Möten
Medlemmar

 Besök oss även på Facebook

Lions tillgodoser behov både lokalt och runtom i världen varje dag, för medlemmarna delar en grundläggande tro – att hjälpa till i samhället.

Lions har en dynamisk historia. Organisationen bildades 1917, vi är mest kända för att bekämpa blindhet, men vi gör frivilliginsatser för många andra typer av hjälpprojekt, till exempel miljöprojekt, mat till hemlösa samt hjälp till äldre och handikappade.

Lions ger synen tillbaka. Genom att utföra synundersökningar, donera utrustning till sjukhus och kliniker, distribuera medicin och sprida information om ögonsjukdomar arbetar Lions för sitt mål att ge syn till alla. Vi har utökat vårt engagemang att bevara synen genom otaliga lokala insatser och genom vårt internationella SightFirst-program, vilket arbetar för att utrota blindhet i världen.

Lions stödjer ungdom. Våra lokala projekt ger ofta stöd till lokala barn och skolor genom stipendier, rekreation och mentorskap. Internationellt erbjuder vi många program, till exempel fredsaffischtävlingen, ungdomsläger, ungdomsutbyte och Lions Quest.

Vårt leoklubbprogram ger ungdomar i världen möjlighet till personlig utveckling genom att delta i frivilliginsatser. Det finns cirka 144 000 leomedlemmar och 5 700 leoklubbar i mer än 140 länder runtom i världen.

Lions beviljar anslag. Sedan 1968 har Lions Clubs International Foundation (LCIF) beviljat mer än USD 700 miljoner i anslag som stöd till Lions humanitära projekt runtom i världen. LCIF blev år 2007 rankad som den främsta frivilligorganisationen i en studie gjord av The Financial Times.

Lions hjälper till efter katastrofer. Vår stiftelse och Lions medlemmar hjälper tillsammans till med hjälpinsatser efter det att katastrofer har inträffat, bland annat omedelbar hjälp i form av mat, vatten, kläder och mediciner samt i långsiktiga återuppbyggnadsinsatser.

Lionmedlemmarna är aktiva. Vårt motto är "Vi tjäna". Lions ingår i ett globalt servicenätverk och vi gör det som behövs för att hjälpa våra lokala samhällen.

För mer information om Lions besöker du vår webbplats www.lionsclubs.org

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.


 

Lions på Nationaldagen

 

----------------------------------------------------------------------

 

Lionsdag på Hågestaön!

Onsdagen den 5 juni bjöd Lions Club i Sollefteå och Lions Nipsippan in äldre boende på Solgården och boende med hemhjälp till en aktivitetsdag på Hågestaön. 

Övriga medverkande var personal på Solgården, Vårdskolan på GB, arbetsgrupp från Kommunal samt körsång av elever från prästbordets skola.

Under dagen bjöds på Kaffe, bingorunda, lunch med kolbullar, prisutdelning och transporter

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 

GRATTIS! Rolf Forsberg till MELVIN JONES FELLOW!

 

 

Ett stort TACK till Jan Röhlander för information om vad som händer angående näringslivsfrågor för närvarande i Sollefteå Kommun

 

 

Nu är det vår på Loppis!


 

BENGAN JANSSON DROG FULLT HUS PÅ HULLSTA GÅRD!!

Lions Club Sollefteå bjöd på seniorafton i torsdags på Hullsta Gård och troligen blev det något av ett publikrekord! Ca: 400 förväntansfulla personer kom, och mängder med extra stolar fick letas fram från alla utrymmen i huset!

 

 

4/4 Lions Seniorkväll - VÄLKOMMEN

 

 

 

 

 

 


Grattis Rolf Jonasson till Melvin Jones fellow

55 år i Lions tjänst
 

Digert program av Lions Club i Sollefteå under julen

SOLLEFTEÅ Lions medlemmar i Sollefteå LC kan nu ”pusta ut” ett tag efter genomförda julaktiviteter.

Allt har fungerat utmärkt och vi är säkra på att alla medborgare som tagit del av verksamheten är nöjda. Det är en stor arbetsinsats som görs men den görs med glädje eftersom det medför härlig julstämning hos alla.

Det som genomförts är:

Senhöstens konsert på Hullsta Gård med sånger och musik kopplat till Sonya Hedenbratts fina alster. Det blev fullt hus med många av kommunens äldre som roades.

Besök med fika och musikunderhållning på kommunens äldreboenden. Detta mottogs mycket väl och många sjöng med i Dick Straals utmärkt framförda sånger och visor. Ovanstående två aktiviteter kunde genomföras tack vare Hamberg-Angebyfonden som stipulerar att klubben skall göra saker som är bra för de äldre i kommunen.

Försäljning av Lions julkalendrar som engagerar samtliga medlemmar.

Luciafirandet med uttagning, förberedelser, kröning i kyrkan, kortege genom staden och sång på torget. Lucia med följe har därefter besökte många olika institutioner och sjungit de vackra luciasångerna till allas glädje.

Insamling av julklappar som sedan skickats till barn i Litauen. Många Sollefteåbor bidrog med fina julklappar. Det tackar vi särskilt för!

Julklappsutdelning av våra eminenta Lions-tomtar till olika boenden med mera på julafton.

Annorlunda Jul då vi bjöd på en jullunch för de som är ensamma i juletid. Stort tack till musikanterna! Cirka 60 personer kunde njuta av julbord och underhållning.

Julgransplundringen avslutade julens aktiviteter på söndag 6 januari. Många barnfamiljer var närvarande och njöt av tomteorkestern, Åke Trollkarl, Evas ledning av dans och lekar runt granen samt våra tomtars utdelning av godispåsar och bananer. Cirka 70 barn deltog.

Aktiviteterna har kunnat genomföras tack vare stöd från Kyrkan, Svensk Handel, Tidningen Ångermanland, Sollefteå kommun med flera, samt inkomster främst från vårt fina loppis och inte minst våra medlemmars utmärkta engagemang!

Sven-Erik Söderin

 

 

 

 

 

 

 

Vi önskar alla en

God jul och ett Gott nytt år!

 

 

 

 

 

2018 års Lucia på Orrtorget
Skönsjungande Lucia och tärnor

 

 

  

 

 

 
 

 

Lions Seniorkväll på Hullsta Gård


En kärleksksfull hyllning till Sonja Hedenbratt
"Låt hjärtat va me"
En mycket fin kväll med Lina Melander Sång,

Sven-Erik Dahlberg, Piano,Patrik Grundström Kontrabas,

Christer Sundeqvist Trummor samt,Örjan Abrahamsson Saxofon

En fullsatt föreställning för Hamberg- Angeby Stiftelsen

 

 

 

____________________________

Lionsdagen för diabetes-forskning

På måndag 8:e okt. var det Internationella Lionsdagen. I Sollefteå slås det på stort för diabetesforskningen.

Bilder nedan: Sollefteå Lions Herr och- Damklubbar

I år har man också bland annat satsat på diabetes och på måndag, den 8 oktober, var Lions på plats både utanför Ica Kvantum och Coop.

Vid Kvantum var dessutom två sjuksköterskor med för att informera om diabetes och visa diverse hjälpmedel, bland annat en insulinpump.

Diabetes har blivit något av en folksjukdom i Sverige. Ungefär en halv miljon personer i Sverige har diabetes i dag. Av dem är det mellan 85 och 90 procent som har typ 2-diabetes, som ibland kallas åldersdiabetes.

Med tanke på att det var Internationella Lionsdagen passade man även på att informera om den egna verksamheten.

Nu är det jul på Loppis!

 

 


Sollefteå Lions Lucia 2018

Vi söker nu flickor i åldern 16-24 år som är intresserade av att vara Sollefteå Lions Lucia 2018 eller en av hennes tärnor. Engagemanget innebär sångframträdanden dels på skyltsöndagen den 2/12 samt Luciadagen den 13/12 och lördag 15/12. Kvalifikationen är att Du behöver ha en ganska bra sångröst. Är du intresserad, eller känner du någon som skulle passa?  Skicka en anmälan senast 18/10 till tomas.alsfjell@kramnet.se eller granholmgunnar@gmail.com där du uppger ditt namn och kontaktuppgifter och en kort motivation för ditt intresse.Dags för årets Ankrace 2018

Nipyran 2018: Dags för årets ANKRACE

 


Nipyran 2018:

Ett glatt gäng från Lions Club Nipsippan och Lions Club Sollefteå informerar om Lions Club's verksamhet.

240mkr har Lions samlat in under åren till Cancerforskning och andra välgörande ändamål

 

 

 

Lions Club - Golf till förmån för BarnCancerfonden

 

 

Gunnar Granholm och Sven-Erik Söderin representerar Lions i Sollefteå.

 

Det är framför allt genom Lions loppis på Övergård, granngårds med Sollefteå Ridskola, som de här pengarna landat i kassan.

– Därför är vi tacksamma över alla som vill skänka prylar till oss, betonar Sven-Erik Söderin.

Loppisen på Övergård är öppen ett par-tre dagar i veckan, näst intill året runt.

Jonny Dahlgren

0620-257 94

 

  

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter