Möten

Lions i Vellinge bildades 1969 och ingår i den världsomspännande Lionsrörelsen med ca 1,4 miljoner medlemmar. Vi är idag ca 30 medlemmar varav ca en tredjedel är kvinnor.  Vid våra aktiviteter samlar vi in pengar som vi skänker till behjärtansvärda ändamål lokalt, nationellt och internationellt. All vår verksamhet är helt ideell och våra insamlade medel går oavkortat till vår bidragsverksamhet.

Vår största aktivitet är den populära loppmarknaden första lördagen i månaden året runt. Vid vårt årliga ”kaffekalas” bjuder vi för en billig peng in pensionärer i Vellinge till några timmars samkväm med kaffe, tårta och underhållning. Kring juletid arrangerar vi en uppskattad julkonsert i Håslövs kyrka. Under året syns vi då och då vid olika ställen i Vellinge med mindre spontana aktiviteter.

Genom våra aktiviteter får vi möjlighet att varje år ge bidrag på mer än en halv miljon kronor till våra lokala föreningar och till andra organisationer där vi anser att våra bidrag fyller ett behov. Vi fokuserar starkt på att ge bidrag till ungdomsverksamheter.

LOPPMARKNADEN

Vi håller loppmarknad första lördagen varje månad från klockan 9 till 12 i och kring vår loppmarknadslada på Ängavägen (mitt emot Vårdcentralen). Här säljer vi det mesta man kan önska sig. Vi har möbler, porslin, hushållsprylar, elektronikutrustning, kameror, kläder, tyger, verktyg, leksaker, böcker, tavlor, skivor, mm, mm. Känner du dig hungrig eller törstig så finns det kaffe med kaka och varm korv med bröd. Vi har en riktig loppmarknad där man kan köpslå om priset under gemytliga former och har rykte om oss att ha mycket humana priser.

Tänk på att vi numera stänger kl 12. 

Vår insamlingscontainer på Återvinningscentralen i Lilla Hammar är åter öppen. Vi tar även gärna emot dina bidrag i vår Lada onsdagar 13-14 och lördagar 9-11

Nästa loppmarknad skulle egentligen vara på nyårsdagen 1 januari men vi skjuter på den en vecka och håller nästa loppmarknad den 8 januari.

De nya restriktionerna för att minska smittspridningen gör att vi måste begränsa antalet samtidiga kunder i Ladan.

Vi kommer att släppa in 20 kunder i taget och för att så många som möjligt skall få tillfälle att handla begränsar vi tiden i Ladan till 20 minuter.

Vi hoppas att alla våra kunder skall acceptera restriktionerna så att vi tillsammans kan hjälpas åt att minska smittspridningen.

För att hantera in- och utsläpp så smidigt som möjligt kommer vi att sätta ut 20 varukorgar vid ingången. Varje kund får ta en korg, handla och betala under 20 minuter och återlämna korgen vid ingången till nästa kund.

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter