Kokoukset
Jäsenet

LC Joensuu/Justiina
Toke 2014 - 2015

LC JOENSUU/JUSTIINA

TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2014 – 30.6.2015

Piiri                                     107 H

Lohko                                 II-alue 2. lohko

Perustamispäivä                 8.4.2013

Kokouspäivä ja -aika          kuukauden 3. torstai klo 18

Kokouspaikka                     Linnunniemen osaamiskartano, Joensuu (1.1.– 30.6.2015)

                   sekä tutustumiskohteet

Kummiklubi                        LC Tuupovaara

Opasleijonat                       Pekka K. Vatanen, LC Tuupovaara ja Pentti Päivinen, LC Joensuu

 

 

1. Johdanto

Klubin toimintakausi oli aktiivinen. Edelleen aloittelevan klubin jäsenet tutustuivat vuoden aikana leijonatoimintaan yleensä, mutta suunnittelivat ja toteuttivat runsaasti omia tapahtumia ja aktiviteetteja.

2. Klubivirkailijat ja toimikuntien kokoonpanot

presidentti Jaana Korhonen                                                                

1. varapresidentti Tanja Kuosmanen                             

2. varapresidentti Jaana Oravainen                               

sihteeri Sari Turunen                                                     

rahastonhoitaja Ritva Davidsson

klubimestari Tiina Purmonen

tiedotussihteeri Jaana Rajavuori

jäsenjohtaja Tuija Kainulainen

seremoniamestari  Suvi Leppänen

Aktiviteettitoimikunta

Satu Myller pj, Jaana Rajavuori, Suvi Leppänen, Satu Holopainen, Minna Karttunen, Lisbeth Smolander, Sari Lomu, Riikka Vatanen ja Johanna Karjalainen

 Huvitoimikunta

Milja Halonen pj, Minka Jaaranen, Riitta Varis, Marja-Leena Räsänen, Auli Suvanto, Terhi Tiihonen ja Hanna Tuominen

Jäsentoimikunta

Tuija Kainulainen pj, Jaana Oravainen, Tanja Kuosmanen, Lea Uusitalo ja Mari Mynttinen

 

3. Kokoukset ja klubi-illat

Klubin vuosikokous pidettiin 23.10.2014. Vuosikokouksessa vierailivat piirikuvernööri Jouko Hirvonen LC Outokumpu/Kuparista puolisonsa Kaija Sirviön kanssa. 23.10. kokous oli Justiinoiden historian ensimmäinen vuosikokous, jossa hyväksyttiin ensimmäinen tilinpäätös ja toimintakertomus. Kokouksessa katsottiin nauhoitetulta videolta osastonhoitaja Heini Martikaisen esittely Honkalampi-keskuksesta ja erityisesti Muksula-Pauliinasta, jonne Justiinat tekivät lahjoituksen vapunpäivän arvauskisan tuotoilla. Lahjoituksella hankitaan lasten käyttöön trampoliini, potkukelkka ja pulkka.

Vaalikokouksia pidennetyn toimintakauden aikana oli kerran, 16.4.2015.

Hallitus kokoontui toimintakauden aikana 7 kertaa.

Klubi-iltoja oli yhteensä 6.

Marraskuun klubi-iltaan LC Joensuu/Justiina kutsui kummiklubinsa LC Tuupovaaran leijonat puolisoineen vierailulle omaan klubi-iltaansa, jonka teemana oli viinitasting. Viiniasiantuntija Tuija Kainulaisen opastuksella reilun 20 hengen porukka tutustui lyhyesti viininviljelyyn ja viininvalmistukseen sekä maisteli ja arvioi eri valko- ja punaviinejä. Illan viimeinen yllätysmaistateltava oli portviini, joka vei parhaat pisteet. Todella mielenkiintoinen ja opettavainenkin yhteinen illanvietto

Tammikuun klubi-ilta vietettiin yritysvierailun merkeissä Kauneusillassa tavaratalo Sokoksella 15.1.2015 oli mukana 13 Justiinaa ja yksi opasleijona. Asiantuntijat esittelivät kevään pukeutumistrendejä ja antoivat meikkausohjeita. Pukeutumisessa avainsanoja ovat mm. sporttisuus, väljyys ja hapsut. Väreinä hehkuvat sininen, valkoinen ja beige sekä pastellisävyt. Myös suuret kukkakuosit tekevät taas tuloaan. Silmämeikki on kissamainen ja luomivärejä käytetään kolmea eri sävyä häivytettyinä. Ilta oli hauska ja tiedämme nyt olla trendikkäitä tänä keväänä.

Helmikuussa Justiinoiden klubi-iltaa vietettiin  Viihdekeskus Cosmicissa jossa  kisasimme leikkimielisesti Justiinoiden keilamestaruudesta.

Maaliskuun klubi-iltaa pidettiin Kalamaja Kalmonkatiska, Kuhasalo, Kukkosensaari.

Huhtikuussa vaalikokous.

Toukokuun klubi-illassa pääsimme tutustumaan opasleijona Pentti Päivisen opastuksella Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksen toimintaan ja tiloihin.

Kokousten ja klubi-iltojen osallistujamäärät vaihtelivat suuresti. Monet Justiinoista tekevät matkatyötä ja perheissä on pieniä lapsia, joten osallistuminen jokaiseen tapaamiseen on haasteellista. Opasleijonat olivat sitoutuneita rooliinsa ja osallistuivat kokouksiin ahkerasti. Heistä oli myös suuri apu ns. leijonakiemuroiden opettelussa.

Klubitapaamisia toteutettiin myös vapaamuotoisemmin. 11.11.2014 askarreltiin yhdessä valopalloja paperinarusta ja sytykeruusuja kananmunakennoista.

4. Edustus lohkon, piirin ja liiton kokouksissa tai toimikunnissa

Riikka Vatanen oli klubin virallinen edustaja sekä H-piirin vuosikokouksessa Outokummussa huhtikuussa että liiton vuosikokouksessa Vuokatissa kesäkuussa.

Maaliskuussa 2014 oli Vuosikokous 2017 Joensuu -järjestäjäklubien kokous, jossa luotiin tilannekatsaus vuosikokousjärjestelyihin sekä valittiin päätoimikunnan jäsenet. Justiinoiden edustajina kokouksessa olivat  presidentti Riikka Vatanen ja Tanja Kuosmanen. Klubin sihteeri Sari Turunen toimi kokouksessa kutsuttuna sihteerinä. Kokouksessa Sari valittiin Vuosikokous 2017 Joensuu -päätoimikunnan sihteeriksi ja Riikka vastaamaan vuosikokouksen puolisotoiminnasta. Lea Uusitalo ja Minka Jaaranen toimivat majoitus – ja ravintolatoimikunnassa.

5. Jäsenasiat

Klubissa on 23 perustajajäsentä. Toimintakauden aikana klubista erosi kaksi jäsenta ja tuli yksi uusi. Näin ollen jäsenmäärä kauden lopussa (per 30.6.2015) oli 21.

Hallituksen marraskuun 2014 kokouksessa päätettiin jäsenvalinnan prosessista. Jäsenhankinta on jatkuvaa ja kukin yksittäinen klubin jäsen voi esittää uusia jäseniä. Jäsenyydestä kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa toimintaan klubi-illoissa milloin vain. Uusi jäsen hyväksytään klubiin ilman äänestystä kuukausikokouksissa.

Jäsentoimikunta laati toimintakaudella jäsenhuoltosuunnitelman, jota päivitetään tarvittaessa.

6. Varainhankinta-aktiviteetit

Klubi-illoissa järjestettiin kirpputoreja, joihin myytäviä tuotteita saatiin  Justiinoilta.

Justiinoilla oli torikirppis 28.6.2016.

Kerhotalo Rupla, Joensuussa järjestettiin tanssit 22.2.2015. Tilaisuuden arpajaistuotto 250 € lahjoitettiin PKSSK:n lastenpsykiatrian osasto 15:lle.

Huhtikuussa Justiinat toimeenpanivat vapunpäivän 1.5.2015 klo 12 lämpötilan arvauskilpailun. Palkintona arvauskilpailussa oli JOPO-polkupyörä (arvo n. 400 €) sekä kaksi herkkukoria maakunnan tuotteista (arvo á 100 €). Arvauskilpailun tuotto 468 € kohdennetaan Syöpälapset Sykkyrä ry:lle.

Liiton laajuisiin aktiviteetteihin klubi osallistui myymällä lions-arpoja ja joulukortteja.

7. Palveluaktiviteetit

LC Joensuu/Justiina järjesti 6.12.2014 palveluaktiviteettinaan jo toisen kerran itsenäisyyspäivän juhlan palvelukeskus Suvituulessa. Kakkukahvittelun lisäksi tilaisuus sisälsi myös yhteislaulua.

8. Yhteisaktiviteetit muiden klubien kanssa

Justiinat aloittivat toimintakauden aikana yhdessä toisten joensuulaisten klubien kanssa suunnittelutyön Leijonapuiston perustamiseksi. Past.Presidentti edusti klubia puistohankkeen suunnittelutyöryhmässä. Puisto sijoitetaan Penttilän rantamaastoon ja sinne istutetaan yli sata erilaista ruusulajia. Leijonapuisto avataan kesällä 2017 liiton vuosikokouksen yhteydessä.

12.5.2015 oman lohkon klubien yhteisessä kevättapahtumassa Lykynlammella Justiinat vastasivat tarjottavaksi tuotavista makeista kahvileivistä ja tapahtumaan osallistui muutama Justiina.

9. Tiedottaminen

Klubilla on omat verkkosivut osoitteessa http://www.e-clubhouse.org/sites/joensuujustiina/. Verkkosivuja hyödynnettiin toimintakauden aikana lähinnä ulkoiseen tiedottamiseen klubin toiminnasta. Jäsenille viestittiin pääasiallisesti sähköpostitse sekä klubi-iltojen tietoiskuissa. Tiedottamisesta vastasivat presidentti, sihteeri ja tiedotussihteeri.

10. Kansainvälinen toiminta

Klubi maksoi H-piirin kansainvälisen nuorisovaihdon tukimaksun 90 € toimintakauden aikana.

11. Talous

Klubilla on pankkitilit (hallinnollinen tili ja aktiviteettitili) Pyhäselän paikallisosuuspankissa.

Klubin toimintaa toteutettiin varat huomioiden säästölinjalla.  Koska eronneista jäsenistä jouduttiin maksamaan kansainvälinen jäsenmaksu  jouduttiin   jäseniltä keräämään ylimääräine tukimaksu.

Klubin toiminnantarkastaja oli Lea Uusitalo, varatoiminnantarkastaja Marja-Leena Räsänen.

 
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
 
LC Joensuu/Justiina

Toke 2013 - 2014

LC JOENSUU/JUSTIINA
TOIMINTAKERTOMUS 8.4.2013 – 30.6.2014

 

Piiri 107 H
Lohko II-alue 2. lohko
Perustamispäivä 8.4.2013
Kokouspäivä ja -aika kuukauden 3. torstai klo 18
Kokouspaikka Ravintola Aada, Joensuu (8.4. – 31.12.2013)
Linnunniemen osaamiskartano, Joensuu (1.1. – 30.6.2014)
Kummiklubi LC Tuupovaara
Opasleijonat Pekka K. Vatanen, LC Tuupovaara ja Pentti Päivinen, LC Joensuu

 

1. Johdanto
Toimintakertomus on laadittu pidennetyltä toimintakaudelta 8.4.2013 alkaen. Klubin perustamisajankohta sattui niin lähellä toimintakauden vaihtumista, että päätös kolmen ensimmäisen toimintakuukauden ja tulevan kokonaisen toimintakauden yhdistetystä raportoimisesta oli perusteltua.
Klubin toimintakausi oli aktiivinen. Aloittelevan klubin jäsenet toki tutustuivat vuoden aikana leijonatoimin-taan yleensä, mutta suunnittelivat ja toteuttivat runsaasti omannäköisiänsä tapahtumia ja aktiviteetteja. Presidentin teemana kaudella oli Yhdessä enemmän.

 

2. Klubin ensimetrit
Kevättalvella 2013 istuva piirikuvernööri Pekka K. Vatanen ja hänen puolisonsa Riikka pohtivat, että uudelle naisklubille olisi sijaa Joensuussa. He kokosivat ryhmän kiinnostuneita leidejä ja järjestivät muutaman tapaamisen, joiden aikana tulevat perustajajäsenet tutustuivat leijonatoiminnan periaatteisiin ja ideoivat yhdessä uuden klubin toimintaa. Asiat etenivät supsikkaasti ja Justiinoiden perustamiskokous pidettiin 8.4.2013 Lin-nunniemen osaamiskartanossa Joensuussa. Perustajajäseniä klubissa on 23. Tulevien Justiinoiden lisäksi pe-rustamiskokouksessa olivat mukana piirikuvernööri ja opasleijona Pekka K. Vatanen, opasleijona ja 107-H -piirin jäsenjohtaja Pentti Päivinen, II-alueen 2. lohkon puheenjohtaja Helena Sihvola sekä kummiklubi LC Tuupovaaran presidentti Jari Hellämäki ja 1. varapresidentti Raimo Kilpiä. Klubi sai toimintansa tueksi tuiki tarpeelliset työvälineet, kun kummiklubi LC Tuupovaaran presidentti luovutti perustamiskokouksessa Justii-noille kaulimen ja opasleijonat puheenjohtajan nuijan.

 

Charter Night -perustamisjuhlaa vietettiin 19.9.2013 Ravintola Aadassa Joensuussa. Juhlassa allekirjoitettiin perustamiskirja, jonka piirikuvernööri Juhani Kautonen luovutti presidentti Riikka Vataselle. Juhlapuheen piti edellisen kauden kuvernööri Pekka K. Vatanen. Tervehdyksensä Justiinoille toivat myös Joensuun kaupungin sihteeri Jari Horttanainen, lohkon puheenjohtaja Jari Matikainen ja kummiklubin presidentti Raimo Kilpiä. Piirin puolesta piirikuvernööri luovutti presidentille käädyt ja kummiklubi Justiinoille pöytästandaarin. Arvok-kuutta juhlaan toi tervehdysten ja muistamisten lisäksi musiikkiesitys ja Leijonahenki -laulu. Mainittujen leijonien lisäksi perustamisjuhlaa olivat kanssamme viettämässä piirikuvernöörin puoliso Tuula Rantaeskola ja muiden joensuulaisten klubien edustajia. Juhla oli lämminhenkinen tilaisuus, jossa myös huumorinkukka pääsi kukkimaan. Kaiken kruunasi juhlaillallinen: Aadan salaattibuffet, haudutettu porsaan sisäfilee metsäsienikastikkeella ja rosmariiniperunoilla sekä vadelmatuorejuustokakku veivät kielen mennessään.
 

3. Klubivirkailijat ja toimikuntien kokoonpanot
presidentti Riikka Vatanen
1. varapresidentti Jaana Korhonen
2. varapresidentti Tanja Kuosmanen
sihteeri Sari Turunen
rahastonhoitaja Ritva Davidsson
klubimestari Minka Jaaranen
tiedotussihteeri Lisbeth Smolander
jäsenjohtaja Hanna Tuominen
seremoniamestari Minna Karttunen

 

Jäsentoimikunta
Hanna Tuominen (pj), Tuija Kainulainen, Niina Martikainen ja Lea Uusitalo

 

Aktiviteettitoimikunta
Jaana Korhonen (pj), Suvi Leppänen, Sari Lomu, Mari Mynttinen, Tiina Purmonen, Jaana Rajavuori, Marja-Leena Räsänen, Auli Suvanto, Terhi Tiihonen ja Riitta Varis

 

Huvitoimikunta
Minka Jaaranen (pj), Milja Halonen, Johanna Karjalainen, Minna Karttunen ja Satu Myller

 

4. Kokoukset ja klubi-illat
Klubin perustamiskokous ja samalla ensimmäinen vuosikokous pidettiin 8.4.2013. Vaalikokouksia pidennetyn toimintakauden aikana oli kerran, 24.4.2014.
Hallitus kokoontui toimintakauden aikana kahdeksan kertaa. Joulukuun 2013 kokous toteutettiin modernisti ja onnistuneesti AC-verkkokokousympäristössä.
Klubi-iltoja oli yhteensä yhdeksän. Toukokuussa 2013 aivan ensimmäisenä klubi-iltana Justiinat tutustuivat toisiinsa kahvitellen ja ulkoillen Lykynlammen retkeilyalueella. Marraskuussa 2013 vierailtiin vaateliike Don-nassa asiakasillan ja yritysesittelyn merkeissä. Joulukuussa 2013 vietettiin pikkuista joulua, helmikuussa 2014 klubin vieraaksi saapui piirikuvernööri Juhani Kautonen puolisonsa Tuula Rantaeskolan kanssa ja maaliskuussa 2014 liukasteltiin curling-hallilla. Näiden ohjelmallisten klubi-iltojen lisäksi vietettiin myös klubi-iltoja yhdessäolon, hyvän ruoan sekä varainkeruun ja aktiviteettien suunnittelun merkeissä.
Kokousten ja klubi-iltojen osallistumisprosentti vaihteli 50 ja 100 % välillä. Monet Justiinoista tekevät matka-työtä ja perheissä on pieniä lapsia, joten osallistuminen jokaiseen tapaamiseen on haasteellista. Opasleijonat olivat sitoutuneita rooliinsa ja osallistuivat kokouksiin ahkerasti. Heistä oli myös suuri apu ns. leijonakiemuroiden opettelussa.
Klubitapaamisia toteutettiin myös vapaamuotoisemmin. Marraskuussa 2013 askarreltiin yhdessä valopalloja paperinarusta. Maaliskuussa 2014 oli Justiinoiden laskiaisrieha Vatasilla Tuupovaarassa. Ennen mäenlaskua paistettiin kolmisen sataa EU-direktiivien mukaista karjalanpiirakkaa. Mukana oli myös ”pikkujustiinoita”.

 

5. Edustus lohkon, piirin ja liiton kokouksissa tai toimikunnissa
Lohkon ideariihi kutsuttiin koolle lohkon puheenjohtajan toimesta neljä kertaa toimintakauden aikana. Klubia ideariihissä edustivat presidentti ja sihteeri.
Presidentti edusti klubia I- ja II-alueen aluefoorumissa syyskuussa 2013. Presidentti osallistui myös H-piirin koulutukseen syyskuussa 2013, joka oli tarkoitettu tuleville presidenteille ja virkailijoille. Samoin presidentti osallistui piirihallituksen kokouksiin puolison roolissa.
Klubin virallinen edustaja sekä H-piirin vuosikokouksessa Kerimäellä huhtikuussa 2014 että liiton vuosiko-kouksessa Porissa kesäkuussa 2014 oli presidentti.
Maaliskuussa 2014 oli Vuosikokous 2017 Joensuu -järjestäjäklubien kokous, jossa luotiin tilannekatsaus vuosikokousjärjestelyihin sekä valittiin päätoimikunnan jäsenet. Justiinoita kokouksessa edusti presidentti Riikka Vatanen. Klubin sihteeri Sari Turunen toimi kokouksessa kutsuttuna sihteerinä. Kokouksessa Sari valittiin Vuosikokous 2017 Joensuu -päätoimikunnan sihteeriksi ja Riikka vastaamaan vuosikokouksen puolisotoiminnasta.

Vuosikokous 2017 Joensuu -päätoimikunta kokoontui ensimmäisen kerran toukokuussa 2014. Lisäksi sitä ennen klubin sihteeri matkasi huhtikuussa Poriin päätoimikunnan puheenjohtajan ja järjestelytoimikunnan puheenjohtajan kanssa. Matkan tarkoituksena oli tutustua Porin järjestelyihin vuosikokouksen 2014 suunnittelujen osalta.

6. Jäsenasiat
Klubissa on 23 perustajajäsentä. Toimintakauden aikana klubiin liittyi kolme uutta jäsentä ja yksi erosi. Näin ollen jäsenmäärä kauden lopussa (per 30.6.2014) oli 25.
Hallituksen marraskuun 2013 kokouksessa päätettiin jäsenvalinnan prosessista. Jäsenhankinta on jatkuvaa ja kukin yksittäinen klubin jäsen voi esittää uusia jäseniä. Jäsenyydestä kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa toimintaan klubi-illoissa milloin vain. Uusi jäsen hyväksytään klubiin ilman äänestystä kuukausikokouksissa.
Jäsentoimikunta laati toimintakaudella jäsenhuoltosuunnitelman, jota päivitetään tarvittaessa. Toimintakauden lopussa kerättiin sähköinen jäsenpalaute Webropol-järjestelmän avulla toiminnan kehittämiseksi.

 

7. Varainhankinta-aktiviteetit
Kesäkuussa 2013 askarreltiin sytykeruusuja talkoilla syksyn myyjäisiä varten. Klubi-illoissa järjestettiin omia arpajaisia, joihin palkintolahjoituksia saatiin yksityisiltä toimijoilta. Justiinoilla oli myös kaksi kirpputoria, ensimmäinen marraskuussa ja toisen kerran maaliskuussa.
Huhtikuussa Justiinat toimeenpanivat vapunpäivän 1.5.2014 klo 12 lämpötilan arvauskilpailun. Palkintona arvauskilpailussa oli JOPO-polkupyörä (arvo n. 400 €) sekä kaksi herkkukoria maakunnan tuotteista (arvo á 100 €). Arvauskilpailun tuotto kohdennetaan pohjoiskarjalaisten lasten ja nuorten hyväksi.
Liiton laajuisiin aktiviteetteihin klubi osallistui myymällä Anna tukesi nuorisolle -arpoja ja Arne Ritari Säätiön adresseja.

 

8. Palveluaktiviteetit
Toimintakauden aikana toteutettiin yksi mittavampi palveluaktiviteetti, itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2013 Palvelukoti Suvituulen asukkaille. Juhlavieraille lähetettiin teeman mukainen kutsu. Juhlassa oli kahvitarjoilu sekä musiikkiesityksiä. Justiinat huolehtivat myös tarjoiluista ja tilan koristelusta kokonaisuudessaan.

 

9. Yhteisaktiviteetit muiden klubien kanssa
Justiinat aloittivat toimintakauden aikana yhdessä toisten joensuulaisten klubien kanssa suunnittelutyön Leijonapuiston perustamiseksi. Presidentti edusti klubia puistohankkeen suunnittelutyöryhmässä. Puisto sijoitetaan Penttilän rantamaastoon ja sinne istutetaan yli sata erilaista ruusulajia. Leijonapuisto avataan kesällä 2017 vuosikokouksen yhteydessä.
Toukokuussa 2014 oman lohkon klubien yhteisessä kevättapahtumassa Lykynlammella Justiinat vastasivat ohjelmasta savolaisen oravajumpan tahtiin sekä arpajaisten järjestelyistä.

 

10. Tiedottaminen
Klubilla on omat verkkosivut osoitteessa http://www.e-clubhouse.org/sites/joensuujustiina/. Verkkosivuja hyödynnettiin toimintakauden aikana lähinnä ulkoiseen tiedottamiseen klubin toiminnasta. Jäsenille viestittiin pääasiallisesti sähköpostitse sekä klubi-iltojen tietoiskuissa. Tiedottamisesta vastasivat presidentti, sihteeri ja tiedotussihteeri.

 

11. Kansainvälinen toiminta
Klubi maksoi H-piirin kansainvälisen nuorisoleirin tukimaksun kahdesti toimintakauden aikana.

12. Talous
Klubilla on pankkitilit (hallinnollinen tili ja aktiviteettitili) Pyhäselän paikallisosuuspankissa.
Klubi taloudellinen tilanne toimintakauden aikana oli vakaa, vaikka aloittavan klubin varat eivät päätä huimanneetkaan. Toimintaa toteutettiin varat huomioiden.
Klubin toiminnantarkastajina toimivat Suvi Leppänen ja Niina Martikainen. Varatoiminnantarkastajina olivat Marja-Leena Räsänen ja Terhi Tiihonen.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter