Möten

Information om Lions:

Lions Club Hällefors jobbar för människans bästa både lokalt och runtom i världen, varje dag. Vår klubb bildades 1953 och tar del i den stora organisationen Lions Clubs International. Alla som delar vår grundläggande tro – att hjälpa till i samhället – och som understryker vår Lions etik kan vara medlem.

Våra lokala projekt är t ex Hälleforsmarken som först organiserades 1964, Vårmarknaden med loppis, cykelprojekt för skolutflykter och antirökkampanj för ungdomar. Många lokala föreningar har fått bidrag från Lions Club Hällefors för att kunna följa sina drömmar. Vi hjälper även till om någon har det svårt med att leva sitt dagliga liv, t ex med att ge handikappade en chans att vara med på ett läger.

Och vem känner inte till Lionsklockan mitt på torget i Hällefors och den stora termometern på gamla kommunhusets fasad? En annan aktivitet är att hyra ut marknadsbord, som vi bygger upp och kommer att plocka ner igen efter ett evenemang.

Lions hjälper till efter katastrofer, akut och vid återuppbyggnad, genom Lions internationella nätverk med 48 000 klubbar och 1,4 miljoner medlemmar över hela världen. Vi arbetar mot våld, droger och mobbning och vi har ett världsomspännande program för synvård, Sight First, som botar och motverkar blindhet och andra ögonsjukdomar. 

Lionmedlemmarna är aktiva

Vårt motto:

Vi hjälper !

 

Besök oss på FaceBook: Lions Hällefors

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter