Möten

 

123 147 1127

 

VÄLKOMMEN TILL

LIONS CLUB VISBY

Klubben bildad 1954

 

(180923)

Utdrag ur pressmeddelande frän Svenska Lions

Sveriges Lions hjälper flyktingbarn i Turkiet

Sveriges Lions, med sina ideellt arbetande medlemmar startar i september en ny insamling för flyktingbarnen från Syrien och dess grannländer på plats i Adana och Mersinregionen i Turkiet. Inriktningen för insamlingen är i första hand skola/utbildning och matpaket. Årets insamlingen startar på Världslionsdagen 8 oktober och pågår fram till 31 december 2018.         Årets insamlingsmål är 5 miljoner kronor.
Flyktingkatastrofen i Syrien och dess grannländer fortsätter. Bedömare spår att det kommer att hålla på upp emot fem år till. Flyktingsituationen nere vid gränsområdet mellan Turkiet och Syrien har under den senaste tiden inte förändrats till det bättre, säger projektledare Per Krantz.
Vidare säger Lions Sveriges nya ordförande  Nils Erik Borgström att Sveriges Lions på detta sätt vill ta sitt sociala ansvar genom att göra allt som Lions kan för att hjälpa på både kort och lång sikt. Många av flyktingarna är barn och de är just i den ålder då de är som mest sårbara, men även formbara. Därför är exempelvis utbildning/skola en nödvändighet för att inte tappa en generation. Barnen som inte utbildas blir frustrerade och blir därför en tickande bomb och blir lätt en rekryteringsbas för andra organisationer.

”Varje barn/ungdom som vi räddar är en seger för Lions, men framföralt för mänskligheten” avslutar Nils Erik.
Lions Club Visby avsätter omgående 12500 SEK  samt anordnar den 8/11 bössinsamling vid Atterdags och Willys
Lions Club Visby BG 685-0580. Skriv ”Turkiet”. Swish 123 147 1127. 


Utöver mathjälp  på plats bygger Svenska Kions skolmoduler i anslutning till flyktinglägren. En skolmodul komplett med inredning för 32 barn kostar ca  120000 SEK.


(180918)

Vi var med på utflykten till G-garn och Ö-garn i augusti.

Foto Annika Hallbom eller Ulf Lindh (båda har bidragit med samma motiv) Webreds artighet kräver att jag sätter Annika först!)

Inom kort kommer fler bilder i fotoalbumet och under "referat aktiviteter"!
OBS de vackra hundarna.

 

 


(180830)

LIONS CLUB VISBY KLUBBMÖTEN 2018-2019

Nedanstående program för klubbmöten, studiebesök m fl aktiviteter är preliminärt och kan ändras med kort varsel!
Vill Du komma med i vår gemenskap och bidra till att hjälpa människor som behöver vår hjälp så är Du välkommen! Anmäl Dig bara till någon av våra klubbmästare. Du hittar dem under rubriken ”Kontakta oss” här på hemsidan. 
Dina händer och Dina erfarenheter behövs inom Lions-rörelsen!


2018
13/10    "Underjorden tur och retur". Se nedan!
16/10   Klubbmöte och mat Linden
8/11 Bössinsamling Syriens barn, Atterdags och Willys

22/11    Bowling, klubbmöte med mat och respektive
12/12    Julfest Lindgården (?) med respektive
18/12    Klubbmöte Linden utan mat

2019
15/1      Klubbnöte Linden med mat
19/2       Klubbmöte med mat
19/3       Klubbmöte Linden utan mat
22/3       Vårvinterfest Linden. "Godis" med respektive (OBS fredag)
16/4       Studiebesök (Visby Airport?), klubbmöte med mat och respektive
21/5        Klubbmöte med mat
11/6        Klubbmöte Linden utan mat
14/6        Avslutniing Linden med respektive (OBS fredag) 

Fler aktiviteter kan tillkomma!


(180911)
Zongolfen på Visby GK avgjord.
Klicka på "Referat aktiviteter" till vänster!

 


(180911)
Musikteater på Wisby Strand
Vi går tillsammans med Lions på  Visby Strand lördagen 
den 13 okt kl  15.30 och ser "Underjorden Tur & Retur". Det är Länsteatern och Gotlands Musikens stora satsning i höst som är en  komisk musikal. Medverkar gör Babben Larsson, Jan Åström och Andreas Nilsson. Var och en bokar sin  biljett  på www.ticketmaster.se eller 
tel 077-1707070. Efter föreställningen går vi och äter på Joda bar.  Anmäl till Maj senast den 7 okt att du kommer med till Joda.
Vi planerar också att gå på konserten "Från ö till ö" med Gotlands 
Musiken och Emilio Estrada lördagen den
16 febr 2019 kl 15.30 på Visby Strand.
Hälsningar Klöset 


(180717)
Detta brev kom för en stund sedan från SOS Alarm! Kan vara av intresse! /Christer


Vackert väder ger högtryck hos SOS Alarm

Det vackra vädret har lett till osannolikt höga samtalstoppar och förhöjda svarstider hos SOS Alarm. Den extrema mängden samtal in på nödnumret 112 ser ut att hålla i sig så länge värmen och torkan fortsätter. Årets toppnotering nåddes lördagen den 14 juli med nästan 13 000 (12 989) samtal på nödnumret, vilket är i nivå med hur mycket det ringer under nyårsnatten – årets mest hektiska arbetspass för SOS-operatörerna. En genomsnittlig helg ringer det omkring 9 000 samtal per dygn. 

– Torkan har lett till en enorm mängd samtidiga bränder i skog och mark, vi får många samtal om en och samma brand till oss. Många är också ute och njuter av det vackra vädret och det märks direkt hos oss. Fler människor som badar, åker båt, är ute på vägarna eller i skog och mark, men också fler som är ute och roar sig på stan sent på kvällarna och dricker lite för mycket har gett upphov till många fler nödsamtal än vanligt, säger Björn Skoglund, tjänsteägare för 112 och krisberedskap vid SOS Alarm.

SOS Alarm vädjar nu att alla som inte är i akut och direkt behov av hjälp att använda de telefonnummer som finns för icke brådskande ärenden i möjligaste mån, istället för att ringa nödnumret 112. Använd gärna det nationella informationsnumret 113 13. Det numret använder man om man har frågor om allvarliga olyckor. Det kan exempelvis gälla om man har funderingar kring hur man ska agera om man befinner sig i närheten av en större skogsbrand och andra fall när man inte vet exakt vart man ska vända sig med förfrågningar. 

De nummer som finns för mindre brådskande ärenden är:
113 13 – Informationsnummer vid olyckor och kriser
114 14 – Polisen vid icke-akuta ärenden
1177 – Sjukvårdsrådgivning

Om man är osäker på om det är akut eller inte ska man förstås fortfarande alltid ringa 112. 

– Sommaren – och torkan – är långt ifrån över, fortsätter Björn Skoglund. Nu hoppas vi att fler tänker till och förebygger nödsituationer genom enkla metoder som att använda flytväst och inte bada ensam, berätta för en vän vart man ska, avstå från att grilla vid eldningsförbud och inte minst att ha mobiltelefonen med sig och uppladdad så att man kan ringa efter hjälp om det behövs. 

– Skulle du råka på någon i nöd, larma SOS Alarm på nödnumret 112 och hjälp till så mycket du kan utan att försätta dig själv i fara, så ser vi till att fler får en trygg och glad och sommar, menar Björn Skoglund.

Råd i sommartider från SOS Alarm:

  • Ha alltid koll på vart du befinner dig så att du snabbt kan ge SOS-operatören adressen eller positionen för händelsen
  • Använd gärna en app eller en karta i mobilen där du kan få fram dina koordinater
  • Om du ser rök på avstånd, försök ta dig närmare för att  kunna ge SOS-operatören en bra beskrivning av vad som händer och vart branden är
  • Röklukt kan färdas lång väg – om du känner att det luktar rök utomhus, försök först se om du kan se rök eller öppna lågor innan du ringer 112
  • Lägg in de nummer som ska användas vid mindre brådskande händelser i som kontakter i din mobil
  • Använd de icke-akuta numren om ditt behov av hjälp inte är brådskande, t ex om du vill göra en polisanmälan i efterhand, ha råd vid mindre allvarliga sjukdomar eller vill få information om en händelse
  • Drick måttligt med alkohol, värmen gör att man lätt dricker mer än man tänkt
  • Kyl gärna ned dig genom att t ex fukta en handduk med svalt vatten och lägg över pannan

Pressjour SOS Alarm, tel 08-205 307

(180716) 

Lejonjakt i etern – detta är unikt! 

(Alla konstiga förkortningar förklaras sist i artikeln.)

Vad i alla tider är detta för något?

 

Det är ett QSL-kort som givits ut på många olika håll i världen, dock inte i Sverige, i anledning av Lions 100-årsjubileum 2017.

För många, många år sedan fanns en mycket livaktig amatörradioverksamhet inom LCI. Den kallades ”Hunting Lions in the Air”. Naturligtvis föddes lejonjakten i USA (var  annars?) men nästan alla MD hade/har en koordinator som mer eller mindre höll aktiviteterna igång.

I Sverige hade vi på 90-talet en radioamatör som var medlem i LC  Lysekil och mycket aktiv koordinator. Detta är ett minne blott. Tyvärr.

Under jubileumsåret 2017 aktiverade många MD specialsignaler och det kördes mängder med QSO. Jag tror inte att det var så många svenska radioamatörer som uppmärksammade aktiviteten men visst – en och annan var det säkert. Specialevents liknande denna brukar vara populära bland radioamatörer som jagar lite udda kontakter.

Belgiska MD112 initierade, i samarbete med The Royal Belgian  Amateur Radio  Union, ovanstående event. Någon större marknadsföring brukar inte behövas, ryktet sprider sig ganska fort via cluster och på andra sätt.

Just ”annat sätt” gjorde att min son Eric SM1TDE på Rutegatan uppmärksammade signalen OR100LCI den 23 mars 2017. I vanlig ordning satt han vid sitt radiobord och körde radio. Eric använder sig till  98 procent av telegrafi (CW), en konstart som verkar gå mot en renässans!!!

På den vita etiketten verifierar OR100LCI att de och Eric körde ett QSO kl 1535 på 40 m-bandet  med ett RST på 579 och på 2-vägs telegrafi (CW). Verifikationen (QSL-kortet) tog drygt ett år på sig att nå Eric. Det är ganska vanligt men inte heller ovanligt att kortet kan dyka upp efter kanske 10 år!!!!!!

Trots idogt forskande på olika internetsidor med loggar så har jag inte hittat några sammanställningar på genomförda QSO någonstans i världen! Troligen är de så gamla nu att de försvunnit ner i botten på sidorna eller helt enkelt försvunnit från sidorna.

Eric SM1TDE i samspråk med radiokollegor vid  Föreningen Sveriges Sändareamatörers årsmöte på Fårö Kursgård 2017. På tröjan står  9X2CW som var Erics signal i Rwanda där han  var i mars 2017.

Baksidan av QSL-kortet ser ut som nedan. Ibland, särskilt på äldre QSL, är det tryck bara på en sida.

Liten ordlista för den fåkunnige!

I telegrafikontakter (CW) är det till 99 procent förkortningar som gäller och främst då enligt den så kallade Q.koden (kan Du söka på internet).

QSL-kort
Busenkelt. Titta på bilderna! QSL utväxlas mellan två stationer som en verifikation på en genomförd kontakt på CW eller SSB (jag kallar SSB för pratradio). En del, ja faktiskt en väldig massa radioamaörer samlar på QSL-korten ungefär som man samlar på frimärken. Faktiskt ganska kul sysselsättning.

QSO
Kontakt mellan två radioamatörer 

Cluster
I ett cluster kan jag informera andra amatörer runt om i världen att jag har kört en kontakt som jag tror andra kan vara intresserade av. Det finns flera olika cluster och var och en har sin egen clusterfavorit.

SM1TDE
Varje radioamatör har en unik signal (ett callsign).
SM (kallas prefix)betyder Sverige, ettan betyder Gotlands amatörradiodistrikt och TDE (kallas suffix) är en löpande bokstavsserie. Ingen amatör i hela världen kan ha samma signal. Min signal är SM1WXC.
Militära amatörradiostationer har SL och klubbar har SK plus siffra och bokstavskombination. Det finns en uppsjö olika specialsignaler man kan ansöka om inför någon speciell event med jag lämnar dessa därhän!

OR100LCI…
…torde Du nu kunna lista ut betydelsen av. Ledtråd :”OR” står för Belgien. Och resten då? Kan Du berätta på nästa klubbmöte!

40-metersbandet
Vår hobby är strikt reglerad i internationella och nationella förordningar. I Sverige är det PTS som är tillsynsmyndighet. PTS är en typisk ”pekfingermyndighet”.
Vi har vissa segment på olika ställen på frekvensskalan där vi får hålla till. Inga andra har rätt att använda frekvensområdena. 40-metersbandet omfattar 7000-7200 kHz.

Loggar
Förr i tiden (fram till omkring år 2000) var det obligatoriskt att föra anteckningar (logg) över alla genomförda kontakter (QSO). Kravet är borttaget, i varje fall i Sverige, men det sitter fortfarande i generna att logga alla kontakter. Loggen är även underlag för att kunna skriva ut alla QSL-kort som man sprider omkring sig.

RST
RST är en treställig sifferkod som jag ger min motstation hur han hörs hos mig. Jag får tillbaka hans på samma sätt. RST ges vid tellegrafikontakter.. Vid SSB-kontakter är den bara tvåställig (RS).

Härmed kan Du kalla Dig amatör – men inte radioamatör!

Christer


(180616)
Läs om vårfesten i Linden. Klicka på "Referat aktiviteter" till vänster. 
Det finns även en del bilder ifotoalbumet.


Allting går att sälja med mördande reklam...
Detta erbjudande går inte att motstå! Vi ses i taxin från flyget!
Fast Las Vegas Airport ligger nästan på gångavstånd från centrum, i varje fall til det närmate casinot!


(180608)

INBJUDAN TILL  GOLF-DM I MOTALA
Lions Club Motala Blåklinten har nöjet att bjuda in till  Lions Distriktsmästerskap i Golf på Motala GK fredagen den 24 augusti 2018

Vi har fått ett mycket bra pris från golfklubben, och hoppas därmed på många deltagare.
Första start kl 10:00
Frukostfika serveras i restaurangen från kl 09:00.
Poängbogey i en klass. Lagtävling om vandringspriset.
Laget skall anmälas i samband med anmälan. Tvåmannalag.

Rätt att anmäla sig har alla Lions och partners i distrikt 101 A. Max tillåten hcp är 36.
Herrar 75 år har rätt att välja röd tee, damer 75 år kan välja orange tee.

Kostnad 400 kr, vilket inkluderar startavgift,
greenfee, fika och lunch.

Prisutdelning i samband med lunchen. Medtag ett bidrag till prisbordet.

Startavgiften betalas i samband med anmälan till bg 955-0955 eller swish 070 796 43 97.

Anmälan senast onsdag 15 augusti till agneta.olli@telia.com eller lena@lintzen.se
Ange golf-id, Lionklubb och lagsammansättning.
Startlistan publiceras tisdag den 21 augusti.

Välkommen önskar
Agneta & Lena
Lions Club Motala Blåklinten

Frågor?
Ring Agneta 070-796 43 97 eller Lena 070-652 93 57


(180519)

 

PÅMINNELSE Ö-GOLFEN

Hej
Det är bara Hasse F som anmält sig.
Finns det någon mer intresserad. Behöver svar omgående
Mvh
Raymond

 
Inbjudan i repris nedan!


Hej
På en tidigare förfrågan om intresse finns att återuppta golfturnering Gotlandsklubbarna emellan, så erhöll jag ett positivt svar.
Min tanke är att tävlingen skall kunna äga rum i första halvan av september (Visby GK) och därför bör jag förboka redan under våren då det annars snabbt blir fullbokat.
Har skickat ut till de övriga Gotlandsklubbarna och nu undrar jag vilka i Visbyklubben som vill ställa upp ?
Önskar svar senast 18 maj, med namn och golf-id
Speldag blir troligtvis en måndag eller onsdag. Vore trevligt om vi kunde börja med en gemensam lunch och därefter börjar allvaret.
Mvh
Raymond
Lions Club Visby

 

(180421)

Lite rapporter från senast klubbmötet 17 april

Insamling till minne av Lilian
Klubben ordnar en intern insamling till minne av Lilian till ”något ändamål som låg Lilian varmt om hjärtat”. Sätt in en valfri summa på klubbens BANKGIRO 685-0580. Skriv ”Lilian” på inbetalningen.

Klubbens kontaktperson mot Lions Forskningsfond på Medicinska fakulteten i Linköping

Margareta Olsson, klubbsekreteraren, har utsetts till kontaktperson och kommer att vara postmottagare från Forskningsfonden.

 

Påskracet är avslutat

Allt slit och släp med björkarna och påskrisen inbringade 51585 SEK varav björkar 46800 och påskris (inkl äggförsäljningen) 4785 SEK. Bra jobbat! Dessutom var det hyfsat väder på skärtorsdagen varför vi inte behövde frysa ****** av oss! I år hade vi premiär för swischbetalning i större omfattning. Hela 1550 betalades på detta sätt.

 

Välkomstskylt  på kryssningskajen
Christer Wennström har föreslagit att vi skall diskutera möjligheten att få sätta upp en välkomstskylt på lämplig plats på kryssningskajen. Han fick uppdrag att utreda förutsättningarna för ett tillstånd samt kostnader.

Denna skylt finns i Oak Brooks och kostar $98. Den är 30 tum (ca 75 cm). Bör kompletteras med  en textsskylt undertill.  Vi skall givetvis kolla priser hos ett par screenfirmor här  hemma!

Skylt under med texten

WELCOME TO GOTLAND ISLAND
           Lions Club Visby

 

                                           

 


 

(180407)

 

Lilian har gått ur tiden

I dag har Lions Club Visby nåtts av ett sorgebud - vår president Lilian Edwards har avlidit efter en kort tids sjukdom. Vi saknar Dig! 

Christer


 

Lilian Edwards - ett Visbylion

Vid förberedelserna till genomförande av Lions Clubs International, Sverigedistriktets riksmöte 2010, för första gången i Visby och på Gotland, kontaktades Lilian, i egenskap av kommunfullmäktiges ordförande och av Lions känd idealist. En företrädare för kommunen skulle hälsa de närmare 600 delegaterna välkomna till Visby och Gotland. Vår önskan om en,av hjälparbete och stöd till behövande,besjälad kommunrepresentant ledde oss naturligtvis till Lilian Edwards. Lilians entusiasm för att medverka till lokalt, nationellt och internationellt stöd till behövande samt att presentera Visby och Gotland för Sveriges Lions var fantastiskt. Efter ett mycket lyckat och uppskattat riksmöte och åtskilliga samtal om det genomförda riksmötet kontaktade Lilian, Lions Club Visby, för avslutande samtal om den genomförda aktiviteten. Samtalet kan sammanfattas med Lilians funderingar och önskan: Vilken fantastisk insats ni gör, kan jag få bli medlem i Lions? Lilian blev medlem i Lions Club Visby 2010 och har med sitt engagemang och sin entusiasm utfört väldigt mycket till fromma för vår hjälpverksamhet; bidrag och insamlingar till barnavdelningen på Visby lasarett, barndiabetespatienter på Gotland, aktiviteter för boende på äldreboenden i Visby, kontakter med kyrkan för gemensamma hjälpinsatser, bössinsamlingar till världsomfattande hjälpinsatser i Lions regi. Ett fantastiskt ideellt och entusiastiskt arbete inom såväl lokal, nationell som internationell hjälpverksamhet har kännetecknat Lilians insats som Lion. Lilian har under hela sin tid inom Lionsrörelsen arbetat ihärdigt, ständigt och entusiastiskt i styrelsen i Lions Club Visby och var vid sitt frånfället president i klubben. Vi saknar Lilian och skall försöka fullfölja och vidareutveckla Lilians och våra idéer och mål i Lilians och vår anda. Tack för din insats Lilian och vila i frid.

Lions Club Visby, eu Bo Karlström.  


(180419)
Hej alla Lejon och kvinnor med Klös.
Torsdagen den 3 maj går vi en rundvandring på Norra Kyrkogården
tillsammans med Lars Bäckman.
Vi samlas vid stora grinden  mot sjösidan kl 1800.
Anmälan senast den 27 april till Maj.

Vårhälsningar från Klöset


(180419)

Ö-golfturnering?
På en tidigare förfrågan om intresse finns att återuppta golfturnering Gotlandsklubbarna emellan, så erhöll jag ett positivt svar.
Min tanke är att tävlingen skall kunna äga rum i första halvan av september (Visby GK) och därför bör jag förboka redan under våren då det annars snabbt blir fullbokat.
Har skickat ut till de övriga Gotlandsklubbarna och nu undrar jag vilka i Visbyklubben som vill ställa upp ?
Önskar svar senast 18 maj, med namn och golf-id
Speldag blir troligtvis en måndag eller onsdag. Vore trevligt om vi kunde börja med en gemensam lunch och därefter börjar allvaret.
MVH
Raymond 
Lions Club Visby


(180318)

Nu är björkar och ris påklädda inför påsken!
Läs mer under "Referat aktiviteter". 


(180314)
Kort referat med bilder från Kulturskolans konsert och Lions stipendieutdelning finns under "Referat aktiviteter" samt fler bilder i fotoalbumet.


(180214)

Referat från zon-kursen den 4/2! Klicka på "Referat aktiviteter" i listen till vänster!


(170115)

De glömda barnen - slutredovisning

Till alla Lionsmedlemmar
                    
Stort och varmt tack för alla aktiviteter som riktat sig mot De Glömda Barnen. Ni har varit fantastiska! Sen vi började med vårt MD projekt i samarbete med turkiska Lions i Adana och Istanbul har vi samlat in  8 193 158 Kronor.
Här följer en rapport om vad som hittills gjort för pengarna och vad som ska göras.  Rapporten redovisar händelser till och med 2017-12-31.
27 skolmoduler har placeras ut på olika skolor i Adana, plats för 36 elever i varje modul, undervisningen sker i två skift.
56 tält har ersatt de allra värsta tälten. 31 sanitetstält är utplacerade på olika ställen i de spontana lägren.
6 400 matpaket i varierande storlek och omfattning har delats ut. Matpaketen har förstärkts med mer mat under Ramadanperioderna.
Skolmoduler, tält och matpaket var varit huvudinriktningen. Kostnad 5 400 000.

Övriga insatser:
Skolmaterial, ryggsäckar, ventilation till befintliga skollokaler( ej modulerna, som är utrustade med ventilation), utrustat traumarum i Istanbul armbanden är tillverkade där), förskola i Istanbul med utrustning och support under 1 år, kläder och skor är utdelade både i Adana och Istanbul samt benprotes till 4 barn. Kostnad 590 000 kr.
Projektet har belastats med kostnader för projektledning i Sverige och Turkiet med 123 000 kr vilket motsvarar 1,5 % samt 158 000 för reklammaterial vilket motsvarar 1,9 % av insamlade medel.
 
På kontot i Sverige finns det 1 925 000 Kr. Det kom in 1 miljon under december! Vi har fått anvisad plats för 4 skolmoduler. De är beställda och levereras inom de närmaste veckorna. Matpaket till 1 000 familjer planeras den närmaste tiden. Pengarna kommer att användas så fort det bara går!
Insamlade medel från distrikten:
A   =    597 778
B   = 1 120 549
GD =   435  877
N   =    304 641
P    =    286 179
S    = 1 291 117
SM =    463 039
SV  =    776 811
U    =    579 560
VG =    932 070
Diverse intäkter: Hjälpfonden 777 000 ( sms och swish, främst från Motown och nu Alladin.) LCIF 575 000, från Island 33 000, armband 8 000 samt diverse 12 500.
 
2018-01-10 för MD:s projekt De Glömda Barnen
 
Styrgrupp i Sverige: Annica Nordell och Mattias Öberg
Projektledare i Sverige: Per Krantz
Projektledare i Turkiet: Leif Niord, Nilgun Niord och Siber Yoruk
 
 
Gnm Lions kontor

 

(171223)

"De glömda barnen" avslutat. Återkommer?

Sveriges Lions projekt "De glömda barnen" i flyktinglägren på gräsen mellan Syrien och Turkiet är nu avslutat. Målet var 500  SEK per medlem (ca 7 milj SEK) är uppnått.
Vid klubbens senaste insamlingstillfälle vid Atterdags och Willly´s samlades 3800 SEK in på fyra timmar.
Tack till er som frös i stormen.


(171223)

Nu har räddningsstjänsten fått sina smålejon

Sedan ett flertal år har Lions på Gotland skänkt mjukisdjur som tröst till barn som utsatts för traumatiska händelser av olika slag. 
Från början var det den lilla tröstapan Flammy, klädd i brandmannauniform, som fanns i alla räddningstjänstens fordon och ambulanser. 
Tyvärr har det blivit köpstopp på Flammy varför Lions lilla tröstlejonunge intagit Flammys plats. I ambulanserna finns ett annat litet tröstdjur som Falcks själva håller med.
Genom en donation från dödsboet efter Anna-Britta Norbeck, maka till förre brandchefen i Hemse, Rune Norbeck, har Lions Club Visby köpt in 100 st smålejon. Dessa överlämnades igår den 21 december till brandchefen Dick Svennefelt vid brandstationen i Katrinelund av Lionspresidenten i Visby Lilian Edwards och Christer Wennström som svarat för inköpet. Brandchefen kommer efterhand att fördela smålejonen till övriga brandstationer på Gotland.

Text och foto Christer Wennström


(171029) 

De får Melvin Jones Fellowship

 
 
 
 
 

 

 

 


 Kurt Hallbom, klubbmästare                                             Bo Karlström, Matlejonen mm  

 Vid klubbmötet den 17/10 2017 beslutade mötet att tilldela Kurt Hallbom och Bo Karlström utmärkelsen Melvin Jones Fellowship för deras hängivna arbete för Lions Club International och inom klubben.
Foto Christer Wennström 


 (171029)
Lions Club Visby är numer med Swish! 

Klubben har anslutit
sig till betalsystemet Swish att användas i sammanhang då vi säljer något eller samlar in pengar. 

Vårt Swish-nummer är 123 147 1127 

(171029)

Nu samlar vi pengar till de glömda barnen!
De glömda barnen Inom ramen för Världslionsdagen kommer Lions Club Visby att samla in pengar fredagen den 8/12 kl 11-15 utanför Atterdags och Willys.  Denna insamling genomförs både i Norge och Sverige. Behållningen kommer att användas för transporter av hjälp- Sändningar till bland annat flyktingläger i Turkiet. 


(171008)

Nu har Kurre räknat pengarna!

Lions Club Visbys Världens Barninsamling 2017 gav

16895 kronor!

Bra jobbatoch tack till alla glada givare!

                   

 

 


Lions Club Visby    

c/o Liljeborg, Follingboväg 2, 62143 Visby
E-post liljeborg@telia.com

Bankgiro 685-0580, swish 123 147 1127 
orgnr 834001-6719

Webredaktör Christer Wennström, tfn: 0498-493203, e-post: sm1wxc@telia.com

© 2015  Lions Club Visby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter