Kokoukset
Jäsenet

        Päivitetty: 3.5.2018

Piirikuvernöörin tiedotteet ja G-Sanomat.

Lions Lehti.

Lions Liiton viestit.

 

Tervetuloa LC Luhangan kotisivuille

  

                                                                                                              

Lastenteatteri Loihun ilmaisnäytös

LC Luhangan Ladyt yhteistyössä Lastenteatteri Loihun kanssa järjestävät 18.7.2018 alkaen klo 18 koko perheet tapahtuman ja lastenteatterinäytöksen Luhangan koululla. Tarkemmat tiedot ohessa.

Tervetuloa.

VAPPURIEHA ja SÄÄTILAVEIKKAUS

LC Luhanka järjesti yhteistyössä Luhangan Marttojen, Luhangan Väreen ja Luhangan Laulajien ja Luhangan Hevosjalostusyhdistyksen kanssa jokavuotisen Vappuriehan.

Vappuriehan yhteydessä pidetyn lämpötilaveikkauksen tulokset ohessa.

Kaikkien Luhangan naisten oma päivä 5.5. 2018 klo 10-14 Kylätalolla. Lisätiedot ohessa.

 

Hei kaikki viherpeukalot, varatkaa nyt matka Viroon Türiin kevään 2018 kukkamarkkinoille. Lisätiedot ohessa.

Tervetuloa liikunnallisille Ystävänpäiville Luhangan Kylätalolle.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018

Suurkiitokset kaikille vuonna 2017 toimintaamme tukeneille ja tapahtumissamme käyneille. Nyt on aika rauhoittua Joulun viettoon läheistemme kanssa ja keskittyä kinkun syöntiin.

Luhangan Joulupolku 2017 Luhangan kirkonkylän keskustassa

Tapahtuma oli taas kerran ihan mahtava menestys. Projektin vetäjä Aki Virtaniemi arvioi, että kävijöitä oli enemmän kuin Luhangalla asukkaita (eli yli 730).

Ohjelman alapuolella muutama kuva tapahtumasta.

Kruununa oli Luhangan kunnan kanssa yhteisesti järjestetty Luhangan 150v ilotulitus, jota kaikki kynnelle kykenevät Luhankalaiset oli kertyneet katsomaan ja yhdessä ihailivat.

Joululahjaksi isännänviiri - Luhangan kunnan 150-vuotis juhlaviiri

Tässä on edullinen ja hieno lahja isännälle tai vaikka koko perheelle yhteisesti. Kotimaista laatutyötä.

Vielä on saatavilla molempia lipputankoviirejä sekä myös pienempiä seinäviirejä. Niitä voi ostaa Luhangan M-Marketista sekä kaikista Lions tapahtumista kuten Joulupolku tapahtumasta.

Molempien viirien tuotetiedot, hinnat ja tilausohjeet ohessa.

Luhangan Nenäpäivät 10.11.2017 klo 10-14 Kylätalolla.

LC Luhangan Ladyt järjestivät Nenäpäivän tapahtuman Kylätalolla 10.11.2017 klo 10-14. Tilaisuudessa tehtiin yhteinen syntymäpäiväkortti Suomi 100v - Luhanka 150v. Syötiin hernekeittoa, juotiin kahvia ja pidettiin arpajaiset. TNA Fysion esitteli toimintaansa ja piti osallistujille jumppatuokion. Jumppaan osallistuneille arvotiin TNA Fysion lahjakortti. Kertyneet 559,25€ varat lahjoitetaan Nenäpäivä keräykseen. Paljon kiitoksia kaikille osallistuneille.

Linkki Nenäpäivän nettisivuille.

Kukkia ja sidontaa Luhangan kylätalolla

Suosittu Ladyjen kukkasidontakurssi pidettiin sunnuntaina 5.11.2017 Luhangan kylätalolla. Paikalle oli saapunut 24 innokasta kukkien ystävää. Opettajana toimi hortonomi Marjaana Meuronen. Kurssilla tehtiin neljä eri tyyppistä työtä. Syksyinen sadonkorjuu henkinen pöytäkoriste, "tossuun" tehty saniais istutus, sydämen muotoinen ovikoriste sekä "Suomi 100" leikkokukka-asetelma. Kurssilaisten toivomuksesta päätettiin järjestää uusi kurssi ensi syksynä. Varaa kalenterista jo nyt tilaa sunnuntaille 25.11.2018 ja tule viettämään rentouttava päivä kukkien parissa.

2017-18 ensimmäinen klubikokous pidettiin 21.9.2017 Kylätalolla

Toimintavuoden 2017-18 ensimmäinen Klubikokous pidettiin Luhangan kylätalolla 21.9.2017. Presidentti Jorma Kakko avasi jo kolmannen presidenttikautensa toivottamalla klubilaiset, ladyt ja vierailulla olleet Piirikuvernööri Olavi Vesasen rouvineen tervetulleiksi kokoukseen.

Ihan aluksi Jorma kertasi erittäin aktiivisen kesän tapahtumia ja listasi syksyn tärkeimmät tulevat aktiviteetit, joista merkittävimmäksi voi mainita Luhangan Joulupolku tapahtuman suunnittelun ja toteutuksen.

Omassa osuudessaan Piirikuvernööri Olavi Vesanen kiitti LC Luhangan klubilaisia aktiivisesta ja näkyvästä toiminnasta ja jakoi kunnianosoituksia pitkään toiminnassa mukana olleille Lions veljille.

Klubi hyväksyi myös kokouksessaan uuden jäsenen Kauko Tiiron.  Virallinen jäseneksi nimeäminen tapahtuu ensi kokouksessa.

Kiitos kaikille mukana olleille.

Kuvissa sihteerimme Asko Kotilainen ja Jorma Kakko johtamassa kokousta. Toisessa kuvassa Piirikuvernööri Olavi Vesanen ja Asko Kotilainen.

Kesän tapahtumia

Kesä on ollut LC Luhangan ryhmälle tosi kiireinen.

Toukokuussa: Vappurieha, veteraanikeräys, viimeinen klubikokous ja traditionaalinen veneretki Päijänteellä. Kaatuneiden muistopäivän lippuvartio, kesähattukurssi, Museon siivoustalkoot sekä lasten ilmaiskonsertti.

Kesäkuussa: Luhangan kesänavaus, Lions 100 vuotta puistonpenkkiryhmän teko ja lahjoitus Luhangan kunnalle sekä Museon heinätalkoot.

Heinäkuussa: Kirkkokonsertin ja Joutsan Joutopäivien iltatapahtuman liikenteenohjaus. Museon tuohikattotalkoot ja perhetapahtuman tarjoilut. ja aivan kuun lopussa tulee vielä Neste-rallin Lempään erikoiskokeen toimitsatehtävät.

Kauden viimeinen klubikokous ja veneretki olivat samana päivänä. Klubikokouksen kohokohtana oli uuden lions veljen Ossi Rikkolan otto klubin jäseneksi. Veneretki tehtiin nyt Sysmästä Luhankaan. Kolea mutta sateeton sää suosi tapahtumaa. Kuvat alla myös siivoustalkoista ja lasten konsertista.

Ladyt olivat mukana järjestemässä Kesähattukurssia, Lasten ilmaiskonserttia paikallisen MLL yhdistyksen kanssa sekä yhdessä Lions veljien kanssa hoitivat kirkkokonsertin kahvitusta ja liikenteenohjausta.

Kesän ehkä merkittävin tapahtuma tänä kesänä oli Lions 100 vuotta muistomerkin tekeminen ja lahjoitus Luhangan kunnalle sen 150-vuotis juhlien kunniaksi Luhangan kesänavauksen yhteydessä. Projektia veti veli Seimola. Museon jokavuotiset heinänniittotalkoot menee jo rutiinilla.

Kesän hauskin tapahtuma oli Peltolan Mäkitupalaismuseon pellava-aitan tuohikaton korjaustalkoot ja sen yhteydessä pidetyn perhetapahtuman tukeminen. Niin lions Veljet kuin Ladytkin ottivat osaa suurella joukolla molempiin tapahtumiin. Veljet rakensi tuohikattoa ja Ladyt hoitivat muutamia perhetapahtuminen tehtäviä kahvituksen ja muun tarjoilun lisäksi. Videot tapahtumista kuvien alla. Napauttakaa avautuvien ruutujen oikean yläreunan nuolta niin video lähtee pyörimään.

Video tuohikaton teosta.

Video perhetapahtumasta.

Ja kuun lopulla sitten vielä Neste-rallin Lempään erikoiskokeelle.

http://www.nesterallyfinland.fi/

LC Luhangan järjestämän Vappuriehan lämpötilaveikkausksen tulokset

LC Luhanka ja yhteistyökummpanit järjestivät taas jokavuotiset Vappuriehat Luhangan torilla. Alla olevassa esitteessä lisää tietoja tapauksen ohjelmasta.

Ja alla tämänvuotiset tulokset. Onnea voittajille.

Linkissä kuvia tapahtumasta.

LC Luhangan 45v juhlakokous Kylätalolla 16.3.2017 

LC Luhanka juhlisti  45 vuotista toimintaansa normaalin kuukausikokouksen jälkeen pidetyssä juhlakokouksessa 16.3.2016 Luhangan kylätalolla omien jäsenten ja Ladyjen kesken.

Juhlakokouksen avasi Presidenttimme Pentti Könnö, jonka jälkeen nautittiin juhlaillallinen. Illallisen jälkeen lauloimme yhdessä Keski-Suomen kotiseutulaulun Pentti Könnön johtaman klubiorkesterin säestämänä.

Juhlakokouksen kohokohtana oli pitkään aktiivisesti Lions toimintaan sen eritasoilla osallistuneen Veli Koskisen lyönti Lions-ritariksi (numero 1833) . Itse ritariksilyönnin suoritti PDG Rauno Ahola joka itsekin on toinen kahdesta aiemmasta LC Luhangan Ritarista (Rauno on ritari numero 513 ja Matti Huuskola ritari numero 855)

Perustajajäsenet Rauno Ahola, Matti Huuskola, Mikko Huuskola, Ensio Varma ja Osmo Virtanen palkittiin perustajajäsenien  45 vuoden Lions kunniamerkein. Lisäksi palkittiin Jorma Kakko 25 vuoden ja Pertti Seimola 10 vuoden Lions työstä vastaavin kunniamerkein.

Palkitsemisten jälkeen Rauno Ahola piti juhlapuheen, jossa hän kertasi menneiden vuosien tapahtumia ja erikoisesti kiitti LC Luhangan Ladyjä aktiivisesta toimintamme tukemisesta. Keskimäärin klubissa on ollut noin 30 jäsentä ja koko toiminta-aikana yhteensä yli 100, mikä on erittäin hyvin paikkakunnalla, jolla on vain 730 asukasta.

Rauno mainitsi puheessaan myös LC Luhangan esimerkillisen työn paikkakuntamme nuorison, vanhusten, sotainvalidien, sotaveteraanien ja vähäosaisten lähimmäisten auttamisessa. Olemme yksin, tai usein myös yhdessä Joutsan klubien kanssa, järjestäneet erilaisia  kilpailuja, kirkkokonsertteja, tanssiaisia, säätilaveikkauksia, metsänhoitotöitä sekä paikallisten yhdistys tukitoimia. Viimeisimmistä toimista mainittavimpia ovat Luhangan Kotiseutuyhdistyksen tukeminen Peltolan Mäkitupalaismuseon kunnossapidossa, Luhangan 150-vuotis juhlaviirin suunnittelu ja myynti sekä suursuosion saavuttanut Joulupolkutapahtuma.

LC Luhanka on esimerkillään tuonut esille hyvin menestyvän ja aktiivisen Lions-klubin. Lopuksi Rauno halusi erikoisesti kiittää kaikki Klubia sen 45 vuotisella taipaleella tukeneita yrityksiä ja yksityishenkilöitä, ainoastaan teidän tukenne kautta olemme voineet toteuttaa tavoitteitamme.

Raunon puheen jälkeen sana oli vapaa ja useat jäsenemme muistelivatkin menneitä vuosia ja niiden tapahtumia omissa puheissaan.

Tilaisuus lopetettiin klubiorkesterin musiikkiesityksiin.

LC Luhangan artikkeli yhteistyöstä Luhangan Kotiseutuyhdistyksen kanssa.

Linkissä LC luhangan kirjoitus Metsoleijonat lehteen. Sivut 28-29.

http://e-district.org/userfiles/463/file/MetsoLeijona/Metsoleijona_2017.pdf

Ystävänpäivän tanssit Luhangan kylätalolla 12.2.2017 klo 15-18.

LC Luhangan ladyt järjestivät jälleen suursuosion saavuttaneet ystävänpäivän tanssiaiset. Pentti Könnön orkesteri sai loistavaa palautetta, juuri osallistujille sopivaa tanssimusiikkia.

Kahvin ääressä ihmiset viihtyivät ja nauttivat toistensa seurasta. 

Lions Club Luhanka kiittää Ravintola Luhangan Etappia

Marittaa, Josia sekä ravintolan asiakkaita 66€ lahjoituksesta Luhankalaiseen hyväntekeväisyyteen. Varat kertyivät ulkotulien myynnistä ravintolassa. https://www.facebook.com/RavintolaEtappi/?fref=ts

LC Luhangan Ladyjen kukkasidontakurssit 5.2.17 Kylätalolla

Kiitos paljon kaikille osallistujille. Kurssit oli viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty. Ohessa muutama kuva kursseilta.

 

 

Luhangan itsenäisyyspäivän juhlat 2016

LC Luhanka , kuten muinakin vuosina on ollut tapana, hankki kynttilät Luhangan sankarivainajien haudoille. Ne käytiin porukalla sytyttämässä itsenäisyyspäivän aamuna.
Itsenäisyyspäivän juhlassa leijonat vastasivat lippuvartiosta ja leijonat Arto Huuskola ja Teuvo Jaakkola laskivat veteraaniyhdistyksen seppeleen. Lisäksi Teuvo Jaakkola piti tilaisuudessa juhlapuheen.
Luhangan Laulajien kuorossa oli useita leijonia ja ladyjä.

 

Aki Virtaniemi kävi ojentamassa Punainen sulka akryllipallot 200€ Punainen Sulka keräykseen lahjoittaneille. Alla olevissa kuvissa Akin kanssa:
- Luhangan kunta - vastaanottajana kunnanjohtaja Reijo Urtti.
- Luhangan Osuuspankki - vastaanottajana toimitusjohtaja Tuomas Puttonen
- Ravintola Luhangan Etappi - vastaanottamassa Josi Keinonen ja Mariitta Rantala
Sysmän kuvapalvelu/KulkeeVettenHalki, Erämaan kutsu - vastaanottamassa Jorma Sainio ja Markku Lepistö
Suurkiitokset kaikille lahjoittajille.

Punainen Sulka keräysvaroilla lionsklubit ovat sitoutuneet tekemään vähintään 2017 tekoa Suomen nuorten hyväksi yhteistyössä keräyskumppaneiden kanssa.

Nuorten tukemiseen on yhdessä keräyskumppaneiden kanssa valittu neljä osa-aluetta, jotka ovat

  • syrjäytymisen ehkäiseminen
  • päihteettömyys
  • elämänhallinta ja
  • mielenterveys.

25% keräyksen tuotosta lionsklubit jakavat nuorisotyöhön paikallisesti. Lisäksi lionsklubit tekevät käytännön tekoja nuorten hyväksi omassa ”Elämisen taitoja nuorille, Lions Quest” -ohjelmassaan sekä ja internetin turvalliseen käyttöön ohjaavassa ”Vastuu on meidän” -opastustyössään.

Vuonna 2017 sekä itsenäinen Suomi että kansainvälinen Lions-järjestö täyttävät 100 vuotta. Punainen Sulka -keräys on osa itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa ja samalla kunnianosoitus maailman suurimman palveluklubijärjestön, Lions Clubs Internationalin satavuotisjuhlalle.

Varainkeräyskampanjan suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Avajaisjuhlaan lähettämässään tervehdyksessä hän toteaa nuorten elämän tukemisen oivalliseksi tavaksi juhlia 100-vuotiaan itsenäisen Suomen yhteistä historiaa.

”Nuoret ovat Suomen arvokkain voimavara. Heidän tiedoilla, taidoilla ja voimilla rakennetaan Suomesta vieläkin parempaa maata meille kaikille”, presidentti Niinistö kirjoittaa.

Peltolan Mäkitupalaismuseon talkootyöt

LC Luhangan veljet ovat avustanut kesän aikana Peltolan Mäkitupalaismuseon kunnostustyössä. Jo aiemmin kesällä autettin museon aidan ja keittokatoksen kunnostuksessa. Nyt oli vuorossa vajan pärekaton uusinta.

LC Luhanka mukana työllistämässä paikallisia nuoria

LC Luhanka antoi stipendin nuorelle, joka toimi kesäkirkossa oppaana. Näin olimme yhtenä järjestönä työllistämässä luhankalaisia nuoria muiden järjestöjen ohella.

Luhangan Kirkkokonsertin liikenteenjärjestelyt 11.6.2016

LC Luhangan veljet auttoivat Luhangan Kirkkokonsertin järjestäjiä (Luhangan Syöpäyhdistystä) kirkkokonserin liikenteenohjauksessa. Puuhaa siinä riittikin kun kävijöitä oli esintyjineen yli 500.

LC Luhangan vuoden 2016 viimeinen Klubikokous Päijänteellä.

Vuoden viimeinen klubikokous oli samalla yhdistetty Päijänne risteily Luhangan satamasta Sysmän satamaan ja sitten bussilla takaisin.

Osallistujia oli 30 ladyt mukaan lukien. Vaikka kokouksen asialista oli tavallista pidempi kesän 2016 moninaisten tapahtumien järjestelyjen vuoksi niin jäi meille aikaa myös ateriointiin veneellä ja sen jälkeen rentoutumiseen ja Päijänteen näkymien ihasteluun.

LC Luhangan kevätaktiviteetteja

Kevään varmat merkit on ilmassa kun siivoustalkoot tulee ajankohtaisiksi. LC Luhangan iskuryhmä oli auttamassa Luhangan hautausmaan siivouksessa sekä Peltolan Mäkitupalaismuseon kevät siivouksessa. Molemmista kuvat ohessa.

 

 

Monta tapaa tehdä hyvää- Miten Rauno Ahola toteuttaa Lions periaateita

Vuosina 1985-88 rakennettiin Joutsan vanhainkoti sairaalan yhteyteen. Rauno Ahola oli silloin kunnanhallituksen puheenjohtajana ja kävi siksi useita kertoja Helsingissä selvittämässä sosiaaliministeriön apuja rakennukselle. Jo näiden perustamis- ja rakennusprojektien myötä rakennuksesta tuli tärkeä Raunolle, mutta vielä tärkeämmäsi se muodostui kun hänen omat vanhempansa joutuivat sinne hoitoon 90-luvun taitteessa.

Rauno alkoi jo silloin käydä säännöllisillä vierailuilla kaikilla kolmella vanhainkodin osastolla ja on sen jälkeen jatkanut lähes päivittäisiä tervehdyskäyntejään. Joutsan vanhainkodissa on myös ollut monia Luhankalaisia, kuten tälläkin hetkellä Klubimme LC Luhangan perustajajäsen Lars Jokitaipale. Lars lähettääkin Raunon kautta  terveisiä kaikille Lions veljille. Jokitaipale täytti 16.6.2015 97 vuotta ja Rauno oli hänen syntymäpäivänään onnittelukäynnillä vanhainkodissa.

Leijonahengessä Rauno käy myös lähes joka päivä terveyskeskuksen vuodeosastolla tapaamassa sekä luhankalaisia että joutsalaisia potilaita. Koska molemmilla paikkakunnilla Raunon vierailut ovat tulleet tutuiksi niin usein hänelle soitetaan ja kysytään vieläkö hän jatkaa vierailuitaan ja saadessaan myöntävän vastauksen useat pyytävät viemään terveisiä omaisilleen. Luhanka kuten Joutsakin ovat laajoja kuntia eikä kuntien syrjäseuduilta ole enää säännöllisiä julkisia kulkuyhteyksiä kunnan keskustaan. Raunosta on  sitten tullut tärkeä linkki välittämässä terveisiä omaisilta toipilaille kuten myös kuulumisia toipilailta omaisille.

Vaikka Raunon nykyiseltä kotipaikalta Joutsasta on yli 30 km Luhankaan niin siitä huolimatta Rauno käy myös säännöllisesti vierailuilla Luhangan vanhainkodilla ainakin pari kertaa kuukaudessa. Siellä yksi tärkeimpiä tavattavia on Matti Huuskola, joka on myös yksi LC Luhangan perustajajäsenistä. Ohessa pari kuvaa Matista ja Raunosta eri tilaisuuksissa. Ensimmäinen vuodelta 2008 Lappeenrannan vuosikokoukouksesta ja toinen Raunon 80v juhlasta.

LC Luhangan esite

Asko Kotilainen ja Kirsi Salonen ovat suunnitelleet Klubillemme esiteen, jota voi eri tilaisuuksissamme pitää saatavilla tai jakaa ihmisille. Esite ohessa.

Kiinnostaako Lions Clubin jäsenyys:

Lisätietoja Lions Clubin jäsenyydestä saat näiltä Suomen Lions-liitto ry'n sivuilta. Jos olet Luhangalta tai sen lähistöltä niin voit ottaa suoran yhteyttä meihin luhanka@lions.fi ja me opastamme liittymisasioissa.

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter