Kokoukset

LC Ylivieska/Huhmari
Palvelutyötä 42 vuotta, vuodesta 1976 lähtien

Piiri 107-O, Kotimainen nro 638,Kansainvälinen nro 4033 033232

Perustamispäivä 10.11.1976, Charter Night 19.3.1977

Klubin kuukausitapaaminen/kokous pidetään pääsääntöisesti kunkin kuukauden 3:na torstaina, alkaen klo 18. Hallituksen kokoukset pidetään samana päivänä klo 17.00. Molempien kokousten pitopaikkana toimii  Ravintola Lounatuuli os, Tulolantie 23, Ylivieska. Tarkennettu kokousaika ja mahdollisesti muuttunut kokouspaikka on merkitty kalenteriosioon.

E-mail: ylivieska.huhmari@lions.fi

Sivujen ylläpitäjä: Mauri Takalo-Kippola, mauri.takalo-kippola@kotinet.com

Vuosien varrelta

Tapio Hanhineva

LC YLIVIESKA/HUHMARIN HISTORIAA

(Poimintoja Tapio Hanhinevan klubin 40-vuotisjuhlassa pitämästä kuvaesityksestä. Tekstissä mainitut numeroidut kuvat löytyvät artikkelin lopusta)

Lions-Club Ylivieska/Huhmari ry. vietti 40-vuotijuhlaansa joulukuussa 2016 Hotelli-ravintola Lounatuulessa. Klubin perustamiskokous on pidetty 10.11.1976 silloisessa Hotelli Vieskassa ja perustamisjuhlaa vietetiin samassa paikassa 19.3.1977. Noin sadan hengen vierasjoukko oli todistamassa arvokasta tapahtumaa.

Perustamiskirjan klubille ojensi silloinen I-piirin kuvernööri Y.A. Korhonen Sotkamosta. Klubin puolesta perustamiskirjan otti vastaan charterpresidentti Tapio Hanhineva (kuva 1). Ensimmäisenä presidenttinä hän lupasi uuden 22 veljen puolesta, että he tulevat noudattamaan järjestön ”Me palvelemme”-tunnuslausetta kaikessa toiminnassa. Tuo lupaus on 40 vuotta tunnollisesti pidetty. Olemme olleet aktiivinen ja osallistuva klubi eri tasoilla, lohkon ja alueen sekä O-piirin että myös valtakunnan tasolla.

Monet valitsemamme aktiviteetit ovat kestäneet vuosikymmeniä. Alkujaan 22 perustajajäsenestä on vielä neljä veljeä mukana. He ovat Heikki Sydänmetsä, Tapio Taipale, Tapio Hanhineva ja Urho Pajukoski. Perustajajäsenistä kahdeksan veljeä on jo poistunut rivistä ”tuon ilmaisiin”.

Kaudella 1983-84 Tapio Hanhineva palveli O-piirin piirikuvernöörinä (Kuva 2) Koulutusta hän sai tehtävään peräti Hawaijilla saakka järjestön 30 000 jäsenen vuosikokouksessa. Piirikuvernöörivuosi oli työläs ja kiireinen, kun piirin jokaisessa klubissa oli käytävä kertomassa lionsideologiasta. Klubeja piirissä oli silloin viitisenkymmentä. Noin 13300 km kilometriä tuli auton mittariin lukemaksi vuoden aikana.  Onneksi veljet olivat mukana talkoissa kyyditsemässä kuvernööriä pidemmillä matkoilla.

Perustajajäsenten lisäksi Esa Koivisto, Väinö Haapakoski ja Markus Paavilainen ovat saaneet Melvin Jones-jäsenyyden. Lionsritareiksi on klubin hakemuksesta otettu Pekka Jaakola, Mauri Takalo-Kippola ja Reijo Kariniemi (kuva 3, Pekka ja Mauri). Edesmennyt lionsritari Pekka Jaakola oli esimerkillinen leijona. Hän oli aina valmis auttamaan, kun tarvittiin esim. traktoria pääsiäiskokon rakentamiseen. Klubi rakensi kokon vuodesta 1981 alkaen eli 18 vuotta, aluksi muutaman kerran Huhmarille ja sen jälkeen Ylivieskan raviradalle. Trullikilpailutkin saivat siellä suuren suosion.

Erilaisia palvelukohteita on ollut 40 vuoden aikana kymmenittäin: Ensimmäinen oli leikkivälineitten teko kaupungin eri puolille lasten käyttöön ja metsänistutustakin olemme tehneet hyvällä menestyksellä (kuva 4).

Lionsliiton Punaisen Sulan keräyksiin osallistumista, vanhusten ja vammaisten auttamista fyysisellä työllä, Törmälän leirikeskuksen siivoustalkoita 31 vuotta, lahjotuksia palvelukeskuksiin yhdessä toisten klubien kanssa, suihkulähde Kalajokeen (yhteishinta 10 000 €) Savisillan kupeeseen, joulukalenteriarpajaiset partiolaisten toiminnan tukemiseksi vuodesta 1980 alkaen, joulukuusien hankintaa (veli Väinö), leoklubin tukemista, partiomajan ja laavun rakentaminen Törmäjärvelle, jne, jne. Tässä yhteydessä on aina muistettava kiittää myös veljien puolisoita; he ovat vuosien varrella olleet aina mukana palvelutyössä.

Erikseen kannattaa korostetusti mainita Akustiikan naulakkopalvelun hoito vuodesta 2004 lähtien eli noin 13 vuotta yhtäjaksoisesti, nyt tätä palvelua tehdään yhdessä kahden muun klubin kanssa (kuva 5, kuvassa vasemmalta Reijo Kariniemi, Mauri Takalo-Kippola ja Tapio Hanhineva).

Klubin ”urotöistä” on mainittava LC Ylivieska/Savisillan perustaminen ja kummiklubina toimiminen. Klubi oli ensimmäinen naisklubi 107-O-piirissä v. 1994. Tällä klubilla on ollut aina kova meno päällä hyvien aktiviteettien suorittajana (mm. Savisilllan Sandra ja Ylivieska-muki).

Vuosittainen toimintamme on varsin monipuolista; vieraillaan yrityksissä ja avustetaan akuuteissa hätätilanteissa. Myös on korostettava paikkakunnan klubien lisääntynyttä yhteistyötä. Esimerkkinä siitä on Punaisen Sulan keräystulos eli yli 18 000 euroa koottiin rahaa nuorten tukemiseen. Liiton organisoima keräys järjestettiin toimintavuonna 2017-18 jo kuudennen kerran.

Kevään 2017 aikana klubi teki historiallisen päätöksen ottamalla mukaan toimintaan kaksi puolisoa Kaarin (Kati) Aution ja Terttu Irmeli Haapakosken. Samalla kerrralla klubin jäseneksi kutsuttiin myös Rauno Somero.  (kuva 6, klubin uudet jäsenet 2016-2017). Toivotaan, että tämä trendi jatkuu. Kaudella 2017-18 ja 2018-19 toiminnassa keskitytään mm. puulajipuiston aikaansaamiseen.

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kuva 5

Kuva 6

 

 

 

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter