Möten
 
 
VÄLKOMMEN TILL LIONS CLUB YSTAD

Vår klubb - Lions Club Ystad - bildades 1952 och har sedan dess varit aktiv i Ystad med omgivningar. Vi är idag (oktober 2017) 38 medlemmar och vi ägnar oss åt välgörenhet i Ystad, Sverige och internationellt.  Läs mer om oss under fliken "Om Lions och Lions Club Ystad"

Lions Club Ystad sponsras av Ystads Allehanda    

 och  Sparbanken Syd .

Du vet väl att du kan också ge ett bidrag till Lions Forskningsfond.

 Vi har 90-konto!   BG 90 19 48 – 0

Vill Du bli medlem i vår organisation? Känner Du att Du vill bidra med Din tid för att skapa möjligheter för dem, som har det svårt? Tveka inte utan ta kontakt med oss. Vi behöver Din hjälp!
Polen-resan 2017
Lions Club i Ystad gjorde en resa till Polen under november 2017. Michelsens och Otto Olsson i Tomelilla sponsrade transportbilar och Christian på CN-Färgcenter i Ystad skänkte en hel pall med färg. Dessutom hade vi med oss tre sjukhussängar och julklappar som vi fått från givmilda Ystadbor i samband med Barn-till-barn-kampanjen. Även mycket kläder skänkta till Lions-hjälpen under hösten delade vi ut.  Vi gjorde tre besök i trakterna kring Świnoujście, ett äldreboende och två barnhem. På den övre bilder står Sven Malmer, ordförande i Lions i Ystad, tillsammans med förvantansfulla barn och personal på ett av barnhemmen. På den nedre bilder är det Isabella Nowakovska från Lions i Ystad som överlämnar burkar med färg till barnen.
Det var en mycket meningsfull resa där vi själva kunde se att allt kommer till stor glädje och nytta, för på landsbygden finns ett stort behov av hjälp!
Tack till alla Er som hjälper oss hjälpa!
Årets förening 2017
Lions Club Ystad har utsett Scalas vänner till Årets förening 2017, med motiveringen - Föreningen Scalas vänner är en av Ystads främsta kulturaktörer som sprider god kultur till medlem och icke medlem.
Här mottar Ulla Winberg Värdebeviset på 10.000 kronor av Lions President Sven Malmer och Richard Pawlik.
 
Lionshjälpens Secondhandförsäljning
Fynda dina julklappar på Södra Dragongatan 22 c i Ystad.
Lions Club Ystads foto.
Våra öppettider är onsdag 15–18, torsdag och lördag 11–15.
Under helgerna har vi öppet t.o.m. 21/12 2017 och öppnar igen fr.o.m 10/1 2018.
Vi vill tacka för alla gåvor som vi fått och alla besök som vi haft under 2017.
Vi önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!
Hela nettot går till hjälpverksamhet.
 
LIONS JULMARKNAD OCH JULSKYLTNINGEN 2017! 
Trots en bister vind och stundtals regn kom det många till Lions traditionella julmarknad på Stortorget i Ystad söndagen den 26 november. Vi bjöd på ponnyridning för barnen, fiskdamm, lotterier med chocklad, rökt korv och ål samt många fina vinster från handlarna i Ystad.
I pepparkakstältet serverade vi glögg och spritsade pepparkakor men mest poulärt bland barnen var det självklart att få träffa träffa tomtefar och tomtemor.  
 

Välkomna till Lionshjälpens secondhandförsäljning, Södra Dragongatan 22 c i Ystad 

Vi har öppet på följande tider: Onsdag 15-18, Torsdag 11-15, Lördag 11-15

Telefon 0764-15 77 15. Du kan betala kontant, med kort eller med swish.

Varmt välkomna att fynda hos oss ! Hela nettot går till vår hjälpverksamhet.

Lions stödjer Freezonen, Brottsoffer- och Kvinnojouren i sydöstra Skåne.

För att visa sin uppskattning av Freezonens viktiga arbete lämnade Lions Club Ystad under oktober 2017 över en check till Freezonen - Brottsoffer- och Kvinnojouren Sydöstra Skåne - genom vår ordförande Sven Malmer.  På bilden syns även ordförande Marie-Louise Wentzel och verksamhetschef Susanna Udvardi.

Lions firar 100 år med insamling för barn och ungdomar i Sverige 2017.

Jubileumsdagen firas under första veckan i maj. Lions Club i Ystad kommer liksom många andra Lions-klubbar över hela världen att delta i detta firande. I Ystad gör man det genom att skänka alla intäkter under vecka 18, (1-7:e maj) från loppmarknaden Lionshjälpen på Södra Dragongatan 22 c till insamlingen för barn och ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer i Sverige.

Vi vet att det finns många barn och ungdomar i Sverige som inte har råd att åka på utflykt, bio, kollo eller gå på fritidsaktiviteter. En del blir kvar i sitt bostadsområde när andra åker iväg. Det är för de barnen vi vill samla in pengar från allmänheten och företag, för att sedan kunna stötta dessa barn så att de kan få uppleva något kul. Dessutom kommer man att under själva jubileumsdagen den 6:e maj att servera grillad korv klockan 11-15 vid loppmarknaden på Södra Dragongatan om vädret så tillåter och så länge lagret räcker.  
 
Lions Ljushjärta 2017 fredagen den 10:e februari kl. 15-18 på Stortorget.
Årets Ljushjärta lyste vackert i mörkret. Vi tackar alla er Ystadsbor, som bidrog till insamlingen, för er generositet. Det blev totalt 2584kr till våra barn och unga i Sverige. Vinden bet i kinderna, kaffet smakade bra och barnen åt med glädje av godiset. Än en gång, tack för att ni hjälper oss att hjälpa! (Foto Gun-Britt Österlind)
 
God Jul och Gott Nytt år. Tack för året 2016

Vi i Lions Club Ystad önskar er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
Vi vill också passa på att tacka alla som på olika sätt stöttat oss och vår verksamhet under 2016 så att vi kunnat dela ut bidrag till många olika projekt och på så sätt kunnat stödja människor i behov av hjälp.

Barn-till-barn 2016.

Den förste advent 2016 samlade Lionsklubbarna i Sjöbo och Ystad i samarbete med Ystads Allehanda in drygt femhundra julklappar under mottot Barn-till-barn. Klapparna såsom kläder, leksaker, dockor och kramdjur skänktes av generösa familjer och barn i Sjöbo och Ystad under skyltsöndagen.

Jultomten i form av Izabella Nowakowska och Anna Persson från Lions reste ner till norra Polen i helgen 1:e -2:e december och överlämnade dessa julklappar till barn. Det var till barn på två barnhem och en kommunal institution, som hjälper svaga och utsatta familjer och kvinnor. I denna region finns det många barn till ensamma mödrar med akuta boendeproblem och behovet av hjälp är fortsatt stort.

För de polska barnen på hemmen blev glädjen stor, då det för många blev enda julklappen. Speciellt blev de stickade mössorna och kläderna genast mycket populära.

Som sagt: Ett varmt tack alla givmilda barn i Ystad och Sjöbo, som lämnat in julklappar till barnen på andra sidan Östersjön !

Julskyltningen och Lions julmarknad 2016 alltid lika populär.
Tomtemor och tomtefar var både skrämmande och lockande för de små på Lions julmarknad på Stortorget i söndags.
 
För de vuxna blev doften från glöggen oemotståndlig.
 
Lucia i Ystad 2016 är inställd

Det är med stor sorg i hjärtat som Lions Club i Ystad måste ställa in årets Lucia-arrangemang, en gammal kär tradition som Lions arrangerat under många år.

Anledningen är att enbart 4 flickor har anmält sig och vill vara Lucia i år.

Vi bedömer att det är för få flickor för att vi ska kunna genomföra de planerade framträdande med fullgod kvalitet säger ordförande i Lucia-kommittén Anders Lindkvist. Trots stora ansträngningar har vi inte lyckats engagera fler kandidater. Under flera år har vi märkt den här trenden att färre och färre flickor vill vara Lucia men vi har trots detta lyckats de senaste åren att samla tillräckligt många flickor för att genomföra de uppskattade framträdande. Men i år har det blivit för få.

Vi beklagar mycket att många Ystadbor på äldreboende, sjukhus, företag och organisationer i år inte kommer att kunna njuta av den traditionella Luciasången. 

Hjälptransport till Polen

Den 20 oktober 2016 åkte en hjälpsändning med två lastbilar från Lions Club Ystad fullastade med hundratals kartonger och säckar med nattfärjan från Ystads hamn ner till Swinoujscie.

En bil var fylld med blöjor, madrasser, dukar, kläder, skor, tavlor och färg till ett äldreboende ute på landet. Den andra bilen var fylld med barnkläder, vuxenkläder, skor, cyklar, leksaker, spel, tavlor och lite mjukisdjur för barnhem och en skola. Allt skänkt till Lionhjälpen av generösa Ystadbor och företag i Ystad under 2016. Säkert hundra liter färg och roller sets var generöst sponsrat av Flügger Färg.

Väl framme i Polen körde man med lastbilarna ut på landsbygden söder om Swinoujscie till två barnhem, ett sjukhus med äldreboende och en skola. Massor med barn välkomnade bilarna och blev jätteglada för barnkläder, cyklar, leksaker, spel och skor och alla hjälpte till att tömma bilarna. Särskilt en liten 8 årig flicka som glatt bar på kartonger som var nästan lika stora som hon själv. Ögonen lyste när hon sen fick tag i en stor gul mjukistiger. Det kändes att hjälpen verkligen kom fram och att det fortfarande finns ett stort behov på vissa platser - särskilt på landsbygden.

På bilden syns personalen på sjukhuset hjälpa till med urlastningen tillsammans med Henry Bardosson (längst till höger) och Izabella Nowakowska (med ryggen mot kameran) från Lions Club i Ystad.

Lions hjälptransporter till Polen och Baltikum initierades av den svåra situationen i Polen i början av 80-talet som en följd av undantagstillståndet den 13 dec 1981. Sedan dess har Lions Club i Ystad genomfört mer än 500 hjälpsändningar till dessa länder. 

 
Årets medmänniska 2016 utsedd.
I samband med galan för "Ja, vi bryr oss i Ystad" i Bollen under lördagen den 22:e oktober utsågs Anita Fransson till Årets medmänniska av Lions Club i Ystad. Anita har i många år, med glädje och utan egen vinning, ställt upp med personlig hjälp och stöttning för att underlätta vardagen för flera av sina medmänniskor. Här ses en Anita ta emot checken på 10.000 kr från Lions president Dan Persson. Längst till höger står Göran Sagstuen från Radio Active. Anita säger att utmärkelsen kom som en stor överraskning och att hon känner sig stolt och tacksam.
 
 Insamling till Världens Barn 2016 i Ystad
Bildresultat för Lions Club
Lions Club i Ystad deltar i Radiohjälpens största insamling "Världens Barn". I Ystad deltar förutom Lions: KFUM, Rädda Barnen, Röda Korset, Ystad-Sövestadbygdens församling, samt några skolklasser.  Lördagarna den 1 och 8 oktober samlar Lions och församlingen in pengar på stan. Lördagen den 1:e oktober lyckades Lions samla in 5.212 kronor mellan klockan 11 och 14. Lördagen den 8:e oktober samlade vi in 5 236 kr på stan´ till Världens Barn. Alltså summa 10 448 kr. Mycket bra! Dessutom kommer Lions Club i Ystad att bidraga med mellanskillnaden (14.552 kr) så att vi kommer upp i totalt 25.000 kr. Stort tack till er i Ystad för att ni genom era generösa gåvor hjälper oss att hjälpa!
De pengar Lions sedan får centralt från Världens Barn går till barn- och mödravård i Tanzania. För fler detaljer och aktuell information, se gärna på  //https://start.varldensbarn.se
Lions deltat i firandet av Nationdagen 2016 !
Lions Club deltog i paraden från Österportstorg till Stortorget och vi sålde lotter till glada och vinstsugna besökare. Inte lätt att säga nej till lottköp när så här glada herrar erbjuder vinstchans. Tack för alla bidrag, tack för att ni hjälper oss att hjälpa!
Lions fyller 100 år under maj 2016 !
Lördagen den 21:e maj firade vi i Lions Club Ystad att Lions snart fyller 100-år. 
I strålande solsken sålde vi lotter med fina priser, som är skänkta av generösa handlare i Ystad, främst från Ystads Köpmannaförening.
Behållningen blev 1.330 kronor, pengar som direkt går till insamlingen för barn och ungdomar i Sverige från ekonomiskt utsatta familjer. På bilder ser vi Lions President Richard Pawlik flankerad av andra lotteriförsäljare, Ystadbor och inte minst en liten glad vinnare.
 
Kommunsamordnaren för nyanlända till Ystads Kommun gästar Lions april 2016

Peter Eriksson, som arbetar med integration av nyanlända till Ystads Kommun, deltog på klubbens månadsmöte den 14:e april. Han berättade att det i nuläget rör sig om c:a 700 personer som bor i Ystads Kommun i avvaktan på att deras asylansökan ska behandlas, en process som beräknas vara drygt ett år. Av dessa är c:a 250 barn och speciellt finns det 75 st som är ensamkommande barn, främst från Afghanistan.
Här tackar Richard Pawlik, Lions president i Ystad, Peter Eriksson för ett tankeväckande och upplysande föredrag.

Lions Club Schleswig 60 år år 2016 !
Lions Club Ystad är fadder och vän-klubb till Lions Club i Schleswig. När denna klubb firade sitt 60-årsjubileum den 9:e april deltog vi från Ystad vi givetvis i detta festliga evenemang. Vi har under dessa 60 år haft många besök hos varandra, ett viktigt steg i det internationella utbytet inom Lions. Här ser vi Schleswigs borgmästare Dr. Arthur Christiansen hälsa gästerna välkomna i den pampiga Ständesaal i Tingshuset i Schleswig. Efter invigningen samspråkar borgmästaren med från vänster Richard Pawlik, Lions president i Ystad, Jost Henningsen, Lions president i Schleswig och Jean-Jaques Gangolf, president i Lions Club Mantes-la-Jolie, vän-klubb till Schleswig sedan 50 år
 

De glömda barnen i Syrien och dess grannländer.

Under december genomförde Lions i Sverige en insamlingskampanj för de glömda barnen i Syrien och dess grannländer. Tack vare julmarknaden och fina Luciaframträdande har Lions Club i Ystad kunnat bidra med 30.000 kronor till denna insamling. Omkring 4 miljoner svenska kronor är resultatet hittills för Lions i hela Sverige.
 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter