Kokoukset
Jäsenet

LC Tarina osallistui K-piirin vuosikokoukseen Iisalmessa 6.4.2019

Lionit Irja Kuosmanen ja Merja Oksman, klubimme tyylikkäät edustajat K-piirin vuosikokouksessa.

_________________________________

K-piirin 50v- sekä Lions-ritarien ja Melvin Jones Fellow´ien yhteinen -juhlalounas Iso Valkeisella 19.1.2019

Lions-ritari Irja Kuosmanen ja Melvin Jones Fellow Helvi Miettinen edustivat LC Siilinjärvi Tarinaa K-piirin 50v- sekä Lions-ritarien ja Melvin Jones Fellow`ien yhteisellä juhlalounaalla.

K-piirin 2018 - 2019 DG Ritva Korolainen toi juhlapuheessaan esille näiden Leijonille myönnettävien suurimpien tunnustusten arvon ja osoituksen työn sankaruudesta Lions-toiminnassa.

Irjan ja Helvin pöytäseurueena Ritari- ja Melvin Jones -lounaalla olivat Lionit Pielavedltä, Pielaveden Leijonat Pekka Päivike ja lady Eija sekä Viljo Paussu ja lady Ritva.

________________________________________

MUSIKAALIMATKA HELSINKIIN "OOPPERAN KUMMITUS"

Teimme yhdessä läheistemme ja ystäviemme kanssa kulttuurimatkan Helsinkiin 17.-18.11.2018. Lauantai-iltana meitä odotti unohtumaton ilta Oopperatalossa; maailman suosituin musikaali, Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus. Musikaali on saanut myös Suomessa erittäin suuren suosion; yli 100 loppuunmyytyä esitystä. 

Oopperan kummitus on kertomus taiteen voimasta ja rakkauden kaipuusta. Esitys sisälsi voimakkaita tunteita, rakkautta, kiihkoa ja mustasukkaisuutta. Kuka lopulta sai nuoren Christinen sydämen; lapsuudenystävä Raoul vai pelottavan vahva, oopperatalon maanalaisissa kerroksissa asustava salaperäinen, naamioitu mies. Tämä jääköön nyt kertomatta, sillä jokaisen kannattaa käydä Helsingin Oopperatalossa katsomassa tämä ainutlaatuisen hienosti toteutettu musikaali. Upeat debytoijat, baritoni Kevin Greenlaw Oopperan kummituksen roolissa ja sopraano Iida Antola Christinen roolissa. Hieno lavastus ja ison orkesterin musiikki kohotti tunnelman kattoon.Yleisö taputii seisaaltaan, kutsuen esiintyjät kerta toisensa jälkeen lavalle.

Musikaalin tunnuskappale jäi soimaan meidän kaikkien mieleen poistuessamme Oopperatalosta.  

Upea musikaalikokemus on vielä edessä ja ilmassa on jännitystä.

Sunnuntaina meillä oli mahdollisuus nauttia lisää kulttuuria; Ateneumissa on meneillään mielenkiintoinen näyttely "Kohtaamisia kaupungissa". Kuinka kaupungistuminen vaikutti suomalaisten elämäntapoihin- ja kuinka se näkyi kuvataiteessa? Näyttely kertoo kiehtovan tarinan 1900-luvun Suomesta. Noin 300 teoksen kokonaisuudessa oli runsaasti harvoin esillä olleita Kansallisgallerian aarteita, 

Kuvassa Henry Ericssonin "Fazerin baari" 1931, Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo.

 

Osa matkaseurueemme jäsenistä jaksoi jonottaa myös syksyllä 2018 avattuun Amos Rexin taidemuseoon, jossa on parhaillaan japanilaisen taidekollektiivin teamLabin digitaalisia keinoja hyväksi käyttävä näyttely, joka upottaa kävijät toiseen todellisuuteen ja johon voi astua fyysisesti sisään.

 

Matkamme järjestäjän Linja-autoliike E. Ahosen bussi odotti meitä iltapäivällä Kiasman pysäkillä ja kotimatka alkoi. Kaikki olivat tyytyväisiä ja matkan antia on mukava muistella marraskuun pimeydessä.

_______________________________________________________________________________

 

SUOMEN LIONS-LIITON 65. VUOSIKOKOUS 2018

Oulu järjestää tänä vuonna Lions-liiton vuosikokouksen ja klubimme kolme virallista jäsentä viettää tämän viileähkön kesäisen viikonlopun leijonahengestä nauttien, päätöksiä tehden ilonpitoa unohtamatta.

Oulu2018

KEVÄTKAUSI 2018 PÄÄTÖKSEEN

Kevätkautemme päätettiin uskomattoman helteisessä säässä 14.5.2018. Kokoonnuimme Kunnonpaikkaan, jossa testasimme ensin miten Kekkosen kätyrit -huonepakopelissä pääsimme arvoituksia ratkaisemalla lukitusta huoneesta ulos. No - pääsimme ulos lähestulkoon aikarajassa!

Yhteinen klubikokous päätti mukavan kauden ja elokuussa jatkamme kesän virkistäminä uusiin klubipuuhiin.

Kekkosen kätyrit 140518

 

HYVÄN MIELEN LEIJONAKONSERTTI 22.4.2018

Taas onnistuimme upean konsertin järjestämisessä! Hyvä leijonat, hyvä Tepposen klaani (Marjukka, Annika, Seppo, Helena, Kevin) ja muut esiintyjät upeaa, runsaslukuista yleisöä unohtamatta.

 

LIONS CLUB SIILINJÄRVI / TARINA 20 VUOTTA

LC Tarinan matka alkoi kummiklubimme LC Siilinjärvi Sandelsin rohkaisemana 28.3.1998. Nyt juhlimme 20-vuotista taivaltamme iloisissa, tulevaisuuteen katsovissa tunnelmissa Siilinjärven Kunnonpaikassa. Juhlapuhujamme DG Tuula Väätäinen korosti puheessaan vastuuta ja huolenpitoa lions-toiminnassa. Muistimme Melvin Jones -jäsenyydellä perustajajäsentämme Helvi Miettistä hänen ansioistaan leijonatyössä. Lion Helvi esitti LC Tarinan historiikin, josta tuli esille toimintamme moninaisuus ja tavoite auttaa lapsia, nuoria ja vanhuksia parempaan tulevaisuuteen.

LC Tarina 240218

 

UUSIA JÄSENIÄ 2018

Helmikuun kuukausitapaamiseemme tuli iloista lisäkohotusta, kun otimme vastaan kolme uutta leijonaa klubiimme. Jäseneksiottoseremonia on aina yhtä juhlava ja merkityksellinen sekä uusille että vanhoille leijonille. Sydämellisesti tervetuloa joukkoomme Anna-Liisa Pitkänen, Merja Pentikäinen ja Raija Savolainen!

uusia jäseniä 2/2018

Uudet jäsenet kummeineen.

 

PIKKUJOULU 2017

Syyskautemme sai tunnelmallisen päätöksen, kun kokoonnuimme lion-Eijan liikkeelle glögille ja sieltä Siilinjärven kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja. Kotikirkossa joululauluja laulaessa ja kuunnellessa oli helppo virittäytyä joulumielelle. Rauhaisaa joulua kaikille!

 

LEIJONATOIMINTA TUTUKSI 28.10.2017

Teimme leijonatoimintaa tutuksi yhdessä LC Siilinjärvi/Sandelsin kanssa osallistumalla Kaiken kansan kirpputori -tapahtumaan Siilinjärvellä ja kertomalla siellä toiminnastamme.

LC Tarina ja Sandels 281017

Virkeitä lauantaiaamun leijonia levittämässä lions-aatetta.

 

KAUSI 2016-2017 PÄÄTÖKSEEN

Kevätkausi päättyi pipo päässä Toivalan metsäoppilaitoksella. Tutustuimme uuteen hienoon päärakennukseen ja kodan lämmössä käsittelimme kevään viimeiset leijona-asiat.

 

TARINAN LEIJONAT YSTÄVINEEN ELOKUVISSA

Klubimme virkistystoimikunta järjesti leijonillemme ystävineen kevään iloksi yksityisnäytöksen 21.3.2017 Kuopion upeassa Scala-elokuvateatterissa. Täydessä salissa popsien asiaankuuluvia elokuvaherkkuja (popcornia ja limsaa) katsoimme kuudella Oscarilla palkitun La La Land -elokuvan, joka kertoo aloittelevan näyttelijän Mian ja  jazz-muusikko Sebastianin tarinan. Virkistävä ilta kaiken kaikkiaan!

 

PIKKU-MARJAN TALVIPÄIVÄSSÄ VIIHTYI KOKO PERHE

Perinteistä Pikku-Marjan talvipäivä vietettiin sunnuntaina 5.2.2017 Siilinlahden koululla ja sen ympäristössä. Leijonamme hoitivat tapahtumassa kahvilaa. Tapahtuma onnistui jälleen erittäin hyvin ja kiitosta tuli isommilta ja pienemmiltä osallistujilta.

Suuret kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille!

 

LIONS 107-K PIIRIN II ALUEEN 1. VARAPIIRIKUVERNÖÖRI (VDG) VIERAILULLA 10.10.2016


   

Lions 107-K piirin II alueen varapiirikuvernööri Tuula Väätäinen ja LC Tarinan presidentti Kaisa Helve

 

OOPPERAJUHLILLA

Nautimme yhdessäolosta ja leijonaenergiastaa Savonlinnan oopperajuhlilla v. 2016 La Boheme -oopperaa katsellen.

 

NAISET SAAVAT ILOA, ENERGIAA JA VOIMAA TOISISTAAN

Juttu julkaistu Uutis-Jousessa 5.3.2015 teksti: Riikka Kuosmanen

Lions Club Siilinjärvi Tarina on naisklubi, joka on toiminut Siilinjärvellä noin 17 vuotta.

”Ajatuksena on tehdä yhdessä hyvää ja pääkohderyhmänä ovat siilinjärveläiset lapset ja nuoret”, kertoo klubin ensimmäinen varapresidentti Tuula Vilkki.
Klubi järjestää varainkeruutapahtumia, jotta voivat kohdentaa varoja kohteisiinsa. Tänä vuonna on suunnitteilla kulttuuritapahtuma nuorille, joka on ilmainen. ”Peruskohteet ovat olleet samat jo vuosikausia. Kokoonnumme kerran kuukaudessa ja päätämme yhdessä uusista kohteista.”

Yhdessä tekemisen anti

Vilkki on kokenut, että klubin toiminta on ollut erittäin mielekästä varsinkin, koska pääajatus on tehdä hyvää siilinjärveläisille lapsille ja nuorille. ”Yhdessä tekemisen anti ja voima siinä taustalla on hieno kokemus ja saamme itse hyvän mielen, kun saamme tehdä hyvää muille.”

Yleensä uudet jäsenet saadaan mukaan henkilökohtaisesti pyytämällä. ”Jäseniltä toivomme aktiivista osallistumista sekä sitä, että jokainen kokee jäsenyyden mielekkääksi”, Vilkki kertoi. Vilkki sanoi, että hänelle tuo hyvää oloa toiset ihmiset, hyvät ystävyyssuhteet ja hyvät ihmissuhteet.

Täytyy huolehtia itsestä

”On tärkeää pitää huolta itsestään, että jaksaa olla mukana toiminnassa. Meillä on myös keskinäistä virkistäytymistä klubin jäsenten kanssa, ja ne tapahtumat antavat energiaa, iloa ja voimaa eteenpäin.”

Vilkki itse jäi eläkkeelle tammikuun alussa. Hän teki pitkän uran pankissa ja työskenteli pitkään myös pankinjohtajana. Hän kertoo, että aika ja rahkeet riittävät sekä uraan, että aktiiviseen järjestötoimintaan, kun muistaa huolehtia itsestään.

”Silloin, kun on aktiivisesti mukana työelämässä sekä järjestötoiminnassa, on suhteutettava aika työn ja perheen ja muun toiminnan välillä. Kyllä klubitoiminta antaa niin paljon, että voimat riittävät.”

Lähestyvän naistenpäivän kunniaksi Vilkki neuvoisi kaikkia iloitsemaan naiseudestaan, kun meille on se mahdollisuus annettu.

 

LAHJOITUS SIILINJÄRVELÄISILLE KOULUILLE

Siilinjärven neljä Lions-klubia lahjoittivat kunnan peruskoulun kolmannen luokan oppilaiden vanhemmille välitettäväksi oppaan ”Vastuu on meidän – turvallisesti netissä”. Lahjoituksen vastaanotti 15.1.2015 Siilinjärven kunnan sivistystoimenjohtaja Kari Mustonen.

Lions klubit haluavat auttaa perheitä kohtaamaan kotitietokoneen, tablettien, älypuhelimien ja internetin käyttöön liittyviä haasteita ja huomioon otettavia seikkoja. Oppaasta löytyy konkreettista apua ongelmatilanteiden välttämiseen ja niistä selviämiseen. Oppaassa on myös tiivistetty Internetin käyttöä ja sosiaalisen median terminologian ymmärtämistä helpottava sanasto. Tavoitteena on, että oppaan sisältö käydään läpi kotona perheen kesken, yhdessä lapsen kanssa.

Yksi Vastuu on meidän -oppaan tärkeimmistä tehtävistä on antaa vanhemmille välineitä keskustella lasten ja nuorten kanssa tietokoneen ja internetin käyttöön liittyvistä asioista.

Tänä lukukautena VASTUU ON MEIDÄN -kampanja on myös osa kansallisen MEDIATAITOVIIKON Lions-aktiviteetteja (vko 7/9.-13.2.2015). Lukukaudella 2014 - 2015 kampanja on kaikkien koulujen saatavilla elokuun lopulta toukokuun 2015 loppuun asti. Kolmannen luokan opettajille on valmis opetusmateriaali esityksineen, oppitunnin pitämistä varten.

http://www.lions.fi/toiminta/lions_quest_-_elamisentaitoja/lions_quest_-_vastuu_on_meidan/

Vastuu on meidän -kotisivut: www.vastuuonmeidan.fi

Lahjoittajina Siilinjärven Lions-klubit; LC Siilinjärvi, LC Siilinjärvi / Kassarat, LC Siilinjärvi / Sandels, LC Siilinjärvi / Tarina

 

 

Tapahtumia ja kuvia toimikaudelta 2013 - 2014

LC Siilinjärvi Tarina 15 vuotta

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter