Möten

 

VÄLKOMMEN TILL

LIONS CLUB VISBY

Klubben bildad 1954

(190429)
Sven-Olov i Slite nominerad till 2vDG för det nya 101-O.
Valet sker vid DM i Södertälje den 4 maj.

Sven-Olof  kan tyvärr inte delta vid mötet men har sänt sin CW som publiceras nedan.

"Jag, Sven-Olov Karlsson, är en 67-årig gotlänning som bor i villa i Slite på nordöstra Gotland tillsammans med min sambo Berit Jarlheden.

Jag var tidigare gift och har 2 barn och 6 barnbarn, numera även 3 bonusbarnbarn. 2008 blev jag änkeman då min hustru gick bort efter många års sjukdom och året därpå blev jag medlem i Lions.

Hela mitt yrkesverksamma liv har jag ägnat åt el och energifrågor på Gotlands Energi. Efter elkraftsutbildning och en påbyggnad med företagsekonomi, har jag arbetat som montör, arbetsledare, planeringsarbete, marknadsföring och de sista 19 åren med ansvar för elförsäljning på Gotlands Elförsäljning AB.

2009 blev jag medlem i Lions Club Slite och sedan 2010 har jag suttit i styrelsen med olika uppdrag. Under 2 år var jag President och redan då ville jag att vårt klubbarbete skulle bli synligare. Jag hade uppfattningen att det inte var så många som visste vad vi gjorde och vilka syften vi hade. 2018 blev jag vald till ZO för zon 8 på Gotland. Jag hade då en vision/målsättning att de 4 klubbarna på Gotland borde göra mer tillsammans och synas mera ute i samhället. Vi har bildat en marknadsföringsgrupp, som vi kallar zongruppen, och har deltagare från alla klubbarna på Gotland.

Mitt arbete har tydligtvis gjort intryck, eftersom jag valts om som ZO även för nästa verksamhetsår och samtidigt känner jag att min vision/målsättning inte är riktigt färdig.

Min sambo Berit löser ofta korsord och vid ett tillfälle fick hon fram att svaret skulle vara Lions. Hon frågade mig om jag kunde gissa vad frågan var. Det visste jag naturligtvis inte. Frågan var Välgörare. Jag tyckte det var så fint så jag vill gärna ha det som ett lokalt motto för Lions på Gotland. För övrigt så är jag allmänt idrottsintresserad och jag och min sambo spelar golf på vår lokala bana här i Slite.
Med Vänliga Hälsningar
Sven-Olov Karlsson
Lions Club Slite"


(1190429)

Det är vår i  luften! Var är er?
Gå på utställningen och kolla! Den/våren kanske finns där..
Liten hälsning till er alla från Christer som bosatt sig på Karolinska fram till halva maj.


(190318)

Lions Club Visby hyllar Kulturskolans stipendiater 2019 i Visborgskyrkan

Kulturskolans stipendiater 2019 hyllades  den 16 mars vid en sedvanlig konsert, denna gången i Visborgskyrkan. I år var det fyra stycken, två flickor och två pojkar. På bilden ses Märta Karlén,  till vänster, som dansade till  musik av Tjajkovskij. Elsa Svensson spelade Beethoven på piano. Trea från vänster är Alva Höggren som framförde ett stycke av Joe Zawinul på saxofon och hon accompanjerades av Mikael Carlsson på piano. Frey Franzén var årets violinstipendiat och spelade ett stycke av Bach. Han hade Gisela Herb som ackompanjatör.
Längst till höger står Tove Nauchhoff från Lions Club Visby. Tove delade ut klubbens stipendier.
Text Christer, foto privat


(190217)

LIONS CLUB VISBY KLUBBMÖTEN till 2019-06

Nedanstående program för klubbmöten, studiebesök m fl aktiviteter är preliminärt och kan ändras med kort varsel!
Vill Du komma med i vår gemenskap och bidra till att hjälpa människor som behöver vår hjälp så är Du välkommemn! Anmäl Dig bara till någon av våra klubbmästare. Du hittar dem under rubriken ”Kontakta oss” här på hemsidan. 
Dina händer och Dina erfarenheter behövs inom Lions-rörelsen!

2019
21/5        Klubbmöte med mat

11/6        Klubbmöte Linden utan mat
14/6        Avslutning Linden med respektive (OBS fredag) 

Fler aktiviteter kan tillkomma!

(190116)

Ny medlem i klubben. Sänker medelåldern med 0,48 år!


Jonny Stendahl till höger ny i klubben och Tove Nauckhoff näst ny (sedan 2018)

Vid Lions Club Visbys januarisammanträde invigdes en ny medlem i klubben. Det är Jonny Stendahl 53 år som varit med i klubben några månader som ”provmedlem” och  nu har bestämt sig för fullvärdigt medlemskap i Lions Club Visby.
Bo Karlström, klubbens medlemsdirektor, läste Lions etik med några korta kommentarer och president Ulf  överlämnade diverse handlingar samt Lionsnålen till Jonny.
Lions Club Visby mönstrar nu 26 medlemmar.

Text och foto Christer


 

Välkomstskylt  på kryssningskajen

Christer Wennström har föreslagit att vi skall diskutera möjligheten att få sätta upp en välkomstskylt på lämplig plats på kryssningskajen. Han fick uppdrag att utreda förutsättningarna för ett tillstånd samt kostnader.
Denna skylt finns i Oak Brooks och kostar $98. Den är 30 tum (ca 75 cm). Bör kompletteras med  en textsskylt undertill.  Vi skall givetvis kolla priser hos ett par screenfirmor här  hemma!

Skylt under med texten

WELCOME TO GOTLAND ISLAND
           Lions Club Visby

 

                                           

 


 

 

Lions Club Visby    

c/o Liljeborg, Follingboväg 2, 62143 Visby
E-post liljeborg@telia.com

Bankgiro 685-0580, swish 123 147 1127 
orgnr 834001-6719

Webredaktör Christer Wennström, tfn: 0498-493203. Epost: sm1wxc@telia.com

© 2015  Lions Club Visby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter