Kokoukset

Marraskuu 2019

LC Punkalaidun/Fiina - 5 vuotta

* * * * * * * *

Helmikuu 2019


 

KEHULLA KEVEÄMMIN KEVÄÄSEEN

Palveluja Punkalaitumella on jo kehuttukin, mutta milloin viimeksi kehuit punkalaitumelaista ystävää, perheenjäsentä, työkaveria? Jokainen tietää, kuinka valtava voima kehumisella ja kiittämisellä on.

Jos oma kiitoksesi tai kehusi on jäänyt antamatta tai uusia aiheita löytyy, nyt sinulla on mahdollisuus saattaa positiivinen viestisi perille. Lions Club Punkalaidun / Fiina järjestää Kehukampanjan ystävänpäiväviikolla 11. - 17.2.

Kirjoita korttiin kehusi ja sen saaja yhteystietoineen. Kortteja voi viedä Punkalaitumen Apteekissa olevaan laatikkoon sen aukioloaikoina 11. - 16.2. Postimerkkiä et tarvitse, sillä Fiinat toimittavat punkalaitumelaisiin kohdistuvat kehusi perille 3.3. mennessä.

Voit myös osallistua sähköisesti lähettämällä kehusi osoitteeseen: lcfiina.punkalaidun@gmail.com 17.2. asti. Sieltä kehut siirtyvät kortteihin, jotka toimitetaan oikeaan osoitteeseen Punkalaitumella. Kehua voit nimelläsi tai nimettömänä. Sähköpostiin voit laittaa maininnan nimettömästä kehusta niin halutessasi.

TEHDÄÄN YHDESSÄ ONNISTUMISET NÄKYVIKSI😊

* * * * * * * *

Huhtikuu 2018

Fiina järjestää Kaikkien aikojen luokkakokous -tapahtuman

 

* * * * * * * *

 Marraskuu 2017

Joulupuukeräys 21.11.-8.12.2017 Punkalaitumen apteekilla

Voit osallistua jo perinteeksi muodostuneeseen hyvän tekemiseen seuraavasti: Joulukuusesta noudetaan pakettikortti, jossa on kuvaus lahjan saajasta. Paketoitu lahja ja siihen kiinnitetty pakettikortti palautetaan joulukuusen juurelle. LC Punkalaidun/Fiina toimittaa paketit sosiaalitoimelle, jossa pakettikortit vaihdetaan lasten nimillä oleviin kortteihin ja toimitetaan jouluksi saajilleen.

 

* * * * * * * *

Pakarille lahjoitettiin uusia lauluvihkoja

* * * * * * * *

Syyskuu 2017

Lahjoitus nuorten aktivoivaan työpajatoimintaan

Klubimme lahjoitti 20.9.2017 Punkalaitumen Kirjastolla järjestetyssä lahjoitustilaisuudessa Punkalaitumen Kunnan Nosturi-hankkeelle Punainen Sulka keräyksestä klubillemme palautuneet varat sekä lisäksi muilla aktiviteeteillamme keräämiämme varoja niin, että lahjoitettava yhteissumma oli 500 euroa.


Nosturi-hanke on nuorille suunnattua seinätöntä työpajatoimintaa. Toiminta liittyy työnhakuun, työelämävalmiuksien lisäämiseen, itsenäistymisen tukemiseen sekä arjen taitojen ja elämänhallintataitojen kehittämiseen. Pitkäjänteistä työtä tehdään nuorten omilla ehdoilla ja toiveilla.

Luovutuksen vastaanottajina Nosturi-hankkeen puolesta olivat vapaa-aikatoimensihteeri Tiina Mäkiranta ja ohjaaja Elina Koivuniemi. Klubimme presidentti Birgitta Vanha-Kuitti luovutti lahjoituksen.

* * * * * * * *

Elokuu 2017

Kausi käyntiin onnistuneilla Venetsialaisilla

Toimintakautemme 2017 – 2018 lähti aktiviteettien osalta mukavasti alkuun Pitäjänseudun kyläyhdistyksen kanssa yhteisesti toteutetulla Suomi100 vuoden tapahtumiin liittyvillä Venetsialaisilla 26.8.
Väkeä tapahtuma-alueella liikkui illan aikana runsaasti, varovaisen arvion mukaan jopa 200 henkeä. Esimerkiksi Metsärannan possua myytiin 140 annosta. LC Punkalaidun /Fiina oli päävastuussa salaatilla kevennettyjen possuannosten ja kahvin myynnistä.

Kuvat Linda Lähdeniemi

Ohjelmassa oli myös karaoketanssit, joka sai mukavasti väkeä pyörähtelemään tanssilattialle. Kyläyhdistyksen edustajan Sakari Pärssisen järjestämä jokilauttaristeily oli tapahtumassa todella suosittu ja  lautalle halukkaita riitti jonoksi asti. Illan kruunasi komea ilotulitus.

Nähtäväksi jää tuleeko tästä vuosittainen perinne.

* * * * * * * *

Nuijanvaihto 9.8.2017 Koulutintti, Punkalaidun

* * * * * * * *

Vappuiloa

​Fiina ilahdutti  huhtikuun lopulla Saimikodin asukkaita lahjoittamalla vappupallot jokaiselle asukkaalle.

* * * * * * * *

Kesäkuu 2017

Näöntutkimuslasit lastenneuvolalle

Kesäkuussa LC Punkalaidun/Fiina hankki ja lahjoitti Punkalaitumen lastenneuvolalle näöntutkimuslasit. Samalla klubi osallistui Lions-järjestön 100-vuotisjuhlan palvelutavoitteeseen.

Lionit ovat palvelleet paikkakuntiaan jo lähes sadan vuoden ajan ja edistäneet miljoonien ihmisten hyvinvointia eri puolilla maailmaa. Juhlan kunniaksi kaikkia lioneita on pyydetty auttamaan palvelutavoitteen saavuttamisessa: järjestö pyrkii palvelemaan yli 100 miljoonaa ihmistä vuoden 2018 kesäkuuhun mennessä.

Palveluhaasteen kampanjoita on neljä erilaista. Lahjoitetut näöntutkimuslasit liittyivät Näkökyvyn jakaminen -osioon. Aikaisemmin klubi on aktiviteettinaan muun muassa kerännyt silmälaseja lahjoitettavaksi eteenpäin.

LC Punkalaidun/Fiina lahjoitti näöntutkimuslasit Punkalaitumen lastenneuvolalle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________

Toukokuu 2017

Jäsenmäärä karttui jälleen

Toukokuun jäsenkokouksessa LC Punkalaidun/Fiinan uudeksi jäseneksi otettiin Tiina Juhe.

_____________________________________________________________________________________

Huhtikuu 2017

Riikka liittyi Fiinojen remmiin

Huhtikuun kokouksessa klubin jäseneksi otettiin Riikka Suominen.

 

Fiina kutsui vanhat luokkakaverit yhteen

LC Punkalaidun/Fiina järjesti aprillipäivänä Kaikkien aikojen luokkakokouksen. Vanhojen ystävien kohtaamispaikaksi oli valittu Myllypirtti Punkalaitumella. Tapahtumaan oli kutsuttu kaikki eri aikoina koulujaan Punkalaitumella käyneet.

_____________________________________________________________________________________

Helmikuu 2017

Nuori klubi sai oman lipun

Reilu kaksivuotias naisklubi LC Punkalaidun/Fiina on saanut oman lipun. Lippu naulattiin juhlallisin menoin LC Punkalaitumen 60-vuotisjuhlassa tammikuussa. Fiinan on kiittäminen kummiklubiaan LC Punkalaidunta siitä, että oma lippu saatiin näin pian klubimme perustamisen jälkeen. Kummiklubi huolehti lipun hankinnan kustannuksista.

Lipputoimikuntaa johtanut lion Outi Kallonen naulaamassa lippua omalla vuorollaan. Lion Tuula Pitkänen avustaa.

Lipun graafisesta suunnittelusta on vastannut lipputoimikunnan puheenjohtajanakin toiminut Outi Kallonen. Lippuun haluttiin Punkalaitumen vaakunaakin koristava riukuaita. Yksi aidan riu'uista venyy F-kirjaimeksi Fiinan merkiksi. Lipputoimikuntaan kuuluivat myös Lionit Virve Raekallio ja Sanna Salioja.

- Outi ja hänen perheensä, eli Tenho ja Vilppu ovat tehneet suurimman ja vaikeimman osan työstä. Muistaakseni Sanna piirsi ensimmäisen aiheen klubin esityslistan toiselle puolelle. Riukuaita jalostui Outin taitavissa käsissä meidän näköiseksi. Tenho keksi tuon F-kirjaimen siihen ja Vilppu sitä vielä jalosti. Taitavia tietokoneen käyttäjiä kun ovat, kiitteli Sirkka Madekivi lipunnaulausjuhlassa pitämässä puheessaan.

Lion Sirkka Madekivi luovutti Punkalaidun/Fiinan ensimmäisen standaarin LC Punkalaitumen presidentti Timo Karuselle.

Lipun ohella Punkalaidun/Fiina painatti omat standaarit, jotka kustannettiin klubin omista varoista. Ensimmäinen standaari luovutettiin lahjana 60-vuotiaalle LC Punkalaitumelle.

- Nyt lippu on valmis ja vihitty käyttöönsä. Lippu on meidän näköisemme, aivan ainutlaatuinen. Voimme kantaa lippuamme ylpeänä kaikissa virallisissa tilaisuuksissa. Olkoon tämä lippu muistutus klubimme jäsenten yhteenkuuluvuudesta ja toverihengestä sekä klubien välisestä yhteishengestä, Madekivi sanoi juhlapuheessaan.

Lipun siunasi lion, kirkkoherra Irina Kaukinen. Lippua kannattelee LC Punkalaidun/Fiinan presidentti Päivi Kajantola.

_____________________________________________________________________________________

Joulukuu 2016

Joulupuu on jälleen koristeltu

Fiinat keräävät jälleen hyvää Joulupuu-keäyksen kautta. Joulupuu on koristeltuna Punkalaitumen apteekilla. Keräys on käynnissä 14. joulukuuta asti.

Joulupuu on jokavuotinen hyvän mielen tempaus, jonka kautta kerätään joululahjoja vähävaraisille lapsille.

_____________________________________________________________________________________

Marraskuu 2016

Irina liittyi Fiinan jäseneksi

Marraskuun kuukausikokouksessa LC Fiinan uudeksi jäseneksi otettiin Irina Kaukinen. Lisäksi kokouksessa muistettiin pyöreitä syntymäpäiviä viettänyttä Pirkko-Liisa Henttistä. Fiinat saivat myös tärkeää koulutusta,kun kokouksen jälkeen Lähi-Tapiola järjesti alkusammutuskoulutuksen. Siihen kuului teorian ja käytännön harjoittelua.

Irina Kaukinen liittyi Fiinan jäseneksi.

Pirkko-Liisa Henttinen täytti pyöreitä vuosia, jonka johdosta klubi onnitteli.

Fiinat osallistuivat alkusammutusharjoitukseen, jonka järjesti Lähi Tapiola.

 

Fiinat keräsivät hyvää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LC Punkalaidun Fiina osallistui vuotuiseen Punainen Sulka lipaskeräys 11.-12. marraskuuta.

_____________________________________________________________________________________

Lokakuu 2016

Rivit täydentyivät kahdella uudella Fiinalla

Lokakuun kokouksessa Lions Club Punkalaidun/Fiina sai kaksi uutta jäsentä. Joukkoomme liittyivät Mervi Moilanen kumminaan Sirkka Madekivi ja Seija Uusi-Kouvo kumminaan Heli Varpula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirkka Madekivi kiinnitti Lions-merkin jäseneksi otetun Mervi Moilasen rintapieleen (vas.). Saman kunnian sai osakseen niin ikään jäseneksi otettu Seija Uusi-Kouvo. Hänen kumminaan toimii Heli Varpula (oik.)

Lokakuun kokouksessa yhteispotretissa klubin presidentti Päivi Kajantola (vas.), Sirkka Madekivi, Mervi Moilanen, Seija Uusi-Kouvo ja Heli Varpula.

 

Hyvän päivän tulokset puhkeavat kukkaan ensi keväänä

Hyvän päivää vietettiin 8.10. Punkalaidun/Fiina istutti Palvelukeskus Pakarin ympäristöön 300 kukkasipulia. Niistä toivomme keväällä iloa vanhuksille, heidän omaisilleen ja henkilöstölle.

_____________________________________________________________________________________

 

Elokuu 2016

Klubipresidentin tehtävät siirtyivät Kaisalta Päiville

Punkalaidun/Fiinan nuijanvaihtotilaisuus järjestettiin 10. elokuuta Talonpoikaismuseo Yli-Kirralla. Klubin uusi presidentti on Päivi Kajantola. Päättyneen kauden ajan presidentin tehtäviä hoiti Kaisa Hyyti-Suojanen.

Nuijavaihtotilaisuudessa muistettiin myös edellisen kauden virkailijoita sekä Jaana Kemppiä tämän 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

Toimintakaudelle 2016-2017 klubihallitukseen valittiin:

Presidentti Päivi Kajantola
1.Varapresidentti Laura Jonkka
2.Varapresidentti Virve Raekallio
Past. presidentti Kaisa Hyyti-Suojanen
Sihteeri Hanna-Maija Ojainmaa
Tiedotussihteeri Jaana Kemppi
Rahastonhoitaja Heli Laurila
Klubimestari Marja Saari

Punkalaidun Fiinan nuijanvaihtotilaisuudessa nuijaa vaihtavat Päivi Kajantola (vas.) ja Kaisu Hyyi-Suojanen.

Toimintakaudella 2016-2017 presidentin nuijan kopautuksista vastaa Päivi Kajantola (vas.). Päättyneellä kaudella presidenttinä toimi Kaisa Hyyti-Suojanen.

Toimintakauden 2016-2017 palkittavia hallituksen jäseniä.

Nuijanvaihtotilaisuudessa Talonpoikaismuseo Yli-Kirralla palkittiin myös edellisen kauden virkailijoita kukkasin.

Jaana Kempin 50-vuotisonnittelut.

Klubi muisti myös Jaana Kemppiä tämän 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

___________________________________________________________________________

Joulukuu 2015

Fiinat tehneet hyvää nuorten parissa ja vastaanottokeskuksessa

Lions Club Punkalaidun/Fiinan syksy on ollut vilkas. Klubi on tehnyt vapaaehtoistyötä niin paikkakunnan nuorten parissa kuin uudelleen avatussa vastaanottokeskuksessa.

Toimintaan on saatu myös lisää käsipareja, sillä lokakuun kokouksessa Punkalaidun/Fiina sai uuden jäsenen. Klubin riveihin liittyi Heli Varpula. Hänen kumminaan Lions-taipaleella toimii Hanna-Maija Ojainmaa.

Lions Club Punkalaidun/Fiina otti jäsenekseen Heli Varpulan.
 
Marraskuussa Punkalaidun/Fiina osallistui lukuisten muiden Lions klubien tavoin Nenäpäivä-keräykseen. Nenäpäivää vietettiin 6.11.2015. Juuri nyt joulukuussa on meneillään Joulupuu-keräys vähävaraisten perheiden lapsille yhdessä sosiaalitoimen kanssa.
 
Punkalaidun/Fiina on syksyn aikana tehnyt hyvää myös muun muassa Punkalaitumen vastaanottokeskuksessa, missä fiinat ovat olleet lajittelemassa turvapaikanhakijoille lahjoitettuja vaatteita. Lisäksi klubin jäsenet ovat toimineet valvojina Punkalaitumen nuoristotila Nurkkaputkalla ja klubi osallistui Punkalaitumen joulunavaukseen myyjäisten merkeissä.


Lions ClubPunkalaidun/Fiina osallistui Nenäpäivään.

Joulukuussa tehdään hyvää Joulupuu-keräyksellä.

___________________________________________________________________________

13.5.2015

Uusia Fiinoja

Fiina otti vastaan kolme uutta jäsentä. Lions Club Punkalaidun/Fiinan jäseniksi liittyivät Armi Hynnä, Birgitta Vanha-Kuitti ja Sanna Salioja. Hynnän kummina toimii lion Sirkka Madekivi, Vanha-Kuitin kummi on lion Päivi Kajantola ja Saliojan lion Kaisa Hyyti-Suojanen. 

Myös piirikuvernööri Kalevi Sillanpää oli paikalla Ravintola Triossa toivottamassa uudet jäsenet tervetulleiksi toimintaan.

Fiina otti vastaan uusia jäseniä

Lions Club Punkalaidun/Fiina otti jäsenikseen Armi Hynnän (vas.), Birgitta Vanha-Kuitin ja Sanna Saliojan.

_____________________________________________________________________________________

Huhtikuu 2015

LC Punkalaidun/Fiina kokosi liki 300 paria silmälaseja hyväntekeväisyyteen

LC Punkalaidun/Fiina jatkoi omalta osaltaan Lions-järjestön maailmanlaajuista avustustyötä näkövammaisuuden haittojen lievittämiseksi ja järjesti Punkalaitumella silmälasikeräyksen. Keräyksen saldona Punkalaidun/Fiinan onnistui keräämään yhteensä 281 silmälasit. Silmälaseja kerättiin 4 keräyspisteessä.

Pieni paikkakunta näytti esimerkillisesti suuruutensa hyväntahtoisuudellaan ja halulla auttaa heikompiosaisia. Silmälasit toimitetaan niitä tarvitseville Sri Lankaan.

Kuvassa Sirkka Madekivi (vas.) ja Jaana Karunen, jotka pesivät, tarkistivat, pakkasivat sekä lähettivät silmälasit LC Ulvila/Olaville eteenpäin toimitettaviksi Sri Lankaan.

_____________________________________________________________________________________

25.1.2015

Tarmokas LC Punkalaidun/Fiina on piirin uusin tulokas

Klubin perustamisjuhlaa, Charter Night'ia vietettiin perjantaina 23. tammikuuta 2015.

Kuluvan kauden ensimmäisen uuden Lions-klubin, Lions Club Punkalaidun/Fiinan perustamisjuhlaa vietettiin Punkalaitumella, tunnelmallisessa Kanteenmaan nuorisoseurantalossa perjantaina 23. tammikuuta. LC Punkalaidun/Fiinan perustamiskokous pidettiin 30. päivä syyskuuta 2014.

Etenkin uuden klubin perustajajäsenille Charter-ilta on mieleenpainuva. Juhlassa 25 klubin jäsentä allekirjoitti nimensä arvokkaaseen perustamisasiakirjaan ja vastaanotti jäsentodistuksensa. Toimitusta ohjeistivat ja avustivat perustetun klubin opaslionit lion Martti Lehtelä, LC Punkalaidun ja lion Merja Evala, LC Huittinen/Gerda. LC Punkalaidun/Fiinan tärkeää juhlaa kunnioitti läsnäolollaan runsaslukuinen yleisö, edustettuna oli yhteensä yli 20 Lions-klubia kolmen piirin – A, E ja M – alueilta.  

Uuden klubin syntyminen on ilon juhla ja tilaisuus, joka huokuu uutta intoa sekä energiaa. Leijonien palveluvoiman säilyttämiseksi tällaisia perustamisjuhlia saisi olla useamminkin, totesivat puheenvuoroissaan sekä Lions-liiton puheenjohtaja Tuomo Holopainen että 107-M -piirikuvernööri Kalevi Sillanpää. Uuden klubin jäsenille liiton puheenjohtaja Holopainen lisäksi korosti Lions-periaatteiden merkitystä.

Järjestyksessään 162. suomalainen naisklubi LC Punkalaidun/Fiina liittyi suomalaisten ja kansainvälisten Lions-klubien ketjuun, jotka tekevät työtä lasten, nuorten, ikäihmisten ja muiden heikommassa asemassa olevien hyväksi. Punkalaitumen kokoisessa maaseutupitäjässä nuorella Lions-klubilla on myös tärkeä yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä lisäävä sekä kotiseututyötä edistävä rooli.

Juhlassa kuulluissa tervehdyspuheissa LC Punkalaidun/Fiina toivotettiinkin lämpimästi tervetulleeksi yhteistyökumppaniksi, ei pelkästään muiden Lions-klubien edustajien toimesta, vaan myös paikkakunnan muut toimijat ennakoivat rikasta ja antoisaa yhteistyötä.

– Yhteisöllisyys ja yhdistykset tekevät Punkalaitumesta kokoistaan suuremman, totesi tervehdyssanoissaan Punkalaitumen kunnanjohtaja Lauri Inna.

__________________________________________________________________________________

1.12.2014

LC Punkalaidun/Fiina toivottaa tunnelmallista joulunodotusta! Joulukalenterista löytyy runo joulunalusajan jokaiselle päivälle:

Joulukalenterilinkki

 


30.9.2014

LC Punkalaidun/Fiina  -  elokuun ideasta syyskuun klubiksi

Ei uuden klubin perustamisen aina tarvitse olla hidasta ja tuskallista vääntöä.  Se voi syntyä nopeastikin kun sen perustamiseen tunnetaan todellista tarvetta.  Näin kävi Punkalaitumella kun paikalliset naisleijonat tuskastuivat naapurikuntaan suuntautuviin pitkiin kokousmatkoihin.  Jo matkoihin saattoi kulua aikaa saman verran kuin varsinaiseen kokoukseen.

Ajatus omasta punkalaitumelaisesta klubista syntyi kokousmatkalla 19.8.  Muutaman päivän ”kypsyttelyn” jälkeen naiset rohkenivat varovasti tiedustella klubin perustamisen mahdollisuuksia piirikuvernööriltä. Kun vielä LC Punkalaidunkin antoi asialle tukensa, lähdettiin todenteolla viemään hanketta eteenpäin.

Kahden viikon päästä idean syntymisestä pidettiin ensimmäinen palaveri. Toinen neljän viikon päästä ja syyskuun viimeisenä päivänä kokoonnuttiin Punkalaitumen kunnantalolle perustamaan klubia.

LC Punkalaidun/Fiinaksi ristittyyn klubiin liittyi kaikkiaan 23 jäsentä. Klubin charterpresidentiksi valittiin Sirkka Madekivi ja sihteeriksi Jaana Karunen. Uuden klubin kummina toimii LC Punkalaidun. Opaslioneiksi DG Kalevi Sillanpää nimesi lion Merja Evalan LC Huittinen/Gerdasta ja PDG Martti Lehtelän LC Punkalaitumesta.


 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter