Möten
Medlemmar

       

Aktuellt från

Lions Club

Gävle Norra 

 

Årg. 19                                2017/18                     Nr 52 oktober 2017


Lions i Gävle Norra                                                                2017-10-10

"Herrträff" på äldreboendet Forellen på Sätra i Gävle

     

En gång i månaden träffar vi boendets herrar. Vi börjar alltid med mingel och gofika. Den här gången kom det 17 herrar, något fler än vanligt. Kanske det berodde på att vi denna gång skulle se 88-öresrevyn med Hasse och Tage. Det var många igenkännande skratt och kommentarer. Vid nästa träff kommer det två gentlemän och berättar historien om idrottsklubben Godis som bl.a. var stora i ishockey på 50-talet.

Uppföljning av Lions Quest-kurser

Vi har medverkat till att genomföra åtta Lions Quest-kurser i Gävle under förra verksamhetsåret. Har då kurserna gett några positiva effekter? Som exempel framhåller Gunnar Lindbom, ordförande i Hille IF, för att lyckas med att genomföra klubbens Verksamhetsidé, Vision och Mål diskuterar vi mycket kring mjuka värden inom idrotten och motionen. Därför har vi genomfört utbildning i samarbete med Lions Quest. Den var mycket värdefull i arbetet att vidareutveckla föreningen mot gemensamma mål och värderingar. Som exempel kan nämnas att när föreningen genomförde ”Fotbollens dag” ställde alla ideella medlemmar upp på ett suveränt sätt. Samtidigt som våra ledare gav mycket beröm till våra ungdomar som var domare.

Lions Sverige skall minska antalet distrikt

Vid RM 2017 beslöts att Lions Sverige skall minska antalet nuvarande 10 distrikt. Nu har distrikten börjat diskutera med sina grannar och det lutar mot en minskning av distrikten till 4 -5 stycken. Det vi nu ute i klubbarna önskar, är att distriktens organisationsgrupper börjar diskutera mål för de nya distrikten och hur de skall uppnås. Detta för att kunna skapa förnyelse i Lions organisation.

 

Sveriges Lions motto:           För samhällsansvar och livskvalitet

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter