettaja Sirkka Rissanen piirsi aiheet rautatieasemasta, kirkon tapulista, vanhan kirkon sisältä ja ulkoa. Tuotteet tilattiin Arabialta. Astiasto osoittautui kysytyksi merkkipäivä- ja tuliaislahjaksi.
Kahviastiasto
Lipputankojen välittäminen valmiiksi pystytettynä mahdollisti veljille kokeilla myyntimiehen taitoja. Ja niitähän löytyikin, sillä kymmenen vuoden aikana yli 40 kotipihalle pystytettiin lipputanko. Aktiviteettia voidaan pitää erittäin onnistuneena liputuskulttuurin edistäjänä Kempeleessä. Viimeisin lipputanko pystytettiin vuoden 2010 syksyllä.
Lipputankoja pystytettiin
yli 40 kotipihalle
Autotalo Veho tarjosi toiminnan alkuvuosina klubille vaihtoautovarastossa olevien autojen renkaiden vaihdon syksyisin ja keväisin. Aktiviteetti vaati erittäin suurta huolellisuutta. Työ oli myös fyysisesti vaativaa, koska se tehtiin ulkona tunkein ja avaimin.
Kempeleen jätevesipuhdistamon ja vedenottamon alueiden ympäristönhoito toukokuussa päättää toimintakauden aktiviteettien osalta yhteiseen työrupeamaan ja saunomiseen. Tämä aktiviteetti on jatkunut vuodesta 1997.
Ympäristönhoidossa
Joulun ajan kestoaktiviteettina on ollut Zeppeliinin kauppakeskuksen ympäristön jouluvalaistus. Marraskuun puolivälistä alkaen jouluviikolle saakka viikonloppuisin sytytetään alueelle 50 joulupataa. Sytytys saattaa jonain kertoina olla haasteellista tuulesta ja sateesta johtuen.
Joulupatojen sytytys
Klubin varainkeruuaktiviteettinä oli pitkään Vapunpäivän sääarvaus. Arvattavana oli lämpötila kello 12 Pellonpään sääasemalla.
Kauppakeskus Zeppeliiniin ja K - Super Markettiin sijoitetut Pyramidit ovat osoittautuneet onnistuneeksi varainkeruuksi.
Pyramidi
Helmikuun lopussa yhdessä LC Kempele Auroran kanssa järjestetty koko perheen Talvitapahtuma keräsi runsaasti perheitä nauttimaan erityisesti lapsille suunnatusta ohjelmasta. Ohjelmassa oli koiravaljakkoajelua, moottorikelkka-ajelua, poniratsastusta, curling kilpailu, ketjunheittoa, timantit hukassa.
Talvitapahtumassa
Lyhytkestoisia varainkeruuaktiviteetteja on ollut useita ja niiden merkitys on ollut merkittävä myös palvelujen tarjoajille.
Suoja-aidan pystytys rivitalon pihalle
Liiton ja järjestön aktiviteetit
Punainen Sulka on Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyskeräysten rekisteröity tavaramerkki, jota on käytetty valtakunnallisissa kampanjoissa vuodesta 1972. Klubi on osallistunut eri vuosina käräyksiin. Kerätyistä varoista klubeille on palautettu 25 %. Tuotot on lahjoitettu sotaveteraanien ja -invalidien kuntoutukseen, syöpätyöhön, vammaisjärjestöjen ja vanhusten hyväksi. Seitseäs Punainen Sulka keräys toteutettiin 2016-2017. Keräyksen teema "Tue nuorta itsenäisyyteen". Keräystavoiteen klubi saavutti ja se oli 103 %. Klubille palautui 2 036 euroa, mikä summa jaettiin paikkakunnalla nuorisotyötä tekeville järjestöille.
Punainen Sulka
Sight First kampanja on järjestön maailman laajuinen keräys sokeutta vastaan. Leijonat ovat olleet mukana taistelussa sokeutta vastaan jo 80 vuoden ajan. Tämän prosessin aikana on pelastettu yli 30 miljoonan ihmisen näkökyky. Avutustyöhön on on käytetty noin 350 miljoonaa US$. Tänään maailman sokeiden ihmisten määrä on 37 miljoonaa, mikä on pienempi kuin vuonna 1990. Viimeisin kampanja toteutettiin vuosina 2004 - 2008. Keräyksen tuotto käytetään ensisijaisesti kehitysmaissa sokeuden estämiseen. Klubi osallistui aktiivisesti kampanjaan ja saavutti keräykselle asetetut tavoitteet.
Ylen Hyvä Säätiön Nenäpäivän keräykseen on osallistuttu. Varat on ohjattu lasten elinolojen parantamiseen Afrikassa, Etelä-Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa. Avun vievät perille Ylen Hyvä Säätiön jäsenjärjestöt.
Nenäpäivän keräyksessä
Palveluaktiviteetit
Lions Quest - yhdessä kasvamisen ohjelmasta on muodostunut suomalaisen Lions-työn parhaimpia ja näkyvimpiä tuotteita. Ohjelma on lapsille ja nuorille tarkoitettu kasvatusohjelma, jota toteutetaan koulujärjestelmän puitteissa omana opetuskokonaisuutenaan. Lions Quest ohjelman perimmäisenä tavoitteena on tukea koulun ja kodin yhteistyötä. Klubi on tukenut vuosittain yhden peruskoulun opettajan kaksipäiväistä koulutusta.
Klubimme oli perustamassa 13.6.2016 Oulu-Kempele Leo klubia ja toimii klubin kummina.
Leo klubin perustamiskokouksessa
Huumeiden ennalta ehkäisevä valistustyö on noussut tärkeäksi palveluaktiviteetiksi. Siinä työssä klubimme on saanut valtakunnallista kiitosta. Huumebussi on ollut kahtena syksynä yläasteella. Puhalla 0 - disko on järjestetty yhteistyössä Kempeleen nuorisotoimen kanssa. ”Huumeet Stop” tarroja on jaettu sekä järjestetty huume- ja turvallisuuskoulutusta ja nuorille suunnattuja valistustilaisuuksia. Klubin tekemä aloite ”Lions-järjestön uudeksi linjaukseksi huumeiden vastaisessa työssä” hyväksyttiin Vaasan vuosikokouksessa 2011.
Klubi osallistui useana vuonna koulukaveriprojektiin jakamalla koulun kevätjuhlassa hymypatsaat kuudennen luokan yhdelle tytölle ja yhdelle pojalle.
Klubi tukee vähävaraisten nuorten harrastustoimintaa myöntämällä raha- tai tavaralahjoituksia Kempeleen seurakunnan ja kunnan sosiaalitoimen esittämille nuorille.
Kirjaston kotiinkantopalvelu toteutetaan yhteistyössä Kempeleen kirjaston kanssa. Toimitamme kirjaston kotipalveluasiakkaille kotiin kerran kuukaudessa kirjakassit ja samalla aikaisemmin toimitetut kirjat tuodaan kirjastoon.
Kirjat asiakkaan kotiovella
Klubi toimii yhteistyössä Kempeleen seurakunnan ja omaisten kanssa tarjoamalla omaisille arkunkantoapua vainajan hautaan saattamisessa.
Omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa virkistyspäivän järjestämiseen osallistutaan yhdessä Kempeleen kunnan ja seurakunnan kanssa.
Omaishoitajat ja heidän hoidettavat
Luurinmutkassa
Klubin jäseniä osallistuu omaehtoiseen palvelutyöhön auttamalla vanhuksia pihanhoitotöissä ja muissa henkilökohtaisissa asioissa.
Klubi on osallistunut yhdessä eri yhteisöjen kanssa Kempeleen kunnan järjestämään "Hyvä kasvaa Kempeleessä" tapahtumaan esittelemällä klubin toimintaa.
Hyvä Kasvaa Kempeleessä-tapahtumassa
Klubi osallistuu yhdessä LC Kempele Auroran kanssa kevyenliikenteenväylän "Baana puhtaana" aktiviteettiin.
Roskat pois Baanan varrelta
Nuorisovaihto on 17-21 vuotiaiden nuorten, pääsääntöisesti kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin perheoleskelun ja kansainvälisten leirien muodossa. Se on kaksisuuntaista, Suomesta lähtee ja Suomeen tulee. Klubi on lahjoittanut muutamille nuorille opiskelijastipendin ulkomailla nuorisovaihtoon osallistumista varten. Piirissämme järjestettävien kansainvälisten nuorisoleirin kustannuksiin klubi osallistuu.
Kansainvälisen nuorisoleirin osanottajat
Kempeleen Pesäpallostadionilla
Klubi on jakanut peruskoulun 3. luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen "vastuu on meidän" opasvihkosen.
Itsenäisyyspäivän viettoon osallistutaan laskemalla seppele sankarihaudalle yhdessä kunnan, seurakunnan ja eri järjestöjen kanssa.
Itsenäisyyspäivänä Sankarihaudalla
Vuonna 1989 hankittiin yhdessä LC Kempele klubin kanssa sodissa kaatuneiden kempeleläisten muistotaulu Kempeleen kunnantalon aulaan.
Vuonna 1994 pystytettiin Muistopatsas yhdessä LC Kempele klubin kanssa paikalle, mistä kempeleläiset miehet lähtivät talvisotaan 13.10.1939. Talvisota syttyi 30.11.1939. Muistopatsaan hoidosta huolehditaan vuosittain.
Sotaan lähdön muistopatsaalla
Klubi on osallistunut yhdessä Kempeleessä toimivien yhdistysten kanssa museoalueella sijaitsevan "Turpasmökin" kunnostukseen.
Klubi on toimintansa aikana tukenut sotaveteraanien ja -invalidien, syöpäjärjestön, Annansilmä ja SPR:n keräyksiä sekä kuljettanut veteraaneja itsenäisyys- ja veteraanipäivän tilaisuuksiin.
Vuosittain osallistutaan eri tapahtumissa liikenteen ohjaukseen ja toimitsijatehtäviin.
Zeppelinin hiihdot Köykkyrissä
Partiolippukunta Samposten partiokämpän kunnostustyössä on oltu mukana, rakennettu laavu ja luovutettu lipputanko. Laavun rakentamiseen saatiin avustusta AR-säätiöltä. Aktiviteetin myötä olemme saaneet tutustua partiolaisten monipuoliseen ja kasvattavaan toimintaan.
Partiokämpän laavulla yhdessä
partiolaisten kanssa
Alkuvuosina klubin jäsenet olivat muutamia vuosia mukana Köykkyrin laskettelurinteen hissin valvojina. Aktiviteetti oli yhdessä oloa lasten ja nuorten kanssa.
Köykkyrissä hissin valvojina
Operaatioon Kempeleen Kasvot osallistuttiin klubin toisena toimintakautena istuttamalla eri puolille kunnan keskustaa 50 terijoensalavaa ja lisäksi jaettiin kunnan asukkaille pensaita. Nyt vuosikymmenien päästä saamme nähdä työn tulokset.
Lions 100 vuotta - Juhlakuusi istutettiin Kuivaamopuistoon.
Lions 100 vuotta - Juhlakuusi
Klubi on mukana Vihiluodon Kyläyhdistyksen Talvitapahtumassa ja sen yhteydessä järjestettävässä Leijona-hiihdossa, missä osallistujia on ollut yli 200 lasta. Palkintona on jaettu Leijonamitali kaikkille hiihtäjille..
Lapset Leijona-hiihdosa
Puolisot
Ladyt kun nyt kokoontui, niin silloin moni kummeksui. Mitä tehdä voisimme, veljiä kun autamme. Lions-työ tuo mukanansa sisältöä elämään. Antaa paljon, vähän ottaa. Tärkeimmäksi tehtäväksi koettiin kotipaikkakunnan apua tarvitsevien avustaminen. Klubitoiminnasta haluttiin tehdä perheen yhteinen harrastus. Kokoonnutaan yhteisiin kuukausitapaamisiin, osallistutaan klubin aktiviteetteihin, ollaan mukana vierailuilla ja tietysti yhteisissä juhlissa. Pidetään omia tapaamisia, joissa voidaan hemmotella itseä ja hoitaa omaa kuntoaan mm. yhteisen liikunnan avulla, mutta kaiken aikaa uutta oppien. Lukuisat vierailut eri liikelaitoksissa, yhteisöjen ja yrittäjien tiloissa ovat avartaneet tietämystä aivan uusilla alueilla.
Talvitapahtuman järjestelyissä
Rahaa on kerätty lähinnä myyjäisillä, muotinäytöksellä sekä teatterilippujen myynnillä. Muotinäytöksen mannekiineiksi saimme kerran jopa veljet. Joulusinapin valmistus oli pitkään puolisoiden varainkeruuaktiviteetti. Vuosittain myytiin sadoittain sinappipurkkeja perheiden joulupöytiin. Saadut varat on jaettu joulupaketteina perheille, vanhuksille ja lapsille. Lisäksi olemme avustaneet mm. urheiluseuroja, Kempeleessä opiskelleita virolaisnuoria, Vihannin SOS-lapsikylää ja huumeiden vastaista työtä.
Joulusinappia valmistamassa
Monessa mukana
Monia muita lyhytkestoisia aktiviteetteja olemme vuosien saatossa suorittaneet. Toiminnalla pyrimme osoittamaan oman roolimme paikkakunnalla ja synnyttämään aidon mielikuvan leijonatoiminnasta. Pienistä siruista, kun niitä on riittävän paljon, kasvaa suuri vuori. Siitä tunnet sä leijonan, aina valmis on auttamaan. Turhaan ei meitä pyydetä, käymme palvelemaan.
Muuta toimintaa
On menty käymään välillä vähän reissulla, katsottu ja kuunneltu, mitä tapahtuu kun joukko oikein intoutuu. Yritysvierailuja on tehty vuosittain. Yhteyttä klubin ulkopuolelle on pidetty klubivierailuilla, jopa Yhdysvaltain, Thaimaan ja Itävallan matkoilla muutamat veljet puolisoineen ovat osallistuneet klubikokouksiin vierailupaikkakunnalla. Klubin jäseniä on ollut piirikuvernöörinä ja lohkon puheenohtajina sekä mukana piirihallituksessa. Piirin ja liiton vuosikokouksiin on osallistuttu sekä Eurooppa Foorumiin.
Seppelepartio lähdössä sankarihaudalle
I piirin vuosikokouksessa Kempeleessä
Liikunta
Myös omaehtoiseen liikuntaan kannustaminen kuuluu toimintaamme. Parhaat suoritukset palkitaan keväällä hallituksen vaihtokokouksessa. Kuntokortti toimii myös klubin jäsenmatrikkelina. On meillä hauska tapa, tuo tapa mukava. Kun koittaa kevät aika, me oomme suksilla. Kas näin luistaa suksi ja suksi luistaa näin. Maaliskuun kuukausitapaamisten merkeissä on tehty hiihtoretkiä Rokualle ja Kalajoelle sekä tietysti hiihdelty Kempeleen hyvin hoidetuilla laduilla. Kesällä yhdessä pyöräillen on tehty retkiä eri puolille Kempelettä. Syksyn puolukkaretket ovat niinikään kuuluneet toimintaamme, yhden kerran siian pyynnissäkin.
Pyöräretkellä Vihiluodossa
Klubin viiri ja lippu
Klubin viirin suunnitteli Ilkka Autio vuonna 1985. Puolisoiden lahjoittama klubin lippu naulattiin 10 vuotisjuhlassa vuonna 1993.