Möten
Medlemmar

 Lions Club - Ängelholm

Lions Club fyller 100 år och det vill vi fira!

Vi ses på Stortorget i Ängelholm den 6 maj!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytt år nya möjligheter, eller?

Kanske det är bättre att säga Ny dag - Nya möjligheter! Jag tror att chansen blir större att vi inte skjuter viktiga beslut alltför långt fram i tiden om vi har ett kortare perspektiv. Visst är det enkelt att säga: Jag tar det i morgon eller nästa vecka i stället! Vi på Lions har bestämt oss för att vi vill göra skillnad och då kan vi inte säga att vi tar Julmarknaden i februari, Påskrisen till sommaren eller Gåsamiddagen när vi får lite tid över!

Vi kör våra aktiviteter som vi alltid har gjort och ni kan räkna med att vi finns där! Många av våra medlemmar har varit med och jobbat med Lions i många, många år och det kanske var vanligare förr att engagera sig i ideella organisationer men nu är det dags att ändra på det och välkomna nya krafter! 

Kontentan är:  Vi behöver fylla på med dig som vill göra skillnad tillsammans med oss i Lions.

En av de organisationer som inte betalar administrativa kostnader med insamlade medel utan med de avgifter som vi medlemmar betalar för att vara med i Lions! Hör av dig på lionsangelholm@gmail.com och kom med på ett av våra möten och känn dig för. Vi träffas andra tisdagen varje månad och du är varmt välkommen men maila eller ring på 0705-163569. Jag heter Ingela Schlyter Östlund och är sekreterare i Lions men du kan även klicka på fliken "Styrelse och medlemmar" och kanske hitta ett bekant ansikte som du kan kontakta i stället.

Hoppas att vi ses!

Det finns naturligtvis andra ideella föreningar som t.ex. Agera i Ängelholm som uträttat massor för de som behöver det mest i Ängelholm med närområden. Även personer från andra kommuner har kunnat få hjälp med kläder, skor och andra saker som har varit viktiga och våra nyanlända har fått hjälp med utbildning i svenska, matlagning, målning, fixat cyklar och mycket mer som drivits av frivilliga krafter.

Ett annat exempel är Julhjälpen som vi kunnat stötta med lite pengar som använts till matcheckar till familjer så de har kunnat handla Julmat t.ex. Visst är det härligt att det finns personer som gör i stället för att bara prata eller skjuta saker på framtiden  och hoppas att det löser sig. Tillsammans kan vi göra mycket gott!  

 

Nyss hemkommern efter besök i Ängelholms Kyrka där Ängelholms Lucia 2016, Michelle Andersson, kröntes tillsammans med sina fina tärnor. Vi fick njuta av vacker sång, musik och en stund för vila och eftertanke. Ljuset vinner alltid över mörkret! 

Första Advent var det som sig bör Lions Stora Julmarknad på Tingstorget. Vädret var fint i år även som det blåste snålt emellanåt. Lotteriet med våra paepparkashus var välbesökt som vanligt och framför Tomtegrottorna var det kö mest hela tiden. Många barn fiskade upp både torsk och makrill i fiskdammen (eller var det kanske en annan överraskning i påsen?) Luciorna var på besök och hjälpte till med lottförsäljningen och korv och glögg gick åt som smör. Mycket jobb men det blir en rejäl slant över som kommer att ge glädje till de som behöver extra uppmuntran och stöd.

Träffade Sofie och Michelle från Julklappshjälpen på Tingstorget och deras insatser för att samla in Julklappar och matcheckar till de som behöver är också beundransvärt. Många goda krafter behövs nu när kyliga vindar blåser. 

Här kan du se några bilder från Julmarknaden!

__________________________________________________________________________________

Hösten är en mycket aktiv period för oss på Lions i Ängelholm. Några utav de aktiviteter som vi ska planera och genomföra är t.ex.

  • Insaming av glasögon utanför Biblioteket den 8 oktober och samtidigt samlar vi in pengar till Världens Barn.
  • Vi bjuder på gåsamiddag på alla Kommunens äldreboenden i Ängelholm den 9-10 oktober
  • Vi kommer arbeta mycket med att förbereda för Luciafirande och Julmarknad på Tingstorget som i år infaller den 27 november. Vi ska ju baka de populära pepparkakshusen som brukar vara cirka 170 - 190 st. och det tar en stund!
  • Är du sugen på att hjälpa till så skicka ett mail till lionsangelholm@gmail.com Hoppas vi ses eller hörs!

_________________________________________________________

Nu drar vi igång verksamheten igen efter sommarens uppehåll. Är du nyfiken på Lions och vill vara med och göra skillnad, så är du varmt välkommen att kontakta någon av oss. Klicka bara på fliken "medlemmar" till vänster och slå en signal vettja!!!

_________________________________________

 Lions och Agera anordnar sommarfest för de boende på Valhall Park.

Festen började med fika och rulltårta med grädde och jordgubbar ( Det gick åt över 30 tulltårtor som volontärer på Agera och Lions hade bakat) och sedan blev det lekar för både stora och små. 
Några hade övat in sånger tillsammans med glada ungdomar från boendet och framförde låtar som: Nu grönskar det, Tänd ett ljus och Kents Sverige vars text passade bra i sammanhanget.
Det blev en riktigt folkfest med massor av god mat, som en del kvinnor på boende hjälpte till att laga. Det bjöds på grillad kyckling, majs och tomater, ris, Baba ganoush, Tabbouleh, Hummus och mycket mera. Som dessert bjöd Calle Gudmundsson på glass som naturligtvis blev populärt bland både barn och vuxna.
En fest utan dans går ju inte an så det blev spontan ringdans och många glada skratt när vi försökte hänga med så gott det gick.
Det blev en mycket lyckad dag och alla som hade tillfälle att vara med somnade säkert gott den kvällen. Här kommer några bilder från festen.
 
  
 

 

Vi på Lions i Ängelholm vill önska er alla en underbar sommar!

DAGS ATT FIRA VÅR NATIONALDAG 2016

Varje år delar Lions Ängelholm ut ett Ungdomsledarstipendium och i år var det Lina Storulf som är aktiv inom ÄLI Basket som fick ett stipendium på 5000:- för sitt stora engagemang och inspirerande och uppbyggande arbete inom Ängelholms Ungdomsverksamhet. GRATTIS LINA!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

I år hade vi också det fina uppdraget att överlämna en check på 21.500:- till Annika och Kristina från Barn och Ungdomshabiliteringen på Södra Sjukhuset. Det är Lions distrikt 101sv Zon 2 som samlat ihop alla pengarna som ska användas till att köpa in material till det som kallas för Sinnenas Rum. GRATTIS!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAR DU LAGT MÄRKE TILL VÅR KAMPANJ?

Du kanske till och med har funderat någon gång på att det skulle kännas bra att vara med och göra någonting som kan skapa glädje åt andra. Under lång tid har Lions haft en stor kampanj i olika tidningar för att skapa medvetenhet om vad Lions gör och naturligtvis göra andra nyfikna på att få mer information. Några vill kanske prova att vara med på ett möte i närheten för att se om det kan vara intressant att lägga lite av sin tid för att hjälpa Lions hjälpa! Om du klickar på bilden nedanför så kommer du till Lions sida som heter Har Du Tid? Där kan du hitta mer information om du är nyfiken på oss. Hoppas att vi ses! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TACK!
 
Även i år prydde Lions Påskris de flesta företag och butiker i  Ängelholm och denna aktivitet är ett välkommet tillskott till  kassan där alla medel går tillbaka till de som behöver det mest
Ett stort tack till alla er som vill  stödja vårt viktiga arbete.
 
Lions club har fyllt 100 år och det ska vi fira och fortsätta vårt fantastiska arbete i många år. Se videon!
 
 
Fin musikvideo från Lions Camp Hope  Vemmentorp 2015
De 25 deltagarna kom från ett tjogotal olika länder och tillbringade först en vecka i en svensk familj och sedan 2 veckor tillsammans på lägret. Med hjälp från Johan Östberg och Helena Rask så skapade man en fin text och kallade låten för "We are one" som handlar om att alla ungdomarna kände en otrolig samhörighet trots olika religioner och bakgrund. Det var så mycket som knöt dem samman till en fantastisk grupp och det var många tårar inför avskedet då lägret var slut. Tack för några fina veckor!  

  

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter