Möten
Medlemmar

 Lions Club Ängelholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Ängelholm vill passa på att önska alla En God Jul och ett Nytt År som inte innehåller samma prövningar som vi utsatts för detta speciella år. Var rädda om varandra! 

Senaste nytt från Lions Ängelholm!

Uppdatering av Lions aktiviteter i Jul!

Alla känner säkert till Folkhälsomyndighetens nya direktiv baserad på den ökande smittspridningen av Corona. På grund av det har vi, efter många diskussioner, beslutat att ställa in vår uppskattade Julmarknad på Tingstorget. Nu får vi i stället baka pepparkakshus hemma.

Vi lovar att komma igen med full kraft 2021 i stället!

201014 En sammanfattning av Lions Medlemsmöte igår och lite kort vad vi bestämde. Vi fick glädjen att inviga en ny medlem Kjell Grahn som är varmt välkommen. Tyvärr så har ju Lions Åstorp fått lägga ner sin verksamhet men då fick vi glädjen att ta emot fyra medlemmar från Åstorp som i höstas valde att vara med i Lions Ängelholm vilket vi är tacksamma för. Mötet beviljade ett bidrag till en familj som behöver köpa en tyngdväst och även ett bidrag till Water means Life som ska borra för vatten i Hamure som ska ge ytterligare 150 000 personer vatten.

Vi kommer inte att kunna ha vår Julmarknad på Tingstorget i år men vi kan stå på Stortorget med vårt pepparkakhuslotteri och eventuellt Fiskdamm för barnen.

Glasögoninsamling – Ingen insamling i år men lämna gärna in dina glasögon till någon optiker så hämtar vi upp dem.

200930 Nu börjar höstens vackra färger att sprida sig och det är snart dags att tända lite ljus i mörkret. Som en del av er kanske hört så blir det ingen Lions Lucia i år heller. Förra året berodde det på att intresset för att vara med var så lågt,och i år är det Covid som spökar och har satt käppar i hjulet.

Det är en del som inte är sig likt och vi får återkomma när det gäller vår uppskattade Julmarknad eftersom vi inte riktigt vet vad som kommer att gälla i år.

I måndags den 31 augusti hade Lions styrelse ett möte och bestämde att vi ska genomföra ett medlemsmöte den 8 september 18.30 i de lokaler vi brukar träffas i på Brisgatan 1 i Ängelholm. Vi har fått lova att ha mötet i den stora samlingssalen där det finns gott om plats för att hålla rekommenderat avstånd och erbjuda en lättare förtäring så vi inte behöver ta maten själv. Det ska bli trevligt att komma igång och naturligtvis tänka på de restriktioner som vi har i dessa annorlunda tider. Frågor som behöver ventileras är eventuella aktiviteter i höst/vinter. 

Vad händer i Lions Ängelholm i dessa Coronatider?

Som de flesta känner till så är vi många inom Lions som tillhör den så kallade riskgruppen och det betyder att verksamheten i vår inte kommer att se ut som det brukar. Vi har fått ställa in våra promenader för de äldre, utdelning av Ungdomsledarstipendium och sommarlägret för ungdomar vet vi inte än om det går att genomföra. Vi klarade Påskrisaktiviteten i alla fall och det gick över förväntan. Med förhoppning om att det kommer att bli bättre så småningom så hoppas vi att vi klarar oss bra här i Ängelholm som än så länge inte verkar så drabbat vad vi känner till. Ha en skön sommar, håll avståndet, tvätta händerna ofta och var rädda om varandra och de gamla.

Lions Club i Ängelholm

Gåsmiddag 

Varje år bjuder Lions Ängelholm, tillsammans med kommunen på Gåsmiddag på Willan, Kungshaga, Viktoriagården och Åsbytorp. Vi hjälper till att servera och det är alltid en uppskattad och positiv aktivitet. På bilden ser ni Elisabet, Claes, Henry och Torsten i högform.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inget Luciatåg i år! 

Ja, då kom det året när vi inte längre kunde ordna ett Luciatåg som vi gjort i många år. Det är tydligen inte speciellt attraktivt att vara Lucia längre så vi var tvungna att ställa in. Vi lovar att återkomma med någon annan trevlig aktivitet i stället men kanske inte i år. 

Promenad på Kungshaga

Idag blev det en liten tur med glada pensionärer från Kunghaga som ville komma ut i det fina höstvädret. Efter promenaden bjöds det på kaffe med hembakade kakor. Tack för en trevlig stund och vi kommer gärna tillbaka igen! En uppskattad aktivitet!

Nu är Lions i full gång med planering av höstens aktiviteter som Gåsmiddagar, Pepparkakshusbakning och vår årliga Julmarknad på Tingstorget. 

Jag vill gärna dela med mig av ett inlägg från Mattias Nordkvist på Facebook som berörde mig mycket och jag hoppas att ni också får en tankeställare att alla goda handlingar behövs i den tuffa verklighet vi lever i idag! Ha en underbar dag!

"Idag stod jag i kön i en mataffär. Det tog tid. Det började suckas och himlas med ögon. Även jag började bli irriterad. Jag lutade mig åt sidan och såg då att det som tog tid var en kvinna i 90 årsåldern som inte kom ihåg sin kod till sitt kort och inte riktigt såg på displayen. Hela hennes kropp signalerade skam och förvirring. Nån i kön sa ”Va fan är det frågan om!” Folk vände sig om och nickade medhållande. Jag stod där. Alldeles för länge. Men tillslut gick jag förbi kön, la armen om henne och sa: Vet du. Idag betalar jag det här åt dig. Då började hon gråta. Och hon greppade om min arm med en kraft som avslöjade många års slit i yrkeslivet. Jag återvände till min plats i kön och mötes av tystnad och förvånade miner. När jag satte mig i bilen så började jag gråta. Tänk så många dom är. Dessa gamla människor som byggde upp det här landet. För att vi skulle ha det så här bra. Det är fan vår plikt att betala deras matkassar med jämna mellanrum. Och nej, jag är ingen hjälte. Jag är ingen god människa. Jag tror inte på sånt. Jag tror på att lyfta blicken och se helheten och inte sin egen navel. Hon hade köpt kassler och potatisgratäng. Hoppas det smakade."

Vi på Lions Ängelholm vill önska alla en underbar sommar! Du kan alltid höra av dig om du undrar något eller är intresserad av att bli medlem i Lions. Maila då till lionsangelholm@gmail.com  eller kontakta någon under sidan "medlemmar" så kan vi hjälpa till. 

Vilket fint Nationaldagsfirande det blev i Hembygdsparken! Solen lyste och Robin Holmberg presenterade Ängelholms Nya Ambassadörer Jill Johnson, Maria Rooth och Christian von Koenigsegg. Lions fick också möjlighet att dela ut sitt årliga Ungdomsledarstipendium på 5.000 kr som i år gick till Oscar Gadd. Stort Grattis och lycka till i fortsättningen!

 

Nu är det vår, eller??

Vi får vara tacksamma få den försmak vi fick på hur det känns med vår och sommar och vädret är ju alltid ett populärt samtalsämne.

Helt plötsligt känns det mer angelägeta att lyfta fram frågor som är viktigare för vår existens som miljöfrågor och vad varje individ kan göra för att medverka till att göra världen lite bättre, ett steg i taget.

Det är det som vi på Lions arbetar med eftersom många människor behöver mer hjälp på grund av miljökatastrofer som översvämningar, extrema regnväder, stormar, bränder, värme som torkar ut både natur, djur och människor.

Det är otroligt svårt för oss i Sverige att sätta sig in i hur det skulle vara att leva i den osäkerheten, fattigdomen och med extrema naturkatastrofer.

Titta gärna på en video som visar Lions Internationella arbete genom att klicka på DENNA länken och tycker du att det verkat intressant att vara med och göra skillnad så maila gärna till lionsangelholm@gmail.com så kontaktar vi dig och berättar mer om oss.

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter