Möten
Medlemmar
Vid våra aktiviteter kan du nu betala med Swish. Lions Club Gnestas Swish-nummer 123-237 09 06


Följ oss på Facebookhttps://www.facebook.com/LionsGnesta/

 


Huvud LCG

VÅRA AKTIVITETER

Lions stora loppmarknad
Gratis Cirkus till alla barn
Gnestatrampet - Cykelaktivitet i Augusti
Julmarknad 2021 sker normalt Söndagen före första advent men är i år inställd
Julkonsert med Karin Westerberg


 

Ansök om stipendium från Gnesta Lions 

1 Ungdomsledare:
Stipendiet, som är på 5000 kr, utdelas till en ungdomsledare som under en längre tid svarat för förtjänstfulla ideella insatser inom sin förening. Stipendiaten ska vara bosatt eller vara verksam i en förening inom Gnesta Lions upptagningsområde (som är Gnesta kommun och Vårdinge kommundel).
Verksamheten kan gälla alla typer av fritidsverksamhet som till exempel idrott, scouting, friluftsliv, folkdans, teater, musik etc.

och/eller

2 Ungdomstalang:
Stipendiet som är på 5000 kr utdelas till en ungdom som är högst 20 år och som har presterat beaktansvärda resultat. Stipendiaten ska vara bosatt eller vara verksam i Lions Gnesta upptagningsområde (som är Gnesta och Vårdinge kommundel).

Verksamheten kan gälla alla typer av fritidsverksamhet som till exempel idrott, scouting, friluftsliv, folkdans, teater, musik etc.

Ansökan:
Ansökan till stipendierna ska vara inlämnade senast 2021-11-01 till:
Lions Club Gnesta, Tängslinge Granö Gård, 646 92  GNESTA
eller via e-post: sekreterare(snabel-a)gnesta.lions.se

Stipendiet eller stipendierna kommer att utdelas vid Lions Julkonsert 2021.

Övriga upplysningar:
Sune Engström, mobil 0702-213242

 

Bild på Lions Club Gnestas stipendiater 2020

 

Årets ungdomsledare 2020 Wilma Modén Smedsta gymnastikförening/Frisksportsklubben Freja   
Årets ungdomstalang 2020 Viktor Frisk Huddinge AIS

Årets ungdomsledare 2020
Wilma Modén har trots sin låga ålder (15 år) under flera år varit ungdomsledare i Gnesta, både i Smedsta Gymnastikförening som dans- och parkourledare och Frisksportklubben Freja som ungdomsledare inom trampolin och DMT samt cirkus.

Årets ungdomstalang 2020
Viktor Frisk (17 år) som bor i Gnesta, men tävlar i friidrott för Huddinge AIS. Hans meriter för 2020 är guld på JSM P17 på 3000 m utomhus och 2000 m inomhus.
 

Stipendierna
Båda stipendierna är på 5 000 kr och delades ut av Lennart Magnusson - President i Lions Club Gnesta på Strömmentorget, lördagen den 19 december 2020.

Se utdelningen av stipendierna här:https://fb.watch/2xBm8tey28/


 

2 NYA TÄLT SKÄNKTA

Vinteranpassat katastroftält

Lions Club Gnesta skänker under oktober två vinteranpassade katastroftält till MSB för att komma nödställda nytta.

 


 

Skänk till vår Loppmarknad

 

Lämna dina gåvor direkt till Lions efter överenskommelse. Ring vår sekreterare på 070-308 44 00
för att bestämma tid för avlämning eller tid för hämtning.


När själva loppmarknaden kan genomföras är i dagsläget osäkert på grund av pågående pandemi men vi fortsättter att ta emot saker, så skänk gärna!
 

FÖRE START LOPPMARKNAD 2019

 

Årets ungdomsledare 2019

Ida Johansson
Smedsta gymnastikförening


Årets ungdomstalang 2019

Dino Mujanovic
Gnesta Taekwon-Do


Stipendierna är på 5000 kr vardera och delades ut vid årets Julmarknad den 24 november 2019.

Årets ledare

Ida Johansson, Smedsta gymnastikförening

Barn och ungdomsansvarig Ida Johansson har under flera år tagit stort ansvar både som ledare för bl.a barn och ungdomsgrupper och som ansvarig och samordnare för alla barn och ungdomsledare i Smedsta gymnastikförening. Hon visar på ett stort engagemang och är en stor förebild för alla ledare i föreningen.

 

Årets ungdomstalang

Dino Mujanovic, Gnesta Taekwon-Do

Världsmästarer i juniorklassen, herrar krossteknik 2019. Dubbla silvermedaljer i Europamästerskapen 2019. Dino som tävlar med goda resultat är även tränare i sin hemmaklubb Gnesta Taekwon-Do. En förebild för både stora och små, kille som tjej och allt däremellan.

Läs mer under rubriken Stipendium LCG


Lions tillgodoser behov både lokalt och runtom i världen, varje dag.
Vi skänker allt av det vi samlar in - all administration betalas helt av medlemmarna själva.

Håll dig uppdaterad. Gilla oss på Facebook! https://www.facebook.com/LionsGnesta/

________________________________________________________________________________

Lions Club Gnesta bildades 1955 och har idag 30 aktiva medlemmar. Klubben samlar in aktivitetsmedel genom olika klubbaktiviteter och ger sedan ut bidrag till lokala, nationella och internationella stödinsatser. Vi ger även bidrag till enkilda behov. Lions Club Gnesta ger i första hand bidrag för att förbättra livskvalitén för våra målgrupper som är barn, ungdom, handikappade samt äldre. Det du bidrar med till Lions i Gnesta går allt till välgörenhet. All administration betalas av våra egna medlemmar.

 


Om Lions Clubs International

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Vi har 1,35 miljoner medlemmar i mer än 45000 klubbar i mer än 206 länder och geografiska områden.

Lions har en dynamisk historia. Organisationen bildades 1917, vi är mest kända för att bekämpa blindhet, men vi gör frivilliginsatser för många andra typer av hjälpprojekt, till exempel miljöprojekt, mat till hemlösa samt hjälp till äldre och handikappade.

Lions ger synen tillbaka. Genom att utföra synundersökningar, donera utrustning till sjukhus och kliniker, distribuera medicin och sprida information om ögonsjukdomar arbetar Lions för sitt mål att ge syn till alla. Vi har utökat vårt engagemang att bevara synen genom otaliga lokala insatser och genom vårt internationella SightFirst-program, vilket arbetar för att utrota blindhet i världen.

Lions stödjer ungdom. Våra lokala projekt ger ofta stöd till lokala barn och skolor genom stipendier, rekreation och mentorskap. Internationellt erbjuder vi många program, till exempel fredsaffischtävlingen, ungdomsläger, ungdomsutbyte och Lions Quest. 

Vårt leoklubbprogram ger ungdomar i världen möjlighet till personlig utveckling genom att delta i frivilliginsatser. Det finns cirka 144 000 leomedlemmar och 5 700 leoklubbar i mer än 140 länder runtom i världen.

Lions beviljar anslag. Sedan 1968 har Lions Clubs International Foundation (LCIF) beviljat mer än USD 700 miljoner i anslag som stöd till Lions humanitära projekt runtom i världen. LCIF blev år 2007 rankad som den främsta frivilligorganisationen i en studie gjord av The Financial Times.

Lions hjälper till efter katastrofer. Vår stiftelse och Lions medlemmar hjälper tillsammans till med hjälpinsatser efter det att katastrofer har inträffat, bland annat omedelbar hjälp i form av mat, vatten, kläder och mediciner samt i långsiktiga återuppbyggnadsinsatser.

Lionmedlemmarna är aktiva. Vårt motto är "Vi tjäna". Lions ingår i ett globalt servicenätverk och vi gör det som behövs för att hjälpa våra lokala samhällen.

För mer information om Lions besöker du vår webbplats www.lionsclubs.org

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter