Kokoukset
Jäsenet

Tervetuloa LC Suonenjoen kotisivuille 

 Lions Club Suonenjoki ry on kansainväliseen palvelujärjestöön kuuluva lions-klubi ja samalla Sisä-Savon vanhin klubi. Kuulumme Lions-liitto ry:n 107-K -piiriin. Jäsenemme koostuu eri ammateissa ja tehtävissä olevista henkilöistä, jotka haluavat olla mukana monipuolisessa palvelutyössä sekä edistämässä yhteiskunnallista ja yleishyödyllistä toimintaa paikkakunnalla. Klubimme tarkoituksena on luoda ja ylläpitää hyvää toveruutta, keskinäistä yhteisymmärrystä ja kiinteitä ystävyyssiteitä niin klubin jäsenten kuin kaikkien kanssaihmisten kesken kansainvälisyyttä korostaen.

Varoja klubi hankkii järjestämällä mm. keräyksiä, arpajaisia, myyjäisiä ja yleisötilaisuuksia. Teemme myös talkootyötä yleishyödyllisten järjestöjen hyväksi, autamme vanhuksia, invalideja ja sotaveteraaneja. Nuoria tuemme erilaisten stipendien ja harrastustoiminnan tukemisen avulla.


 

Matka Karjalan kunnaille

Lions järjestö ja alueelliset Lionsklubit ovat vuosikymmenien aikana avustaneet sotaveteraaneja keräyksillä, palveluilla, työapuina ja taloudellisina tukina. Vähitellen ollaan siirtymässä sotaveteraanien perinnön vaalimiseen.
Näissä merkeissä LC Suonenjoen, LC Suonenjoki/Soitun ja kolmen "täydennysmiehen" ryhmä teki kesäkuun alussa matkan Venäjälle Itä-Karjalaan. Tutustuimme talvi- ja jatkosodan taisteluihin, muun muassa Kalpa divisioonan (7,D) JR 30:n jatkosodan sotapolkuun. Suonenjokelaisia JR 30:n sotilaita kaatui jatkosodassa 74. Talvisodan Lemetin mottitaistelut tulivat tutuiksi Suomen ja Venäjän yhteisen muistomerkin Murheenristin maastossa.
Tuuloksen kenttähautausmaalla Erkki Paukkunen  ja Jouko Markkanen laskivat Suonenjoen Lionsklubien seppeleen 57 suomalaisen sankarivainajan muistomerkille.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter