Kokoukset
Jäsenet

LC Jokelan toiminnan yhtenä keskeisenä pilarina on palveluhalu. Me haluamme erilaisilla projekteilla tukea ja palvella niitä yksilöitä tai yhteisöjä, joita auttamalla saadaan aikaiseksi mahdollisuuksien mukaan pysyvää muutosta parempaan.

Klubiprojekteilla pyrimme tuottamaan iloa lähiympäristössämme, keräämään varoja avustaaksemme apua tarvitsevia sekä toimimaan jokelalaisten hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja viihtyvyyden edistämiseksi. Ohessa on esitelty vuosien 2012-2013 aikana toteutuneita edellä mainittujen tavoitteiden mukaisia aktiviteettejä.

 

LC Jokelan tiernapojat ja ladyt liikkeellä (tekstilainaus Kurt Ratian artikkelista Leijonaviestiin 1/2013)

Laulamisesta kiinnostuneet LC Jokelan veljet keksivät jo joitakin vuosia sitten aloittaa tiernapoikaesitykset. Samalla kerättäisiin varoja palvelutoimintaan. Joinakin vuosina ollut vaikeuksia sovittaa esitykset veljien kiireiseen, mutta onneksi on ladyjen joukosta löytynyt avustavia ”sijaisnäyttelijöitä”.

Leijonien esitykset luetaan Jokelassa jo joulunajan perinteisiin, sillä esiintymisiä on ollut joulun avaustapahtumassa ja palvelukodeilla sekä kylän yhteisessä Tuomaan päivän joulutapahtumassa.

Viime vuonna avustettiin Jokelan Yrittäjiä joulun valojen sytyttämistapahtumassa 1.12. ja sitä seurasi esiintyminen Ester Matilda kodissa. Sinne olivat lions ladyt järjestäneet perinteisen kahvi ja joulutorttutarjoilun. Leijonien tiernapoikien ja ladyjen joulutoiminnasta eivät jääneet osattomiksi muutkaan seniorit, sillä jokelalaiset vierailivat 22.12. Palvelukeskus Tuuskodossa Tuusulan kirkonkylässä. ja ilahduttivat keskuksen asukkaita ja henkilökuntaa.

Jokelan LC ladyt ovat puolestaan ylläpitäneet toiminnallaan yhteyksiä mm. palvelukoteihin ja niiden asukkaisiin erilaisin tempauksin. Ne ovat olleet myös hyvin suosittuja ja mm. tiernapoikien esiintyminen on innoittanut yhteislauluihin, jolloin on laulettu tuttuja ja perinteisiä joululauluja:

”Hyvä lämmin hellä on mieli jokaisella, kun joulu on”.

 

Jokelaan ilmoitustaulu yhdistysten käyttöön (Markku Ranta-ahon lehtijuttu Aamupostissa ja Keski-Uusimaassa)

Jokelassa on paljon vireää yhdistystoimintaa, mutta ongelmana on ollut, miten siitä voisi tiedottaa yleisölle. Pitkään on toivottu ilmoitustaulua, jota yhdistykset voisivat käyttää ja ilmoittaa yleisölle tapahtumistaan sekä toiminnastaan.

Lions Club Jokela on hankkinut ilmoitustaulun, joka on kiinnitetty Keskuskulman, ns. apteekin talon, seinään. Yhdistysten A4 -kokoiset tapahtumailmoitukset voi jättää ilmaiseksi, yritysten kaupallisista ilmoituksista peritään erillinen maksu. Ilmoitusaika on yksi kuukausi. Ilmoituksen kokoa on rajattu, jotta tilaa riittäisi mahdollisimman monelle.  Ilmoitustaululta löytyvät ohjeet sekä taulun ylläpitäjän yhteystiedot.

 

Itsenäisyyspäivän vietto Jokelassa

Perinteisesti LC Jokela on järjestänyt itsenäisyyspäivänä seppeleenlaskun Uurnalehdossa yhdessä seurakunnan kanssa. Viime vuosina myös reservinupseerit ja partiolaiset ovat juhlistaneet päivää meidän kanssamme. Lisäksi niinä vuosina, kun kunnan virallinen juhla on joko Hyrylässä tai Kellokoskella, järjestämme itsenäisyyspäivän kahvi- ja juhlatilaisuuden Jokelan Koulukeskuksella.

Ohessa on Kurt Ratian laatima juttu vuoden 2012 itsenäisyyspäivästä, joka julkaistiin lionspiirimme lehdessä.

http://e-clubhouse.org/userfiles/13475/file/Itsenäisyyspäivä 2012.pdf

 

Lionstoiminnassa myös ympäristöasiat ovat tärkeä aktiivisuuden kohde. Vuosia leijonat pitivät yllä siisteyttä nykyisen Notkopuiston alueella sijainneessa puistossa. Viime vuoden merkittävin ympäristöaktiviteetti liittyin liikenneturvallisuuden kehittämiseen Jokelan aseman alueella. Ohessa muutamia paikallislehdissä julkaistuja juttuja.

Leijonilta nopeusnäyttö Jokelaan (Kurt Ratian lehtijuttu lähialueen lehtiin heinäkuussa 2012)

Järvenpään suunnasta Jokelaan tulevat autoilijat voivat nyt tarkistaa ajonopeutensa näyttötaulusta. Se on asennettu 40 km/h nopeusrajoitusmerkin jälkeen ennen rautatieaseman paikoitusalueen liittymää.

Näin ollen autoilija ehtii tarkistamaan ajonopeutensa ennen aseman luona olevia suojateitä ja risteyksiä. Jokelan läpi radanvartta seuraava tie kulkee aivan aseman vierestä. Sen vuoksi on näkyvyys asemalta tultaessa huono ja tiellä on tarpeen alhainen nopeus.

Saksalaisvalmisteinen tutkatekniikalla toimiva Viasis Basic-laitteiston käyttövoimana on aurinkokennon tuottama sähkö, joten suuritöisiä sähköasennuksia ei asennettaessa tarvita.

Lions Club Jokela toivoo nopeustaulun lisäävän liikenneturvallisuutta niin aseman alueella kuin taajamassa muuallakin, sillä se muistattaa voimassa olevasta nopeusrajoituksesta.

Laitteisto tallentaa ajotiedot. Niitä voidaan käyttää tilastoinnissa ja liikenneturvallisuustyössä

Nopeusnäytön asensi Sähkötalo Oy:n sähköasentaja Mauri Tamminen apunaan Keravan Energian sähköasentaja Esko Virtanen.

Viasis Basic-laitteiston toimitti sen pääedustaja Suomessa Trafino Oy. Nopeusnäytön asentamisen. ovat hyväksyneet sekä Tuusulan kunta että Uudenmaan ELY-keskus.

 

LIIKENNETURVALLISUUTTA KEHITETÄÄN JOKELASSA (Markku Ranta-ahon lehtijuttu lähialueen lehtiin tammikuussa 2013)

Lions Club Jokela asennutti viime kesänä Jokelantien varteen, etelän suuntaan nopeusnäytön. Jokelan keskustan kohdalla on 40 km rajoitus ja sen noudattamisesta haluttiin muistuttaa autoilijoita. Kyseisellä tieosuudella kulkee varsin huomattava määrä ajoneuvoja ja asemalle kulkevat sekä radan ali keskustaan tulevat ylittävät Jokelantien aseman kohdalla kahdessa paikassa.

Nopeusnäyttö on ollut paikallaan muutaman kuukauden ja vaikuttaisi siltä, että se on hillinnyt ajonopeuksia Jokelantiellä 40 km rajoitusmerkin vaikutusalueella.  Noin puolentoista kuukauden tarkastelujakson aikana (22.11.2012 – 9.1.2013) nopeusnäyttölaitteen oli ohittanut etelästä pohjoiseen ajaen 65 604 ajoneuvoa keskinopeudella 43 km. Toki reippaitakin ylityksiä on tapahtunut, mutta ne ovat yksittäisiä ja voivat selittyä esimerkiksi hälytysajossa olleiden ajoneuvojen liikkumisesta. Hyvinkään sairaalan suuntaan kulkee melko usein ambulansseja hälytysajossa.

Päivittäinen liikennemäärä vaihtelee melkoisesti. Esimerkiksi 22.11.2012 klo 11 – 19 nopeusnäyttölaite rekisteröi 3037 ohitusta. Vilkkainta on arkisin klo 15–18 työmatkan paluuliikenteen aikaan. Koska laite rekisteröi vain yhteen suuntaan kulkevat ajoneuvot, todellinen liikennemäärä on lähes kaksinkertainen. Ruuhkaisimpina tunteina ajoneuvojen nopeudet vaihtelevat sallitusta 40 km hieman reiluun 60 km vauhtiin.  Heikoimmin nopeusrajoitusta noudatetaan iltaisin ja öisin, jolloin liikenne on hiljaisimmillaan.

Keski-Uuudenmaan poliisin mukaan todettujen liikennerikkomusten ja onnettomuuksien määrät eivät juuri ole muuttuneet vuosien 2011 ja 2012 aikana, joten nopeusnäyttötaulun merkitystä ei suoraan voi arvioida näiden tilastojen valossa.

Lions Club Jokelan presidentin, Jami Virran mukaan nopeusnäytöstä saatu palaute on ollut positiivista. Yleinen näkemys on, että nopeudet Jokelan aseman kohdalla ovat hieman laskeneet ja erityisesti jalankulkijoiden turvallisuus parantunut.

LC Jokelan yksi merkittävä varainkeruuprojekti on Catti-
lehti, joka tehdään 3-5 vuoden välein. Lehdestä saatavat mainostulot
kohdistetaan lyhentämättömänä klubin periaatteiden mukaiseen avustustyöhön.
Leijonat kiittävät vuoden 2011 lehden tekemiseen osallistuneita ja
hyväntekeväisyyteen osallistuneita yhteistyötahoja.

Catti2011

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter