Meetings
Members

Lionismul este o miscare internationala care printre multitudinea de activitati, in obiectiv si plantarea de puieti.

Exemple demne sunt eforturile membrilor nostri alături de copii care vor deveni membri LEO. 

 

 

 


Cine sunt Lions?

Lions vin în întâmpinare anevoilor comunităţii locale şi internaţionale. Cei 1,35 millioane de membri voluntari ai organizaţiei noastre, Lions Club International  aflaţi în  207 ţări şi arii geografice sunt diferiţi în multe privinţe însă împărtăşesc o credinţă de bază  – comunitatea este ceea ce facem.

 


În mai multe locuri decât orice altă organizație privind asigurarea de servicii

Cand vine vorba de provocări , răspunsul nostru este simplu: Vom servi. În 207 țări, în spitale și centre de bătrânii, în regiunile afectate de catastrofe naturale, în școli și centre de colectare de ochelari, Lions fac voluntariat, muncă în folosul comunității, ajutând, conducând, planificând și sprijinind. Pentru că suntem organizaţii locale, putem servi nevoile unice ale comunităților în care trăim şi pentru că existăm la nivel mondial, putem aborda provocări care merg dincolo de granițele ţărilor.

Vrem ca toată lumea să vadă un viitor mai bun. De aceea sprijinim programe pentru vedere și servicii, inclusiv proiectii, viziuni, banci de ochelari pentru reciclare şi avem în obiective furnizarea de servicii de îngrijire la ochi pentru cei cu risc de a-şi pierde vederea.


Credem că oricine merită o viață sănătoasă. De la furnizarea de programe de sănătate care se concentrează asupra pierderii auzului, la sprijin în eforturile de a controla și de a preveni diabetul, voluntarii Lions lucrează pentru a îmbunătăți starea de sănătate a copiilor și adulților din întreaga lume.

Ne preocupă generația următoare. Fie că este vorba de voluntariat care oferă oportunități pentru tineri și experiențe de conducere într-un club LEO sau împart un mesaj de pace prin intermediul concursului nostru "Poster pentru pace", programele noastre de tineret sunt investiţii în viitor, ajungând la tineri.

Servim comunităților locale - și pentru a proteja planeta. De la realizarea de  proiecte comunitare de muncă și de servicii la acordarea de asistență de urgență în  comunitatea noastră derulăm  programe de mediu în scopul de a îmbunătăți comunitățile noastre  și a proteja mediul înconjurător.

Primul Club Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. La scurt timp de la înființare, încep să se organizeze din ce în ce mai multe astfel de Cluburi și spiritul Lions se internaționalizează. De-a lungul timpului, Cluburile Lions au depus eforturi incomensurabile pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor defavorizate și pentru dezvoltarea continua a comunităţilor lor.

Important de menţionat este faptul că Lions Clubs International devine, în 1954, membru fondator cu statut de ţară al Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentanţii organizaţiei contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York şi Viena, se serbează ziua LIONS.

În acest moment, asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. În prezent este prezentă în peste 200 de ţări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.360.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.

Denumirea organizaţiei provine de la iniţialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iar sigla are ca element figurativ doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociaţiei.Sloganul organizaţiei “We serve”, adică “Noi servim”, a devenit deviza membrilor cluburilor Lions din toată lumea. 
La ora actuală, Cluburile “Lions” servesc nevoile comunităților în care activează, având ca obiectiv dezvoltarea climatului de întelegere, promovarea competenţei, participând activ la viaţa socială a urbei în spiritul dezvoltării civismului și valorilor morale.

Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.

Pentru membrii Lions “NOI SERVIM” este mai mult decat un motto. Este o prioritate şi o filozofie.

 

 

Lions Clubs International is the world's largest service club organization with more than 1.4 million members in approximately 46,000 clubs in more than 200 countries and geographical areas around the world.

Lions Clubs International News
Connect with Us Online
Twitter