Möten

 

Lions Club Risør samarbeider nå med speiderne i Risør om å bygge en gapahuk som skal erstatte det gamle vakthuset, samt sette opp en informasjonstavle på Vakthusheia.

 

Dette er en plan speiderne i Risør har hatt i snart fem år. Mangel på tid og penger har imidlertid ført til flere utsettelser.

– Men planen og tegninger har vi hatt siden 2007, sier John Andersen fra speiderne i Risør.

Med bevilgninger og engasjement fra Lions Club Risør (LCR), samt pengestøtte og hjelp fra flere hold, begynner prosjektet nå å komme på beina.

– LCR kan ikke gjennomføre dette uten å ha fått betydelig støtte fra Risør kommune og speiderne, sier Arild Mathisen fra LCR.

– Mange positive faktorer

– Frivillighetssentralen har sponset oss med penger til tavla vi skal montere ved siden av postkassen oppe på Vakthusheia. Informasjonsinnholdet er det imidlertid Erik Hassel og Thorvall Garthe som står for, forteller Mathisen.

Informasjonen til tavla lages digitalt og blir deretter laminert, med mulighet for omskriving eller supplering etter at tavla er montert.

– Her skal turgåerne få litt historikk. Stedet har blant annet fire historiske årstall knyttet til seg, nemlig 1812, 1905, 1914 og 1940. Dette vil man kunne lese mer om senere. I tillegg vil tavla inneholde stiinformasjon samt henvisning til steder som kan sees fra Vakthusheia, forteller Erik Hassel.

– I dette arbeidet har vi også samarbeidet med historielaget, legger han til.

Det er imidlertid ikke bare Frivillighetssentralen og Historielaget som gjør jobben lettere.

– Det er mange positive faktorer som nå spiller inn. Vi får blant annet bruke et tomt lokale ved Kiwi på Frydendal til å prefabrikkere materialene vi skal bruke til gapahuken. Det forenkler arbeidet veldig der oppe, sier Mathisen.

Ryddet opp og forbedret

Per i dag er det Risør kommune som eier toppen av Tjenndalsheia, eller Vakthusheia som mange kjenner den som. Kommunen overtok området fra Forsvaret for noen år siden og har således ansvaret for stedet i dag. Mellom 2000 og 3000 turgåere besøker toppen hvert år.

– Det er et veldig populær turmål, og ved å se på alle navnene som er blitt skrevet inn i blokken på toppen kan vi slå fast at folk fra alle verdensdeler karrer seg opp denne løypa, forteller Andersen.

Han og speiderne har i de siste årene gjort et betydelig arbeid for å gjøre turen opp, samt opplevelsen på toppen bedre.

– Stien er blitt rustet opp, den gamle falleferdige vakthytta fjernet, og utsikten er blitt forbedret, forteller Andersen. I den forbindelse vil både LCR og speiderne takke alle naboene som grenser opp til Vakthusheia for å ha gitt tillatelse til felling av trær på sine eiendommer.

Inviterer til dugnad

Opprydningsarbeidet er imidlertid ikke helt ferdig. Lørdag 24. mars skal LCR gjennomføre sin første dugnad på Vakthusheia.

– Derfor vil vi gjerne oppfordre alle til å komme, enten de har langvarig forhold til Vakthusheia eller bare er spent på hvordan det er der oppe. Stedet gir en fantastisk utsikt over byen og dens skjærgård. Østafor kan man se til Jomfruland, nordover langt inn i Telemark. Sør og vestover ser man hav og endeløse skoger, sier Hassel.

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter