Kokoukset
Jäsenet

        Päivitetty: 23.9.2018

Piirikuvernöörin tiedotteet ja G-Sanomat.

Lions Lehti.

Lions Liiton viestit.

Tervetuloa LC Luhangan kotisivuille

 

 

LC Luhangan syksyn 2018 suunitelmia ja toimikauden ensimmäinen kokoontuminen

LC Luhangan 2018-2019 toimikauden ensimmäinen kokoontuminen tapahtui Kylätalolla 20.9.2018.

Tapaamisen kohokohtana oli kahden uuden Lions veljen Lions lupaukset ja 2. varapiirikuvernöörin Erkki Mäntylän vierailu klubissa.

Klubipresidentti Asko Kotilainen selvitti klubien uutta vastuurakennetta ja siihen liittyviä uusia tehtäviä.

Joulupolku 2018 avauskokous on Kylätalolla maanantaina 24.9. Kokouksessa sovittiin LC Luhangan vastuujaosta koskien Joulupolkuprojektia.

Muista syksyn 2018 tapahtumista voidaan mainita: Osallistuminen Päijänne turneeseen, Hyvän Päivän vierailu Luhangan palvelutalolla, itsenäisyyspäivän aktiviteetit ja traditionaalinen joulukuusen korkeuden arvauskisa.

Luhangan Joulupolku 2018

Joulu on taas kovaa vauhtia lähestymässä ja on aika alkaa tämän vuoden Luhangan Joulupolun suunnittelu.
Ensimmäinen valmisteleva kokous maanantaina 24.9.2018 klo 18.00 Luhangan Kylätalolla. Tervetuloa.

Anna lahjaksi isännänviiri - Luhangan kunnan 150-vuotis juhlaviiri

Tässä on edullinen ja hieno lahja isännälle tai vaikka koko perheelle yhteisesti. Kotimaista laatutyötä.

Vielä on saatavilla molempia lipputankoviirejä sekä myös pienempiä seinäviirejä. Niitä voi ostaa Luhangan M-Marketista sekä kaikista Lions tapahtumista kuten Joulupolku tapahtumasta.

Molempien viirien tuotetiedot, hinnat ja tilausohjeet ohessa.

 

Kesän 2018 tapahtumia

Kesä 2018 on ollut LC Luhangan ryhmälle kiireinen kuten aina.

Toukokuussa: Vappurieha, veteraanikeräys ja viimeinen klubikokous. Lisäksi kaatuneiden muistopäivän lippuvartio ja museon siivoustalkoot. 

Kesäkuussa: Luhangan kesänavaus ja jo traditioksi muodustuneet Museon heinätalkoot.

Heinäkuussa: Ladyjen avustus Sysmän suvisoiton kirkkokonsertin kahvituksessa  ja Neste-rallin Lempään erikoiskokeen toimitsatehtävät.

Alkusyksystä oli flyygelin siirto kirkosta takaisin Kylätalolle ja Museon aidantekotalkoot.

Ladyt olivat aktiivisia kuten aina. Toukokuussa järjestivät Naisten Päivän sekä matkan Viroon Turin kukkamartkkinoille. Heinäkuussa hoitivat Sysmän Suvisoiton kirkkokonsertin kahvituksen ja vielä kuun lopussa järjestivät Lastenteatteri Loihun ilmaisnäytöksen Tammijärven koululla.

LC Luhangan 45v juhlakokous Kylätalolla 16.3.2017 

LC Luhanka juhlisti  45 vuotista toimintaansa normaalin kuukausikokouksen jälkeen pidetyssä juhlakokouksessa 16.3.2016 Luhangan kylätalolla omien jäsenten ja Ladyjen kesken.

Juhlakokouksen avasi Presidenttimme Pentti Könnö, jonka jälkeen nautittiin juhlaillallinen. Illallisen jälkeen lauloimme yhdessä Keski-Suomen kotiseutulaulun Pentti Könnön johtaman klubiorkesterin säestämänä.

Juhlakokouksen kohokohtana oli pitkään aktiivisesti Lions toimintaan sen eritasoilla osallistuneen Veli Koskisen lyönti Lions-ritariksi (numero 1833) . Itse ritariksilyönnin suoritti PDG Rauno Ahola joka itsekin on toinen kahdesta aiemmasta LC Luhangan Ritarista (Rauno on ritari numero 513 ja Matti Huuskola ritari numero 855)

Perustajajäsenet Rauno Ahola, Matti Huuskola, Mikko Huuskola, Ensio Varma ja Osmo Virtanen palkittiin perustajajäsenien  45 vuoden Lions kunniamerkein. Lisäksi palkittiin Jorma Kakko 25 vuoden ja Pertti Seimola 10 vuoden Lions työstä vastaavin kunniamerkein.

Palkitsemisten jälkeen Rauno Ahola piti juhlapuheen, jossa hän kertasi menneiden vuosien tapahtumia ja erikoisesti kiitti LC Luhangan Ladyjä aktiivisesta toimintamme tukemisesta. Keskimäärin klubissa on ollut noin 30 jäsentä ja koko toiminta-aikana yhteensä yli 100, mikä on erittäin hyvin paikkakunnalla, jolla on vain 730 asukasta.

Rauno mainitsi puheessaan myös LC Luhangan esimerkillisen työn paikkakuntamme nuorison, vanhusten, sotainvalidien, sotaveteraanien ja vähäosaisten lähimmäisten auttamisessa. Olemme yksin, tai usein myös yhdessä Joutsan klubien kanssa, järjestäneet erilaisia  kilpailuja, kirkkokonsertteja, tanssiaisia, säätilaveikkauksia, metsänhoitotöitä sekä paikallisten yhdistys tukitoimia. Viimeisimmistä toimista mainittavimpia ovat Luhangan Kotiseutuyhdistyksen tukeminen Peltolan Mäkitupalaismuseon kunnossapidossa, Luhangan 150-vuotis juhlaviirin suunnittelu ja myynti sekä suursuosion saavuttanut Joulupolkutapahtuma.

LC Luhanka on esimerkillään tuonut esille hyvin menestyvän ja aktiivisen Lions-klubin. Lopuksi Rauno halusi erikoisesti kiittää kaikki Klubia sen 45 vuotisella taipaleella tukeneita yrityksiä ja yksityishenkilöitä, ainoastaan teidän tukenne kautta olemme voineet toteuttaa tavoitteitamme.

Raunon puheen jälkeen sana oli vapaa ja useat jäsenemme muistelivatkin menneitä vuosia ja niiden tapahtumia omissa puheissaan.

Tilaisuus lopetettiin klubiorkesterin musiikkiesityksiin.

LC Luhanka mukana työllistämässä paikallisia nuoria

LC Luhanka antoi stipendin nuorelle, joka toimi kesäkirkossa oppaana. Näin olimme yhtenä järjestönä työllistämässä luhankalaisia nuoria muiden järjestöjen ohella.

Monta tapaa tehdä hyvää- Miten Rauno Ahola toteuttaa Lions periaateita

Vuosina 1985-88 rakennettiin Joutsan vanhainkoti sairaalan yhteyteen. Rauno Ahola oli silloin kunnanhallituksen puheenjohtajana ja kävi siksi useita kertoja Helsingissä selvittämässä sosiaaliministeriön apuja rakennukselle. Jo näiden perustamis- ja rakennusprojektien myötä rakennuksesta tuli tärkeä Raunolle, mutta vielä tärkeämmäsi se muodostui kun hänen omat vanhempansa joutuivat sinne hoitoon 90-luvun taitteessa.

Rauno alkoi jo silloin käydä säännöllisillä vierailuilla kaikilla kolmella vanhainkodin osastolla ja on sen jälkeen jatkanut lähes päivittäisiä tervehdyskäyntejään. Joutsan vanhainkodissa on myös ollut monia Luhankalaisia, kuten tälläkin hetkellä Klubimme LC Luhangan perustajajäsen Lars Jokitaipale. Lars lähettääkin Raunon kautta  terveisiä kaikille Lions veljille. Jokitaipale täytti 16.6.2015 97 vuotta ja Rauno oli hänen syntymäpäivänään onnittelukäynnillä vanhainkodissa.

Leijonahengessä Rauno käy myös lähes joka päivä terveyskeskuksen vuodeosastolla tapaamassa sekä luhankalaisia että joutsalaisia potilaita. Koska molemmilla paikkakunnilla Raunon vierailut ovat tulleet tutuiksi niin usein hänelle soitetaan ja kysytään vieläkö hän jatkaa vierailuitaan ja saadessaan myöntävän vastauksen useat pyytävät viemään terveisiä omaisilleen. Luhanka kuten Joutsakin ovat laajoja kuntia eikä kuntien syrjäseuduilta ole enää säännöllisiä julkisia kulkuyhteyksiä kunnan keskustaan. Raunosta on  sitten tullut tärkeä linkki välittämässä terveisiä omaisilta toipilaille kuten myös kuulumisia toipilailta omaisille.

Vaikka Raunon nykyiseltä kotipaikalta Joutsasta on yli 30 km Luhankaan niin siitä huolimatta Rauno käy myös säännöllisesti vierailuilla Luhangan vanhainkodilla ainakin pari kertaa kuukaudessa. Siellä yksi tärkeimpiä tavattavia on Matti Huuskola, joka on myös yksi LC Luhangan perustajajäsenistä. Ohessa pari kuvaa Matista ja Raunosta eri tilaisuuksissa. Ensimmäinen vuodelta 2008 Lappeenrannan vuosikokoukouksesta ja toinen Raunon 80v juhlasta.

LC Luhangan esite

Asko Kotilainen ja Kirsi Salonen ovat suunnitelleet Klubillemme esiteen, jota voi eri tilaisuuksissamme pitää saatavilla tai jakaa ihmisille. Esite ohessa.

Kiinnostaako Lions Clubin jäsenyys:

Lisätietoja Lions Clubin jäsenyydestä saat näiltä Suomen Lions-liitto ry'n sivuilta. Jos olet Luhangalta tai sen lähistöltä niin voit ottaa suoran yhteyttä meihin luhanka@lions.fi ja me opastamme liittymisasioissa.

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter