Kokoukset

Kevätlaulajaiset 2018

LC Liminka/Kultasirkkujen 26.5.2018 järjestämän Kevätlaulajaiset -hyväntekeväisyyskonsertin tuotto 800 euroa on lahjoitettu Limingan seudun musiikkiopiston tuki ry.lle. Lahjoituksen luovuttivat tapahtumavastaava Maire K. Manninen ja  klubin presidentti Raija Palsa. Lahjoituksen vastaanottivat musiikkiopiston tuki ry:n puolesta Jukka Pietilä ja Petteri Paananen. LC Liminka/Kultasirkut kiittävät kaikkia tapahtumaan osallistuneita!

Kahvikonsertti 1940–50 -luvun hengessä 2017

Järjestimme ensimmäisen Kahvikonserttimme 8.1.2017. Tapahtuma oli sekä Punainen Sulka -konsertti että Suomi 100- vuotta ja Lions 100 -vuotta tapahtuma. Tuotto lahjoitettiin Punaisen Sulka -keräykseen. Kuvassa konsertin yleisöä Limingan seurakuntatalolla. Kuvaaja Eero Mattila.

 

 

Leidit lentoon -liikuntaprojekti 2015 on saatu päätökseen.

Heidi Kilkki jakoi Limingan, Lumijoen ja Kempeleen terveyskeskuksiin seuraavat kunniakirjat.

 

 

Syksyn hyväntekeväisyyskonsertti

Vuoden 2015 Isänpäivänaaton hyväntekeväisyyskonsertin esiintyjänä oli
Oulun Poliisilaulajat
Konsertin johtaa ja säestää dir. mus. Tibor Garanvölgyi. 

Paikka: Limingan lukion Heikki Sarvela -sali
Aika: lauantai 7.11.2015 klo 15

Hyväntekeväisyyskonsertti järjestettiin nuorten hyväksi.

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

 

 

 

Anja Garanvölgyi

LC Liminka Kultasirkut pamauttivat
jälleen Limingassa 
Leidit lentoon!

Limingan Kultasirkuilla riitti jännitettävää keväällä 2015. Leidit lentoon –liikuntatapahtuma, joka äitienpäivän aattona taas vuoden tauon jälkeen järjestettiin, aiheutti Kultasirkuille pieniä väristyksiä niin osallistujamäärän kuin säänkin suhteen. Äitienpäivän aaton valjettua moni Kultasirkku tarkkaili taivasta ja totesi, että sateisen yön jälkeen päivästä näyttäisi tulevan ihan mukava liikuntasää: kolea kylläkin, mutta pilvipoutainen. - Sääennusteen mukaan vettä saadaan niskaan vasta kahden paikkeilla, joku Kultasirkuista tiesi. – Siihen mennessä tapahtuma on jo voiton puolella.

Jännitettävää riitti myös osallistujamäärän suhteen. Edellisinä vuosina liikkujia oli 100 – 200, mutta nyt ennakkoilmoittautujia vastaanottanut Eeva Kokko kertoi viikkoa ennen tapahtumaa, että ilmoittautuneita oli huolestuttavan vähän. Tapahtuma-aamuna ilmeet kirkastuivat. Ilmoittautuneita oli yhtä vaille sata. Kultasirkkujen presidentillä, Oili Martikkalalla oli mukava mieli toivottaa iloista liikuntapäivää ja kertoa, että tapahtuman tuotto menee hyvään tarkoitukseen: liikuttamaan ja virkistämään heidän omien voimavarojensa mukaan sellaisia Limingan, Kempeleen ja Lumijoen vanhuksia, jotka itse eivät omatoimisesti pysty liikkumaan.


Kuva: Pirkko Moisander

Limingan torin tunnelmia

LC Liminka Liminganlahti, joka on Kultasirkkujen kummiklubi, on aina ollut auttamassa Kultasirkkujen tapahtumassa, niin nytkin. Kummiklubin Pasi Kylmänen ja Jukka Ylilauri pystyttivät torille kolme telttaa, johon toripaikan lunastaneet saivat pystyttää myyntipöytänsä. – Tottakai me autamme Kultasirkkuja. He sitten puolestaan ovat auttamassa meidän järjestämissä Niittokisoissa, tuumasi Jukka Ylilauri.

Kultasirkut kauppasivat myös – kuten toritapahtumaan kuuluu - maukkaita grillimakkaroita, kuumaa, vahvaa kahvia ja maestro Tibor Garanvölgyi oli paistamassa ihanasti vaniljalle tuoksuvia lettuja.

Tapahtuman virkeän juontajan, Heli Ojamaan ohjastamana asteli Seikkalan rekan lavalle oululaisen musiikkilukion Suunsoittajat-tyttöbändi, joka vastasi tapahtuman musiikillisesta annista. Edellisvuosien tapaan torin täyteiselle yleisölle esiteltiin myös liminkalaisen Pikku-Riikan uusinta uutta kesämuotia, jota Riikka oli hakenut Liminkaan äskettäin suoraan Pariisista.


Pikku-Riikan muotinäytöksen juonsi itse Riikka Pesämaa. Kuva: Pirkko Moisander

 

Monta tapaa tehdä hyvää

Lions I-piirin piirikuvernööri Susanna Saranlinna toi tervehdyksensä Leidit lentoon –tapahtumalle kertoen Lions-järjestön aktiivisesta palvelemisen ja auttamisen agendasta, joka on sekä paikallista että kansainvälistä. - Lionien hyvää tekevät juuret ovat vahvat. Tätä symbolisoi myös pinssi ”Monta tapaa tehdä hyvää”, joka täälläkin on nähtävänä Kultasirkkujen rintapielissä, kertoi Susanna.


Susanna Saranlinna. Kuva: Pirkko Moisander

Alkuverryttelyllä keho veträksi

Lähtölaukaukseen oli vielä hetki aikaa. Liikunnalliset ystävykset Leena Leppäluoto ja Kerttu Weissenfelt kertovat olleensa mukana lähes jokaisessa Leidit lentoon –tapahtumassa. Tällä kertaa he valitsivat viiden ja kahden kilometrin lenkeistä lyhyemmän. Molemmat ovat liikunnallisesti aktiivisia Limingan naisvoimistelijoita. – On mukava, että Kultasirkut järjestää Limingassa tällaisia liikunnallisia hyväntekeväisyystapahtumia. Toivottavasti näitä tapahtumia järjestetään jatkossankin. Ystävykset kertoivat, että ensi kesänä he aikovat osallistua Helsingissä järjestettävään Gymnaestrada-liikuntatapahtumaan, jonne odotetaan 25.000 osallistujaa viidestäkymmenestä eri maasta.


Kuva: Pirkko Moisander

Helli Ojamaa ja Marja-Leena Pellikka odottavat yleisön joukossa innolla alkuverryttelyä ja liikkeelle lähtölaukausta. – On tärkeää ulkoilla ja liikkua, sillä koko keho tarvitsee liikuntaa olipa ihminen nuori tai vanha, he tähdensivät. - Tämän tapahtuman tuoton kohde sai meidät osallistumaan.

Sitten yleisön odotus palkitaan. Alkuverryttely alkaa Dynamosalin "poikien" ohjaamana. – Jalka eteen, toinen taakse, notkista, notkista! Samaan tahtiin kädet ylös, kädet taakse, suorista, venytä!
Koko yleisö verryttelee ohjaajien tahdissa. Koleassa säässä keho lämpiää ja kohta pamahtaa lähtölaukaus: PAM!

 
Kuva: Heidi Rundgren


Kuva: Arimo Eklund

Loppu hyvin – kaikki hyvin

Jo puolen tunnin kuluttua olivat ensimmäiset juoksijat maalissa iloisina, hymyilevinä ja saivat palkinnoksi halauksen Suomen mestaruuden voittaneen jääkiekkojoukkueen, Oulun Kärppien pelaajilta Julius Junttilalta ja Jesse Puljujärveltä, jotka jakoivat myös nimmareita faneilleen. Oulun Kärpät –joukkueen pojat ovat olleet jo useana vuonna näin tukemassa Leidit lentoon – hyväntekeväisyystapahtumaa. – Oli mukava tapahtuma. Tulemme mielellämme toistekin, kun kutsu käy, sanoivat Julius ja Jesse yhteen ääneen. Kaikki lenkin kiertäneet saivat lisäksi eri yhteistyökumppaneiden lahjoittamista tuotteista kootun tuotepussin.

Viimeisetkin lenkin kiertäneet saapuivat maaliin ennen kuin sääennuste toteutui ja kaatosade raekuuroineen tyhjensi torin.

************************

Lisää kuvia löydät Leidit lentoon Facebook-sivuiltamme!

*************************

 

Muita menneitä tapahtumia:

2014

 7.11.2014 Nenäpäivän-tapahtuma klo 18 Heikki Sarvela salissa lastenkonsertti. Esiintymässä Vastarannan Siili

Elokuussa 2014 klubi osallistui nuorisovaihtoon kuuluvan kansainvälisen nuorisoleirin järjestämiseen. Kulttuuripitäjänä tunnetussa Limingassa nuorisoleiriläisille tarjottiin taidepainotteinen päivä Limingan Taidekoululla ja toden totta leiriläiset kiittelivät ja olivat tapahtumasta enemmän kuin innoissaan. 

15.3.2014 LC Liminka Kultasirkut 5 vuotisjuhla  Limingan Nuorisoseuralla.

2013

Leidit lentoon!-liikuntatapahtuma naisille 18.5.2013 klo 11 alkaen yhteistyössä Limingan Yrittäjien kevätmarkkinoiden kanssa Limingassa, Pölykujalla.

2011

Hyväntekeväisyyskonsertti isänpäivän aattona 12.11.2011.

Heikki Sarvela -sali, Liminka (Linnukkatie 5)
  •  Anna-Maria Jurvelin, sopraano
  • Juho Lepistö, piano
  • Antti Nävid Mikkonen, piano
  • Jouko Lauriala, juonto

Liput 25e/15e (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset). Tuotto omaishoitajien hyväksi.

Väliajalla kahvin ja arpojen myyntiä. Tervetuloa!


Leidit lentoon! 2010 - tapahtuman tunnelmia

Leidit lehahtivat lentoon Limingassa

Harvoin, jos koskaan Limingassa on tapahtunut vastaavaa kuin äitienpäivän aattona. Yli kaksisataa liikunnallista naista kokoontui taidekoulun pihalle osallistuakseen LC Limingan Kultasirkkujen järjestämään Leidit lentoon -liikuntatapahtumaan. Tapahtuman onnistumisen varmisti kaunis aurinkoinen kevätsää.

Tapahtuman priimusmoottorina toiminut Anne Väisänen kertoi, että Kultasirkkujen tavoitteena oli aikaansaada naisten liikuntatapahtuma, jonka avulla kerätään varoja kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseksi. -Tämä oli ensimmäinen yritys järjestää naisten liikuntatapahtuma täällä Limingassa. Tapahtuman saama suosio yllätti meidät sataprosenttisesti, iloitsee Anne.

Lähtöhetken tunnelmia

Taidekoulun piha-alueen laidalle oli tuotu ison rekan lava, jolla tunnelmaa nostattivat Virva Jakkula ja Osmo Rantapelkonen musiikillaan ja Pooki -radiosta tuttu Hartikan Pate letkeillä juonnoillaan.

Osmo Rantapelkonen ja Virva Jakkula

Hartikan Pate

Lenkkeilijät oli kutsuttu paikalle hyvissä ajoin ennen starttia. Kaikille oli varattu sopivan kokoinen Leidit lentoon -paita, jonka sai käydä hakemassa taidekoululla olevasta infopisteestä.

llmoittautuminen

Kunnanjohtaja Pekka Rajala kiitti avauspuheenvuorossaan Lions Club Kultasirkkuja. -On upeaa, että olette synnyttäneet uuden, juuri naisille suunnatun liikuntatapahtuma. -Te naiset vaikutatte eniten suomalaisten terveyteen ja myös kuntien tulevaisuuteen, hän totesi. -Arvostamme suuresti Teitä kaikkia, jotka pidätte itsestänne huolta ja näin uskon, pidätte huolta myös perheestänne sekä ystävistänne ja olette hyvänä esimerkkinä myös liikunnan ja terveyden edistämisessä.

Kunnanjohtaja Pekka Rajala

Lopuksi hän toivotti miellyttävää liikuntatapahtumaa ja yhdessäoloa tälle edessä olevalle 7 kilometrin lenkille keväisessä säässä.

Anu, Jarmo ja Lauri Pulkkinen

Anu, Jarmo ja Lauri Pulkkinen olivat saapuneet Oulusta, koska perheen äiti Anu osallistuu tapahtumaan. -Naisten pankin vuoksi tulin. Hyvän asian puolesta voi lähteä juoksemaan, hän totesi.

Anita Fyrstén, Mari Niemelä ja Jenni Seppälä

Parturi-kampaamo Maaritin kampaajat Anita Fyrstén, Mari Niemelä ja Jenni Seppälä olivat innostuneet myös mukaan oikein karnevaalitunnelmissa. He erottuivat joukosta. Upeat peruukit, maskeeraukset sekä yhtenäiset huomiota herättävät asut käänsivät katseita heihin. -Eihän täältä voinut jäädä pois. Tämä on meidän oma juttu! Tytöt hihkuivat innoissaan.

Vielä ennen lenkille lähtöä Limingan naisvoimistelijat ohjasivat mukavan musiikin tahdissa alkuverryttelyn.

Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden Killan näytökseen "Tie tähtiin" sai yleisökin osallistua

Naisvoimistelijoiden Leena Leppäluoto toivoi, että tästä tapahtumasta tulisi perinne. -On erittäin hienoa, että Kultasirkut ovat järjestäneet Liminkaan tällaisen tapahtuman. Toivoisin, että yhä useammat järjestöt tukisivat tätä ja tulisivat seuraavina vuosina mukaan.

Ja sitten koitti H-hetki. Juoksijat, jotka halusivat kiertää lenkin useaan kertaan, laitettiin taipaleelle ensin. Hitaammin etenevät lähetettiin matkaan viimeisinä.

Puolimatkan krouvissa tapahtui

Lenkin puolivälissä sijaitsi huoltopiste, jossa tarjoiltiin lenkillä oleville mehua ja suolakurkkuja. Huoltopisteessä oli vipinää. Musiikin tahdittamina ”juottopaikalle” saapui väkeä aluksi muutama juoksija kerrallaan. Seuraavaksi huoltopistettä lähestyivät ”porukat” ketkä juosten ketkä kävellen. Saapui vanhempia ja nuorempia naisia. Saapui myös äitejä lastenvaunuja työntäen. Suolakurkut ja mehut tekivät kauppansa.

Mehut ja suolakurkut maistuivat lenkkeilijöille

Sanna Vähätiitto oli koonnut liikuntatapahtumaan oululaisista ystävättäristään ”Marttojen terapiaryhmän”. Huoltopisteen kohdalla ajanotto pysäytettiin ja todettiin sen olevan 39.46. Huoltopisteessä nautittiin sen antimet ja sitten tyttöporukka poksautti auki shamppanjapullon. keväälle, onnistuneelle liikuntatapahtumalle, hienolle säälle ja ystävyydelle. -Terveydeksi!

"Terveydeksi!"

Kaksi äitiä oli lähtenyt näin äitienpäivän aattona lenkille lastenvaunuja työntäen. He kertoivat tulleensa Kempeleestä. -Tämä on aivan mahtava tapahtuma. Kannatti tulla, kun sääkin on näin hyvä, he riemuitsivat. Toisen vaunuista löytyi tapahtuman nuorin osallistuja, 6 kk:n ikäinen Sisu Väänänen. Toisen rouvan vaunuissa istui hiukan vanhempi, 3,5 -vuotias tytär Natalia Siltavirta.

Lasten kanssa Kempeleestä

Turvallisuudesta huolehdittiin – ensiapukin valmiudessa

Ensiapuvalmius oli järjestetty. Kultasirkkujen omat alan asiantuntijat olivat koko ajan valmiudessa auttamaan, jos jotain olisi sattunut. Ainahan lenkillä voi esimerkiksi nilkka nyrjähtää. Tapahtuman ja koko reitin turvallisuudesta vastasi Turvallisuusalan oppilaitos Limingasta. He olivat sonnustautuneet keltaisiin liiveihin ja kaikilla oli lisäksi radiopuhelimet.

Kysäisin näissä tehtävissä olevalta Ismo Tuoviselta, eikö tekisi mieli mukaan juoksemaan. -Tottakai, hän vastasi, mutta pitäisi juosta lujaa, kun kaikki yli 200 naista juoksisi perässä, hän letkautti leikkisästi. Niinpä niin – ne miehet!

Anja Garanvölgyi
LC Liminka-Kultasirkkujen jäsen

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter