Möten
Medlemmar

Vid adventskonserten i Bollmoradalens kyrka den 4:e december tilldelades Mathias Kjellgren Lions utmärkelse Melvin Jones Fellowship för sin uppskattade medverkan under många års konserter. 

Yngste artisten på advenstkonserten var Leon Boberg, endast 13 år gammal, och han bjöd på välklingande musik på flygel. Här får han välförtjänt uppskattning av Robert Engström, president i Lions Club Tyresö.

För 49:e året i rad arrangerade Lions Club Tyresö den traditionella adventskonserten med medverkan av Tyresö Vokalensemble under ledning av Anne Aaltonen Samuelsson, tenoren William Baker, organisten/pianisten Mathias Kjellgren samt ett par yngre artister. Konserten ägde rum den 4:e december i  Bollmoradalens kyrka och var både uppskattad och välbesökt.

Under december sålde Lions Club Tyresö julgranar i centrum och i Krusboda. Efterfrågan på kungsgranar var ovanligt stor och de såldes snabbt slut. Julgransförsäljningen är en viktig inkomstkälla för klubbens hjälpverksamhet och vi vill tacka alla tyresöbor som köper julgranar av oss.

Flyktingkrisen

Just nu pågår en internationell flyktingkris. På grund av de senaste konflikterna i Mellanöstern och andra områden har miljontals människor blivit hemlösa och söker trygghet och nya möjligheter i andra länder, eller är flyktingar i sitt eget land. Många av dessa flyktingar reser med mycket få resurser och behöver omedelbar hjälp med att skaffa mat, tak över huvudet, varma kläder och andra nödvändigheter. Vi inom Lions kan inte ignorera detta behov.

Sverige är ett av många länder som drabbas av den här krisen och har sett behovet i första hand. Flyktingar kan resa genom vårt land eller integreras i våra samhällen. Lions samlar för närvarande in donationer för att hjälpa dem som drabbats av krisen. Dessa medel kommer att användas för att hjälpa till med flyktingarnas omedelbara behov.

Behovet är stort, men tillsammans kan vi ge hjälp och hopp åt de drabbade.

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter