Möten

Lions Club Strängnäs är en skara på drygt 23 st, 6 kvinnor och 17 män som arbetar lokalt, nationellt och internationellt. Nya medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!


Lions Club Strängnäs bildades den 11 maj 1949 som den 5:e klubben i Sverige och Europa. Fadderklubb var Lions Club Eskilstuna. Vid bildandet så var antalet i klubben ca 40 medlemmar och klubbens förste president var Erik Eriksson 1949-1950.

Man hade sina klubbmöten på någon av stadens krogar, och redan då så genomfördes en mängd aktiviteter såsom, loppmarknader, julmarknader, knutsdanser mm. Klubben hade också en del utbyte med andra Lionklubbar i Europa som Tyskland och Norge.

Åren har gått och medlemmar har fallit från och kommit till så idag (januari 2015) så är det 22 medlemmar i klubben som i princip jobbar med samma typ av aktiviteter som för drygt 60 år sedan. Den stora skillnaden nu är att vi har en egen klubblokal med tillhörande förråd där vi kan förvara våra tillhörigheter och ha våra sammanträden.


Varje år jobbar vi med att samla in pengar för att internationellt, nationellt och lokalt hjälpa behövande, se några exempel på vad vi gör med insamlade medel nedan:

Internationellt:

Synvårdsprojekt över hela världen, ex: Sight First Katastrof hjälp över hela världen, ex: Thailand, Pakistan

Nationellt

Hjälpverksamhet i Sverige ex: narkotikahundar till Tullverket, plus diverse olika Svenska projekt.

Lokalt:

Diverse hjälpprojekt i vår kommun.
Lucia i Strängnäs.
Domkyrkokonserter, Kulturstipendium i Strängnäs Kommun.
Julmarknad.
Knutsdans.
Pensionärsträff.

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Presentera evenemang
Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter