Kokoukset
Jäsenet

     

Vuonna 1975 perustettu Lions Club Turku Ilpoinen ry toimii hyväntekeväisyys- ja palvelujärjestönä Turussa.

 

Vuoden 2016 haahkat lensivät talveksi pois 18.10.2016.

 

Haahkat palaavat jo viidettä kertaa Aurajokeen!

Taiteilija Reima Nurmikon luomat haahkat saapuvat Aurajokeen nyt viidettä kertaa. Teos tuodaan sijoituspaikalleen kaupungin tuomiokirkkosillan ja kirjastosillan väliin lauantaina 9.5. Linnut uivat sijoituspaikalleen Turun meripelastusyhdistyksen aluksen avustamana. Matka alkaa n. klo 12 Forum Marinumin kohdalta ja linnut lipuvat ryhmänä ylävirtaan, Teos on paikallaan n. klo 13.

Ympäristötaideteoksen "tasapainoilua" ylläpidosta ja asennuksesta vastaa Lions Club Turku Ilpoinen ry. Yhteistyössä ovat mukana turkulaiset meripartiolippukunnat Turun Partio-sissit ja Kupittaan Henrikinpojat sekä Turun meripelastusyhdistys. Kaikkia yhdistää yhteinen kiinnostus mereen ja luontoon sekä huoli Itämeren saastumisesta, joka on ollut myös taiteilijan lähtökohtana teoksen luomisessa. Vuosittain hieman yllätyksellisestikin muuttuva tilataideteos kuvaa samalla Itämeren tilaa, pyrkien täten toimimaan sen barometrinä ja kesäisenä muistuttajana jokimaisemassa.


LC Turku Ilpoinen toivottaa kaikki seuraamaan haahkojen kevätmuuttoa la 9.5. Aurajokeen ennen seitsemän kukkulan tapahtumien alkua. http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=581474&nodeid=23
 

Lions Club Turku Ilpoisen tavoitteena on tuoda merensuojelun näkökulmaa omalta osaltaan näkyväksi ja tukea eri tavoin merensuojelua tukevia hankkeita. Taiteilija Reima Nurmikko on tehnyt aiheeseen liittyen myös öljyvärimaalauksen, jonka tarkoituksena on tukea Tasapainoilua -teoksen vuosittaista ylläpitoa ja Itämeren suojeluhankkeita. Halukkaat voivat lahjoittaa sovittavan summan Lions Club Turku Ilpoisten kautta, osallistuen samalla ympäristönsuojeluun.  Lahjoittaja saa muistoksi numeroidun, signeeratun ja tyylikkäästi kehystetyn vedoksen alkuperäisestä teoksesta. Lions-toiminnan periaatteiden mukaisesti kaikki lahjoitetut varat kohdennetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Uutisia

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=584890&nodeid=23

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/389464/Operaatio+Puhdistuksen+kohteena+Aurajoen+haahkat

 

107-a
 
A-piirin tapahtumakalenteri
   

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter