Möten
Medlemmar

 Lions Club Ängelholm

 

Visst är det lite ljusare nu och dessutom färre minusgrader så hoppet lever vidare på att vi kommer att få en vår och sommar igen. Lions har inte kunnat bedriva sin vanliga verksamhet, och det var så tråkigt att inte kunna baka våra populära pepparkakshus och genomföra Julmarknaden för första gången på många år. 

Ingenting hindrar oss från att erbjuda våra Påskris som vanligt,  så vi kan pryda stan med mycket färg som vi alla kan behöva. Vi ses!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad händer i Lions Ängelholm i dessa Coronatider?

Som de flesta känner till så är vi många inom Lions som tillhör den så kallade riskgruppen och det betyder att verksamheten i vår inte kommer att se ut som det brukar. Vi har fått ställa in våra promenader för de äldre, utdelning av Ungdomsledarstipendium och sommarlägret för ungdomar vet vi inte än om det går att genomföra. Vi klarade Påskrisaktiviteten i alla fall och det gick över förväntan. Med förhoppning om att det kommer att bli bättre så småningom så hoppas vi att vi klarar oss bra här i Ängelholm som än så länge inte verkar så drabbat vad vi känner till. Ha en skön sommar, håll avståndet, tvätta händerna ofta och var rädda om varandra och de gamla.

Lions Club i Ängelholm

Gåsmiddag 

Varje år bjuder Lions Ängelholm, tillsammans med kommunen på Gåsmiddag på Willan, Kungshaga, Viktoriagården och Åsbytorp. Vi hjälper till att servera och det är alltid en uppskattad och positiv aktivitet. På bilden ser ni Elisabet, Claes, Henry och Torsten i högform.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inget Luciatåg i år! 

Ja, då kom det året när vi inte längre kunde ordna ett Luciatåg som vi gjort i många år. Det är tydligen inte speciellt attraktivt att vara Lucia längre så vi var tvungna att ställa in. Vi lovar att återkomma med någon annan trevlig aktivitet i stället men kanske inte i år. 

Promenad på Kungshaga

Idag blev det en liten tur med glada pensionärer från Kunghaga som ville komma ut i det fina höstvädret. Efter promenaden bjöds det på kaffe med hembakade kakor. Tack för en trevlig stund och vi kommer gärna tillbaka igen! En uppskattad aktivitet!

Nu är Lions i full gång med planering av höstens aktiviteter som Gåsmiddagar, Pepparkakshusbakning och vår årliga Julmarknad på Tingstorget. 

Jag vill gärna dela med mig av ett inlägg från Mattias Nordkvist på Facebook som berörde mig mycket och jag hoppas att ni också får en tankeställare att alla goda handlingar behövs i den tuffa verklighet vi lever i idag! Ha en underbar dag!

"Idag stod jag i kön i en mataffär. Det tog tid. Det började suckas och himlas med ögon. Även jag började bli irriterad. Jag lutade mig åt sidan och såg då att det som tog tid var en kvinna i 90 årsåldern som inte kom ihåg sin kod till sitt kort och inte riktigt såg på displayen. Hela hennes kropp signalerade skam och förvirring. Nån i kön sa ”Va fan är det frågan om!” Folk vände sig om och nickade medhållande. Jag stod där. Alldeles för länge. Men tillslut gick jag förbi kön, la armen om henne och sa: Vet du. Idag betalar jag det här åt dig. Då började hon gråta. Och hon greppade om min arm med en kraft som avslöjade många års slit i yrkeslivet. Jag återvände till min plats i kön och mötes av tystnad och förvånade miner. När jag satte mig i bilen så började jag gråta. Tänk så många dom är. Dessa gamla människor som byggde upp det här landet. För att vi skulle ha det så här bra. Det är fan vår plikt att betala deras matkassar med jämna mellanrum. Och nej, jag är ingen hjälte. Jag är ingen god människa. Jag tror inte på sånt. Jag tror på att lyfta blicken och se helheten och inte sin egen navel. Hon hade köpt kassler och potatisgratäng. Hoppas det smakade."

Vi på Lions Ängelholm vill önska alla en underbar sommar! Du kan alltid höra av dig om du undrar något eller är intresserad av att bli medlem i Lions. Maila då till lionsangelholm@gmail.com  eller kontakta någon under sidan "medlemmar" så kan vi hjälpa till. 

Vilket fint Nationaldagsfirande det blev i Hembygdsparken! Solen lyste och Robin Holmberg presenterade Ängelholms Nya Ambassadörer Jill Johnson, Maria Rooth och Christian von Koenigsegg. Lions fick också möjlighet att dela ut sitt årliga Ungdomsledarstipendium på 5.000 kr som i år gick till Oscar Gadd. Stort Grattis och lycka till i fortsättningen!

 

Nu är det vår, eller??

Vi får vara tacksamma få den försmak vi fick på hur det känns med vår och sommar och vädret är ju alltid ett populärt samtalsämne.

Helt plötsligt känns det mer angelägeta att lyfta fram frågor som är viktigare för vår existens som miljöfrågor och vad varje individ kan göra för att medverka till att göra världen lite bättre, ett steg i taget.

Det är det som vi på Lions arbetar med eftersom många människor behöver mer hjälp på grund av miljökatastrofer som översvämningar, extrema regnväder, stormar, bränder, värme som torkar ut både natur, djur och människor.

Det är otroligt svårt för oss i Sverige att sätta sig in i hur det skulle vara att leva i den osäkerheten, fattigdomen och med extrema naturkatastrofer.

Titta gärna på en video som visar Lions Internationella arbete genom att klicka på DENNA länken och tycker du att det verkat intressant att vara med och göra skillnad så maila gärna till lionsangelholm@gmail.com så kontaktar vi dig och berättar mer om oss.

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter