Möten
Medlemmar

LIONS Club Oskarström skänker en Hjärtstartare.

För cirka ett år sedan beslutade man i LIONS Club Oskarström att samla in pengar till en hjärtstartare för central placering i Oskarström.  Beslutet kom efter att några LIONS medlemmar var först på plats när en person råkade utför ett plötsligt hjärtstopp. Tack vare rådigt ingripande av två LIONS medlemmar kunde personen i fråga räddas till livet genom att hjärt-lungräddning utfördes tills ambulans anlände och de kunde få igång hjärtat igen med hjärtstartare. Man konstaterade då att en hjärtstartare hade underlättat situationen. Därför beslutade man i klubben kort därefter att samla in pengar till en hjärtstartare som kunde placeras på en central plats med hög tillgänglighet. Valet föll på ICA butiken som ligger mitt i centrum och som har bra öppettider vilket gör att möjligheten att få tag i hjärtstartaren vid en akut situation är stor.

Under ett års tid har klubben nu samlat in pengar genom bössinsamlingar och bidrag från både företag och privatpersoner och fredagen den 17 februari så överlämnades äntligen hjärtstartaren av LIONS President Bengt Ekeroth till ICA butikens ägare Magnus Törnlund vid en enkel ceremoni. Dessförinnan hade delar av personalen utbildats i att använda hjärtstartaren och att utföra hjärt-lungräddning. Hjärtstartaren är självinstruerande med talande instruktioner och så enkel att använda att vem som helst skall kunna använda den men har man övat på den innan är det lättare att använda den vid en akut situation. Därför kommer hela personalen på sikt att få ta del av samma utbildning liksom personal vid kringliggande butiker. Allt genom LIONS Club Oskarströms försorg.

Lions Club Oskarström fortsätter nu sin insamling för att kunna skänka ännu en hjärtstartare för placering på andra sidan samhället.

LIONS President

Bengt Ekeroth

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter