Möten
Medlemmar

Det här gör Lions i Örebro-Lillån

Lions hjälper.......

Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt
  • Lions hjälper till efter katastrofer, akut och vid återuppbyggnad, genom Lions internationella nätverk med 46 000 klubbar över hela världen och genom Lions Clubs International Foundation, LCIF, som är rankad av Financial Times som världens bästa ickestatliga organisation. Bilden från Nepal.
  • Lions arbetar mot våld, droger och mobbning genom värdegrundsprogrammet Lions Quest - Tillsammans som genomförs i skolor, idrottsklubbar och för föräldrar.
  • Lions har ett världsomspännande program för synvård, Sight First, som botar och motverkar blindhet och andra ögonsjukdomar. Över 30 miljoner människor har blivit hjälpta.
  • Lions vaccinerar barn i fattiga länder mot mässling inom ramen för programmet ”En spruta - ett liv”. Detta sker i samarbete med WHO och Bill och Melinda Gates Foundation.
  • Lions ger människor med funktionshinder olika typer av stöd. Lions stöder också ungdomar på olika sätt genom ungdomsutbyte och stipendier ”bästa kompis” etc. samt sätter guld på äldres tillvaro genom utflykter med mera.
  • "Bring Quality to Life" är samlingsnamnet på den aktivitet där Lions i samarbete med MSB (myndigheten för samhällskydd och beredskap) försöker göra livet bättre för nödlidande efter en naturkatastrof.
  • Lions köper in tält i mån av tillgång på ekonomiska medel och ambitionen är att det skall finnas cirka 500 donerade tält i lager hos MSB för att användas vid katastrofinsats.

Lokala arrangemang...


Julgransplundring den 6 januari år 2020

Lulgransplundring 2020-01-06

Traditionsenligt träffade barn och vuxna tomten även i år i Lillån Skola. Till årets arrangemang kom rekordmånga ca 280 personer, barn och vuxna tillsammans.
Som vanligt var det dans kring granen med lekar och annat som fick både barn och vuxna att få "spring i benen". Besökarna roade sig också med att ta lotter, fika, testa  fiskdammen, samt dansa och leka. Eftersom det finns många snälla barn på julgransplundringen kom så klart tomten på besök även den här gången.
Utöver det här lottade vi bl.a ut en superfin korg med massor av godsaker i.

Vi ses i januari år 2021!


AXBERGSDAGEN DEN 14 SEPTEMBER 2019

Den 14 september anordades en gemnesam föreningsdag inom "kommundelen" som innefattar Bettorp, Lillån, Hovsta, Kårsta, Kvinnersta....
Föreningarna deltog med aktiviteter och presenterade sin förening för besökarna.
Lions Club Lillån deltog med ett "katastroftält" som bl.a innehöll information (bildspel) om vår verksamhet samt möjlghet för besökarna att lämna begagnade glasögon.
Nedan några bilder från vårt deltagande:
 

________________________________________________________________________________________________________________________

Julgransplundring den 6 januari 2019

Traditionsenligt höll vi vår välbesökta julgransplundring den 6 janari 2019. Till årets arrangemang kom det ca 250 personer, barn och vuxna tillsammans.
Som vanligt var det dans kring granen, tombola, fiskdamm osv och naturligtvis kom även tomten på besök och träffade alla barnen.
Utöver det här lottade vi ut en superfin korg med massor av godsaker i.

Julgransplundring 2019
Välkommen nästa år, då är tomten tillbaka i Lillån på sin väg för att träffa alla barn o vuxna. Ett stopp i Lillån blir det så klart. Vi hörs år 2020.


Valborg 2018

Traditionsenligt firar Lions Valborg med aktiviteter och brasa på Stora Holmen i Örebro.
Den här gången tillsammans med Lions Club Örebro.


Som vanligt var aktiviteten välbesökt med både barn och vuxna som kastade boll, tog lotter, åkte Lionståget m.m.

 

På bilden Lions president för Lions Örebro-Lillån

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen att stödja Lions i Lillån, Vi behöver Dig!

 

Lions i Lillån Stiftades 17 augusti 1970

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter