Möten

 

Slite Lions Club

 

Klubbens verksamhet.

Genom olika aktiviteter samlar vi in pengar som sedan oavkortat går till olika insatser lokalt på Gotland, Sverige eller internationellt.

Slite Lions klubb har för närvarande 16 medlemmar. 
Vi behöver bli fler, har du några timmar över kontakta någon i styrelsen.


Loppmarknad 2022.

Efter att under två åren inte haft möjlighet att genomföra vår traditionella loppmarknad den första lördagen i augusti kunde vi i år äntligen genomföra den mer än 50 år gamla traditionen.

Vi har under de här 2 åren samlat på oss mycket prylar så alla försäljningställen var välfyllda när öppnade den 6 augsti kl 10:00.

Många köpsugna som vanligt botaniserade och träffade gamla bekanta. Kl 13 plockade vi in det som var kvar. Det mesta går nu till deponi eller förbränning.
Nytt för i år var att vi bjöd in de flyktingar från Ukraina som flyttat till ett nytt boende i Roma som kom och fick ta med sig vad de behövde innan det gick i containern. Ett fullastat bil och släp fylldes.

Har du något att skänka till nästa år hör av dig till någon i styrelsen eller annan Lionsmedlem
 

Huvudsakliga intäkter. 2021-22

· Deltog med kaffelotteri vid tre julmarknader, samtidigt såldes ett konstlotteri med tavlor skänkta av Hans Ekedahls dödsbo
· Placerade ut påskklädda björkar vid företag på norra Gotland, under det här åter blev det en betydligt större aktivitet. Ca 125 påskklädda björkar placerades ut vid företag och privatpersoner på norra Gotland. 
· Har postlåda i affärer där pantkvitton kan lämnas.
· Försäljning av Lion Mint

Större bidrag under senaste åren

· Påskbjörkarna såldes till förmån för flyktingar från Ukraina, totalt 40 000 kr skänktes till i första hand Lionsklubbar i grannländerna till Ukraina.
·  Fadderbarn i Plan och SOS barnbyar.
·  Operation Smile
·  Frälsningsarmen för deras julfirande i Visby
·  Härbärget Birkagården för julaktivitet.
·  Natashas barnläger.
·  Forskning om barndiabetes.

Lions i Sverige 

Lions klubbar i Sverige har ca 11 000 medlemmar i 450 klubbar.

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter