Kokoukset
Jäsenet

                                               

MÄNNISTÖN MUORIN JOULUMARKKINAT 2018

Jo perinteeksi muodostuneet Männistön Muorin joulumarkkinat pidetään lauantaina 1.12.2018

klo10.00 - 14.00 Urheilupuiston koululla (ent. Klaukkalan yläaste) Kisatie 2, 01801 Klaukkala.

Markkinoilla kohtaavat kädentaitajat ja markkinaväki jouluisissa tunnelmissa nyt jo 23. kertaa. Ohjelmassa on markkinatouhun lisäksi vuoden 2018 Männistön Muorin valinta sekä pelimannimusiikkia. Muori valitaan nyt jo 21. kerran.

Lions ladyt yhdessä Lions veljien kanssa asettelevat koulun voimistelusalin täyteen myyntipöytiä ja vuokraavat niitä yksityisille henkilöille, yrityksille ja yhdistyksille. Myytäväksi voi tuoda itse tekemiään käden tuotteita: käsitöitä, leivonnaisia, koruja, keramiikkaa yms. Kertyneet tulot käytetään nuoriso- ja vanhustyön tukemiseen.

Männistön Muorin markkinat lähtivät liikkeelle siitä, että haluttiin järjestää mukava tapahtuma Aleksis Kiven hengessä Nurmijärven alueen asukkaille ja perheille. Ensimmäiset Männistön Muorin Markkinat pidettiin vuonna 1997. Idea käsityöntaitajien markkinoihin syntyi Klaukkalan Lions Clubin Ladyn Helena Erjannin matkalla USA:ssa, jossa pikku kaupungeissa järjestettiin Art and Graft –tapahtumia. 

Klaukkalan Lions ladyt haluavat tukea Nurmijärveläisiä käsityön taitajia antamalla heille mahdollisuuden tuoda töitään esiin ja myyntiin. Aleksis Kivi kertoo romaaneissaan ehtoista emännistä mm. seuraavasti:

”Talo ilman aitan polulla astelevata emäntää on niin kuin pilvinen päivä, ja

sen perheenpöydän päässä asuu ikävyys kuin riutuva syksy-ilta.”

” Jos talossa vaan on emäntä tiivis ja säästäväinen, niin seisoopa se talo, seisoopa väkisten”

Idean valita Männistön Muori esitti Lady Elisa Reunanen. Ensimmäiseksi Männistön Muoriksi valittiin savitaiteilija Terhi Juurinen Seenat Oy:stä vuonna 1998. Tämän jälkeen Männistön Muori on valittu vuosittain. Vuoden 2017 Männistön Muoriksi tuli Kukkahuone Linnean toimitusjohtaja Heidi Saarinen.

Varaukset ja tiedustelut 1.10.- 19.11.2018 välisenä aikana Helena Erjanti puh.040-5853 167 tai helena.erjanti@kolumbus.fi  

                                                            13.9.2018 Helena Erjanti

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter