Kokoukset

Tervetuloa Kuopion vanhimman Lionsklubin kotisivuille.

Lions - Monta tapaa tehdä hyvää.

Hallituksen vaihtokokous 3.8.2019

LC Kuopion uusi hallitus otti vastuun toimintakaudesta 2019-2020 hallituksen vaihtokokouksessa, joka pidettiin Tuusniemen Hiidenlahdessa sijaitsevalla sihteerin loma-asunnolla. Lionpresidenttinä aloittaa Jorma Jauhiainen, 1.varapresidenttinä Jouko Tarvonen, 2. varapresidenttinä Harri Miettinen, sihteerinä  ja webmasterina tulee toimimaan Jouko Kohvakka, rahastonhoitajana Kari Jääskeläinen, Tail Twisterinä Seppo Jalkanen, klubimestarina Kari Pyykönen ja jäsentoimikunnan puheenjohtajana Matti  Nissinen.

Avustuksen luovutus Kuopion Ruoka-avulle pakettiauton hankintaan

LC Kuopio luovutti 27.6.2019 Kuopion Ruoka-avun Harri Miettiselle  2325 € pakettiauton hankintaan. Kuva on viime vapulta, jolloin avustuksen myöntäminen julkistettiin ja  samalla kuvassa oikealla olevalle Harri Miettiselle  luovutettiin myös Savon mies- hyvä immeiseks- kunniapalkinto. Palkinnon luovutti Lion presidentti Risto Siikanen.

Suomen Lions-liiton 66. vuosikokous Kalajoella 7.-9.6.2019

Tulevan kauden presidentti Jorma Jauhiainen ja sihteeri Jouko Kohvakka kävivät Liiton vuosikokouksessa Kalajoella.  Aiemmin useita tuhansia osanottajia houkutellut kokous on pikkuhiljaa kutistunut alle tuhannen osanottajan kokoukseksi. Kalajoella osanottajia oli  vain runsaat 700 henkeä, mikä kuitenkin näkyi vahvasti pienen kunnan katukuvassa. 

Kokousta leimasi turhankin runsas äänestystren määrä, mikä siirsi myös illan gaalatapahtuman alkua.

Jorma Jauhianen äänestää vieressään  iisalmelainen hiihtovalmentajalegenda Immo Kuutsa.

 

LC Kuopion kevätretki

Kevätretki suuunnattiin tällä kertaa Varkauteen ja siellä Varkauden teatteriin. Teatteriesityksenä oli sopivasti kevääseen istuva hauska kuvaus Topi Sorsakosken elämästä  iloineen ja varjopuolineen. Pieneltä teatterilta mahtava suoritus.  Myös Varkauden vanha teatterirakennus sinänsä oli näkemisen ja kokemisen arvoinen. Kuin olisi suoraan astunut 1950-luvulle. Matkalla oli yksi bussilastillinen klubilaisia puolisoineen. Pysähdyttäessä mennessä Leppävirran Unnukassa pidettiin myös toukokuun kuukausikokous. Kokouksen tärkein asia oli tulevan hallituksen kokoonpano. Ei siis Rinteen tulevan hallituksen vaan LC Kuopion. Edellisestä kuukausikokouksesta hallituksen kokoonpano täsmentyi siten, että alkavan kauden lionpresidentti on  Jorma Jauhianen, 1.varapresidentti Jouko Tarvonen, 2.varapresidentti Harri Miettinen ja klubimestari on Kari Pyykönen.

Vapputapahtuma

Tukkinipun painon arvaus on jo vuosikymmenten ajan kuulunut leijonien vapputapahtumaan.

Puolta päivää lähestyttäessä arpapöydän äärelle alkoi jo muodostua jonoa ja iltapäivällä ruuhkaa. Arpoja myytiin kaikkiaan 584 kpl. A-Katsastuksen vaaka-asemalla suoritetussa punnituksessa tukkinipun painoksi  tuli 12980 kg. Kaksi arvausta oli 20 kg:n päässä oikeasta tuloksesta ja voittaja jouduttiin arpomaan. Voiton vei Aulis Harju ja toiseksi tuli Terho Manninen. Muut voittajat olivat: Anja Heikura, Matti Turunen, Pentti Hakkarainen, Pekka Väisänen , Marko Haavisto, Keijo Koistinen, Markku Hynninen,  Irja Soininen ja Lauri Sutinen.  Jokaiseen voittajaan ollaan lähiaikoina yhteydessä ja osa palkinnoista on jo luovutettu. LC Kuopio kiittää kaikkia arvontaan osallistuneita.

Haapaniemen nuorisopuhallinorkesteri viritti yleisön vapputunnelmaan.

Tura-ukot-orkesterin lisäksi lavalla nähtiin myös tuore kansanedustajamme Marko Kilpi kitaroineen.


Iloista vappuilmettä toi lavalle tanssiryhmä Kalamukki tanssiteoksellaan Wappumukki

Lionsien vapputapahtuma toteutettiin yhteistyössä sinibarettien eli  Pohjois-Savon rauhanturvaajien kanssa. Rauhanturvaajat vastasivat ruokahuollosta . Tapahtuman tuotto on jaettu syrjätyneiden nuorten auttamiseen perustetun Who Cares-järjestön ja LC -Kuopion kesken.

Harri Miettiselle luovutettiin Savon mies- Hyvä immeiseks- kunniapalkinto.

 Harri Miettiselle luovutettiin myös joulukuussa pidettyjen joulumyyjäisten tuotto 1500 €  pakettiauton hankintaan yhdistykselle.

Myös LC Kallavesi oli paikalla perinteiseen tapaan vappuonginnan merkeissä.

Kuukausikokous ja vaalikokous 17.4.2019

Huhtikuun kuukausikokouksessa käytiin vilkasta keskustelua klubin toimintatapojen ja -käytäntöjen muuttamisesta niin kokousten kulun, pukeutumisen kuin myös aktiviteettien hoidon osalta. Kehitettävää todettiin olevan, jotta kaikki klubin nykyiset ja myös uudet jäsenet kokisivat klubin toiminnan mielekkääksi ja mielenkiintoiseksi. Muutospaineiden käytäntöön saattaminen tulee luonnollisesti uuden hallituksen vastuulle, mutta myös aktiviteetien ja eri toimikuntien vetäjien tehtäväksi.

Kuukausikokouksen yhteydessä pidettiin myös uudelle toimintakaudelle tähtäävä vaalikokous, jossa valittiin uusi hallitus, hyväksytiin toimintasuunnitelma ja talousarvio.

 

Hallituksen kokous 10.4.2019

Huhtikuun hallituksen kokous on aina yksi vuoden tärkeimmistä kokouksista, koska siinä hallitus käsittelee syksyllä alkavan uuden toimintakauden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Toimintasuunnitelma on aina tulevan presidentin näköinen. Nytkin toimintasuunnitelmaan tuli merkittäviä muutoksia nyt päättyvän kauden suunnitelmaan nähden. Esim. hallituksen kokoukset siirtyvät pidettäviksi kuukausikokouksen kanssa samalle päivälle kuukausikokouksen alkuun, kokousviihtyvyyttä parannetaan, avustushakemusten käsittelystä sitä mukaa kuin niitä tulee luovutaan ja hakemukset käsitellään pääsääntöisesti yhdessä syksyn ja yhdessä kevään kokouksessa, aktiviteettien toimintakulttuuria kehitetään jne.

Lion presidentti Risto Siikanen osallistui hallituksen kokoukseen sähköisesti.

Tulevan kauden presidentti Jorma Jauhianen johti kokousta.

Lc-Kuopion kuukausikokous 20.3.2019

Kokouksen alkua leppoisasti odottelemassa Jouni Miettinen, Esa Utrianen ja Antti Kiviranta.

Kokouksen aiheina olivat mm. ensi kauden hallituksen kokoonpano, klubin toiminnan kehittäminen sekä "Savon mies-hyvä immeiseks"- valinta. Savon mieheksi vuodelle 2019 valittiin yksimielisellä päätöksellä Kuopion ruoka-avun  vetäjä Harri Miettinen. Kunnianimitys luovutetaan ensi vappuna  Kuopion torilla LC Kuopion vapputapahtuman yhteydessä.

LC Kuopio muisti 70 vuotta täyttänyttä Matti Nissistä klubin standaarilla.

Antti Lampinen Kuopion rullalautailijat ry:stä kiitti LC Kuopiota yhdistyksen saamasta avustuksesta ja kertoi saadun avustuksen käytöstä ja  yhdistyksen tulevasta toiminnasta.

Avustuksen luovutus 5.3.2019 Kuopion rullalautailijat ry:lle

Lionpresidentti Risto Siikanen luovutti LC Kuopion myöntämän 1200 €:n avustuksen Kuopion rullalautailijat ry:n toiminnan tukemiseen, kehittämiseen ja varusteiden hankintaan. Yhdistyksen puolesta lahjoituksen otti vastaan yhdistyksen toimintaa vetävä Antti Lampinen. Kuopion rullalautailijoissa on noin 70 jäsentä aivan nuorista aina keski-ikäisiin saakka. LC Kuopion myöntämä avustus on  nuorisotyötä tekevälle yhdistykselle erittäin tärkeä, koska  sen jäsenmaksukertymä on alhainen. Yhdistyksen jäsenmaksu on  vain muodolliset 5 €, jotta varallisuus ei muodostuisi kenellekään esteeksi yhdistykseen liittymiselle ja hyvän harrastuksen pariin pääsemiselle.

 

 

LC Kuopion tammikuun kuukausikokous 16.1.2019

Kuva: Vuoden 2019 ensimmäinen kuukausikokous pidettiin perinteiseen tapaan Kuopio Klubilla. Kokouksen pääaiheena oli päättyneiden aktiviteettien tilanne ja varautuminen uuden alkaneen vuoden aktiviteetteihin.

 

 

 

               

Klikkaa banneria - pääset Punaisen Sulan sivuille.


Leijona Tytöt on uudistanut sivustonsa. Tutustu tästä.

 


                                           

 


 

Satavuotisjuhlan palveluhaaste.

 

Lions Club Kuopio osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin. Avustuskohteina ovat muun muassa WHO Cares -toiminta, joka tekee aktiivisesti nuorten syrjäytymis- ja huumeidenvastaista työtä.


Sivut päivitetty 3.8.2019

web counter

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter