Kokoukset
Jäsenet

Tervetuloa Lions Club Joensuu/Puukellon kotisivuille!

Mikäli olet kiinnostunut Lions-toiminnasta Suomessa, saat siitä tietoa SUOMEN LIONS-LIITTO R.Y.:n www-sivuilta. Järjestömme maailmanlaajuisesta toiminnasta löytyy myös suomenkielistä tietoa Lions Club International-järjestön www-sivuilta.

Kaikkiaan maailman suurimmassa kansainvälisessä palvelujärjestössämme on klubeja yli 200 maassa, klubeja yli 48000 ja jäseniä yli 1,4 miljoonaa.

LC Joensuu/Puukello on joensuulainen Lions-klubi

Joensuun kaupungin alueella toimii 10 Lions-klubia, joista oma klubimme on viidenneksi vanhin, perustettu 2.12.1967. Klubissamme on tällä hetkellä 24 jäsentä, sen perustajajäseniä oli alussa 22 ja kaikkiaan jäseniä on klubissamme ollut yli 90.

Klubimme kuuluu savokarjalaiseen H-piiriin, jossa on kaikkiaan 46 klubia ja jäseniä eli lioneja 1073. Suomen Lions-liiton yli 800 klubissa on yhteensä noin 19000 lionia eli suomalaisittain leijonaa.

Mitä on puukellotoiminta ja miten siihen pääsee mukaan?

Jokainen Lions-klubi toimii omalla tavallaan, yhteisesti hyväksyttyjen sääntöjensä mukaisesti. Puukellon toiminta keskittyy kuukausittaisiin klubi-iltoihin ja toimintatalkoisiin. Näissä talkoissa teemme yhdessä käsin jotakin sellaista, mistä saamme virkistystä itsellemme ja samalla kokoamme jonkin verran varoja auttaaksemme lähimmäisiämme niin omalla paikkakunnallamme kuin kauempanakin. Näissä talkoissa ovat mukana myös puolisot halujensa ja mahdollisuuksiensa mukaisesti. Tärkeä osa palvelutoimintaamme on ns. ulkoilutusaktiviteetti, jossa käymme ulkoiluttamassa Koivupihan asukkaita joka toinen viikko. Osallistumme myös yhdessä muiden Joensuun klubien kanssa Senioripihan ulkoilutusaktiviteettiin. Klubimme ei toimi kesäkuukausina, vaan ainoastaan syyskuusta toukokuuhun.

Jo perinteeksi Puukellolle muodostuneet juustotalkoot tehtiin tänä vuonna 18. kerran Joensuun Valion Meijerin varastotiloissa +5 asteen lämpötilassa. Lämpimän pukeutumisen lisäksi tehtiin töitä koronan suojausetiketin mukaisesti, jossa maskit ja käsien desifiointi olivat keskeisinä. Ensimmäiset talkoot on kirjanpitomme mukaan tehty jo vuonna 2004. Idean isänä oli silloinen LC-Puukellon jäsen Olavi Halonen, joka heitti ”koeluonteisena” syötin talkoista Puukellolaisille. Hyvin onnistui, ja siitä saakka Puukellon väki on tarmokkaasti tarttunut tähän pääaktiviteettiinsa joka vuosi ja hoitanut osuutensa kunnialla kuntoon.

Iso osa Puukellolaisista muistaa varmasti Paavo Saviaron jyhkeän olemuksen pakkauspöydän päässä lappamassa juustoja lavalle välillä otsaansa pyyhkien sekä Joutsi Tirrosen, jotka yhdessä vetivät talkoita pitkän aikaa. Joutsi muistetaan myös tarkkana miehenä, joka laski sentilleen jopa tuotot eri pakettien osalta!

Talkoot hoidettiin kunnialla myös tänä vuonna. Iso kiitos vielä kaikille talkoisiin osallistuneille jäsenille. Erityiskiitos myös hyville ystävillemme, jotka kävivät meitä auttamassa; heitä oli nyt peräti 9 henkilöä mukana! On jälleen hienoa todeta, että jaksamme vielä tehdä työtämme iloisin mielin ja jakaa siitä saamaamme hyötyä jatkossa apua tarvitseville. On myös mukava todeta, että Puukellon hieno talkoohenki on säilynyt ja monet totesivatkin urakan jälkeen, että sehän oli myös hauskaa yhdessäoloa ja rupattelua siinä työn lomassa. Vaikka kyllä se taisi välillä myös hieman ranteita pakottaa, sillä vauhti oli välillä tosi kovaa.

Työtunteja kertyi yhteensä 340,5 tuntia, joista ladyjen osuus oli peräti 117 tuntia eli noin 34,5 %. Miten me pärjäisimmekään ilman ladyjämme?

Talkootyö vaatii myös energiaa - osa talkooporukasta evästauolla

Jos olet kiinnostunut tällaisesta yhdessä tekemisestä, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Kerromme toiminnastamme mielellämme lisää ja jos asia kiinnostaa, voimme neuvotella myös mukaan tulostasi.


 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter