Möten
Medlemmar
 
Lions tillgodoser behov både lokalt och runtom i världen, varje dag.
Vi skänker allt av det vi samlar in - all administration betalas helt av medlemmarna själva.

 

Håll dig uppdaterad. Gilla oss på Facebook! https://www.facebook.com/LionsGnesta/

 


Huvud LCG

KOMMANDE AKTIVITETER
 

  • VÅR STORA LOPPMARKNAD DEN 27 MAJ
  • GRATIS CIRKUS FÖR ALLA BARN DEN 3 JUNI

 


ETT STORT GRATTIS TILL ÅRETS STIPENDIATER

Lisa Hjälm Stipendium

ÅRETS UNGDOMSLEDARE 2016
Lisa Hjälm

 

ÅRETS UNGDOMSTALANG 2016
Lina Dolk

Stipendierna är på 5 000 kr vardera och delades ut vid årets julmarknad.

 


Gnesta Julmarknad 2016VI TACKAR ALLA SOM STÄLLDE UT OCH ALLA SOM HANDLADE PÅ GNESTA JULMARKNAD MED SKYLTSÖNDAG


Lions Club Gnesta, Gnesta Kommun och Gnesta Handel i samarbete står för arrangemanget.


Världens Barn 2016

Tack alla företag som via Lions Club Gnesta samlade in 64 000 kr till Radiohjälpens insamling Världens Barn

Totalt samlade teamet i Gnesta in 159 765 kr vilket gjorde Gnesta till bästa Sörmlänska kommun i kommunkampen. Ett stort tack till er alla som har bidragit i Gnesta!


Gnestatrampet 2016
Stort tack till alla som deltog och till våra sponsorer som bidrog till insamlingen. Tillsammans fick vi ihop 22 900 kr som går till två nya katastroftält och över 2 000 mässlingvaccinationer

ETT STORT GRATTIS VINNARNA I FRÅGETÄVLINGEN
 
1a pris: 12 rätt, Cecilia Anderson, 500 kr presentcheck, Hemköp
2a pris: 12 rätt, Gunilla Karlsson, 200 kr presentcheck, Hemköp
2a pris: 12 rätt, Eva Lemfors, 200 kr presentcheck, Hemköp
 
Samtliga tre hade 12 rätt på frågorna. Andraplatsen fick delas då samma svar avgivits på utslagsfrågan.
 
Alla svar på frågetävlingen hittar du här

___________________________________________________________________________________

 


 

Lions Club Gnesta bildades 1955 och har idag 42 aktiva medlemmar. Klubben samlar in aktivitetsmedel genom olika klubbaktiviteter och ger sedan ut bidrag till lokala, nationella och internationella stödinsatser. Vi ger även bidrag till enkilda behov. Lions Club Gnesta ger i första hand bidrag för att förbättra livskvalitén för våra målgrupper som är barn, ungdom, handikappade samt äldre. Det du bidrar med till Lions i Gnesta går allt till välgörenhet. All administration betalas av våra egna medlemmar.

 


Om Lions Clubs International

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Vi har 1,35 miljoner medlemmar i mer än 45000 klubbar i mer än 206 länder och geografiska områden.

Lions har en dynamisk historia. Organisationen bildades 1917, vi är mest kända för att bekämpa blindhet, men vi gör frivilliginsatser för många andra typer av hjälpprojekt, till exempel miljöprojekt, mat till hemlösa samt hjälp till äldre och handikappade.

Lions ger synen tillbaka. Genom att utföra synundersökningar, donera utrustning till sjukhus och kliniker, distribuera medicin och sprida information om ögonsjukdomar arbetar Lions för sitt mål att ge syn till alla. Vi har utökat vårt engagemang att bevara synen genom otaliga lokala insatser och genom vårt internationella SightFirst-program, vilket arbetar för att utrota blindhet i världen.

Lions stödjer ungdom. Våra lokala projekt ger ofta stöd till lokala barn och skolor genom stipendier, rekreation och mentorskap. Internationellt erbjuder vi många program, till exempel fredsaffischtävlingen, ungdomsläger, ungdomsutbyte och Lions Quest. 

Vårt leoklubbprogram ger ungdomar i världen möjlighet till personlig utveckling genom att delta i frivilliginsatser. Det finns cirka 144 000 leomedlemmar och 5 700 leoklubbar i mer än 140 länder runtom i världen.

Lions beviljar anslag. Sedan 1968 har Lions Clubs International Foundation (LCIF) beviljat mer än USD 700 miljoner i anslag som stöd till Lions humanitära projekt runtom i världen. LCIF blev år 2007 rankad som den främsta frivilligorganisationen i en studie gjord av The Financial Times.

Lions hjälper till efter katastrofer. Vår stiftelse och Lions medlemmar hjälper tillsammans till med hjälpinsatser efter det att katastrofer har inträffat, bland annat omedelbar hjälp i form av mat, vatten, kläder och mediciner samt i långsiktiga återuppbyggnadsinsatser.

Lionmedlemmarna är aktiva. Vårt motto är "Vi tjäna". Lions ingår i ett globalt servicenätverk och vi gör det som behövs för att hjälpa våra lokala samhällen.

För mer information om Lions besöker du vår webbplats www.lionsclubs.org

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter