Kokoukset

LC Hollola/Pirunpesän Vesijärven talviniitot

Pirunpesän klubin jo perinteiset Vesijärven niittotalkoot saivat jatkoa 13.3.2016, kun innokas talkooporukka pääsi loistavissa jää-, lumi- ja sääolosuhteissa Vesijärven Korpilahdella ruovikon sekaan. Talkoot toteutettiin jo neljännen kerran samassa paikassa. Tällä kertaa työn päätoteuttajana toimi Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö, ja koneniittourakoinnista vastasi Hot Mill Oy. Leijonat auttoivat niittojätteen keräyksessä ja kuljettamisessa maa-alueelle. Tässä pieni videopätkä 2016 niitoista sekä linkki säätiön sivuille.

Alla hieman kuvausta edellisten vuosien niitoista

Viikatteita, raivaussahaa, haravoita ja kevytpressuja apuna käyttäen järviruoko sai kyytiä. Järviruo'on talviniitoilla hidastetaan matalan ja rehevöityneen Korpilahden umpeenkasvua ja voipa talviniitoilla olla pieni parantava vaikutus myös alkukesästä veden vaihtuvuudelle.

Talkoot alkoivat helmikuisena lauantai aamuna. Innokkaimmat olivat jo aloittaneet niitot, kun pääjoukko saapui paikalle. Porukalla sitten ruovikkoon käsiksi. Raivaussahalla ja viikatteella ruovikkoon tehtiin 4-6 metriä leveitä ja noin 10-20 metriä pitkiä väyliä joskus jo vuosia sitten ruopatun veneväylän varrelle. Viime vuonna talviniitetty sänki oli vielä uuden edellisen kesän kasvuston juurella nähtävillä, joten on se järviruo'on varsi melko kovaa ainesta ja kestää kauan ennen kuin luontaisesti hajoaa vesiekosysteemissä.


Mauri näyttää mallia viikatteen heilutuksesta.


Raivaussaha soi ja harava heilui.

Niittojäte kerättiin jäältä haravoiden mahdollisimman tarkkaan pois häiritsemästä seuraavaa avovesikautta. Ruovikko nostettiin kevytpressujen päälle ja vedettiin rantaan.


Kapatuosion klubin vahvistus Eila haravointihommissa.


Talkooporukkaa haravointihommissa.


Kevyt veto kohti rantaa.


Leikattu järviruoko kasattiin rantaan ja talkooporukka näytti tyytyväiseltä viiden tunnin talkoourakan päätyttyä.


Kuvassa vasemmalta klubilaisista Juuso, Jorma, Roope, Eila (LC Hollola/Kapatuosio) ja Mauri. Kameran takana Juha.


Eihän ne talkoot pelkkää työntekoa olleet. Välillä huilattiin, juotiin kahvit ja syötiin eväät sekä kesäistä tuttua Suomen suosituinta vihannesta. Kiitokset myös niittotalkoissa mukana olleelle mökkeilijälle ja pysäköintipaikan tarjonneelle lähialueen asukkaalle.Näiden talkoiden valokuvat nappasivat Juuso Erkamo ja Juha Alaluukas.
 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter