Kokoukset

LIONS CLUB VAAJAKOSKI RY
PIIRI 107-G FINLAND

- Perustamispäivä 3.12.1956
- Charter Night 23.2.1957
- Kotim. nro 79, Kv nro 4026020692
- Klubikokous: Palloilukeskus Hutunki, Reinontie 7, 40800 Vaajakoski, 1 ma klo 18.00


Kansainvälisen Lions-järjestön tunnuslause
Me palvelemme – Vi hjälper – We Serve
Suomen Lions-liiton tunnuslause 2016–2017
(Hyväksytty Sotkamon vuosikokouksessa 2015)
Tue nuorta itsenäisyyteen – Stöd unga till självständighet
Kansainvälisen Lions-järjestön toiminta-ajatus, missio
Havaitsemme inhimilliset tarpeet, rohkaisemme vapaaehtoisia palvelemaan yhteiskuntaansa, tuemme rauhaa ja edistämme kansainvälistä yhteisymmärrystä Lions-klubien avulla
Suomen Lions-liiton toiminta-ajatus, missio
Tuemme yhteistyössä paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti lasten ja nuorten tervettä elämää ja kehitystä. Autamme vammaisia, ikääntyneitä, perheitä, ja muita apua tarvitsevia. Toiminta tarjoaa jäsenelle mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamistaitoja sekä solmia kontakteja kotimaassa ja ulkomailla. Toimintamme on yleishyödyllistä ja voittoa tavoittelematonta.
Kansainvälisen Lions-järjestön tavoitetila, visio
Järjestö on vapaaehtoisten yhteiskunnallisten ja humanitaaristen palvelujen maailmanlaajuinen johtaja.
 
Suomalaisen Lions-liikkeen arvot
(Päätetty Jyväskylän vuosikokouksessa 2012)
Palveluhalu
Olemme liittyneet Lions-järjestöön, koska olemme palveluhaluisia ja auttavaisia erityisesti yhteiskuntamme vähäosaisia kohtaan. Me haluamme myös vaikuttaa yhteiskunnassa turvaamalla nuorisolle paremman tulevaisuuden. Kotiseutumme lisäksi olemme valmiita osallistumaan projekteihin jotka kohdistuvat kotimaahamme ja myös sen ulkopuolelle.
Talkoohenki
Meidän tapamme auttaa on aktiivinen talkootyö, joko omin voimin tai yhteistyössä muiden järjestöjen ja vapaaehtoisten kanssa, palvellen tai keräämällä varoja lähimmäistemme auttamiseksi. Talkootyö on perisuomalainen tapa auttaa lähimmäistä ilman tiukkaa organisoitumista yhdessä ystävien kanssa.
Paikallisuus
Palvelemme ensisijaisesti kotiseutuamme, sen ihmisiä ja yhteisöjä. Panostamme myös ympäristömme suojeluun ja kestävään kehitykseen. Näemme kotiseutumme osana isänmaatamme, sen menneisyyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta. Luotettavuus Meihin voi luottaa, koska olemme rehellisiä ja oikeudenmukaisia. Me käyttäydymme vastuullisesti ja sitoudumme saamiimme tehtäviin. Keräämämme avustusvarat menevät lyhentämättöminä kohteeseen. Ihmisläheisyys Haluamme palvelutyössämme olla lähellä palvelumme kohteita. Olemme suvaitsevaisia ja näemme kaikki kanssaihmisemme lähimmäisinä. Pidämme ystävyyttä tavoitteena, ei välikappaleena. Kansainvälisyys
Kuulumme kansainväliseen palveluklubien järjestöön ja osallistumme sen osoittamaan palvelutyöhön. Teemme kansainvälistä yhteistyötä apua tarvitsevissa maissa niin kahdenvälisinä hankkeina kuin monikansallisina yhteishankkeina muiden maiden lionien kanssa.

KANSAINVÄLINEN PRESIDENTTI Chancellor Bob Corlewin vuoden 2016-2017 teema Valloitamme uusia vuoria - New Mountains to Climb.

Huipun saavuttaminen palvelussa

Centennial Celebration Membership AwardsTiimimme rakentaminen hankkimalla uusia jäseniä vaikutuksen kasvattamiseksi

  • Satavuotisjuhlan jäsenpalkinnot – Lisätkää palvelunne vaikutusta ja ansaitkaa ainutkertainen tunnustus kutsumalla uusia jäseniä ja perustamalla uusia klubeja.


Satavuotisjuhlan jäsenpalkinnotYhteydet paikkakuntalaisiin

  • Satavuotisjuhlan perintöprojektit – Lisätkää klubin näkyvyyttä ja auttakaa juhlimaan satavuotisjuhlaamme tekemällä pysyvä lahjoitus paikkakunnalle. 
  • PR-opas – Opettele parhaat tavat tiedottaa klubista ja palvelutoiminnasta jakamalla tarinanne paikkakuntalaisten kanssa.

Johda meidät valloittamaan seuraava vuoria

Kansainvälinen presidentti Chancellor Corlew

Bob Corlew – valokuva

 
SUOMEN LIONS-LIITON TEEMA 

Kotimainen teema: Tue nuorta itsenäisyyteen / Stöd unga till självständighet

PIIRIN TEEMA
Yhdessä enemmän

KLUBIN TEEMA
Paikkakunnan nuorisoa kannustaen

KLUBIMME ARVOT
1. Yhteisöllisyys
Yhdessä tekeminen
Viihtyminen
Kehittyminen ryhmänä ja ryhmässä
2. Talkoohenkisyys
Palveluaktiviteetit
Varainhankinta
Yhdessä tekeminen
3. Vaajakoskelaisuus
Tuen ja avun ohjaaminen vaajakoskelaisille
Paikkakunnan tuntemus
Klubin oman toimintaympäristön hyvinvointi
4. Palveluhaluisuus
Sitoutuminen osallistumaan klubin palvelutoimintaan mahdollisuuksien mukaan
Luottamus toimintaamme kohtaan

Lionit vastaavat paikkakuntien tarpeisiin päivittäin eripuolilla maailma, sillä heitä yhdistää ydinaate -- yhteisömme palveleminen.

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubiorganisaatio. Meillä on 1,35 miljoonaa jäsentä yli 45 000 klubissa yli 206 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lioneilla on dynaaminen historia. Perustamisvuodestamme 1917 meidät on tunnettu työstä sokeutumisen estämiseksi, mutta toimimme vapaaehtoisina myös monissa muissa yhteisöprojekteissa -- kuten ympäristön suojelu, ruoka-avun antaminen köyhille sekä vanhusten ja vammaisten auttaminen.

Lionit antavat näkökyvyn. Järjestämällä nääntarkastusseulontoja, varustamalla sairaaloita ja klinikoita, jakamalla lääkkeitä ja lisäämällä tietoisuutta silmäsairauksista lionit toteuttavat tavoitettaan antaa näkökyky kaikille. Olemme laajentaneet sitoutumistamme näönsuojeluun lukemattomilla paikallisilla hankkeilla sekä kansainvälisellä SightFirst -ohjelmalla, jonka tavoitteena on poistaa sokeus.

Lionit ja nuorisotyö Monilla yhteisöprojekteistamme tuetaan paikallisia lapsia ja kouluja mm. stipendien, aktiviteettien ja mentoroinnin muodossa. Tarjoamme kansainvälisellä tasolla monia ohjelmia, kt. rauhanjulistekilpailu, nuorisoleirit ja -vaihto sekä Lions Quest.

Leo-ohjelmamme antaa nuorisolle mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen vapaaehtoistoiminnan avulla. Leoja on noin 144 000 ja leoklubeja 5700, yli 140 eri maassa.

Lionien apurahat. Vuodesta 1968 on Lions Clubs International Foundation (LCIF)(Lionsklubien kansainvälisen järjestön säätiö) myöntänyt apurahoja yli 660 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvosta lionien humanitäärisiin hankkeisiin eri puolilla maailmaa. LCIF valittiin myös parhaaksi kansalaisjärjestöksi The Financial Times -lehden tutkimuksessa vuonna 2007.

Lionit auttavat luonnonkatastrofeissa. Säätiömme yhdessä lionien kanssa auttaa paikkakuntia esim. hätäavun muodossa, tuoden ruokaa, vettä, vaatteita ja lääkintätarvikkeita katastrofien uhreille, sekä auttaen alueen pitkän aikavälin uudelleenrakennuksessa.

Lionit ovat aktiivisia. Mottomme on "Me palvelemme." Lionit ovat osa maailmanlaajuista palveluverkostoa jonka tehtävänä on auttaa paikkakuntia monin tavoin.

Lisätietoja lionsklubeista saat osoitteesta www.lionsclubs.org  

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter