Kokoukset

 

 

TIETOJA LIONS CLUB PUNKAHARJUSTA

Lions Club Punkaharju on perustettu 2.11.1966. Perustamisjuhla pidettiin 8.1.1967 silloisessa hotelli Finlandiassa. Klubin 50-vuotisjuhlaa vietettiin 19.11.2016 hotelli Punkaharjussa.

Klubiin kuuluu nykyisin 33 jäsentä (naisia ja miehiä) sekä heidän puolisonsa.

Klubi-ilta on kuukausittain syyskuusta toukokuuhun aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 17.30 Ravintola Hiekkalahdessa, Hiekkalahdentie 128 (pyhä- ja juhlapäivänä yleensä seuraavana maanantaina). Lisäksi tulevat monet aktiviteetit ja niiden valmistelut.

​LIONSTOIMINNAN PERIAATTEITA

Lions Club Punkaharju on osa kansainvälistä hyväntekeväisyysjärjestöä, joka hankkii varansa järjestämällä erilaisia aktiviteettejä. Klubin ulkopuolelta, ns. suurelta yleisöltä kerätyt varat ohjataan aina lyhentämättömänä ennalta päätettyihin kohteisiin.

VARAINHANKINTA

Tuottoisimmat varainkeräysaktiviteetit ovat olleet jokavuotiset vapun lämpötilaveikkaus ja jouluinen myyntitapahtuma. Puolisot ovat lisäksi järjestäneet myyjäisiä ainakin kahdesti vuodessa. 

Tärkeimmät "myyntituotteet" ovat olleet kauralyhteet, pakastetut saunavastat sekä purkitetut savumuikut. Lisäksi tuotevalikoimassa ovat Punkaharju-viiri (isännänviiri, jossa keskeisenä aiheena on entisen Punkaharjun kunnan vaakuna), puunkantoteline, Punkaharju-kello, vaneriset pannunalunen ja "pefletti".

​Vuonna 2016 klubille hankittiin ns. soppatykki eli armeijan vanha kenttäkeittiö, jossa on valmistettu perinteisen hernerokan lisäksi erilaisia kala-, liha-, ja kasviskeittoja sekä puuroa. Soppatykin tuotteitten myynti on tuonut merkittävän lisän klubin varojen hankintaan.

​AVUSTUSTOIMINTA JA -KOHTEITA

Hankitut varat on ohjattu pääosin paikallisten veteraanien, vanhusten, vammaisten sekä nuorten tukemiseen.

Näistä mainittakoon esimerkiksi veteraanien ja puolisoitten kuntoutus, pyörätuolin, sängyn ja lämpöpussien hankinta vanhuspalveluun, Ystäväntuvan toiminnan moninainen tukeminen.

Nuorten osalta nuorisovaihtoon lähtevien avustaminen, kieliopintojen, tanssi- ja urheiluharrastajien tukeminen sekä stipendien jakaminen vuosittain kaikkiin Punkaharjun kouluihin ja Kansanopistoon, Savonlinnan ammattikouluun, Musiikkiopistoon ja lähialueen lukioihin, joissa on Punkaharjulta lähtöisin olevia opiskelijoita.

Klubi on osaltaan ollut vuosittain mukana kansainvälisessä avustustoiminnassa Lions Clubs International Foundationin (LCI-säätiö) kautta. Säätiön on ohjannut varoja näönsuojeluun, koulutukseen, katastrofiapuun, rokotusohjelmiin sekä sokeritaudin ja huumeongelmien lieventämiseen. Puolisoilla on vuosia ollut oma kummilapsi Sri Lankalla (nyt kaksi).  

Raha- tai tuotelahjoitusten lisäksi klubin jäsenet ja heidän puolisonsa ovat antaneet hyvin käytännöllistä apua. Vanhuksille on annettu ulkoilu- ja kuljetusapua. Jouluisin leijonat ovat huolehtineet Kirkkotien valaisusta sekä osallistuneet kunniakäynteihin sankarihaudoilla sekä kaatuneitten muistopäivänä että itsenäisyyspäivänä. Viikoittain on luettu Puruvesi-lehteä näkövammaisten tarpeisiin (lukuvuoro kiertää Puruveden alueen klubeissa).     

Viime aikojen merkittävin kulttuurihanke on ollut itse harjulla olevien  kansallisrunoilija J. L. Runebergin kummun ja muistomerkin kunnostaminen. Vuonna 1939 pystytetystä kivipaadesta oli puuttunut siihen alun perin suunniteltu J. L. Runebergin pronssinen reliefi. Kivi puhdistettiin, ympäristö siistittiin ja reliefi kiinnitettiin kivipaateen. Juhlallinen paljastus tapahtui 2.12.2017. Paljastuspuheen piti hankkeen alullepanija dosentti Jyrki Paaskoski.

OLETKO KIINOSTUNUT TOIMINNASTA?

Ota yhteys klubiin näiltä sivuilta löytyvän sähköpostin välityksellä tai soittamalla klubin virkailijoille: Presidentti Heikki Tynkkynen, puh. 0500-151164 tai jäsenvastaava Ari Ora, puh. 0400-701134.

Lions = Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter