Möten
Medlemmar

 

 

 

Lions Club Tyresö

Lions Club Tyresö bildades 1960 och officiellt charterdatum är den 22:a juni. Sexton medlemmar chartrade klubben och klubbens första president var Gunnar Tunevi. Idag har klubben trettio medlemmar.

Klubben sammanträder den tredje onsdagen i varje månad, utom under juni, juli och augusti, för att bland annat diskutera bidragsfrågor och hjälpprojekt. I samband med månadsmötet så har vi också förmånen att regelbundet lyssna till engagerade gästföreläsare. Vi gör även intressanta studiebesök.

Fram till 1980 var Lions Club Tyresö den enda Lion-klubben i Tyresö kommun, men i och med att antalet invånare i kommunen successivt ökade, skapades möjlighet att bilda ytterligare en Lion-klubb. I samråd med distriktsledningen fattades därför beslut i november 1980 om att bilda ännu en klubb och Lions Club Tyresö hade förmånen att stå fadder för Lions Club Trollbäcken. Klubbarna har sina verksamheter fokuserade i och på omgivningarna kring Tyresö respektive Trollbäckens centrum.

I juli månad 2004 startades ytterligare en klubb i Trollbäcken, nämligen Trollbäcken/Aurora med enbart kvinnliga medlemmar.

Klubbarna har under många år haft ett bra och framgångsrikt samarbete och det gäller bland annat utbildningen av lärare i programmet Lions Quest som skall stärka ungdomar att säga nej till droger och mobbning.

Lions Club Tyresö genomför en rad aktiviteter för att samla in pengar till behövande både i Tyresö, Sverige och runt om i världen. Vissa aktiviteter har blivit tradition och genomförs varje år som till exempel lotterier, adventskonserten i Tyresö kyrka, försäljningen av julgranar och senap samt julmarknaden i Tyresö centrum.

 

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter