Kokoukset
Jäsenet

               

LIONS CLUB YLÖJÄRVI/KEIJÄRVI        

LC Ylöjärvi/Keijärvi on perustettu vuonna 1976 ja se kohdistaa toimintansa lähtien paikallisista tarpeista. Hyväntekeväisyystyön erityisen huomion kohteena ovat nuoret ja vanhukset.

 

 

AJANKOHTAISTA JUURI 

Tule isäntäperheeksi Suomeen tulevalle nuorelle.  


 Isäntäperheenä toimiminen tarjoaa perheille mahdollisuuden       tutustua vieraisiin kulttuureihin ja ihmisiin, harjoittaa kielitaitoa   käytännön elämässä ja luoda uusia ystävyyssuhteita.

 

 

Kansainvälistä Lions nuorisotoimintaa on ollut Suomessa 1960-luvultaalkaen. Kesällä 2019 Suomessa järjestetään 6 kansainvälistä leiriä, joista yksi Pirkanmaalla Parkanossa 1. - 9.8.2019.

Nuorisovaihto on 17 - 21 vuotiaiden nuorten pääsääntöisesti kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin. Tämä tapahtuu sekä perheoleskelun että kansainvälisten leirien muodossa. Suomesta on lähtenyt vuosittain n. 200 nuorta ja saapunut 140 - 160 nuorta. Suomesta lähtevien joukossa on ollut Ylöjärven lukion oppilaita.

Pirkanmaan leirille saapuu 30 nuorta ympäri maailmaa. Ennen leirijaksoa nuorille tarvitaan isäntäperheitä. Euroopan ulkopuolelta tuleville 12.7. -1.8.2019 ja Euroopasta tuleville 19.7. - 1.8.2019.

Isäntäperhejakso voi olla viikonkin pituinen, nuorilla voi olla useampi isäntäperhe. Nuori asuu perheessä perheenjäsenen tavoin. Isäntäperheenä toimiminen tarjoaa perheille mahdollisuuden tutustua vieraisiin kulttuureihin ja ihmisiin, harjoittaa kielitaitoa käytännön elämässä ja luoda uusia ystävyyssuhteita. Samalla tarjoutuu maahamme saapuville nuorille mahdollisuus tutustua meihin suomalaisiin, maahamme ja maan kulttuuriin.

Nuorisovaihtotoimintaan voivat osallistua kaikki perheet, perheen ei tarvitse olla mukana Lions-toiminnassa.

Tuula Kairimo, tuula.kairimo@lions.fi puh. 040 542 8601 mielellään toukokuun aikana.

Lisätietoja myös: www.lions.fi sekä www.lionsclubs.org linkeistä löytyvästä nuorisovaihto-kohdasta ja

https://www.verkkoviestin.fi/e-piiri/toimikunnat_2018-2019/nuorisovaihto

 

 

 

  Onko mielessäsi avustuskohde – tuo se Leijonan luolaan

Ehdota avustuskohdetta

Leijonan luolassa on mahdollista hakea avustusta sellaisiin avustuskohteisiin, jotka täyttävät lions -toiminnan periaatteet. Yhdistyksen, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden avustusanomuksia ja -ehdotuksia avustuskohteiksi otetaan vastaan. Avustusanomusten on oltava kirjallisia ja niissä kuvataan, mihin tarkoitukseen lahjoitusvarat on tarkoitus käyttää. Avustusanomuksessa on selvittävä myös hakijan tiedot.

Avustuspäätöksen voi saada heti

Leijonan luolassa ovat edustettuina neljä paikallista lions -klubia. Avustusanomuksia käsitellään heti paikan päällä ja osa anomuksista voi saada päätöksen heti paikan päällä. Leijonan luolassa voit myös osallistua arvontaan. Palkintona on kesäisten grillituotteiden lahjakortti.

  Paikallsia yrityksiä esillä telvaisuuden aukiolla

Esillä on mm. tulevaisuuden ratkaisuja autoiluun, kierrätykseen. ruokaan, varaosien tuottamiseen, jne. 

 Katso lisää: www.ylöjärvenmarkkinat.fi

                                                                                                                                                         

 

 

Leijonien ulkoilutusaktiviteetti on jälleen käynnissä. 

Tiuravuoren Palvelukeskuksen asiakkaat pääsevät ulkolemaan joka tiistai.

Ulkoilutettava Kalle Kujala (85 v) nautti keväisestä säästä ja muisteli hiihtokilpailijan uraansa. 

Leijonista ulkoilutusvuorossa tässä on Jorma Hokkanen. 

 

        

Suomesta lähtee 70 urheilijan joukkue vuoden 2019 kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin. Special Olympics Finland rohkaisee kaikkia mukaan kannustamaan näitä hienoja urheilijoita ja kulkemaan heidän mukana matkalla kohti maaliskuussa siintävää suurta kohokohtaa. Se on matka, jolla on vain voittajia!

https://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics/mika-on-special-olympics

 

 

 

 

Ansioituneille leijonille osoitettu kunnianosoitus tukee hyväntekeväisyyttä

         Lions -idean Suomeen tuoneen Aarne Ritarin muistoksi on perustettu säätiö, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja. Suurin osa apurahoista käytetään nuorisoon kohdistuviin palveluaktiviteetteihin.

         LC Ylöjärvi/Keijärven lion Markku Lahtinen ”lyötiin” juhlallisin menoin ritariksi 8.3.2019. Samalla klubi kartutti Aarne Ritari -säätiön varoja käytettäväksi nuorisotyöhön.  Kuvassa Markku Lahtinen puolisonsa Riitan kanssa.

 

 

 

 

   LC Ylöjärvi/Keijärvi muistaa itsenäisen Suomen     puolesta taistelleita.

  Ylöjärven veteraanit olivat vierainamme         perinteisessä Veteraanien joulujuhlassa. Sodissa     kaatuneita muistimme Ylöjärven ja Kalevakankaan   hautausmailla.

 

LC Ylöjärvi-Keijärven lahjoitukset kaudelta 2017-18

lähes 10 000 euroa

 

 

  Lehtovuori Oy:lle ympäristöpalkinto

  Klubimme ” ylöjärveläinen ympäristöteko”- palkinto myönnettiin   tänä   vuonna Lehtovuori Oy:lle. Lehtovuori on Suomen johtava   elinympäristökalusteiden valmistaja. Sen tuotteet tunnetaan niiden   kestävästä laadusta, tyylikkäästä designista ja uusista älyratkaisuista.

 Palkinnon vastaanotti markkinoilla toimitusjohtaja Eero Ojanen.

Ylöjärven Uutiset 13.3.2019

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2018 ylöjärveläiselle Lehtovuori Oy:lle. Syynä on se, että Lehtovuori kehittää lajittelevia keräilyastioita ja hyödyntää aurinkoenergiaa.

 

 


Klubi mukana vapaaehtoistyössä 

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän            perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus    on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

  LC Ylöjärvi/Keijärven jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä       yhteisvastuukeräyksessä. Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää  ja köyhyyttä.

  Kuvassa lion Marko Taipale on myynyt     yhteisvastuukeräyksen arpoja Elina  ja Amanda Ojalalle.   Yhteisvastuukeräyksen keräystulot ohjataan niin   kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin kohteisiin kirkon   diakoniarahaston ja kirkon ulkomaanavun kautta.

 

Joulukuu on ollut lahjoitusten kuukausi

Punainen Sulka -keräksen tuotto lahjoitettiin nuorten itsenäisyyttä tukevaan toimintaan

LC Ylöjärvi/Keijärvi on lahjoittanut neljälle ylöjärveläiselle urheiluseuralle kullekin 500 euroa  Punainen Sulka- keräyksen tavoitteiden mukaiseen   toimintaan. Tukensa kohteeksi Lions-klubit ovat valinneet 100-vuotta täyttävän   itsenäisen Suomen nuorison teemalla:  Tue nuorta itsenäisyyteen. Olemme valinneet neljä osa-aluetta,   joille  haluamme yhdessä keräyskumppaneidemme kanssa tukemme  kohdistaa:  syrjäytymisen ehkäiseminen, päihteettömyys, elämänhallinta ja mielenterveys. 

Markkinoiden tuloksesta iloa vähävaraisten jouluun 

Ylöjärven markkinat on kahden paikallisen klubin (LC Ylöjärvi/Keijärvi, LC Ylöjärvi/Teivo) yhteinen suurponnistus. Aktiviteetin tuotosta suuri osa käytetään vähävaraisten perheiden joulumuistamiseen. Yhteistyössä Ylöjärven seurakunnan diakoniatyön kanssa jouluruokakassi lähetetään 250 perheelle, joissa on lähes 1000 perheenjäsentä.

Urheiluseuroille lahjoitus luovutettiin 14.12.2017                 

Kuvassa lahjoituksen saanet seurat vasemmalta

Uplakers, Timo Niemenmaa, Ylöjärven Urheilijat, Timo Mäkinen, Ylöjärven Ryhti, Timo Halttula ja Esko Paajala. Ylöjärven Pallon edustaja puuttuu kuvasta.

                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eliisa Ala-Kuusisto, johtava diakoniatyöntekijä Ylöjärven seurakunnasta ja lion Petri Moisio ovat olleet moottoreina joulumuistamisten organisoinnissa.  Pakkaustalkoot pidettiin 17.12.2017.

 

 

 

 

ylojarvenlukio

Avustuskohteemme, Ylöjärven lukio painottaa yrittäjyyteen jatkossakin 

On aika onnitella Ylöjärven lukion Y-linjaa pitkäjännitteisestä työstä. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on päättänyt lukioiden erityisen koulutustehtävän luvista. Ylöjärven lukio sai yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävän. Yrittäjyyspainotuksen luvan sai vain kaksi lukiota.

 

Ylöjärven lukio on toteuttanut yrittäjyyskasvatusta jo 12 vuotta Y-linjan kautta. Y-linja tarjoaa yleisiä lukio-opintoja syvempiä tietoja yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta sekä yrityselämästä.

–Erityistehtävän myöntäminen on tunnustus pitkäjänteiselle yrittäjyyskasvatukselle lukiossamme. Olemme verkostoituneet laajalle ja meillä on vahva näkemys siitä, millainen oppimistyyli ja sisältö sopivat lukion yrittäjyyskasvatukseen. Valtakunnallinen tunnustus antaa uutta painoarvoa myös markkinointiin, iloitsee Ylöjärven lukion rehtori Jarkko Tuomennoro. (Aamulehti 30.10.2017)

Ylöjärven markkinoiden järjestäjät (LC Ylöjärvi-Keijärvi ja LC Ylöjärvi-Teivo) ovat tukeneet Y-linjan toimintaa jo vuosien ajan. Samalla Y-linjan opiskelijoille on tarjottu mahdollisuus oppimistehtävänä osallistua markkinoiden järjestelyihin.  

31.10.2017

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter