Möten

Lionshjälpens secondhandförsäljning, Södra Dragongatan 22 c i Ystad 

Vår secondhandbutik ”Lionshjälpen” håller stängt tills vidare på grund av skärpta krav

och riskerna med Coronaviruset för medlemmar och kunder.

På grund av fulla förråd kan vi inte heller hämta eller ta emot större saker.

 

Varmt välkomna att fynda hos oss!

Vi vill tacka för alla gåvor som vi fått och alla besök som vi haft under 2018.

Telefon 0764-15 77 15. Du kan betala kontant, med kort eller med swish.

Varmt välkomna att fynda hos oss ! Hela nettot går till vår hjälpverksamhet.

Hit kan Du också lämna kläder, leksaker, prylar, husgeråd etc. för att stödja Lions hjälpverksamhet. De som vi inte kan eller inte får sälja går oavkortat som hjälpsändningar till behövande människor i Baltikum eller Polen

 

Till dags dato har vi skickat 510 fullastade långtradare med kläder, sjukhussängar, leksaker, möbler m.m.Tack vare bidrag från allmänheten till Lionshälpen och ideella arbetsinsatser så kan Lions i Ystad bidra med ca 200 000 kr per år till hjälp på det internationella planet utöver övriga nationella och lokala insatser. Se även vår separata sida om Lionshjälpen.
Ett STORT TACK till alla som  bidrar!

Julmarknaden

Julmarknaden 2018 äger rum på Stortorget den första advent söndagen den 2:e december kl 14 - 19.

Redan vid 8-tiden på morgonen samlas flera Lions och hämtar och sätter upp tält, belysning m.m. Sedan löser vi av varandra i olika arbetspass med lottförsäljning, försäljning av pepparkakor med namn, korvgrillning etc. En hästägare kommer och har ponnyridning. I Rådhuset serverar en lionsmedlem med fru kaffe, glögg och smörgåsar. Tomten och tomtemor delar ut julklappar till de små. Några ungdomar sjunger julvisor. Och inte minst: dans kring den stora granen! Julmarknaden är en gammal kär tradition som lockar många, såväl barn som vuxna, som bor i Ystad med omnejd. Det är också den enskilda aktivitet som  engagerar flest Lions med partners och vänner  och stämningen är på topp!

Barn till Barn

Lions Club i Ystad arrangerar i samarbete med Ystads Allehanda och Lionsklubben i Sjöbo en insamling av julklappar till barn på barnhem i norra Polen.  För barnen på hemmen blir glädjen stor, då det för många av dem kanske blir den enda julklappen.

Lions Ljushjärta

I anslutning till Alla Hjärtans Dag tänder vi ett stort ljushjärta på Stortorget i Ystad. 2014  sålde vi 208 marschaller och allt överskott plus 5.000 kr från Lionshjälpen, totalt 7.250 kr, gick till de krigsdrabbade i Syrien via vår internationella biståndsorgan LCIF.

Under 2015 och 2016 genomförde vi en liknande insats och vi planerar att genomföra detta även under 2017. 

 

Den Svenska Nationaldagen

Lions Club i Ystad medverkar vid nationaldagsfirandet på Stortorget.

Årets medmänniska 2015 och 2016

Lions Club i Ystad arbetar tillsammans med Rotaryklubbarna i Ystad och Fältgruppen i Ystad för ett drogfritt Ystad.

Som ett resultat av denna verksamhet har det även bildats en paraplyorganisation för alla goda krafter för att få alla i Ystad att må bra och fungera i samhället under parollen "Ja, vi bryr oss- i Ystad ! " . Den 17:e oktober 2015 utsåg man inom ramen för detta arbete Edvin Marinsson till Årets Medmänniska i Ystad 2015 och den 22:e oktober 2016 utsåg man Anita Fransson til Årets Medmänniska i Ystad 2016.

 

Vad gör jag med mina gamla glasögon?

I nästan varje hem ligger fullt brukbara glasögon som ägaren "vuxit ur". De kan komma till verkligt god nytta för människor som inte har möjlighet att betala för synundersökning eller skaffa sig glasögon. Vi i Lions Club Ystad samlar in begagnade glasögon på Lionshjälpen. Vi skickar dem till vår vänklubb i Schleswig, som samarbetar med optiker i Asuncion i Paraguay. Där mäts glasens styrka upp och glasögonen märks. Glasögonen delas sedan ut med hjälp av optiker till behövande medmänniskor, de allra fattigaste som har störst behov .

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter