Möten
Medlemmar

​2017 års första månadsmöte i klubben hölls den 18 januari. Klubben besöktes då av distriktets ledare Thorbjörn Bengtsson som högtidligt deltog i välkomnandet av 3 nya medlemmar. Även vid månadsmötet i februari hade vi glädjen att hälsa en kvinnlig medlem välkommen. Se foto-sidan.                                       

​Helgen 17/5 - 19/5 är Lions Club Märsta Arlanda medarrangörsklubb för Lions Riksmöte på Scandic  Hotel Infra City i Upplands Väsby. I samband med detta firar man Lions Clubs Internationals 100-års jubileum. Första lionsklubben i Europa bildades i Stockholm 1948.

    Välkommen som medlem i Vår klubb

Lions Club Märsta-Arlanda bildades den 12 juni 1963. Ordinarie möteslokal är belägen på Strandvägen 38 i Sigtuna. Vi är 19 medlemmar i klubben, med både kvinnliga och manliga medlemmar, och vi träffas tredje onsdagen i månaden kl 18.30 för trevlig samvaro och planering av vår hjälpverksamhet. Under juni och juli månad har vi mötesuppehåll, men viss aktivitet pågar dessa månader som lägerverksamhet i distriktet för ungdomar från hela världen.

Vår klubb - Lions Club Märsta-Arlanda - har under verksamhetsåret 2015-2016 utbetalat bidrag på 190.500 kr i vår hjälpverksamhet.

Bland bidragen lokalt kan nämnas:  till enskilda familjer och personer i kommunen efter särskild prövning. Guldkantspengar på våra äldreboende i Märsta. Även väntjänsten får ett bidrag för sin verksamhet. Vi värnar även om verksamheten i Kvinnojouren, Brottsofferjouren och Sigtuna Kulturförening. Skånela Handikapphandboll är också en av de föreningar vi värnar om.

Bland bidragen nationellt: Lions Cancerforskningsfond vid Akademiska sjukhuset, sommarläger för barn med diabetes, utbildningsprogram för att implementera en sund värdegrund bland elever från förskola till och med gymnasiet i vårt utbildningsprogram " Tillsammans ". Bidrag till idrott för funktionsnedsatta.

Bidrag Internationellt: Insamling av glasögon till boende i utvecklingsländer, Sigtuna Stadslopp till förmån för Världens Barn, vaccinationsprogram för att hindra spridning av mässling, utveckling av kvinnors situation i Indien genom organisationen Hand i Hand, hjälp vid katastrofer genom Lions tält med hjälp av MSB ( Myndigheten för Samhällsansvar och Beredskap ), men även genom vår Katastroffond LCIF ( Lions Clubs International Foundation ).

Vill du stötta vår verksamhet får du gärna använda vårt SWISH nummer 123 694 33 51

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Presentera evenemang
Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter