Kokoukset

Klubimme perinteisiä aktiviteettejä olivat

Hyväntekeväisyyskonsertti

Lions Club Hollola/Pirunpesä on järjestänyt marraskuussa jo perinteiseksi muodostuneen kuorokonsertin Hollolan Salpakankaalla Sovituksenkirkossa. Konsertti on kerännyt mukavasti yleisöä keskellä pimeintä vuodenaikaa. Konsertin esiintyjät ovat vuosien saatossa hieman vaihdelleet. Konsertin tuotto on ohjattu vähävaraisille joulun ruokaostoksiin. Vuoden 2017 konsertin huipennuksena kuultiin kuorojen yhteisesityksenä Finlandia (linkki Youtubeen).


 

Kirpputoriaktiviteetti 2014-19

Pirunpesän klubi on ylläpitänyt kirpputoria hollolalaisella Arjen Aarteet kirputorilla. Kirpputori toimii osoitteessa Tarmontie 3, Hollola. Klubilaiset ovat vieneet myytävää ja pitäneet yllä järjestystä klubin myyntipöydillä. Kirpparin tuotto ohjattiin lasten ja nuorten hyväksi.Sri Lankan kummityttö

Klubimme osallistuu Lions-liiton Sri Lanka kummilapsiprojektiin. Kolmenkymmenen vuoden aikana on Suomen Lionien avulla tuettu yli 2300 lasta. Klubin kummityttö Hiruni asuu Baddegamassa äitinsä ja kehitysvammaisen veljensä kanssa. Lisätietoa Suomen Lions-liiton Sri Lanka projektista.

Salparieha

Salparieha on lapsiperheille suunnattu talvitapahtuma, jossa on ohjelmana mm. ongintaa, ilmapalloja, lauluesityksiä, hevosajelua, luistelunäytöksiä jne. Salpariehaa on järjestetty yhteistyössä Hollolan lions-klubien toimesta jo vuodesta 2006. Riehan tapahtumapaikka on vaihdellut Messilän rannasta, Salpakankaan koulun kentän kautta Heinsuon urheilukeskukseen, jossa viimeisin Salparieha järjestettiin helmikuussa 2019. Tapahtuman tuotto on lahjoitettu riehan jälkeen vuosittain paikallisille nuorison kanssa toimiville yhdistyksille ja organisaatioille sekä ikääntyneille suunnattujen palvelujen kehittämiseen. Kymmenen vuoden aikana lahjoituksia on jaettu yli 50 000 euroa. Leijonat kiittävät riehaan vuosien saatossa osallistuneita!
Kakkuaktiviteetti

Klubimme on myynyt Sinuhen herkullista englantilaistyyppistä Napoleon-joulukakkua jo vuosien ajan edullisesti klubilaisten kautta. Kakku on hieno tuliainen tai vaikkapa yrityksen liikelahja. Kakku myydään tyylikkäässä metallisessa pakkauksessa. Ota yhteyttä lokakuun aikana, jotta saat kakun edullisella klubihinnalla jouluksi (ks. yhteystiedot Ota yhteyttä -sivulta). Tuotetta myydään vain rajoitetusti joulusesongin ajan. Kakkujen tuotto ohjataan vuosittain toukokuussa klubikokouksen päätöksellä hyvään tarkoitukseen.

Sotaveteraanien työn kunnioitus

LC Hollola/Pirunpesä on sytyttänyt kynttilät Pyhäinpäivänä Hollolan kirkoan sankarihaudoille sotaveteraanien tekemän maanpuolustustyön kunniaksi. Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen jälkeen lions-klubit ovat laskeneet seppeleen sankarihautausmaalle. Aktiviteettiin ovat osallistuneet myös muut Hollolan Lions-klubit. Kynttilät Pyhäinpäivän aktiviteettiin on tarjonnut jo usean vuoden ajan Finnmari Oy, josta lämmin kiitos yritykselle.

kuva: Juha Alaluukas
 
Huhtikuussa Veteraanipäivän aikoihin olemme auttaneet Hämeen rykmentin ja Parolan panssariprikaatin varusmiehiä veteraanikeräyksen kuljetuksissa. Klubilaiset ovat kyydinneet varusmiehet eri puolille Hollolaa keräämään lahjoituksia paikallisen veteraanityön hyväksi.

kuva: Heikki Mattila


Haravointitalkoot

Pirunpesän veljet ovat jo vuodesta 1993 lähtien auttaneet hollolalaisen invalidin syystöitä haravoimalla lokakuussa Vesijärven rannalla sijaitsevan omakotitalon pihapiirin. Haravoinnin jälkeen olemme saaneet nauttia runsaasta kahvipöydän antimista ja vaihtaa kuulumiset.

kuva: Juha Alaluukas


Vesijärven hoito ja kunnostus

Vesijärven kunnostus ja hoito on ollut osa pirunpesäläisten toimintaa sekä kesäisin että talvisin. Olemme toteuttaneet ruovikoiden niittoa Vesijärven umpeen kasvavilla lahdilla useaan kertaan. Talvisin olemme niittäneet viikattein ruovikkoa jään päältä ja kesäisin avustaneet koneellisen niiton niittojätteen keräyksessä järvestä. Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö on näkynyt myös lions-tapahtumissa.

Pirunpesän siistinä pitäminen

Olemme perinteisesti aloittaneet ja päättäneet kauden luonnonhelmassa. Kauden avajaiset ja päätökset on pidetty Pirunpesällä, josta on pidetty samalla huolta. Roskat on kerätty pois rumentamasta kaunista paikkaa. Onneksi luonnossa kulkijoiden käyttäytyminen on parantunut ja roskien määrä vähentynyt. Usein olemme vain todenneet paikan siistiksi. Pirunpesän ympäri tehtiin 1980-luvulla klubin toimesta luontopolku. Luontopolku uusittiin Hollolan kunnan vetämänä projektityönä 2018, jolloin Pirunpesän yläpuolelle rakennettiin myös uusi laavu.


Kuva Pirunpesän tulipaikalta.


Pirunpesän jyhkeää lohkareikkoa.
 
Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter