Möten
Medlemmar

 

Månskensskridsko

Sigtuna har en unik närhet till vatten och is. Låt oss vara rädda om denna möjlighet och ta tillvara den.

Sedan 2003 arrangerar Lions Club i Sigtuna månskensskridskor på Sigtunafjärden. Första gången var 14 mars 2003 och det var en rent magisk kväll med klart och milt väder, fullmåne och blanka isar. Varje år sedan dess, om det finns is, arrangeras möjligheten att åka runt en bana med hundratals marschaller. Det är något speciellt med att åka under måne och stjärnor och med marschaller som visar vägen.  

I år skedde vår månskenstur den 18 februari och det var en bra kväll. Inte så kallt, lite vind, men skönt att vara ute. Vi hade ca 200 marschaller ute på isen, runt en slinga på ca 1.5 km. Fyrfaten brann uppe på Ångbåtsbryggan och Våfflan hade öppet för de som var sugna på lite mat och dryck.

Sigtuna kommun och medarbetare hade som vanligt ställt upp med fyrfat och ved. Klockan 1700 faller skymningen och då är marschallerna tända och det är en vacker syn med många marschaller som slingrar runt på fjärden.

Lions tar en frivillig månskensentré på 20 kr per person eller 50 kr för hel familj. Hela överskottet går till Lions Cancerforskningsfond vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. I år blev totala intäkten ca 6200 kr inklusive sponsorbidrag från Båthuset. Vi tackar för detta generösa bidrag och vi tackar alla som var med på och utanför isen och gjorde kvällen så trevlig. Uppskattningsvis var det över 200 personer som var med på månskensturen den 18 februari och där syntes många barnfamiljer.

Vi återkommer nästa år igen, vid lämplig istidpunkt, troligen i februari. Alla är välkomna att vara med!

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter